XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kodi v televizi s ANDROID TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, stále mi z toho všeho pro chod Kodi nejlépe vychází samostatný box. Výrobci včetně jejich lídrů (těch hlavně, neb dávají příklad i ostatním) se k televizím chovají stejně jako k mobilním telefonům či k čemukoliv jinému, podpora cca 2 roky (někdy ani to ne) a dost. TV je v současné době de facto docela obyčejná spotřebka, je to jen přerostlý telefon a je srdečně jedno zda vás stojí 10 či 50 tisíc.
Na podporu a morální zastaralost zobrazovadla stejně každý dojede a ze všech těch vychytávek včetně "dočasně" "perfektně" fungujícího Kodi Vám zbude pouze faktura s ohromující částkou pro sousedy a hloupý monitor (což není tak úplně k zahození) ke kterému pokud nechcete obměňovat televizní "vozopark", ten boxík stejně dokoupíte.  Samozřejmě je zde také otázka zda Vám ona TV bude ještě po dvou letech a jednom dni stále fungovat a věřte, že vím o čem píši - odešel mi takto jeden Samík za 50 tisíc a to na chlup přesně dle onoho pořekadla, od té doby více jak 30.000,- za televizi prostě nedám !
Nikdo mi prostě nenamluví, že i po dvou letech má na takové TV (android) stále bezproblémové Kodi bez jakýchkoliv kompromisů ...... Krabičku jak píše Client prostě mohu co půl rok vyměnit a to opravdu bezbolestně.

Můj názor a nikomu jej nevnucuji  4
Mám tu svoji Sony TV od roku 2016 a pořád mi na ní KODI i všechno ostatní běží tak, jako na začátku 6

Zhruba od dubna k ní budu mít i XBOX, tak pak můžu porovnat, jestli bude lepší sledovat filmy v KODI přímo v TV nebo přes "krabičku".
Já to řešil také ...
No a v pokojíčku u dětí mám tuto sestavu :
a) X96max 4/64 s KODI
b) Dell P4317Q na zdi

Max spokojenost.
: ..... když to říkáš  4
Tvl, tak se stav. (Brno). Já s tím problém nemám, budu demonstrovat přímo na místě.
Čaute,
nevíte, pls, jak donutit) Philipsku k zápisu na usb?
Po instalaci Kodi si řeklo o přístup a dostalo ho, ale nejsem schopen zapsat knihovnu na palec. U Tesly500 to obcházím zápisem do kodi adresáře v datech, leč televize si žádný aplikační adresář na palci neudělala.
Jediný kam to mohu dát je externí strorage v tv, ale má 16gb a minule jsem se dostal téměř na full..

Předem díky za info   Red
Mám taky TV android Philips, rok 2016 -17 přesně nevím. KODI tam běží dobře, ale i tak mám připojenou krabku a na ní CoreELEC. Proč...více/méně kvůli zvuku. Nikdy jsem nebyl schopen z KODI v TV dostat do receiveru zvuk DTS natož nějaký DolbyTrue, DD+, DTS HD atd...ať už přes optiku nebo přes HDMI. Jde mě tam pouze DD a vše ostatní se do DD konvertuje. Zřejmě za to částečně může absence funkce eARC v TV.
CoreELEC mě zatím přehrál vše, co jsem na Cinemastreamu a jinde narazil. 
Androida v TV beru jen jako takový bonus a používám ho na IPTV aplikace hlavně sport. Tam DTS neřeším. 
Pokud chce někdo pracovat s kvalitnějším zvukem u filmů, má na to hardware (kvalitní repráky, receiver) doporučuju krabku 2/32 905X nebo 912 a CoreELEC.
Ale jinak samozřejmě věřím, že někomu KODI v android TV klidně může stačit.  Novější TV s androidem už třeba DTS HD Master do zesilovače po HDMI eARC pošlou, nevím.
Otázka zvuku je právě dost kardinální.

Vezmu svoji situaci - domácí kino v konfiguraci repráků 5.1 (přední sloupy, centr, dva zadní satelity + subwoofer, všechno JAMO) a k tomu receiver Onkyo bez HDMI, pouze se dvěma vstupy SPDIF + jeden COAX), všechno propojené kabely, které jsou po celém obýváku roztahané za lištami podlahy.

Pomůže mi v něčem nákup novějšího receiveru s HDMI, který bude schopen přehrát Dolby Atmos, když nezměním nijak konfiguraci repráků? A tu rozhodně měnit nehodlám, když si představím, že musím odtahat všechen nábytek, sedačku a odloupat podlahové lišty v celém obýváku a doplnit dráty na další sadu repráků a ty reprobedny tam nově rozmístit, jdou na mě mrákoty.

Bude zvuk Dolby Atmos významně lepší než DTS (který z TV do receiveru přes optiku mám), aniž změním konfiguraci reprobeden? Pokud ano, pak je důvod uvažovat o pořízení nějakého TV boxu a receiveru, jinak alespoň pro mě ne.
Dolby Atmos su potrebne dalsie 2 reproduktory k 5.1 Jambo reproduktorom. Novy receiver kupovat kvoli Dolby atmos sa moc neoplati ked nebudete chciet dokupit dalsie reproduktory. Posun vo zvuku je mozne  pocut aj pri Dolby digital pri kupe noveho receivera...
Sony KD-65XE9005 (Android) + Syno NAS
na pohodu uz +2roky
a ta TV stala v prepocte za 35k CZK
od krabiciek z Azie som som pred rokmi odisiel prave preto, ze boli absolutne nespolahlive. Sekalo to a ziadalo si to neustale cas. Takto to mam vsetko v jednej bedni s jednym DO.
Ano prisiel som o DTS. Takze mam funkce DD. Asi starnem, lebo postradam zmysel minat cas s hladanim uz vyssej kvality (ma to vobec vyznam?). Ten cas vyuzivam inak.
U Sony lze omezení v Androidu jen na DD obejít instalací shitty-Kodi verze. Pak ti do receiveru přes passthrough půjde i DTS zvuk:
shitty Kodi Leia
Je potřeba dát pozor, aby při zvolení funkce passthrough v Kodi a spuštění filmu jsi měl přepnuté repro v TV na externí, jinak to vydává silný šum na plnou hlasitost TV.
(11.5.2020, 14:38)libormich Napsal(a): [ -> ]U Sony lze omezení v Androidu jen na DD obejít instalací shitty-Kodi verze. Pak ti do receiveru přes passthrough půjde i DTS zvuk:
shitty Kodi Leia
Je potřeba dát pozor, aby při zvolení funkce passthrough v Kodi a spuštění filmu jsi měl přepnuté repro v TV na externí, jinak to vydává silný šum na plnou hlasitost TV.

dakujem, videl som to 1,5roku dozadu, ale nechce sa mi migrovat a nedajboze ladit vsetko ak sa nieco pokasle.
ked som si precital zopar nazorov na to, ze vyhodou Android boxu je silnejsie CPU, vacsia RAM a vacsi Storage vs parametre Android TV, tak je zjavne, ze pani este neobjavili krasu pouzivania NASu.
Pri NASe mi absolutne staci vykon Sony KD-65XE9005 (Android) vratane podpory 4k/HDR10, resp. 3840x2160/60p 10bit a je Native 100Hz.
Rad sa podelim o skusenosti, aby to neznelo povysenecky.
Mam doma slusnu farmu NASov od Synology uz viac ako 10 rokov. Rozne velke kusy na roznu pracu. Viac sa mozete dozvediet na SynoForum.com, co je nezavisly portal pre SYNO technologie NASov. Androidova krabicka je len drobna zabava oproti tomu, co dokaze NAS. Tam zacina opravdova zabava v spojeni s Android TV.
To je samozrejme pravda.. dobrý NAS je úplne iný level, ale nezabúdaj, že porovnávaš NAS za 200+€ s krabičkou za 50€.
Aj herný počítač sa dá takto porovnávať s notebookom.
Už to tu bylo. Ty TV maj 100mbit síťovku a lepší 4K/HDR nedávaj.
(12.5.2020, 19:03)playman22 Napsal(a): [ -> ]To je samozrejme pravda.. dobrý NAS je úplne iný level, ale nezabúdaj, že porovnávaš NAS za 200+€ s krabičkou za 50€.
Aj herný počítač sa dá takto porovnávať s notebookom.

suhlas v poznamke ku cene
NAS vsak dokazes vyuzit primarne na dalsich +200 servisov a nasledne je “tupe” ulozisko pre TV len “side effect” pouzivania NASu
Docker kontajnery su primarne, nasledne Snapshot/Replica backup domacich pocitacov v cene NAS, Autobackup (baremetal, incremental) domacich pocitacov, vlastny cloud lepsi ako Google Drive (agregacne synchro ostatnych cloud services do jedneho bodu), Deduplikacia dat, .... a to vsetko v cene tej krabice.

(12.5.2020, 19:33)oupee Napsal(a): [ -> ]Už to tu bylo. Ty TV maj 100mbit síťovku a lepší 4K/HDR nedávaj.

potom je otazka, aky bandwidth pouzivas na tie lepsi HDR (ktore)?
100Mbps linka do TV je absolutne dostatocna pre akekolvek video v kvalite 4k/HDR10+/Dolby Vision, vratane Dolby Atmos zvuku pri H.265 (HEVC)/H.264 kompresii.
Na to snad staci jednoducha matematika. V TV s takymto standardom nevidim vyznam s >100Mbps ethernetom. Ale rad sa dozviem nieco nove.

(12.5.2020, 19:03)playman22 Napsal(a): [ -> ]To je samozrejme pravda.. dobrý NAS je úplne iný level, ale nezabúdaj, že porovnávaš NAS za 200+€ s krabičkou za 50€.
Aj herný počítač sa dá takto porovnávať s notebookom.

1. NAS za 200-400E je len zakladne ulozisko. Ziadna zabava. Vyhodene peniaze.
2. "dobry NAS" zacina od 400 Eur (vie robit BTRFS, dockery, ...) - tam zacina prava zabava s NASom (Synology "plus" verzie)

nie je NAS ako NAS, tak ako nie je bezny "herny" pocitac lepsi ako notebook (e.g. Omen)
Presne o tom hovorím.. neveril by si koľkým som odmietol spravovať android box, lebo kúpili úplnú sračku za 20-30€, lebo sa im zdalo, že ten mnou odporúčaný za 50€ je zbytočne predražený a ten ich je veď to isté Big Grin
Stačí pozrieť tu na fóre, že koľko je takých, čo kúpi sračku ale hlavne že lacno + čo dajú fakt max 50€ (tam sa začína dobrý box) za box a vyjde ti, že cca 98% ľudí.. skús im vysvetliť výhody NASu za vyše 400€ Big Grin
Ale držím palce, čo keď naozaj narazíš na otvorené oči-uši.

To isté s telefónmi.. poviem im, že to je odpad a sú urazení, lebo bol drahý a určite stačí niečo potlačiť a zrazu pôjde candy crush saga 2x rýchlejšie, len to nechcem spraviť.

Ale aby sme zostali pri TV.. Známy si kúpil novú telku, pol hodinu sa rozplýval nad tým aká dobrá kúpa to bola a aký super systém to má (farebné a vyčačkané), že nech mu tam dám kodi.. nuž.. TV je značky LG, nemá android a tak má smolu.
(15.5.2020, 17:25)playman22 Napsal(a): [ -> ]Presne o tom hovorím.. neveril by si koľkým som odmietol spravovať android box, lebo kúpili úplnú sračku za 20-30€, lebo sa im zdalo, že ten mnou odporúčaný za 50€ je zbytočne predražený a ten ich je veď to isté Big Grin
Stačí pozrieť tu na fóre, že koľko je takých, čo kúpi sračku ale hlavne že lacno + čo dajú fakt max 50€ (tam sa začína dobrý box) za box a vyjde ti, že cca 98% ľudí.. skús im vysvetliť výhody NASu za vyše 400€ Big Grin
Ale držím palce, čo keď naozaj narazíš na otvorené oči-uši.

To isté s telefónmi.. poviem im, že to je odpad a sú urazení, lebo bol drahý a určite stačí niečo potlačiť a zrazu pôjde candy crush saga 2x rýchlejšie, len to nechcem spraviť.

Ale aby sme zostali pri TV.. Známy si kúpil novú telku, pol hodinu sa rozplýval nad tým aká dobrá kúpa to bola a aký super systém to má (farebné a vyčačkané), že nech mu tam dám kodi.. nuž.. TV je značky LG, nemá android a tak má smolu.

80/20 nepusti
ja som uz v NASovej komunite dlho. Tu som len dal link pre 20% zvysnych.
Nepredavam. Robine support ludia-ludom. Cisti to hlavu.
To co opisujes len opakuje, ze ludia sa chovaju iracionalne. Aj pri kupe TV. Drviva vacsina nepocuje rozdiel medzi DD a DTS, ale krabica z Ciny to vyriesi. Lebo to niekde poculi. A potom na tom 4k TV pustaju SD filmy v mp3. A potom sa cuduj
Nejsem audiofil, zvuk mám pass trough a řeší mi ho soundbar a repráky. V pohodě. TV Philips třetím rokem, KODI funguje jak má, bez sekání. Nemám důvod pouštět filmy 4K, sedím od TV dál, takže rozdíl mezi HD a 4K nemůžu postřehnout. Když si sednu od TV 1,5 metru, tak ho samozřejmě vidím, ale to není zrovna komfortní :-) Tím jsem chtěl říct, že problémem pomalejší síťovka opravdu není.


Pro mě je Android TV jednoduchým řešením, které mi umožnilo se právě těch krabiček zbavit. Sdílený ovladač (jak se tu o něm píše) nemám rád, vždycky je to kompromis a nikdy mi to nefungovalo tak abych byl spokojený a měl tam všechno co potřebuju. Ale samozřejmě uznávám, že to někomu funguje přesně jak potřebuje. Já preferuji k zařízení raději originál ovladač, soundbar se zapne přes HDMI, Ambilight se mi taky líbí. V jednoduchosti je síla.
Stran: 1 2 3 4