XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Problém se spuštěním na Lenovo Tab M10
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Nainstaloval jsem KODI na tablet Lenovo Tab M10 (3rd Gen). Po spuštění aplikace jsem odsouhlasil oprávnění k přístupu na úložiště. V dalším kroku aplikace problikne a ukončí se.
Při pokusu o nové spuštění opět je problikne. Následně jsem kromě aktuální verze z Google Play zkoušel i starší verze (19.3) i novější  (až po betu 21).
Všude stejný problém - aplikace se spustí, nechá si odsouhlasit oprávnění a když se má otevřít základní obrazovka, tak to spadne.
Tablet jsem zakoupil s Android 11 a hned jsem ho automaticky zaktualizoval na Android 12. Na telefonu (Samsung) funguje kodi bez problémů - na Androidu 12 i 13.
Zkoušel jsem hledat nějaké řešení, ale našel jsem jen zmínky o problému s vyšší obnovovací frekvencí, ale ta se prý projevovala tím, že místo přehrávaného videa byla černá obrazovka.
Což mému projevu neodpovídá.
Pokud někdo má se stejným nebo typově podobným zařízením stejný problém nebo dokonce zná jeho řešení, budu rád za jeho reakci.
Co vyzkoušet paralelně (bude dvakrát) Maven Kodi, jak tu už radil
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-probl...#pid118871

Pokud bude také padat, musíš hledat v Androidu nebo nějaké jeho aplikací.
Děkuji za tip. Vyzkoušle jsem vše, co jsem na Mavenu našel (Matrix, Nexus i Omega). Bohužel výsledek je stejný.
Další možností je pokusit se zjistit, zda se vůbec stačí vytvořit log a pokud ano, tak co je v něm.

Velmi často je takové chování důsledek nekompatibility HW, a nejčastěji v oblasti grafiky. U nějaké vykopávky bych se tomu nedivil, ale tohle rozhodně vykopávka není. Taky je jen možné, že Kodi nenašlo kompatibilní nastavení zobrazení (rozslišení, FPS, ...) nebo naopak nastavuje to, co HW a systém tabletu neumí.

Možná by pomohlo explicitně Kodi říci, jaké zobrazení má použít. Znáš parametry nastavení displeje? Rozlišení a FPS? Pokud ano, zkusil bych v adresáři userdata vytvořit soubor disp_cap a vložil do něj to nastavení. Zjisti to rozlišení a pak budeme pokračovat dál.
: Zaráží mě, že chce oprávnění při spuštění aplikace. Spíše bych čekal, že chce oprávnění při instalaci aplikace.
Nicméně pokud máš Kodi nainstalované a nejde spustit, zkus před spuštěním jít v Androidu do Nastavení/Displej/Plynulost pohybu a nastav na Standardní. Pak spusť Kodi. Jestli tablet umí 120Hz, Kodi se s tím nemusí poprat. Změnou na Standardní se sníží obnovovací frekvence na 60Hz a to už Kodi zná.

Také mohlo dojít k poškození Kodi. Opět jdi do v Androidu do Nastavení/Správce aplikací/Kodi/Úložiště a dej Vymazat mezipaměť.
K "poškození" Kodi asi ne, když tam zkoušel instalovat různé verze Kodi i Maven a všechno se to chová stejně.
Ta nekompatibilita zobrazení Kodi vs systém je opravdu horký favorit a pokud by tam mělo být nastaveno 120 FPS, tak i hodně pravděpodobný.
Našel jsem M10 (3rd Gen) T610, 1920x1200 /60Hz.
https://psref.lenovo.com/Detail/Lenovo_T...ZAAE0062CZ

Někdy se stane, že aktualizace cosi rozhodí. Možná vyzkoušet Tablet do továrního nastavení.
Že by za to mohlo to "nenormální" rozlišení? : Ty jsi na něčem taky kdysi řešil padání či černou obrazovku při startu Kodi.
Já mám tablet Samsung s úplně stejným rozlišením 1920x1200 /60.00Hz. Ale už stále Android 11.0.0 API level 30 (to čtu z Kodi 20.2.0).
Na černou obrazovku už si nevzpomínám, asi "hosip". 8

EDIT: Pokud byla, tak na RPi4, které ale nepadlo jen si neporozumnělo s TV.
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-libre...#pid114808
: Jj, jednalo se tenkrát o malinu.

OK a máš na Samsungu stejné CPU/GPU?

: Pak mi nejde do hlavy to odsouhlasení opravnění při spuštění. Odsouhlasení čeho?
Byl jsem mimo, info až teď: Nemám stejné CPU GPU jako Lenovo Tab M10 (T610, Mali-G52 3EE).
Samsung Galaxy Tab A 10,1" LTE (2019) SM-T515NZDDXEZ, 8jádrový procesor Samsung Exynos 7904A na 1,8 GHz. 2 /32 GB operační pamět /úložiště.
Grafiku má Mali-G71 MP2 https://semiconductor.samsung.com/proces...ries-7904/

Při koupi zřejmě Android 9, postupně update na nynější Android 11, což je konečná.
Kodi 18, 19, 20, jak šel čas.
Prubnul jsem to na své S9. Po instalaci Kodi (Nexus) a spuštění jsem potvrdil přístup k souborům a OK. Pokud to nepotvrdím vše končí. Jsi si opravdu jist, že jsi ono oprávnění Kodi odškrtl ?

[Obrázek: AV1hQUX.png]

[Obrázek: RYHNfU3.png]

..jinak následuje "problik" s tímto oznámením ...

[Obrázek: uytleiB.png]
To by mnohé vysvětlilo.
Děkuji všem za reakce. Oprávnění jsem samozřejmě povolil. Pro ilustraci jsem uděllal video z prvního spuštění po instalaci.
Video ze spuštění
Je tam vidět to přidání oprávnění a následný pád + jak to vypadá při dalším pokusu o spuštění. Myslím, že to bude opravdu problém grafiky.
Zaujala mne rada od JiRo:
"Možná by pomohlo explicitně Kodi říci, jaké zobrazení má použít. Znáš parametry nastavení displeje? Rozlišení a FPS? Pokud ano, zkusil bych v adresáři userdata vytvořit soubor disp_cap a vložil do něj to nastavení."
Lze to konkretizovat?
- jak se dostat do adesáře userdata? - našel jsem, že by to mělo být "
 
Kód:
/storage/.kodi/userdata
", nainstaloval jsem Total Commander, ale nemohl jsem to najít. V nastavení mám povolené zobrazování skrytých souborů, ale adresář .kodi jsem nikde neobjevil
- jak by měl obsah disp_cap vypadat? ty parametry jsou (jak už tady Meda uvedl) 1920x1200 /60Hz.

To bych ještě rád zkusil a tím bych asi skončil. Do továrního nastavení se mi nechce tablet dávat - už tam toho mám dost naistalováno a je pravda, že jsem tablet  koupil hlavně na hry a Kodi jsem instaloval proto, že ho mám všude. Docela mne to zaskočilo, protože jsem se s takovým chováním ještě nesetkal a těch instalací na různých platformách (Android, LibreElec. CoreElec) i zařízeních už jsem pár udělal. Se spuštěním základního Kodi nikdy problémy nebyly.
Do fora jsem napsal s tím, že jsem čekal, že mi někdo ze stejným zařízením napíše "u mně to běhá jako z praku" nebo naopak  "to je známý problém a na tomto HW nemá řešení". Samozřejmě jsem tajně doufal i v nějakou "zázračnou" radu, která to vyřeší.
Takže všem ještě jedno děkuji a JiRo bych požádal o případné úpřesnění jeho rady.
Zkusím to, jen upozorňuji, že to nemohu vyzkoušet, protože momentálně žádný Android, kromě telefonu, nemám a vlastně ani nejsem v Android nijak zvlášť zběhlý. Prostě jen obyčejný user... Nicméně si myslím, podle historie tohoto tématu, že budeš  schopný laborovat sám.

ad. jak se dostat do adesáře userdata?
  • v první řadě si přečti Adresáře a soubory Kodi, případně pak pokračuj v doporučeném odkazu na Wiki Kodi.
  • v Androidu začni hledat na adrese /storage/emulated/0 nebo podobně znějící. Ve file managerech telefonu bývá často tahle adresa onzačená jako Paměť zařízení nebo třeba Interní paměť. Odlišné to může být, pokud máš a používáš na data kartu, tak to pak zase hledej např. SD karta či něco podobného.
  • No, a pak bys měl pokračovat tím, co je ve výše odkazovaném příspěvku Android/data/org.xbmc.kodi a tam bys už měl najít adresář .kodi. A to je v intencích označování adresářů Kodi aplikace adresář Home,  ve kterém už najdeš všechny datové adresáře aplikace Kodi, tedy i adresář userdata.
ad.  jak by měl obsah disp_cap vypadat?
  • disp_cap je textový soubor, kde je na každém řádku definice možného modu zobrazení
  • pro tvůj případ bych navrhoval dva řádky. Píšu dva, protože si nejsem 100% jistý, který zápis bude ten správný. Tak tam při jednom pokusu zkus napsat oba dva, a pak případně při dvou dalších pokusech nejdříve jeden a pak druhý. Po každé změně v souboru musíš samozřejmě Kodi restartovat/znova spustit, protože Kodi si obsah toho souboru načítá jen při svém spuštění.
Obsah disp_cap:
 
Kód:
1920x1200p60Hz
1200p60hz
nebo
 
Kód:
1920x1200p60Hz
nebo 
 
Kód:
1200p60hz

Bude nás všechny samozřejmě zajímat výsledek.  6
Pro info u mne je to (tablet Samsung Android 11) v Total Commander v cestě:
Paměť zařízení (to se rovná /Storage/emulated/0)
Android/data/- > Nainstalované aplikace/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata

Ale mobil Samsung Android 12 mne do aplikací nepustí, ochrana.
Mohlo by se to obejít uložením do přístupného adresáře a kopírovat pak z něj v Kodi >Správce souborů >Přidat zdroj: Procházet >Externí úložiště. Z přidaného zdroje kopírovat do Adresář profilu.
Zatracený Android... 11

Já na Samsung telefonu s Android 13 používám (jako u všech Android systémů) X-plore file manager a v něm to zkopíruji bez problémů.
: Taky s tím na Samsungu s A13 nemám problém. X-Plore sice nepoužívám, ale v případě nedostupných adresářů mi mobil napíše, že z důvodů ochrany nelze a že se mám k mobilu připojit kabelem přes USB. A pak mohu díky NB v mobilu řádit jak černá ruka.
Vyzkoušel jsem na Samsungu Andr12 instalaci X-plore, i přes povolení přístupu ke všemu mi napíše stajně jako TC "Tuto složku nelze použít".
Také jsem dával otázky fantazírující Ai, jak na soubor disp_cap v Kodi a tvrdila mi, že se nepoužívá. Že použít guisettings.xml
Víc nevím neb jsem nedohledal (čas) parametry pro videoscreen.monitor /screen /resolution....

Jsem napjat, s čím přijde jokez
Tak moje hypotéza je, že z disp_cap si Kodi vezme informaci jaká rozlišení má displej k dispozici a podle toho nastaví své rozlišení. Nastavení pak při ukončení uloží do guissettings.xml. Takže další možnost by možná mohla být editovat v guisettings.xml uložené rozlišení před spuštěním Kodi. Ale nejsem si tím jistý.

Co vím, tak disp_cap v userdata se používá například v případech, kdy systém nedokáže zjistit rozlišení displeje. On ten soubor disp_cap je systémový (tedy alespoň v linux based systémech a podle mne i v Android) a při spuštění si Kodi načte ta rozlišení z něj (možná přes nějakou systémovou službu). Ale Kodi, pokud najde soubor dis_cap i v userdata, načte si ho a přidá si rozlišení z něj. Takže se možná může bez toho systémového obejít.
Stran: 1 2