XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: RPi 4 B + TV hat + Remotepi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím vás,

Nemáte někdo vyzkoušenou sestavu RPi 4 B + TV hat + Remotepi modul? Chtěl bych vše vypínat spolu s TV. Nebo to máte někdo vyřešeno jinak?
S RemotePi nemám zkušenost.

Pokud vím, tak RPi4 zatím (stav 2019/2020) nepodporuje režim spánku/hibernace. Když jsem v Nastavení LibreELEC zvolil vypnout zařízení pokud vypnu televizi, tak RPi4 se uvede do jakéhosi režimu kómatu kdy stále běží ale není prováděna žádná činnost a znovu do pohotovostního režimu se musí uvést vypnutím/zapnutím napájení.
Podařilo se mi v nastavení Vstupních zařízení (pokud si pamatuju dobře), CEC Adaptér nastavit pozastavení přehrávání DVB-T při vypnutí televizoru. Ale třeba v Raspbianu v Kodi mi toto nějak nefunguje a pokud nezastavím přehrávání tak se na Raspbianu přehrává dál i při vypnuté TV - to mi přijde jako zbytečné vytížení CPU.
Mám nyní RPi 4 + TV hat. Před vypnutím TV stopnu TV vysílání, dostanu se tak do menu Kodi a pak vypnu TV. Po zapnutí TV je Kodi ve stejném stavu klidně i po 24 hodinách, nemusím vypojovat napájení. Jen mi přijde zbytečné, aby bylo RPi naživu, i když nic nesleduji.
Váhám před koupí toho modulu, protože se zapojuje do obsazených pinů TV hatem. Nebude se Remotepi s TV hat "hádat"?
Třeba to pomůže i ostatním. Zprovoznil jsem sestavu RPi 4 + TV hat + RemotePi.

Co se HW týče, chtěl jsem zachovat modularitu sestavy, tak jsem si musel zbastlit prodloužené piny z RPi 4 skrze TVhat až do RemotePi. Ale dalo by se použít třeba toto.

Instalace skriptů pro RemotePi přes Putty je celkem jednoduchá - díky polopatickému popisu u výrobce.

Napárování s ovladačem TV už je easy. Sestava se vypne i zapne spolu s TV. Modul lze ještě nastavovat co se blikání LED týče a podobně. K tomu slouží nějaké tools výrobce (pravděpodobně je nutné ho instalovat na SD) - nepotřeboval jsem, možná časem zkrátím čas blokace po startu (nyní něco přes minutu).
Dobrý den, můžete sestavu nafotit včetně krabičky?  Děkuji