XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Stahování filmů přes SCC a Xiaomi Mi stick
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Ahoj, používám Kodi na zařízení Xiaomi Mi stick, z toho důvodu, že má malé úložiště a v podstatě do něj nic nestáhnu tak jsem k němu připojil přes kabel USB flash disk, tento jsem zformátoval jakožto rozšířené úložiště mi stick, poté přes SCC stáhnu film do tohoto úložiště (USB disk), kdy film přes Kodi jako uložený vidím, ve File Manageru tento soubor také vidím a lze přehrát, poté ale pokud zkusím Flash disk vložit do TV, tato jej nenačte.

Nějaký tip co s tím?
Zjisti si příponu souboru a jestli soubory s touto příponou umí TV přehrát. Některé TV umí přehrát jen takové soubory, které samy nahrají.

Další možností jsou restrikce, hlavně u AndroidTV v defaultu,, kdy neumí spouštět soubory na externích úložištích. Musí se to v nastavení TV povolit.

Pokud TV ten soubor ani nevidí, budou v tom ty restrikce. To ověříš tím, že na disk uložíš jakykoliv soubor s příponou *.zip. Při procházení v TV by tento soubor taky neměl být vidět, protože je spustitelný a tím pádem potenciálně nebezpečný.
No jenže TV mi ani tu flashku nenačte, tváří se jak kdyby v ni flashka nebyla ani připojena ??‍♂️
Pak je ještě jedna možnost. V manuálu k TV zjistit, jak musí být fleška formátovaná, aby byla pro TV čitelná. A taky to základní. Jestli TV umí přehrávat externí soubory.

Existuje bezpočet způsobů formátování a ne všechna zařízení umí všechno.

Zkrátka napřed si musíš nastudovat Nahrávání/Přehrávání na/z ext. úložiště v TV a až to rozchodíš, řešit přehrávání ze sticku.
Tv určitě umí spoustu formátů, doteď jsem v ní přehrál snad všechny filmy, myslím, že to bude pouze tím zformátováním skrz Mi stick. Hledám spíše tedy jak jinak stáhnout skrz SCC film na ext úložiště bez nutnosti formátování. Ale jinak díky za odpovědi :)
Neodpovídáš na návrhy. Spousta = je jaké. Je mezi spoustou i naformátovaná předmětná fleška? A nepleť si formát streamu a formátování média. Tady není místo na dohady, ale na fakta.
Tak film je v MKV, teď nejsem schopen zkusit jestli skutečně TV tento soubor přehraje, nicméně doposud TV flashku vždy nacetla, po zformatovani se TV tváři jako kdyby flashka nebyla připojena, tím padem nerozpozna její formátování

Tzn ze původně TV flashku nacetla a dokázala zobrazit soubory na ni, poté jsem flashku zformatoval skrze Android systém, lze na ni uložit staženy film skrze SCC, ale poté TV kvůli tomuto formátování flashku vůbec nenačte, ne že by pouze neslo přehrát film z důvodu formátu videa.
No, to už je informace. Strč flešku do NB (PC) a zjisti, jak je naformátovaná. Myslím, že FAT32 by mohla přečíst jak TV, tak stick.
Díky zkusím, akorát na Fat32 zase nenacpu větší soubor než 4Gb Big Grin
: Co je pro tebe teď důležité. Najít chybu nebo řešit velikost souboru.

Ale jestli znáš lepší způsob jak zjistit nekompatibilitu, klidně ho použij.
: Tak jste mne donutili vyjmout flešku z "xMiStick" 4K a je formátovaná speciálně, dva oddíly: FAT32 a Neznámý formát. OS Android používá tu větší část "Neznámý formát" - Viz obrázek. Přitom GParted zná formáty uvedené v dalším obrázku.

[attachment=9888] [attachment=9889]
: Tak to rozsekneš? Existuje způsob, jak stream, který uloží Kodi ve sticku, přehrát napřímo v TV. Musí být karta formátována ve sticku? Nebo stick "schroupne" externě formátovanou kartu. Např. exFAT. Nebo je ve sticku výběr formy formátování?
: Bohužel víc laborovat nemohu, protože Android ve Sticku na flešku ukládá také instalované části Kodi - a už jednou jsem kvůli vyjmutí/výměně flešky musel dát Stick do továrního nastavení.
Cituji z jiného příspěvku:
Upozornění: Stick dovoluje odebrat přidanou USB flešku a soubory aplikací vrátit do vlastní paměti. Pro Kodi tato manipulace dobře nedopadla, nemohl jsem ani provést reinstalaci. Tovární nastavení a pak nové instalace.
Takže zkoušet jinou flešku (mám jen jeden USB vstup) zkoušet nebudu.

Proto laborovat s jiným připojením flešky a jiným formátováním musí už Jacobson sám.
TV většinou přečtou i exFAT, ale ten zase nativně neumí všechny Android systémy. Nicméně za pokus to stojí. Nafomátovat USB Flash na exFAT v PC a připojit ho do MiStick a zkusit přečít nebo na něj něco zapsat. V GooglePlay na Android pak lze možná najít nějaká rozšíření právě pro exFat, ale nevím, jestli to není jen rozšíření pro File Manager. Nicméně i to bych vyzkoušel.
: No, tak jsem tě zkusil.  3
Myslím si, že by šlo nalézt takový USB HUB, který by umožnil připojit jak systémem Android formátovanou flešku, tak druhou mimo systém s formátem obecně čitelným.
Moje TV Samsung formátuje na EXT4. To Linuxové systémy znají a Android má jádro Linuxu.
EXT4 ale neznají systémy Microsoft.
: Já jsem v prvotním dotazu pochopil, že má připojený ext. disk, určený jen k přenášení souborů. Nemám ten stick, netušil jsem, že je to složitější. Ono vydolovat z kolegy relevantní info taky dalo zabrat.
No ale on chce Flash, kterou ke stick připojil přes USB, a do které zapisuje ten stick, přehrát v TV. Pokud tu Flash naformátovat ve stick, tak ji asi formátoval Android nějaký linuxovým formátem Ext. A ty většinou TV neumí. Fat32, který umí TV i nativně Android zase zase neumí větší soubory než 4GB. Musí nalézt takový formát, který umí obě strany (Stick i TV). A nebo někde na dalším systému (který umí více formátů) tu Flash ve formát ze stick načíst a na jinou (nebo tu samou ale přeformátovanou) ve formátu, který umí TV (exFat nebo možná NFTS) uložit.

BTW Tohle žádný USB HUB nevyřeší. Ten nic o tom, na jaký formát je flesh formátovaná neví, to je mimo jeho level poznání a schopností. Pro něj to, co teče z Flash jsou jen a jen byte.
: My nevíme ale jen tušíme, že má právě jen jeden USB port pro xMiStick s formátem flešky podle toho obrázku.
Netušíme, jakou má TV.

Ten HUB jsem radil pro to, aby mohl k Sticku připojit flešky dvě, druhou např EXT4 (nebo vyzkoušet jiný formát) jen pro ukládání a přenos souborů.
Souborovým správcem Kodi by snad šlo kopírovat z jedné na druhou.
Však něco vymyslí.
Dneska jsem vymýšlel a výsledek stejný Big Grin nejdřív jsem naformátoval flashku na exFat, výsledek stejný jako NTFS = SCC/KODI flashku ani nenalezlo. Zkusil jsou poté flashku naformátovat skrz aplikaci ex File Manager, kdy poté na ni šlo skrz SCC ukládat, dokonce i PC flashku načetl a film na ní byl (tento jsem poté zkusil i v TV, která flashku také načetla, film běžel ale bez zvuku, nestihl jsem zkusit jiný film abych vyloučil poškozený soubor, nebo jestli to tak bude u každého filmu). Tak snad zítra se k tomu dostanu a dám pak vědět. Jinak díky za snahu můj problém vyřešit :)
Stran: 1 2