XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Octagon SF8008 a oříznutý obraz v Kodi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Dobrý den, koupil jsem krabičku Octagon SF8008 s podporou Kodi. Kodi se na Full HD televizi LG zobrazuje s oříznutými okraji. To lze vyřešit kalibrací nastavení, ovšem toto nastavení se neukládá. Po každém dalším supštění Kodi je obraz opět oříznutý. 
Nevíte, jak přimět Kodi, aby se nastavení monitoru uložilo? Nejsem ajťák ani programátor, jen běžný uživatel.
Děkuju za pomoc.
Pokud nepomůže zvolit velikost obrazu pro HDMI vstup v TV, pak udělej kalibraci (nespouštěj doplněk video) v Kodi-Nastavení- Systém- Zobrazeni- Kalibrace.. Kalibrace videa...
V rozích jsou úhelniky ...atd, to pochopíš.
Asi jsem to špatně popsal, ale právě tuto kalibraci jsem udělal, ale nastavení se neuloží. Při každém dalším spuštění Kodi dojde k výchozímu nastavení, kde je obraz oříznutý :-( Ono oříznutí v Kodi není nijak logické, jde o zhruba 5 % po každé straně.
 A co nastaveni OSD v Enigme 2 to nepomuze? jinak octagon je zde https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-octag...008-4k-uhd
Myslel jsem, žes to nastavil v menu playeru při přehrávání.
(21.2.2021, 18:51)kukurin Napsal(a): [ -> ]...udělal, ale nastavení se neuloží. ...
To znamená, že se ti neukládá žádná změna v nastavení menu systému Kodi?
A vůbec, máš Kodi nebo modifikaci Archivczsk?
Díky za tipy. Předpokládám správně, že Enigma 2 je to šíleně nepřehledné a pro laika nepochopitelné uživatelské rozhraní té krabičky? Každopádně na dotaz „OSD v Enigme 2“ mi Google nabízí nějaké odkazy, takže se jimi prokoušu. 

To, co spouštím, se jmenuje Kodi, má to modrou ikonu s písmenem K, takže předpokládám, že je to Kodi. Každopádně zajímavé je, že jiné předvolby (např. nastavení UI do češtiny) si to pamatuje.

Mám za to, že v té škatulce opravdu je také Archivczsk, ale nevím, co to je, takže jsem to nespouštěl. Jde mi primárně o to, aby Kodi přehrál film s českými titulky, což výchozí přehrávač v té škatulce nedokáže.
Co tam mas za firmware? define? openatv? openpli?
Toto vždy nastavujem v nastaveniach TV
(21.2.2021, 20:35)matchboxx Napsal(a): [ -> ]Co tam mas za firmware? define? openatv? openpli?

Jak jsem psal, jsem naprostý laik. Zařízení jsem koupil mámě, aby mohla sledovat televizi. V parametrech bylo, že to má kabelový tuner, podporu Kodi a wifi, což byla ideální kombinace. Naladění kanálů jsem po několika hodinách zvládnul, dokonce i k wifi jse se připojil, Kodi má obraz oříznutý. Ostatní aplikace nejsou oříznuté, televizní kanály také nejsou oříznuté. Problém je pouze u Kodi.

Firmware jsem aktualizoval asi před 14 dny, nic speciálního jsem nepřidával, co je define, openatv nebo openpli nevím, tento jazyk bohužel neovládám.
no tak to bude tezke, ale i tak pouzij tento odkaz https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-octag...8#pid98748
Na to on už zdůraznil, že toto kalibrovaní obrazu se mu v Kodi neuloží. Asi má nějakou upravenou defaultní instalaci výrobce, která nemá správná oprávnění k zápisu.
Archivczsk nezkoušel a to je chyba, když ho tam také má.

Tady ještě k tomu http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=468&t=75781
proto jsem se ptal na image, v nekterych kodi funguje ok v nekterych ne, ale laik si s tim neporadi at se bude snazit sebevic, reseni je poslat to nekomu kdo tomu rozumi a nechat za nejaky peniz upgradovat. zalezi zda je to kodi vubec nutne a jak pises kdyz je tam archiv muze to byt take reseni
Děkuji za tipy. S instalací bude trochu problém, protože věci jako SSH a Telnet jdou mimo mě. Jsem prostý uživatel, co je zvyklý na uživatelsky přívětivá rozhraní. Obávám se, že s tím Octagonem jsem si prostě naběhl. Tak snad zafunguje ten předinstalovaný Archiv.
Ja to tedy v kodi nastavuji v nastavení/ rozhraní/ složka vzhled a tam přiblížení.
Na každé rozlišení musím dat jiné procenta na fullHD mam nastaveno 4%, ale to vše závisí na nastaveni tvé tv.
- mozna by  bylo lepsi diskutovat http://www.ab-forum.info/viewforum.php?f=464 je to o tom tvem prijimaci
(21.2.2021, 18:39)meda Napsal(a): [ -> ]Pokud nepomůže zvolit velikost obrazu pro HDMI vstup v TV...

medo, děkuju, upravil jsem nastavení HDMI v televizi a máma se konečně může dívat na filmy v Kodi!  5 2 3