XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kodi 19.3 a videa z mobilu na výšku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím,
provozuji poslední Kodi 19.3 na RPI4 LibreElec a nejdou mi přehrávat videa natočená některými mobilními telefony na výšku. Videa se přehrávají naležato a pokud se je pokusím překlopit o 90 stupňů tak z toho vyleze úplný nesmysl - jsou stále naležato, jen se obraz smrskne v šířce.
Pokládám to za chybu, protože Kodi z starší verze na mém PC video přehraje v pohodě na výšku.
Můžete prosím někdo potvrdit, zda jste se s tím také setkal?
Díky František Bublík
Těžko z fleku poradit jedno řešení. Zkusil jsi při přehrávání videa všechny kombinace v Nastavení > Nastavení videa položky Režim zobrazení a Orientace? Ideální pro přehrávaní videa z mobilu na výšku je kombinace nastavení pro Režim zobrazení Normální nebo Původní velikost a pro Orientaci parametr Z metadat.

Píšeš, "některými mobilními telefony", což naznačuje, že by to mohl být i problém obsahu metadat, čemuž ale moc nevěřím. Mám jak Kodi 18 tak 19 a videa z celé řady telefonů různých typů a výrobců se mi, při výše uvedeném nastavení videa, přehrávají vždy dobře.

BTW Tady se možná ukazuje, proč se říká, že ti, co natáčí videa v mobilu na výšku, přijdou do pekla. 1 1 1
Díky za odpověď a poznámku o pekle 1  zcela souhlasím. Mezitím jsem našel na anglickém fóru dalšího nešťastníka, kterému to dělá. Prý jediná rada, kterou dostal je změnit metadata. Možná je to specialita distribuce pro Rassberry Pi 4 - LibreElec. Zdá se, že si na to moc lidí nestěžuje.
Ohledně nastavení jsem zkoušel samozřejmě vše. Při zobrazení - Normální a orientace Z metadat je nejlepší si lehnout na gauč a sledovat to v leže.
No, moc tomu nevěřím, že by právě tato funkce byla na LE jiná, než na ostatních distribucích. Ale mýlit se samozřejmě mohu. A máš možnost to vyzkoušet na jiných distribucích? Pokud ne, můžeš na telefonu, který produkuje taková videa, vyrobit jedno krátké a dát sem na něj odlkaz? Vyzkouším to na jiných distribucích než LE.
Tak tady je kraťounké video na výšku z mého samsungu. Podotýkám že na Linuxu mi to v Kodi 18.xx hraje v pohodě. Zatím nikde na PC Kodi 19.xx neprovozuji.
https://ulozto.cz/tam/512e507f-7f7c-460f...0fa813919f
Za případné vyzkoušení a ověření děkuji.
Kodi 19.3 ve Windows mi to přehraje správně.
Kodi 19.3 pod LE na rpi4 mi to přehrává blbě, stejně jak popisuješ.
Tak děkuji za ověření, zkusím splácat nějaký bugreport ...