XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: náhrada za MINIX Neo X8-H
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Prosím o radu, mám letitý Minix X8-H android 4 kitkat + air mouse ovladač.
Chtěl bych to nahradit něčím novějším. Měl jsem půjčený Box Evolveo C4, je znát že je to rychlejší, vím že z číny koupím za stejnou cenu lepší.
Co se mi líbilo na C4 že po vypnutí šel ovladačem opětovně i zapnout(nemyslím ze sleep modu) to u minixu nešlo a musel jsem jej zapínat tlačítkem. Mám to brát už dnes jako běžnou věc i u ostatních boxů?
Něco jsem už načetl a vím že je tu i možnost nahodit na ty nové krabice CoreElec a některé dokonce umí tzv. dual boot z interního úložiště. Androidu bych se nechtěl úplně vzdát jestli tedy není možné jiným způsobem mít možnost používat prohlížeč Chrome apod. To asi na CoreElecu nejde?
Chci ale něco kvalitního a zase ne moc drahého. Podmínka je aby to šlo úplně vypnout a následně i zapnout ovladačem bez odpojování od el.sítě.
zatím jsem koukal na Beelink GT King a Pro verze, Ugoos AM6 variace, a uvažoval jsem i o stavbě ODROID N2+ apod.
A když bych objednával nějakou tu čínu tak který eshop je na to dobrý aby se to dodalo rychle?
Předem díky za radu.
Ahoj, nikdo nic? Aspoň ohledně toho zapínání?
No já provozuji doma Ugoos X3 Pro a u rodičů 3x X96Max. Vše na Androidu s Kodi.
Doporučuji Ugoos, já ho mám a ATV OS je super. Provozoval jsem ho na dual bootu Android/Elec ale Elec jsem po vydání TM TV Go apky pro Andoid TV OS nezapl ani nepamatuju a fleshnul jsem tam origo Android rom jen s Androidem.
A ten ugoos ti jde vypnout a potom zase zapnout dálkáčem, nebo jen uspat a probudit?
Do seznamu boxů s funkčním vyp/zap přes DO, si přidej také Beelink GT1 mini2. Jak v Androidu, tak i v CoreELEC, a jak vyp/zap, tak sleep/wakeup.
(22.11.2020, 0:07)drejkys Napsal(a): [ -> ]A ten ugoos ti jde vypnout a potom zase zapnout dálkáčem, nebo jen uspat a probudit?

Vyp/Zap přes DO.
Ahoj, dočasně jsem to vyřešil nahráním Libreelec do X8-H, ale je to 2 roky stará verze a hlavně cpu nepodporuje H.265 apod. Mám to dokonce nainstalované ve vnitřním úložišti a ovládám to pomocí CEC TV Panasonic ovladačem. Vypnu TV a vypne se i box a když zapnu TV a přepnu na HDMI vstup tak se box zase sám nastartuje, chtělo to chvíli ladění ale jede to. A teď už se konečně chci posunout na novější hardware, kde bych chtěl aby to fungovalo podobně s tím aby mohl být na interním úložišti jak android tak coreelec, vím že to lze třeba i na obyč. X96max pomocí CEEMMC příkazu. Už mám objednaný na testy a následné předání dál do rodiny X96MAX PLUS a sám budu chtít ještě výkonnější a hlavně chladnější. Ideální by bylo abych mohl dát do boxu nejprve rom ATV apotom pomocí vložení SD s coreelec provést CEEMMC dualboot a kartu už nepoužívat. Mezi ATV a coreelec přepínat jednoduše ovladačem a hlavně možnost vypínat i zapínat bez odpojování od proudu ze zásuvky(nemyslím pouze uspání ale opravdu aby se box vypnul a po zapnutí sám zase bootoval).
Možnosti jsou:
1. Beelink GT KING wifi6
2. Beelink GT KING PRO wifi6
3. UGOOS AM6 PLUS - nemá v balení air mouse
4. UGOOS X3 PRO/PLUS - ten ale není k sehnání z evropy - nemá v balení air mouse
Ugoos údajně nově má zašifrované bootloadery a nelze použít BL301 aby fungovalo zapínání CEC?
5.ještě jsem zvažoval odroid, khadas, ale odroid údajně na dualboot potřebuje nějaký petiboot a zase brát ho jen na coreelec asi zbytečné, a Khadas má jen 2/16GB.

Který doporučíte?

Díky všem za pomoc.
https://www.geekbuying.com/item/Beelink-...20831.html

za me neni co resit  1 
kazdy ma jine naroky a pozadavky, neudelas chybu ani s UGOOS X3 PRO nebo X96max+ jen nakupuj zde geekbuying.com a ne na ali
Díval jsem se po Ugoos x3 Pro na geekbuying.com ho nemají jen tu novou verzi AM6.
ok už se rozhoduji mezi Ugoos AM6 Plus a Beelink GT-King Pro
@ drejkys ja osobne bych sel do certifikovaneho boxu Google, Netflix 4K, je to jednodussi nez se trapit  , ted se s nimi rozthl pytel
Nokia Streaming Box 8000
Google Chromecast 
Homatics BOX Q Android TV
Homatics Dongle Q Android TV
Ten nový Google Chromecast jsem vracel protože neumí měnit frekvenci snímkování, netflix zatím neřeším a do budoucna bude určitě v nové TV vestavěný. myslím ale že tady bych těžko dával Coreelec. Ten Homatics možná vypadá nadějně, jestli tedy umí to AFR a 1000M LAN.
edit. tak ma jen 100M ale i tak vypadá zatím nejlépe pro zájemce o orig. GOOGLE TV systém