XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Uspání přes tlačítko vypnutí
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,
mám x96 mini s dálkovým ovládáním https://ibb.co/gJGXw3d. Coreelec 20.1. Jak udělat, aby tlačítko Power na dálkovém ovládání dělalo uspání místo vypínání?

Díky.
Nastavenia/ systém/ napájanie/ predvolený spôsob vypnutia >Úsporný režim
V Systém žádnou volbu Napájení nemám. Mám tam Uspora energie, a v tom Funkce vyínání, a to když dám na Uspat tak nefunguje dobře.
Tak on je .disease: Slovák, jak vidno z jeho příspěvku, takže má Kodi nastavené na slovenštinu. 1

EDIT 2023-07-06
Ale jeho rada dobrá není, jak jsi zjistil. To co ti radí se týká uspání pouze v případě, pokud ho provede Kodi na základě nastavného režimu úspory energie, případně ještě, pokud použiješ Vlastní časovač vypnutí (v menu Napájení na hlavní stránce).

Pokud chceš provádět uspání tlačítkem na dálkovém ovladači, musíš můžeš jeho funkci přemapovat. Buď ruční editací mapovacích souborů nebo s pomocí doplňku Keymap Editor. Pokud ho nemáš nainstalovaný, tak ho najdeš v repozitáři Kodi Add-on repository v sekci Doplňky programů. Mapuje se v Global a kategorii System.
díky.
(05.7.2023, 10:29)JiRo Napsal(a): [ -> ]Ale jeho rada dobrá není, jak jsi zjistil. To co ti radí se týká uspání pouze v případě, pokud ho provede Kodi na základě nastavného režimu úspory energie, případně ještě, pokud použiješ Vlastní časovač vypnutí (v menu Napájení na hlavní stránce).

No, zjstil jsem, že to funguje i na tlačítko Vypnout na dálkovém ovládání. Akorát že na x96 mini to funguje špatně: jako se uspí, ale za 1s se opět probudí. Dneska jsem zkusil, že na x96 max+ funguje dobře. Když nastavím na Uspat, tak tlačítko box uspí. Takže spíše bug na x96 mini.

Chvíli jsem měl chut nahlásit, ale když jsem si přečetl podmínky https://wiki.coreelec.org/coreelec:ce_su...g_an_error, tak to vzdávám. :-)
Máš pravdu, omlouvám se za zavádějící infomaci. V původním příspěvku jsem to opravil.

Chytil jsem se asi do vlastní pasti, protože jsme si neuvědomil, že já právě tlačítko POWER přemapované mám, takže když jsem si to zkoušel, tak mi to na změnu v Nastavení > Systém > Úspora energie asi reagovat nemohlo a já z toho udělal špatný závěr. Teď si to nemohu ověřit, nejsme doma, ale asi to tak bude.

Tak jinak. Domníval jsme se, že uspávání boxu máš ověřené. Tedy, že pokud v menu Napájení máš položku Uspat, tak se s její pomocí box uspí. Jak to tedy je? Pokud by ti uspání nefungovalo ani tam, tak to samozřejmě na tlačítko ovladače fungovat nebude. Ale pokud to z toho menu uspíš, tak pak by se to na ovladači mělo dát uspat právě pomocí toho mapování.

Ono je to tak, že v default mapování dálkového ovladače se na POWER tlačítko mapuje příkaz ShutDown. A tento příkaz se chová podle toho, co je nastaveno v Nastavení > Systém > Úspora energie. Tedy buď Vypnout nebo Uspat. Pokud ale tlačítko POWER přemapuješ a nastavíš na něj Suspend, měl by se box vždycky uspávat, bez ohledu na to nastavení v Úspora energie.

A teď jsme si tvůj příspěvek přečetl ještě jednou, a uvědomil jsme si, že píšeš, že se box uspí, ale po 1 s zase probudí. Nemůže to být tak, že uspávání funguje dobře, ale je něco z vnějšku, co box probudí? Například TV přes HDMI-CEC, WoL, ...
(06.7.2023, 16:15)JiRo Napsal(a): [ -> ]A teď jsme si tvůj příspěvek přečetl ještě jednou, a uvědomil jsme si, že píšeš, že se box uspí, ale po 1 s zase probudí. Nemůže to být tak, že uspávání funguje dobře, ale je něco z vnějšku, co box probudí? Například TV přes HDMI-CEC, WoL, ...

Nevím, spíše bych řekl že to bude bug, protože na x96max+ to funguje dobře. Ale je možné, že ho probudí TV přes CEC, že se vlastně nestihne TV vypnout současně, ale s mírným zpožděním a to způsobí, že se zase krabička zapne.