XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: delay při spuštění prvního videa po startu systému
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj, mám coreelec verze 9 na mediaboxu evolveo.
Po startu systému, když chci pustit video z youtube nebo stream cinema tak trvá tak minutu dvě než se mi nabídne výběr streamu nebo spustí video.

Vždy je to jen to první spuštění. Další videa už jsou v pořádku. Stejně tak je jedno jestli to první video pustím minutu po startu systému nebo den po startu systému. Tuší někdo prosím cíčm by to mohlo být?

V příloze log.

Děkuji moc.

[attachment=8065]
Aniž budu koukat do těch logů, odhaduji zdržení od DNS.
IP adresu DNS serveru přiděluje router, nebo je natvrdo.
Pokud máš přístup k nastavení routeru, co máš nastaveno?
Jak rychle se ti vybaví první otevření webové stránky? Třeba oregon.gov

Většimou dobře funguje DNS 8.8.8.8 nebo 1.1.1.1 nebo 208.67.222.222
Primární DNS mám 8.8.8.8
V pracovně mám ještě rpi s libreelec a tam to nedělá.
Těžko posuzovat z daných podkladů. Bez detailního logu je to jen hádání či spíše dohadován. Ideálně bys měl:
  1. Nastavit protokolování na debug
  2. Restartovat
  3. Spustit přehrávání
  4. Nakopírovat log
Úplně postačí poslat pouze vlastní kodi.log.
Tady to je. Moc díky.
[attachment=8066]
Všímám si času....
To je několik logů v jednom?
Stejně si přidělené adresy sítě (předpokládám DHCP) zkontroluj přimo v rozhraní Kodi a zkontroluj, jestli nemáš připojena neplatná síťová úložiště.
Děkuji moc, ale toto nezabralo.
IP adresa je rezervovana na routeru. A přidělena routerem.
Jedno neplatne uloziste jsem tam měl. NAS, který jsem z domova přesunul do kanceláře.
Restartoval jsem. A pořád stejný problém.

Ještě upřesním. Nejedná se o problém s připojením k internetu. Vyhledávání na youtube nebo ve stream cinema funguje okamžitě, až při pokusu o spuštění prvního videa po bootu nastane delay.
Předpokládám správně, že přehrávaný titul je Prasátko Pepa, 1. sezona, 3. epizoda?

No, nebudu zastírat, že je to oříšek. Je tam vidět ta prodleva asi 1 minuta. Na můj vkus je v té prodlevě příliš mnoho requestů na api Trakt. To vidím (laicky) jako jednoho z možných podezřelých. Nevím proč, patrně jde o funkce, které běží na pozadí (service SCC) nebo možná od doplňku trakt. Máš vazbu na trakt účet definovaný jen v SCC nebo také v doplňku v Kodi?

Tady asi pomohou jen autoři SCC. Koukal jsme se na to jen zběžně, ještě se podívám detailně na jednotlivé reuqesty. Já bych se, jako první a rychlý pokus, zkusil odpojit od trakt účtu v SCC, případně zakázal (stačí skutečně jen zakázat, není třeba odinstalovávat) trakt doplněk, máš-li ho nainstalovaný.

Ještě otázka. Je ta prodleva vždy, tedy i když po startu Kodi a před prvním spuštěním uplyne nějaká delší doba? Tzn. spustit Kodi, počkat několik minut a pak spustit přehrávání.
Ano, prodleva je vždy. A pozor - ne jen ve stream cinema ale i na YouTube např.
No jo, to YT jsme si neuvědomil, takže přímý vliv trakt v SCC asi padá. Ale jak jsem napsal, může to být způsobeno tím, co se děje v Kodi a jeho některých addon (vč. SCC) na pozadí. V logu jsem si nějakých podezřelých situací všiml, ale ještě jsem se k tomu, abych to prošel detailně nedostal.

Pokud ti to funguje na jiných instalacích dobře, a provozuješ je ve stejném síťovém prostředí, tak bych se sousteřdiil na rozdíly v těch instalacích. Např. zkusit postupně eliminovat vlivy jednotlivých addon. Např. zakázat SCC a zkusit po restartu Kodi spustit video z YT. A jak jsi na tom např. s widgety? Používáš pro ně zdroje SCC?

Procházel jsem zběžně tvé instalované addon, a nevidím tam na první pohled nic nepatřičného. Byť mě např. repository kodinerds trochu znejisťují, ale žádné podezřelé addons jsem tam neviděl.
Je to fakt divné. Ono se s tím dá žít, ale je to někdy trochu otravné. 
Zkusím tu deaktivaci některých addon. Díky.