XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Raspberry 4 hardware řešení
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Něco málo o novém hardware postaveném na RPi 4
(01.6.2022, 16:41)karel.veselsky Napsal(a): [ -> ]Něco málo...
Bylo by dobré sem, ne do PDF, napsat, jak sestavu RPi..až..XBMC-Kodi připojuješ a v jakém pristredí. Tedy odůvodnění zvolených rozšíření a portů. Tobě je to jasné a navíc inovace s RPi4 jen zajišťuje předchozí použití (mimo aktívní Pioneery) - Ostatním bys to mohl zopakovat (jestli jsi minule pouze nepřipojil fotku A/V roomu). Takhle je obsah PDF jen jako "výstřižek" a já se cítím ochuzen o další souvislosti.

(( Pro příklad - použití u mne:
Mám dvě hlavní použití RPi4.
První RPi4 slouží jako MMC v krabičce Argon ONE. Bootuje z USB3 flešky systém LibreElec, je připojeno HDMI-CEC k TV a na USB2 má připojený vysílač pro mini bezdrátovou klávesnici s touchpadem. Jako další fumguje D.O. TV a aplikace Kore na Androidu. Síť je připojena kabelem. Na volném USB3 mohu mít připojené pouzdro s SSD SATA datovým diskem 1TB. Zdroj pro RPi4 je 5,25V/4A.
Druhé RPi4 slouží jako energeticky úsporné PC v krabičce Argon ONE M.2. Bootuje z M.2 SATA disku systém Raspbian, je pripojeno HDMI k druhému vstupu FHD monitoru a na USB2 má připojeny myš a klávesnici (**ta musí být bez podsvětlení kvůli odběru proudu). Síť je připojena WiFi. Lze připojovat BT sluchátka. Zdroj pro RPi4 je 5,25V/4A.
**/Podsvětlená klávesnice způsobovala pokles napájecího napětí (kupodivu na USB3) a občasné chyby čtení/zápisu na systemovém SATA disku, který má, včetně redukce USB/SATA, při startu přeci jen vyšší odběr proudu, než fleška.))

Celá geneze hardware mého zařízení je popsána v příspěvcích:
 Rpi3 vše v jednom aneb moje XBMC-Kodi
 Rpi3 vše v jednom aneb moje XBMC-Kodi 2 tato verze je stále aktivní
Je v nich podrobně popsáno co, jak a proč je přidáno, zapojeno. Můžete porovnat, jak postoupil vývoj hardware za cca 6 let. Základní filozofie vlastního zařízení je pořád (furtum furt) stejná a to MMC.


Dodatek k novému příspěvku:  Zapomněl jsem napsat že výměnou Suptronic X400 jsem přišel o dálkové ovládání a tak pro nové zařízení přibude FLIRC V2 https://rpishop.cz/dalkove-ovladace/4939...sb-v2.html
Pro software bude po kompletním dokončení a odzkoušení přidán nový příspěvek.  
OK, tedy trváš na tom, abych si stahoval a pakovaně četl PDF.
Jenže my si píšeme texty zde na fóru a uložené nebo externí soubory jsou spíš obrázky nebo videa (externí, aby nenarůstal tolik objem na serveru, místo se také platí).

Tak půjdu do té Rpi3 vše v jednom aneb moje XBMC-Kodi 2
(03.6.2022, 11:31)meda Napsal(a): [ -> ]OK, tedy trváš na tom, abych si stahoval a pakovaně četl PDF.
Jenže my si píšeme texty zde na fóru a uložené nebo externí soubory jsou spíš obrázky nebo videa (externí, aby nenarůstal tolik objem na serveru, místo se také platí).

Tak půjdu do té Rpi3 vše v jednom aneb moje XBMC-Kodi 2



Nic ve zlym, stačí si ukázat na vložené miniatury nebo obrázky a ono to ukáže velikost obrázku, dost často jsou tu obrázky okolo 4 Mb což jsou zhruba 3 mé příspěvky. Další problém je v tom, že když autor změní/vymaže obrázek tak je tam ikona a nic. Myslím si, že popsané obrázky v PDF, jsou pro ukázku a vysvětlení vhodnější. Možná se mýlím 9. Navíc proč si PDF stahuješ stačí kliknout na soubor a on se ti otevře bez stažení s pokud tě nezaujme a nedáš stáhnout, tak se ti nestáhne.
(03.6.2022, 14:10)karel.veselsky Napsal(a): [ -> ]...proč si PDF stahuješ stačí kliknout na soubor a on se ti otevře bez stažení s pokud tě nezaujme a nedáš stáhnout, tak se ti nestáhne.
Já většinou čtu na tabletu, tak ten mi nejdříve nabízí PDF stáhnout a pak teprve mohu otevřít.

Teď jsem si to zkusil na tabletu s androidem i s win10 a nestahuje ani jedno. Podíval bych se na nastavení tvého PDF prohlížeče mělo by to automatické stahování vypnout.
Defaultní prohlížeč Samsung Internet to umí s volbou Otevřít nebo Uložit. Jenže
poněkud mrší vzhled stránek a proto používám Chrome nebo Via. A ty nabízí nejdříve uložit. Nebudu se tím zabyvat, prostě PDF ukládám.