XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Stream kanálů z Linux SAT STB
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Pokud máte doma linuxový settopbox s Enigmou 2 a je-li připojen do Vaší domácí sítě, můžete si celou programovou nabídku z tohoto zařízení včetně EPG streamovat do Kodi. Dávám sem orientační postup pro konkrétní STB a jejich konkrétní fw image jak jej požívám já. Většinou se tyto image nijak zvláště ve funkčnosti stran PVR klienta neliší, leč vyjímka se najít může. PVR VU+ /Enigma2 Client je již defaultně v Kodi předinstalován, níže na obrázku je uvedena cesta v nastavení. 

Testováno na (přístroj / image):

[Obrázek: icon_arrow.gif] Dreambox / opendreambox 2.0
[Obrázek: icon_arrow.gif] IPbox / image relase 1.2.2
[Obrázek: icon_arrow.gif] Golden Media / OpenATV 5.1.0
[Obrázek: icon_arrow.gif] Edision Argus Pingulux + / OpenATV 5.1.0

Postup:

[Obrázek: 001.png]

Nastavení → Doplňky → Moje doplňky → Klienti PVR

[Obrázek: 002.png]

Klienti PVR → VU+ / Enigma2 Client

[Obrázek: 003.png]

VU+ / Enigma2 Client → Nastavení

[Obrázek: image.png]

Nastavení → Adresa, nebo IP adresa VU+ serveru → zadáme IP STB ze kterého chceme použít stream kanálů → Cesta k ikonám → pro všechny druhy picons (ikon) picony/picony 50x30/Xpicon/ZZpicon atd. mám vytvořeny adresáře na NASu, kam si všechny stroje "sáhnou" a vezmou si co potřebují pro konkrétní zobrazení, dle mne si stačí sehnat aktuální picon pack včetně servisních referencí (SAT fóra) a ten umístit někde ve složce (zadat k němu cestu v tomto nastavení) na zařízení s Kodi - tento postup však nemám vyzkoušen.

[Obrázek: 005.png]

Zde je na každém, zda preferuje pouze jednu skupinu kanálů (oblíbených), či si vše nechat zobrazit hromadně, pokud máte jedno tunerovou verzi STB zaškrtněte → Přepnout zároveň kanál na VU+

[Obrázek: 006.png]

Zde jsem nic nezadával ani neměnil

[Obrázek: 007.png]

Přejdeme zpět na nastavení → Televize

[Obrázek: 008.png]

Hlavní → Povoleno → Vypnout varování "připojení ztraceno" - je to otravné, pokud není momentálně STB k dispozici
 [Obrázek: 009.png]

Průvodce → Počet dnů do zobrazení - mám 7, ale záleží to čistě na STB popřípadě pluginu, který máte v settopboxu nainstalován, já požívám EPGRefresh

[Obrázek: image.png]

Výsledek

[Obrázek: image.png]

EPG

Malé upozornění, pokud sledujete TV pomocí PVR klienta v Kodi, samotný stream poskytující jednotunerový STB je takto defacto odstaven, umožní sledovat pouze kanály které jsou na shodném transpondéru, po vypnutí TV v Kodi se vše opět obnoví - platí v případě, že taháte stream z boxu, který je běžně používán například v ložnici a pokud nevlastníte dvoutunerový přístroj.

[Obrázek: icon_arrow.gif] Adresa PVR doplňku: http://all-surf.appspot.com/forum.kodi.t...hp?fid=226
[Obrázek: icon_arrow.gif] Instruktážní video: 


[Obrázek: icon_arrow.gif] Kodi wiki a Enigma2: http://kodi.wiki/view/VUPlus
Díky !!! Tomuhle říkám přínosný příspěvek. Nyní mám konečně satelitní TV i na svém Kodi systému postaveném na Raspberry Pi. Funguje zatím super.

přístroj - Openbox E2 N-Box Enigma 2
Ahoj, včera jsem to taky rozjel na Raspberry Pi. Funguje to, akorát po restartu Pi to dost dlouho nacita EPG. To bych ještě přežil a Pi nevypinal. jenze, kdyz bezi PVR VU+, tak to asi neco stahuje nebo co a kazdych cca 10s se na satelitu objevuje symbol nacitani(jako presypaci hodiny) a behem toho nacitani se neda nic delat. Kdyz se trefim mezi 2 nacitani, tak je to OK.
mam PI3 a amiko alien 8900 s enigmou PKT Hyperion. Vám to nic takovýho nedělá?
Teď jsem si vyzkoušel v kodi 17 beta 7 ten plugin a pracuje bez chyby.
Asi nemáš dost výkony sat. přijímač na vu+ solo 4k zvladam posílat do dvouch zařízení a neměl sem jediný lag na satelitu
chapal bych to, kdyby to bylo během streamovani, ale ono se to děje, ikdyž je stream na Pi vypnuty. To, ze je málo výkonný je jasny. Je to 5 let stara herka, ale porad bez problemu slouží a jede na ni všechno, co jsem do ted potřeboval.
@ Fistd urcite to neni o vykonu amiko 8900 je solidni stroj s dualbootem, vysledek je uplne stejny jako na VUsolo 4k stejna mazanice od skylinku, kde je problem viz nize

@ manduss problem je SH4 architektura na tom amiku, mipsel a arm bezi bez problemu , myslim ze pro amiko spark je jiny plugin, ale uz si nevzpominam jak se jmenuje
Na všech set top box mašinách určených pro stream do Kodi mám nainstalovánu tu nejzákladnější / otestovanou verzi (byť značně fousatou) OS jaká jen jde - bez omalovánek, bez fičurinek, prostě beze všeho balastu který by mohl nějak ovlivňovat či zdržovat bezchybný chod STB. Tyto stroje jedou jak jsem psal výše v pozadí a jsou určeny pouze pro stream do Kodi zařízení, proto není třeba žádný "oční" uživatelský "komfort".
Pouze u obývákového Dreamboxu udržuji aktuální FW i se skinem HDGlass 16 v plném nasazení - zde to prostě vše funguje bez celoročního zásahu na jedničku plus jsme na ono prostředí s manželkou těžce navyklí.  4
když ja prave potřebuju na to amiko koukat v obýváku a večer z něho streemovat do ložnice.
ty z toho dreamboxu taky streamujes?
No jasně, v obýváku vypněš satl do stnby a v ložnici přes LAN koukám na stream z dreamu.....stačí hloupá tv a levný čínský bazmek s kodi.
: Ja mam na amiku enigmu, takže pouzivam stejnej plugin
: Levnej bazmek mam, ale nemam k němu poradnou USB sitovku(zkusil jsem 3) a po wifi mi nejedou HD programy.
můj plán je, ze na Pi mi pobezi kodi, přes nej budu koukat na TV z amika. Dále k Pi budu mít pripojenej ext. Disk, ze kterýho budu sdílet přes DLNA obsah do TV v obýváku.
jediný, co mi to kazí je to, co jsem psal na začátku. Ze Pi něco z amika stále stahuje, ikdyž stream nebezi a amiko s tím má problémSad
Heh a nebude to EPG či velký buklet?
Nastavit jenom úzkou skupinu tj,třeba 150 programů v bukletu v satelitu a toto zadat i do kodi aby ti třeba netahal 3000 programů a k tomu epg.
Zkus nastavit aktualizaci třeba na 4 hodiny....prvně ho nech natáhnou EPG a pak uvidíš.
Pak ještě by to mohl být timeshift no prostě něco na obsluhu tv.
Ted se v tom zrovna
vrtam, tak na to zkusím kouknout. Ono by asi i pomohlo, kdyby si to epg netahalo ze satelitu, ale nekde z netu. V kodi jsem zatím nasel ve správci kanalu, ze se zdroj epg da změnit, ale nabízí mi to jen klient. Budu muset víc hledat.
každopádně diky za tipy
(14.12.2016, 14:43)manduss Napsal(a): [ -> ]když ja prave potřebuju na to amiko koukat v obýváku a večer z něho streemovat do ložnice.
ty z toho dreamboxu taky streamujes?

Není kam z DM streamovat, každý stroj v domácnosti s Kodi má "svůj" osobní STB  4
V Amikou Alien A3 streamujem cez PVR Vu+ v domácej sieti z Formulera F3 a z vonkajšel IPTV Simple clientom. Neobjavil som však možnosť ako by fungovali obe spolu. Je to možné?
D -  veľmi dobrý príspevok , veľmi mi pomohol, odskúšal som uvedený postup na prístup z Raspberry PI 3 na VU+ UNO 4K.
Prístup s RSPi 3 odskúšaný so systémom Openelec 6.95 a následne aj s aktuálnym systémom Libreelec  . Subjektívne sa mi zdá , že s Libreelec  je stabilnejší.
   V lokálnej LAN sieti prístup s VU+Enigma klientom funguje bez problémov. Odskúšal som aj prístup so simple IPTV  klientom , pripojenie funguje taktiež bez problémov.

Otázka -  existuje možnosť pripojenia sa na VU+ UNO 4K aj z vonkajšej siete ?
Ďakujem
Já mám xTrend 9500, linuxový STB s Enigmou, image je momentálně OpenXta. Dva tunery, příjem ze dvou LNB. V STB je 1TB disk sloužící jednak k nahrávání TV pořadů a jednak je využíván jako "NAS". V pohodě stíhá streamovat jak živé HD vysílání tak nahrávky do 4 zařízení najednou. Kodi jedu na RPi3, přepínání kanálů je samozřejmě pomalejší než přímo v Xtrendu. Xtrend je, po správném nastavení sítě, dostupný i z venku, takže třeba na dovolené je možno sledovat aktuální politické dění v hlavních zprávách na ČT1HD :-). Samozřejmě, pokud lokální připojení dovolí.
@ vilo2010 - samozrejme za se da na linuxovy prijimac pripojit z venku, je to jenom sitarina - napr. nastaveni domaciho routeru nebo zakoupeni programu enigma tv v neposledni rade je mozne take hardwarove reseni slingbox
matchboxx: vďaka za typy - v tej sietarine nie som zial "doma"  Avšak z help videi - Step 4 na stranke enigma tv zacinam chapat súvislosti ako treba nastavit router.Určite sa o to pokúsim.

       V domacej sieti pouzivam bez problemov aplikaciu OpenWebinf. Zrejme by po nastavení portu v domácom routri bolo mozne pouziť tuto aplikaciu na prístup zvonka tiez - nemám s tým skúsenosť. 
  Čo sa týka hardweru nemam slingbox ale podobnú činsku krabicku Mecool -  nainstaloval som do nej z Obchodu Play aplikaciu VU+HD player a bez problemov pozeram stream z VU+UNO 4K.
@ vilo2010 - slingbox neni android a to je velky rozdil
Stran: 1 2 3 4 5 6