XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: KODI 20 a přehrávání videa z HDD
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
KODI 19 na přehrávači SHIELD neměl problémy s nahráváním filmů z SCC na USB připojený externí disk a ani z přehráváním filmů/videa z tohoto externího disku. Když se KODI automaticky aktualizoval na v. 20, tak najednou přestal vidět soubory fimů na připojeném externím disku.
Pokud stáhnu nový film z SCC do zvolené složky pro stahování, tak KODI/videa/zdroj HDD, vidí ve složce pro stahování složku s filmem, ale po otevření této složky tam nic není, přesto že tam film je. Stejně tak nevidí i ostatní nahrané filmy na tomto disku. Připojil jsem čistý naformátovaný HDD, ale je to stejné. Žádné filmy-videa nevidí.
Nevím co je u KODI 20 nového, že filmy na externím disku připojeného přes USB SHIELD nenačte.
Má někdo podobné problémy?
Moc děkuji za dobrou radu. V nastavení jsem  vybral "Povolit vždy" a už je  vše v pořádku.

Děkuji !!
ano, funguje to, dik
Zdravím, já mám zase jiný problém s Kodi 20.2 Nexus.   Na přístroji Nokia 8000 s androidem 10 Kodi sice vidí všechny videosoubory a jdou spustit, ale plynule a bez problému jedou jen z HDD 500 Gb USB 2.0  A je jedno, jestli se jedná o DivX, nebo 4K 50 Gb mkv.  Pokud ale připojím nový HDD Toshiba 2 Tb USB 3,  tak tytéž videosoubory sice spustit jdou, ale cca každou minutu se přehrávání na zhruba 5 sec. zastaví a načítají se data - (kolečko a procenta). Pak přehrávání pokračuje. Tzn. nepoužitelné. Oba disky MBR, oba soub.sys. NTFS.  Tak mě napadá, jestli není problém s velikostí oddílu.  Rozdělit na menší není problém, ale osobně na nesystémových discích preferuji jednu partition. Máte někdo zkušenost.  Děkuji moc za každou radu.
To vypadá na to, že to USB neutáhne ten nový HDD...
https://www.czc.cz/napajeci-kabel-usb-z-...20/produkt
(15.4.2023, 14:48)kraftwerk007 Napsal(a): [ -> ]To vypadá na to, že to USB neutáhne ten nový HDD...
https://www.czc.cz/napajeci-kabel-usb-z-...20/produkt

Problém vyřešen - nezapojuji externí HDD přímo do USB na boxu, ale přes 20cm prodlužovací kabel USB 3.0 -  nemám jej zapojen stále, ale jen příležitostně. Vyzkoušel jsem tedy zapojit HDD přímo do boxu a ejhle - přehrávání i rychlé skoky po 10 minut jedna báseň ! Žádné záseky, ani načítání, vše O.K.   Staršímu HDD to nevadilo. Nemyslím, že by byl problém v napájení, to by se myslím ani nerozběhl, ale nevím...  A teď - hádejte, odkud zmíněné prodloužení pochází ?  Ze které země původu? 1
Na zemi původu kabelu to nutně nesvádět nemusíš. Starší HDD mohl mít nižší spotřebu a ty jsi zase zapomněl na ohmův zákon. Nic jiného v tom nehledej. Pamatuj, USB kabely v tomto případě co možná nekratší.
(16.4.2023, 19:45)Pitris66 Napsal(a): [ -> ].....Problém vyřešen - nezapojuji externí HDD přímo do USB na boxu, ale přes 20cm prodlužovací kabel USB 3.0 -
...  A teď - hádejte, odkud zmíněné prodloužení pochází ?  Ze které země původu? 1


Takže mam chápat, že původní kabel z disku (vlastně z pouzdra) ještě nastavíš (prodloužíš) dvaceticentimetrovým prodlužovacím USB3 kabelem z Číny?
Jak to je?
Poud je odpověď "ano", zřejmě tim vylepšuješ špatné kontakty v konektorech.