XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Masivní zahlcení fóra spamem
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
: Admine,můžeš, prosím tě, bloknout spamy v sekci OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ. Úmyslně to píšu sem, protože pro standardní nahlášení bych musel spam otevřít. A to určitě neudělám. Je až zarážející, kolik lidí na evidentní spam již kliklo. Myslím si, že tito zvědavci jsou na dobré cestě, aby jim někdo jednou vyluxoval bankovní účet.
Téma otevřít můžeš, tam ti nic nehrozí.
Tak snad se admin alespoň jednou za 24 hodin mrkne, co se na fóru děje?
: Nesouhlasím s tebou. Tady jde o princip. V tomto konkrétním případě třeba nic nehrozí. Ale to nemůžeš dopředu vědět a v případě, že ti přijde spam do mailu už vůbec ne. Tam se většinou takhle okatě netváří.
Tak o spamu v emailu se nemá smysl bavit- jen blb klikne na "živý" odkaz.
Tady to je trochu něco jiného.
Ona obecná doporučení "spíše neklikat" jsou obecná především proto, že existují lidé, kteří míru nebezpečí nedokáží v daném (či jakémkoliv) kontextu posoudit. Kliknout na příspěvek ve fóru jistě nebezpečné není, tedy pokud nepodlehneme představě, že by MyBB mohlo být cracknuté nebo by se v něm objevila chyba, a pouhý klik na téma by mohl spustit nějakou akci. Ale to se už podobá obavě, na jejímž konci může být přesvědčení, že bychom neměli klikat vůbec na žádný příspěvek nebo neměli z domu vycházet bez alobalové čepičky, případně, že bychom z domu neměli vycházet vůbec.

Já jsem na žádný ze zmíněných příspěvků neklikal, ale ne z obavy, ale proto, že jsem to nepokládal za nutné. Nezajímalo mne, co je tam, už proto, že pokud pro jeho napsání někdo použije čínské (či nějaké jiné asijské) znaky, určitě to za to nestojí. A zopakuje to několikrát v krátkém čase, což o autorovi a jeho úmyslu říká mnohé, není to něco, co by mne zajímalo. A také proto, že si myslím, že na takový spam by měl admin reagovat automaticky, a sna ni ne hned, ale třeba i později, protože je-li to celé uzavřeno do jednoho tématu, tak to v provozu fóra nepředstavuje nějaký zásadní problém.

Jiná věc je, jsou-li uvnitř příspěvků nějaké odkazy mimo fórum. Ale tohle platí obecně pro jakýkoliv příspěvek a týká se to už toho, co jsem napsal v úvodu. Klikat či neklikat, to je věc toho, v jaké kontextu se nějaký obkaz vyskytuje a také (a hlavně) co je jeho obsahem. V tomto směru je MyBB, resp. její implementace v tomto fóru, už hodně zastaralá, protože by určitě bylo správné, kdyby se odkazy mimo fórum např. graficky odlišovaly a ještě lépe (třeba na základě i volitelného nastavení) jejich provedení podmiňovlo dalším potvrzením, při které se například zobrazí, s varováním a například i s jendoduchou možností copy, obsah odkazu.
Opravdu slušně naspamováno, urodilo se ..... 10
veru aj pred cca 1 hodinou, je toho riadne
(07.1.2024, 14:15)JiRo Napsal(a): [ -> ]použije čínské (či nějaké jiné asijské)

ono len na upresnenie je to korejsky 4
Korejsky láká na on-line kasíno. Že by Kim-Čong-uL Kasí-no?

Než se admin probudí, je potřeba,
aby každý z vás napsal hned 5 záporných hodnocení tomu jménu a nahlásil SPAM,
aby se automaticky na čas zabanoval (pokud ban stále ještě funguje).
Tady asi bude ještě veselo  1
To je fofr, přibližně jeden spam za 1 minutu během 3 hodin..
za 5 hodin 10 stran neprecitanych sprav (korejskych), to uz je moc, admin, zobud sa, prosiiim  19  kazdu minutu 1 prispevok 12
No jak se dívám, admin nikde ... nebudu do fóra více přispívat a dělat zde z toho spamového guláše ještě větší, počkám až se situace urovná ... omlouvám se všem kteří o to mé "spamování" ještě stojí ...
: Řekl bych, že Kim Čong-un převzal roli admina (admine, nic proti tobě).
Určitě jste si všimli, že od včerejšího odpoledne došlo k opravdu masivnímu zahlcení fóra spamem v řádu tisíců nesmyslných příspěvků.

Bohužel z nezjištěných příčin (bude se ještě řešit na vývojářském fóru, screeny jsou k dispozici) došlo k omezení funkce "Purge spammers", která umožňuje doslova jedním klikem se zbavit jak otravného uživatele, tak i všech jeho příspěvků a bonusově jej zabanovat. Následovalo tedy ruční mazání (doslova) po jednotlivých příspěvcích. Tato činnost byla ukončena právě teď a fórum by již mělo být očištěno. Pokud naleznete nějaký závadový příspěvek, použijte pod ním tlačítko Nahlásit.

Co se týče samotné reakční doby pro zásah. Zde se jedná o další z příkladů z praxe, že jsou potřeba moderátoři. Bohužel do této funkce se dlouhodobě nikdo nehlásí (z komunitě známých členů!). Doufejme, že se to snad nyní změní, ale alespoň se najde někdo, kdo pomůže přiložit ruce k dílu.
Tohle na asijského, korejského nebo nějakého jiného spamera s obvyklými motivaceni nevypadá. Příspěvek co minuta, bez jakéhokoliv přínosu, tedy pro autora, to spíše vypadá na naplnění představy nějakého magora o ochromení provozu tohoto fóra. A docela to odpovídá všemu tomu, co se kolem Kodi, zejména pak ve spojitosti s doplňky, obsahující ve svém názvu Stream a Cinema, teď děje. Těch frustrovaných, nenaplněných, zhrzených a jinak jebnutých lidí se tu už vyskytlo několik. Teď je to možná jen další takový člověk, který navíc k tomu všemu dokáže napsat script a jeho prostřednictvím tu dělat vlny...
: Snad by se dala zjistit IP zdroje. Či ne? Fakt je, že je to neúnosné. Věřím, že admin na to nemá síly a hromadný blok asi nejde.

Osobně si nemyslím, že cílem je toto fórum. Proč by si dotyčný dával práci s rozsypamým čajem. I když lze použít překladač. A že to je magor, souhlasím.

Např. wojnarstaibldf https://www.ramblr.com/web/mymap/trip/1141725/6462441
Zajímavost je to, že spamuje právě OFF TOPIC a ne další sekce. Tím vyřadil pro čtenáře smysl volby "poslední za 24h" ale přehlednost hlavního pohledu zůstala.
Narůstá obsah balastu v součtu.

Jak už jsem zmínil jinde žertem, může v tom být zakódovaná informace ale třeba jen ideový vzkaz mediálních komerčních služeb.
Překlad vzorku Ai-GPT odmítl ale na otázku zakodování odpověděl:

Text obsahuje několik korejskych slov a frází, které mohou být součástí webové adresy a přístupu.

Váš poskytnutý text vypadá jako soubor klíčových slov, která mohou být spojena s nelegálními činnostmi, ale nelze jednoznačně říci, jaký přesný význam by mohl mít. Pokud máte podezření na nelegální aktivity nebo pokud máte podezření, že text obsahuje zakódovanou komunikaci, doporučuji vyvarovat se jakéhokoli podílení se na těchto činnostech a můžete informace sdělit příslušným orgánům.
stávající "magory" zabanovat, nic jim ale nezabrání udělat novou registraci a spamovat dál. Ony ty český přísloví v registračním formuláři lehce uhádne i cizinec, když napíšu dvě první slova do gůglu, navrhne a doplní zbytek. Pozastavit např. na nějakou dobu nové registrace, ale co potom? Napadá mě třeba, že po provedení jakékoliv velké symbolické platby na účet fóra ( 1 - 100 kč) by automatická odpověd poděkování za platbu obsahovala  i kód potřebný k registraci.
Něco složitého - např. QLX@TaO5HA3vrZeQWnspckcCiFMrlCcz.
Stran: 1 2 3