XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Addon Doplněk v Linuxu bez kodi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.

Marthinius

Zdravím,

Vzhledem k tomu, že většina doplňků jsou "python" skripty, existuje nějaký způsob jak je spustit bez "kodi" ?
Tedy spustit je přímo v distribuci linuxu bez kodi. Pořád je to jen "python" a spustit skript v linux samozřejmě lze.

Asi by bylo potřeba upravit dané skripty a jejich napojení, neexistuje nějaký "user-friendly" skript, třeba na githubu ?
Určitě to jde, sám jsme to dělal, jen jsme k tomu nepoužil žádnou "user-friendly" metodu, prostě jsem ručně všechna volání Kodi knihoven nebo Kodi závislostí nahradil něčím jiným, odpovídajícím požadované funkci. Jestli existuje něco, co by bylo více přátelského nevím. Záleží hodně na typu doplňku a konkrétním funkcím. U některých to často smysl moc nedává, většina plugin-ů a takových doplnků, které mají nějakou interakci s gui (skiny) či databází, u jiných si to dokáži představit více (doplňky typu script).
A jde ti o něco konkrétního? Jinak tady mám samotný Python skript pro EPG generator.
Odpověď  vlastně zobecňuje charakteristiku, kdy je potřeba (a možné) se bez přímé vazby na Kodi obejít. Jsou to případy, kdy vstupy a výstupy takové aplikace nejsou spojeny s Kodi nebo případy, když je to spojení na bázi nějaké obecnější datové struktury (souboru), ne tedy voláním Kodi knihoven. U -ova řešení je vstup mimo Kodi (zdroje TV programu dostupné na internetu). Výstupem je textový soubor ve formátu xml, kterému Kodi, resp. jeho addon, rozumí, ale který lze použít i mimo Kodi (např. v Tvheadend).

Já jsme to použil ve velmi podobném případě. Vzal jsem video plugin Kodi, který uměl v Kodi přehrávat Live TV ze služby OTT (O2TV), odpáral jsem z něj část, která obsahovala spouštění a předání parametrů Kodi přehrávači a nahradil ji částí, která vytvářela playlist obsahující přímo adresy Live Tv streamů, tedy také textový soubor, který načítal jeden z PVR doplňků (IPTV Simple Client) nebo dokonce aplikace mimo Kodi, v tomto případě také Tvheadend. I tohle byl, v konečné verzi řešení, na Kodi nezávislý Python script.

Marthinius

EPG generator ve verzi python používám již delší dobu a je to opravdu povedený a hlavně rychlejší než webgrab.
Autor si zaslouší pochvalu. Dívím se, že to není zpoplatněno....
Ta možnost využít některých z těchto doplňků je velice lákavá.
Ten antik je ale myslím dělaný pro enigmu a ty ho asi chceš předělat že?
Na githubu je ještě jeden plugin pro enigmu https://github.com/skyjet18/plugin.video.antiktv. Kdyby se našel někdo, kdo by ho předělal pro Kodi nebo jak se psalo pro linux, bylo by to super, myslím, že by to uvítalo víc lidí.
A proč nenapíšete autorovi toho doplňku?
Máš pravdu, napsal jsem mu.

Marthinius

(28.4.2022, 21:51)Saros Napsal(a): [ -> ]Ten antik je ale myslím dělaný pro enigmu a ty ho asi chceš předělat že?

Ano, byl by to přínos pro ty, jenž mají oficiální účet. Bylo by fajn to předělat jako skript pro linux. Což se dá spustit i na kodi. Opačně je to složitější. Něco jako epg generator.

Autora jsem kontaktoval, bohužel odmítl nabídku na úpravu pro kodi, jelikož tento systém nevyužívá.

Marthinius

Po uveřejnění tohoto tématu, kdy jsem položil dotaz ohledně spuštění doplňků v linuxu a odkazu na daný doplněk se na fórum věnující se právě tomuto doplňku pro enigmu zobrazilo toto prohlášení:

"Antiktv - nefunguje to kvôli zásahu zo strany providera. Navyše sme včera dostali výhražný e-mail z antiku, takže antiktv doplnok sme museli odstrániť z repozitára. Asi majú nadbytok zákazníkov a ďalších už nepotrebujú ...

Takže toto fórum je pro mě již nyní "off", cokoliv se zde objeví, okamžitě to má následky. Je zřejmé, že poskytovatelé sledují průběžně obsah podobných fór a hlavně tohoto. Respektive spíše bych řekl, že je zde někdo kdo to nahlásil. Vůbec bych o tom nepochyboval.

8

PS: A to se jednalo jen o všeobecný dotaz !!!
Je třeba počítat s tím, že Kodi je toxické. Jinými slovy, dokáže samo o sobě vzbuzovat podezření, že se může stát nástrojem (či že jím už je) k provozování nelegálních aktivit. Tohle už mu nikdo neodpáře, ať s tím souhlasíme či nikoliv. Jeho toxicita se projevuje v různých oblastech různě a navíc může mít i své lokální podoby. V případě OTT služeb u nás pak díky několika nešťastným aktivitám, které se i díky činnosti tohoto fóra a některých z nás (i já se k tomu hlásím) trvale a negativně propsaly do povědomí některých poskytovatelů. Pravda, někteří to neřeší, další to řeší skyrtě a zbytek pak otevřeně. Jako třeba Antik. Platí tedy více než kdy jindy, že máte-li nějaké řešení, které můře takové reakce vzbuzovat (což je značná část OTT služeb), užívejte si ho, ale nesnažte se ho příliš mezi ostatní rozšiřovat. Čím víc a hlasitěji to budete dělat, tí pravděpododbněji o to řešení nakonec přijdete. Jasně, je to proti smyslu chování v komunitě kolem Kodi, ale když mám dnes já na výběr jen ze dvou možností, že se buď budu koukat já a nebo nikdo, tak si vyberu to první.

A buď v klidu, provozovatelé OTT služeb o tomto fóru velmi dobře vědí. To nikdo bonzovat nemusel.
Škoda, mohli by vydať nejaký plugin pre kodi, boli by to pre nich prínos. Aj tak robia appky pre TV, android, iOS, a aj pre vlastnú skrinku... a keby išli do kodi.. tak tu by našli ľudí, co by sa im o to starali..

Antik kedysi vydal aj plugin pre pridávanie "vlastných" staníc do ich boxu/apky, ktorá funguje dodnes, ale robia problémy, pokial tam chcel človek pridať iný/prémiový obsah/kanál. Mal som zaplatenú  TV od iného providera, z ktorého išlo dostať m3u playlist, a aj to fungovalo cez ich plugin.. ale za pár dni prišiel výhražný mail, že takéto stanice nemôžem pridáva, a to ani v prípade, pokiaľ antik danú stanicu nemá v ponuke... A samozrejme môj plugin mi zmazali...

Takže mať viacero TV staníc aj od iných provajderov ako len od antiku cez AntikBox nemožné...

Ono stačí napísať do googlu:
kodi antik

a hneď sa hodí na toto fórum, takže ťa aj google prezradí Big Grin


Ale antiku sa nedá aspoň odoprieť to, že podľa mňa boli jedny z prvých u nás, čo priviedli iptv pree bežných užívateľov a s ponukami, aké nemali ani operátori.. a za tie ceny. Stále sa oplatí :)
(19.5.2022, 17:20)Marthinius Napsal(a): [ -> ]...Navyše sme včera dostali výhražný e-mail z antiku, takže antiktv doplnok sme museli odstrániť z repozitára. ...
Oni chrání svůj obchod, počítám jim zas vyhrožuje Prima, by se sledovaly reklamy, jim by zas neplatili jejich zadavatelé.
A Prima potřebuje peníze na natáčení reklam na reklamy s Burešovou, Dědkem... a ti také nehrabou zadara.
((Myslíte, že David má za 4 identity v jedné reklamě čtyřnásobný honorář???))

Prachy se musí točit! Platby mezi prodavajíci-zákazník nejsou zajímavé. Ale mezi zadavatel, producent, dodavatel, dealer, reklamka, provider, majitel práv, OSA, ... to by v tom byl čert aby účetní ty daně nějak nepoladil.
Tak výše uvedené argumenty dávají smysl a mohu jenom souhlasit. Je to vždy jen otázka času, kdy to daný poskytovatel zjistí a záleží jenom na tom, zdali to bude akceptovat nebo v tomto případě nebude.

Jen je škoda, že tímto krokem přijde o zákazníky. Místo,  aby kontaktoval autora, nabídl mu spolupráci a snažil se rozšířit danou službu na co nejvíce platforem, tak vyhrožuje.

A že to může fungovat dokládá například tady známa služba "Rebit.tv", která dokonce spolupracuje se zdejším fórem.
Rebit je v tomto směru asi jiný než většina OTT/IPTV poskytovatelů, viz např. jeho cenová politika. Tak možná proto se spolupráce s Kodi nebojí. Pokusů o spolupráci mezi autory addon a poskytovateli bylo několik, ale vždycky to dopadlo téměř stejně. Důvodů, kromě obecné nechutě něco si začít s Kodi, bylo několik, všechny se tu už už několikrát diskutovali - přetáčení reklam, nabourání systémů OTT služeb, sledování více streamů na jednom zařízení, přeprodávání služeb.