XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Čeština v KODI + python + SCC
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Dobrý den,
mám kodi matrix 19.3 na Tesle s androidem 9.1. Přestalo mi úplně jet SCC, tak jsem se rozhodl k nové instalaci kodi 19.3. Všechny repa, co jsem měl původně jsem tam nahrál a vyskytly se mi nečekaně 2 problémy.
1. za boha tam nemůžu dát češtinu (ani SK). Zkoušel jsem různé návody a ani když jdu přes doplňky a look&feel, tak mi to ČJ nenainstaluje. ČJ je v nabídce, i vidím velikost souboru, ale instalace vždy selže.

2. při instalaci SCC mi vyskakuje hláška, že mi ke spuštění chybí python 2.26.0. Na fórech jsem se dočetl, že ten by u verze 19.3 neměl být potřeba. Mám nainstalovaný python 3.0.0. a nepomůže to.

Pro novou instalaci jsem se rozhodl, protože nešlo aktualizovat SCC a nejelo to. Hlásilo mi to problém s memory leaks a nepřišel jsem na to, proč. Tak jsem kodi odinstaloval a z google play nově aktualizoval na 19.3. Předtím vše fungovalo v pohodě a instalaci jsem na jaře dělal dle stejných návodů jako nyní. Sice jsem tu našel rady na problém s jazykem, ale nic nezabralo. Máte někdo zkušenost, jak to opravit?
Děkuji
: Zřejmě instaluješ SCC pro Kodi 18.x. Proto to žádá Python 2.26.0. Verze pythonu 2.x a 3.x nejsou kompatibilní a python 3.x si s doplňky pro python 2.x neporadí.
Což je divné, protože tvůj dotaz vyznívá tak, že to máš z repa a to by mělo rozpoznat správnou verzi Kodi. Leda že "nahrát repa, co jsem původně měj" neznamená nainstalovat repa, které jsem měl. I repa musíš nově instalovat. Stáhni si ZIP Stream Cinema Community / Plugin KODI · GitLab a zkus nainstalovat SCC přímo ze ZIPu.

Celkově máš asi v Kodi stále něco špatně. O problému s instalací češtiny (slovenštiny) jsem snad ještě neslyšel. Je možné, že jsi odinstalaci Kodi neudělal úplně? Zkontroloval, popř. odstranil jsi po odinstalaci všechny soubory, které si Kodi vytváří . Zapni v Kodi logování a dej sem odkaz na log. z toho by se dal vyčíst důvod. https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-vytvo...6-obrazech
: Díky moc za reakci. Mně to taky přišlo jako záhada. Ano, ta verze pythonu mi vůbec neseděla, protože kodi 18.x jsem nikdy neměl. Kodi jsem objevil v březnu letošního roku a už to byl matrix 19.3. Proto ten "návrat" do minulosti mě překvapil. Zřejmě to souviselo s tím, že jsem tu instalaci vrátil do prvopočátku, takže se tam na chvíli objevila Leia, což bylo před matrixem. Mezitím se mi podařilo vyřešit, ale mám pocit, že si kodi dělá občas, co chce. Vše se mi rozběhlo a povedlo se mi to takto
a) jak jsem brouzdal kodi, šel jsem do menu add-ons/video add-ons/označil jsem SCC/vlevo přešel na options/check for update - začalo se to aktualizovat a na konci se SCC normálně nainstaloval a bez jakýchkoliv problémů. Po této aktualizaci mi zůstal v kodi jediný jazyk a to angličtina.
b) jazyk jsem opravil takto - doplňky/hledat - zadal jsem slovo "czech" a našel v seznamu czech language a dal instalovat a najednou se čeština normálně nainstalovala. V CZ nebylo hned vše, tak jsem kodi vypnul a zapnul a mám v CZ veškerá menu apod.
I z toho důvodu popisuji cestu v bodu a) v angličtině, protože češtinu jsem ještě neměl :-).
Nevím, někdy je to mezi nebem a zemí. Včera jsem u toho seděl do 1 do rána a dnes jsem k tomu sedl po práci a za 20 minut hotovo.
: Ten návrat do minulosti je spíše nedokonalá odinstalace Leii.. Leia by se ti v žádném případě neměla objevit, pokud jsi instaloval čistý Matrix. To, že jsi po instalaci CZ box restartoval, je dobře. Já to dělám pro jistotu vždy po jakékoliv aktualizaci v Kodi.
: ten návrat do minulosti byl spíš závislý na té aplikaci v tesle. Kodi nešlo úplně odinstalovat, protože v tom zařízení je to navázáno jako TV centrum, takže to přes google play nabídlo jen něco jako "smazat všechny aktualizace aplikace", což jsem udělal a po spuštění kodi se ukázala Leia, tak jsem šel znova na google play a udělal aktualizaci na 19.3 a už se spouštělo jako matrix. Takže máš pravdu a v tom byl asi zakopaný pes, že to nebyla úplná odinstalace a čistá instalace znova, jak jsem si původně myslel, že to proběhne. Naštěstí se to povedlo, takže jsem se zase něco přiučil bo jinak jsem měl chuť to hodit z okna :-).
: Pokud ti to jede, OK. V případě problémů alespoň budeš vědět, kde je zakopaný pes.
: ano, teď to jede bez problémů. Bohužel na ten původní problém jsem nepřišel, proč nešlo SCC aktualizovat - psalo to nějaký problém s memory leaks. Mrknu do toho logu, jak jsi sem dal ten návod, co tam jsou vše za informace a dal bych to sem, jestli můžu. Zajímalo by mne, co se podělalo než jsem to musel přeinstalovat.
Po instalaci poslední verze SC *.zip souboru z gitlabu ver. 2.0.0 my Kodi napsal hlášku "Závislost na xbmc.python verze 3.0.1 nemohla být vyřešena” přitom poslední verze 1.15.8 instalovaná stejným způsobem mi bezproblémů fungovala.
System Ubuntu 18.04
Kodi 19.4