XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: RPi4 + SB X-Fi + SW-HF 5000
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,

Chtěl bych poprosit o pomoc kohokoliv kdo řešil podobný problém nebo tuší, kde by mohla být chyba.

Dva roky jsem jel na sestavě RPi 3B+ (vždy aktuální libreELEC) + Sound Blaster X-Fi + Genius SW-HF 5000 + Panasonic TX-42AS650E. Nikdy se mi nepodařilo zprovoznit 5.1 zvuk ale alespoň 4.1 fungoval bez problémů. A to jak pro 5.1 zvukové stopy tak upmix 2.0 stop (video i hudba).

Nedávno jsem vyměnil RPi 3B+ za nové RPi 4B (opět s libreELEC na palubě). Nic jiného jsem v celé sestavě neměnil. Když teď pustím jakékoliv video s více než dvěma (2.0) audio kanály tak celé Kodi ztichne a obraz se začne zasekávat. Jediný způsob jak dostat nějaký zvuk z filmů s 5.1 zvukovou stopou je přepnout v nastavení počet kanálů z 5.1 na 2.0. Hrají pak ale jen FL a FR reproduktory. Stejné ticho způsobuje zapnutí stereo upmixu.

Další problém mám s HDMI-CEC. S RPi 4B mi nefunguje playback menu na dálkovém ovladači TV (tlačítka Play, Pause, Stop atd.) dokud televizi nevypnu a znovu nezapnu (RPi zůstává běžet).

Snažím se obojí vyřešit už přes týden a nechal jsem na tom 10+ hodin. Bez úspěchu. Už jsem zoufalý, budu vděčný za jakoukoliv radu. Současné nastavení přikládám spolu s logem.

Díky moc

PS: vím, že je tady podobné vlákno, ale nechtěl jsem kopat do tříleté mrtvoly :)
Stále se pracuje na Librelec pro RPi 4, testovací verze a seznam změn můžeš sledovat zde: LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 19.0)

Používám též RPi 4 a CEC funguje bez problémů, stejně tak zvuk, ale provozuji pouze 2.0.
Zvukovku co popisuješ už zde někdo řešil, problémy s kvalitou zvuku, praskáním atd. Četl jsem že na RPi funguje čínská verze za cca 300 kč, bylo to však před rokem a na starší verzi RPi, jak je to s Pi 4 netuším → External Sound Card USB 6 Channel

Ještě je tu možnost jít cestou konvertoru, tedy vytáhnout zvuk z HDMI, čímž se vyhneš SW podpoře.
Například zde → HDMI Audi Extractor
Díky za link.
Vypadá to, že vícekanálový zvuk zatím není podporován - to by vysvětlovalo proč z toho nemůžu vymlátit víc jak dva kanály 1
No, takže sehnat provizorní AV receiver a vydat se cestou passthrough... Nebo HDMI splitter.