XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Trakt mimo provoz ?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Docela dlouhá odstávka což, zhroucená DB, hack ?

[attachment=8529]

[attachment=8530]

[attachment=8531]
JJ, je to mazec. Tak dlouhou odstávku jsem teda nečekal. Vůbec nevím na co teď koukat, všechno mám uložené na Traktu. :-)
Na jejich twitteru psali, že se "pokouší" obnovit co nejvíc uživatelských dat, což by indikovalo, že o něco příjdeme :-)
Vůbec nemám představu jak velká musí být jejich databáze a jaký model používali na zálohování.
No nezbývá nic jiného než čekat a držet jim palce, ať se jim podaří obnovit co možná nejvíc dat.
Ano, je to masakr a my všichni, co na trakt.tv a jeho službách stavíme, jsme trochu mimo. 11

Já to čtu tak, že obnovili data ze starší kompletní zálohy a teď se snaží nějak dotáhnout ten zbytek. A ano, neukazuje to na příliš odpovědný model zálohování a budeme muset počítat s tím, že o poslední data můžeme přijít. Což o to, nějaké příznaky shlédnuto a budu si je muset nastavit ručně. Vlastní i jiné tématické seznamy teď oželím, ale u nich strach, že by nebyly v záloze nemám. Trochu více nepříjemné bude, že si v trakt.tv zařazuji různými zdroji doporučované filmy a seriály do watchlistu. Používám metodu "nastav a zapomeň" kdy pak už jen čekám, až se mi někdy vybrané tituly objeví v Kodi knihovně. V tomto případě tedy to "zapomeň" bude absolutní. 1

Ale když nejde o život, jde o houby!
jj, mám to také tak ... bez watchlistu v tom mám slušný guláš ...  11 Nu což, dáme Mrazíka (toho najdu) a bude vše OK  4
Moc se to nehýbe ...

[attachment=8536]
Trakt.tv web je dostupný. Stručně o jeho stavu (info z webu):

Data před 7. listopadem jsou plně obnovena.
Historie sledování po 7. listopadu se ještě obnovuje, měla by být k dispozici příští týden a až poté budete moci importovat jakoukoli historii, kterou se podaří obnovit.
Všechna ostatní data i po 7. listopadu už byla byla importována.
Je ale přesto možné, že nějaká data budou trvale ztracena.
Trakt API bude k dispozici příští týden.
VIP členové získávají 2 měsíce navíc zdarma.

Suma sumárum, nic moc, ale mohlo to být horší. Web sice jede, ale funkce, které jsou v Kodi na Trakt.tv napojeny  (seznamy v SCC, synchronizace SCC a Kodi knihovny) ještě funkční nejsou. Na to si budeme muset počkat do příštího týdne.
Alespoň si mohu prohlédnout co mám ve watchlistu ke shlédnutí, neb si to fakt nepamatuji ...
Obnovená byť částečná funkčnost Traktu se mi hodí, k mému chatrnému zdraví jsem si odněkud přivezl a nainstaloval na svůj OS cosi podobného chřipce a dnes mi to vyřadilo můj tělesný HW na celý den. OS zavirován totálně, zvládne s bídou obsluhu obrazových čidel, provoz HW a bio-končetin alespoň do nouzového stavu pomohl nastartovat až Paralen (nic jiného to nezvládlo).
Robotické prsty sice v "emergency mode" nepracují moc spolehlivě a dostatečně rychle, ale svou dnešní porci opožděného fórového "spamu" snad odvedou. Po ukončení zdejší spam-relace se opět odeberu do své hibernační kóje, kde podstoupím další část odvirování, dekontaminace a celkové regenerace organismu.
V ledničce mám připraveny pro tyto případy potřebné biologické štěpy které byly dnes promptně aktivovány mou spolužijící bioformou opačného pohlaví. Po celkovém dozrání budou štěpy aplikovány hibernačním automatem do mé centrální sběrnice a odtud reprodukovány do celého mého "Já". Doufám jen že nemám příliš zahlcen přístupový konektor hlenem, to by bylo nemilé a nepříjemné .... 
Zdravím a omlouvám se za aktuální "odhalenou" fotografii mé končetiny, kůži musím při procesu celkové repase dávát pryč, pokud to někoho pohoršilo prosím administrátora o odstranění a ještě jednou se omlouvám ....  8

[Obrázek: biorobotics.jpg]
Api trakt.tv je dostupné, jak addon Trakt.tv v Kodi, tak funkce v addon SCC týkající se Trakt.tv jsou funkční. Po spuštění webové stránky Trakt.tv a přihlášení, dostanete nabídku aktualizovat stav shlédnuto z doby od 7.11. do 11.12. S doporučením, abyste to nedělali, pokud jste si již chybějící status shlédnuto v trakt.tv aktualizovali ručně. Já jsem si nic ručně neaktualizoval, takže jsem dotažení chybějících dat, u nás to bylo 109 shlédnutí, spustil. V SCC také fungují tématické a další seznamy, které jsou na seznamech Trakt.tv založeny.

Jen si dejte pozor, pokud z SCC ukládáte něco do knihovny, abyste si náhodou nesynchornizovali Kodi (knihovnu) a Trakat.tv pomocí addon. Tím byste do Trakt.tv mohli dostat stav shlédnuto 2x. Ono to sice asi moc vadit nebude, ale jistotu 100% nemám.

Takže jediná zísadní nejistota (alespoň u mne) panuje v tom, jak dopadl watchlist, ale to budu řešit postupně, jak a kdy si na to, co by v něm mělo být a není, vzpomenu.

Tím pádem můžeme na tuto nepřijemnou epizodu zapomenout a doufat, že si autoři a správci Trakt.tv z toho vezmou ponaučení a zamyslí se, minimálně, nad backup schématem.
Ano T.Tv funguje, jen mám jeden malý problém. V kontext menu se mi jen u mála filmů (SCC) zobrazí možnost jeho přidání do watchlistu, většina nefunguje ... samozřejmě chyba může být pouze u mě.
D Aha, tohle jsem nezkoušel. Otestováno na pár filmech a a funguje mi to. Pošli pár titulů, u kterých ti to nejde. Vyzkouším.
: Již to jede, nevím kde byla chyba .... Nic jsem nedělal, ani nerestartoval, dnes v kontextu u každého filmu možnost "Trakt menu" a uložení do příslušného chlívku watchlistu a to i u těch které včera nešly (ověřeno).  6
D Tak já to zkoušel až dneska. Tipoval bych, že tam včera byla na straně api ještě nějaká chybka, kterou jsi ty ještě zachytil. No a oni to mezitím opravili. Tak hlavně, že je to už všechno (snad 1) v pořádku.
Nikdy bych neřekl, že mi bude Trakt takto chybět  1