XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: CE a trhání obrazu v náhledu u TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj, zkusím tady, třeba se s tím někdo setkal.

Pořídil jsem si na testy x96 s CE, Odroid s CE, a VERO 4K+ kde je OSMC namísto Maliny 4B s LibreElec

A o co jde. Možná je to vlastnost CoreElecu Ale zjistil jsem že je to vada nebo bug CoreElecu (zkoušeno více verzi a bez rozdílů) a né HW.
Dělá mi to následující při používání PWR klienta s napojením na TV Headend, že když vlezu do TV náhledu s kanály, tak ti na psavé straně běží menší náhled TV a na levé straně máš kanály, tak to se tak divně kouše https://youtu.be/-3zdPimq78g A další věc co jsem přišel je ta, že kanály z DVB-T2 když mají některé SD kvalitu , typicky Prima Krimi, nebo NOVA, tak se obraz tak divné rozpadá: https://youtu.be/usAaD34Oymw při rychlých pohybech. Toho blikání obrazu si nevšímejte, dělá to mobil.. 


Nyní stejné problémy mám na Odroid kde je taky OS CoreElec. Zajímavé je to že na Malině 4B s LE a VERO s OSMC jede vše krásně plynulé, co se týče teda náhledů. Všichi říkají že máš někde něco šlatně nastavené, ale prošel jsem snad vše, a na nic jsem nepřišel. Každopádně je něco špatně v CoreElec. Nebo je to vlastnost? Možná ochrana aby to nežralo moc CPU/GPU co já vím.. ? Netuším nedává mi to logiku prostě. V začátcích s KODI jsem někde v nastavení viděl, fuknci "omezit" FPS při zobrazení "Home screenu" a tam se to taky takto právě v náhledu zasekávalo. Včera jsem kupoval na test a pak to půjde kámošovi VERO 4K+ kde je OS OSMC a tam se mi to chová krásně jako na Malině 4B. Vše krásně plynulé s tím rozdílem, že malina teda nezvládne 4K videa ( ale to nyní neřeším), ale myslím tím přehrávání TV s náhledem a obraz jako takový. 

Nevím no co by to mohlo být :-(
Rozpadání obrazu na některých zařízeních s CPU Amlogic by se mělo dít jen na Muxu 24, což se tu diskutovalo před rokem a od CoreELEC verze 19.4 by to mělo být vyřešené (zkoušeno na X96 Max+ s CPU Amlogic S905X3).
Ve full screen to hraje dobře? A co HW akcelerace, máš ji zapnutou?
: jasně HW akceleraci jsem zkoušel vypnout zapnout.. vše vypadá že mám nastaveno stejně jako na Malině... nebo na X96 Max+ tam je problém stejný jako na Odroidu.

Verzi OS to určitě není. bude to něco se nepodporou chipsetu nevím...
Přiznám se, že v tomhle příliš kovaný nejsem a asi těžko poradím z vlastní zkušenosti. Pocitově tam vidím možný konflikt FPS gui Kodi a přehrávaného videa. Já sám používám skin (Estuary), kde je přehrává video na pozadí (jako background) skinu, takže případné "záškuby" tam vidět nejsou (resp. si jich člověk nemá šanci všimnout).

BTW A co udělá zapnutí volby Kodi přehrávače Upravit obnovovací frekvenci obrazovky? Resp, pokud si pohraješ se všemi volbami přehrávače, které mají vliv na zobrazení.
Můžu zkusit ještě jiný skin, ale myslím že jsem to kdysi zkoušel. Už si to nemapatuji.

Obnovovací frekvence na toto rozpadání obrazu nemá vliv viz:



Dělá to jak na Odroidu tak na X96+ max. Vedle toho mám o dost slabší OSMC vero a tam vše jede perfektně plynule.
Testoval jsem i přímo OSMC SW hodit na Odroid a obraz se rozpadá stejně, takže to je něco s chipsetem něco nekompatibilního bych řekl... Ale kdo používá pouze IPTV, tak tam je vše zcela vpořádku. Tento problém nastane pouze při DVB-T2.