XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Nexbox a95 - tip
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
otava, kde si ho nakoniec kupil?
Nakonec za litr na aukru s mini klávesnicí... To bych nesehnal z Číny za tuto cenu...
ako vam funguje dialkovy ovladac na tomto boxe? lebo mne mizerne.maximalne na vzdialenost 1.5 metra
Mám dotaz, či prosbu.
Před cca měsícem jsem koupil z Gearbestu dvě krabičky Nexbox A95.Ve verzi 2GB/16.
Po zapnutí a zapojení do sítě jsem měl nabídku aktualizace.Vždy se stáhla, ale instalace neproběhla.Až jsem se někde dočetl, že musím mít v Usb flashku naformátovanou Nexboxem.To jsem udělal a instalace aktualizace TV-Boxu proběhla.Nicméně po restartu a zapnutí funkce CEC-Hdmi se začala stále restartovat.Naběhlo logo a po naskočení systému se po cca 4-5 vteřinách sama restartovala a stále dokola.Nepomohl ani hard reset do továrního nastavení.Musel jsem v nastavení vypnout Hdmi-Cec.Ví někdo něco o tomto problému??Děkuji za rozumné rady.
ahoj, s tym som na nejakej krabicke bojoval pod androidom ale tusim bol smrtelna kombinacia len TV samsung, s panasonikom mi to nerobilo, pod LE vsetko fuguje ako ma
Já osobně s Androidem problém nemám.Mám ho v mobilu, v televizi a nevadí mě.Na Tv-Boxu mě také nevadí.Jestli mě naběhne Kodi a pustím si film, nebo Android a pak až si zapnu Kodi mě nevadí.A rozdíly mezi Kodi 16.1 a Kryptonem jsou mě také volné.Prostě jen pustím film a ať mě hraje.Jde mě jen o to, když tv-box podporuje funkci hdmi-cec, a můžu používat ovladač od tv, proč, když funci na boxu povolím, tak se mě začne cyklicky restartovat.
a androide pri CEC je viac monzosti, monzo nejaka ich vzajomna kombinacia bude funkcna...
Jen takový tip. Pokud máte box bez HW resetu, stačí na SD kartu s LibreElecem nahrát jakýkoliv soubor s koncovkou zip a pak přímo z adroidu dát aktualizaci z SD karty a zvolit nahrany zip. Po restartu se spustí instalace LE. Mám V88pro s S905x a funguje to spolehlivě.
Neviete niekto či sa dá na tomto boxe nejak rozbehať Xbox 360 ovládač?
Človek by čakal, že ceny krabičiek po roku klesnú, no naopak :/
klesa hodnota dolaru, ceny stoupaji to je prima umera
Dovolím si citovat Nerudu "kdo chvíli stál již stojí opodál".
Číňani nejsou hloupí. Platí úměra: je větší zájem = je větší cena. Já kupoval originál NEXBOX A95 ještě za 26USD. Tento BOX je zatím to nejlepší na čem jde bez problémů provozovat multimediální centrum. (samozřejmě s Libreelec na kartě.)
Mám taky ale Beelink žádný problém....možná trochu někdy zazlobí CEC,ale to je problém chipsetu....
CEC funguje celkem spolehlivě. Když zapnu "krabičku", automaticky se zapne TV (SAMSUNG). Veškeré smysluplné ovládací prvky na ovladači TV fungují i na "krabičce". Naopak ovladačem "krabičky" řídím hlasitost TV. To je všechno dobré.
Jediné co nefunguje - nepodařilo se mi správně nastavit - je, když vypnu "krabičku", tak se nevypne TV...
Tu musím vypnout ovladačem TV.
(05.10.2016, 23:41)Ahojky prosím o pomoc ?, mám nexbox už delší dobu a najednou mě nejdou rozjet filmy ? pořád se to načítá a nic .Jestli mám něco aktualizovat nebo prostě nevím děkuji za odpověď ? Napsal(a): [ -> ]Zdravím chci se podělit o svoje zkušenosti se zařízením Nexbox a95
Kodi používám několik let na pc a od jara kdy vyšla Rpi 3(právě teď libreelec) tak i na ní a nemohu si stěžovat.
Nedávno jsem objevil na aliexpressu tuhle krabičku, je to sice levná čínská noname značka, ale byla v akci tak jsem ji pořídil. Vyšla mě na 21 dolarů ( cca 500kč). Nečekal jsem nějaké zázraky, a tak jsem byl docela překvapený funkčností tohoto nexboxu. Kodi bylo již předinstalované, bohužel se spoustou zahraničních a podle mě i zbytečných addonů a tak jsem jej okamžitě přeinstaloval. Nově nainstalované kodi zvládá vše hravě. Rychlostí pohybu v menu bych řekl, že je na tom stejně s Rpi, ale co se týče rychlosti spouštění videa nebo rychlosti s přehráváním videa na pozadí, tak nexbox vítězí. Přehrávat jsem zatím zkoušel 1080p videa z flash disku a zde nebyl žádný problém. Stejně tak 720p streamovaná videa a 720p iptv, přes wifi také bez problémů. 4K videa, která by měla být také podporována a stream 1080p jsem zatím nezkoušel. Z androidích aplikací používám snad jen youtube, které také funguje obstojně a zvládne přehrávat max. 1080p videa. Co bych ještě dodal, k nexboxu je dodáváno i dálkové ovládání, které ale funguje jen při přesném namíření na krabiču, tak jsem ho nahradil ovladačem od televize, protože nexbox podporuje hdmi-cec a to i v launcheru androidu. To byl takový stručný popis. Vím, že spousta lidí nemá android v oblibě, já taky primárně používám Rpi, ale snad jsem i tak někoho zaujal. Kdyby jste někdo měl nějaký dotaz tak dejte vědět. Jo a omlouvám se za svojí češtinu, určitě tu budou nějaké chyby Big Grin. Na závěr přidávám popis vlastností nexboxu a odkaz na aliexpress, kde je teď ale cena vyšší.

 https://www.aliexpress.com/item/A95-NEXB...0.0.t9byz6

Nexbox a95 (nebo a95x, jsou stejné)

CPU: Amlogic S905 Quad core Cortex A53 2.0GHz 64bit    
GPU: 5-core Mali-450MP GPU
1GB DDR3 RAM
8GB Flash ROM
USB 2.0 * 4  
USB disk and USB HDD supported
Card reader: SD/SDHC/MMC cards
Support the latest HEVC (H.265) decoding
Support 4K*2K Super HD video  
OS: Android 5.1                
Wifi: IEEE 802.11b/g/n, 2.4G/5G, the fastest wireless internet
Wired/wireless mouse/ keyboard supported
     
Dneska odpoledne jsem do něj nacpal Android 7.1 a změny jsou dost znát. Hlavně ta rychlost oproti Androidu 6. Jde o tu starší krabici, kupoval jsem ji v prosinci 2016, byl tam Android 5

[attachment=3596]
.1:

ahoj, prosim ta das link na dobry img pre A95X s androidom 7.
+ postup, resp naco si treba dat pozor pri preflashovani

dik
Ahoj, já jsem o tom firmware už nějakou dobu věděl a nebyl jsem si jistý co to udělá s wifinou. Lidi píšou, že některým po tom updatu nefunguje wifi. Nakonec jsem se rozhodl to zkusit a celkem mi to dalo zabrat. Proč? Protože jsem Lojza a hned mě nenapadlo co se děje. Šlo o tohle. Ty starší A95X nemají reset tlačítko viditelné a ukrývá se v konektoru AV. Musí se tam zarazit tenký šroubovák, ono to jde i "cítit" když tam ten knoflík tím šroubovákem sepneš. Jinak rozdělat box ať máš jistotu. Ale tohle nebyl problém, protože o tom reset knoflíku vím od doby, kdy jsem to koupil ( 2016 ).

"Problém" nastal s instalací firmware. Na výběr máš 2 možnosti
1) pomocí bootovací micro SD karty ( tohle jsem dělal já )
2) pomocí USB kabelu přes PC/notebook ( nenašel jsem tady v té mé hromadě kabelů žádný USB <-> USB typ A )

a dále 2 různé FW pro oba typy A95X podle Wifi čipu
1) 6330
2) 9377
jaký máš wifi čip najdeš v informacích o systému v infu o sestavení

Tahal jsem nějaké zipko už nevím odkud, má to téměř 2GB. Jsou tam verze pro
A95X 1/8GB - A95X 2/8GB - A95X 2/16GB čip 6330 - A95X 2/16GB čip 9377 + sd card maker ( pro instalaci přes SD kartu ) + usb burning tool ( pro instalaci přes PC ).

Teď ten "problém"
Několikrát mi ta instalace zamrzla, musel jsem několikrát box odpojit od el. sítě a nahodit natvrdo zpátky. Udělalo mi to asi 5x. Zřejmě jsou tam nutné restarty, ale A95X nemá žádný restart knoflík tak jsem to vždy natvrdo odpojil a potom se to vždy posunulo dále. Nevím zda byl problém tohle nebo jsem tam měl nějaký bordel vevnitř a něco se tam hádalo. Ale nakonec se podařilo a frčí to perfektně. Je to i celkem dobře ořezané a nejsou tam už ty čínské hnoje apod.. akorát pár základních aplikací

Postup pro instalaci přes USB - https://www.youtube.com/watch?v=XW6UpxOjFNE
Pomocí SD karty a ten jsem použil jak jsem psal - https://www.youtube.com/watch?v=S1E7nNRPnUU

FW jsem tahal tady ( našel jsem to ) - https://mega.nz/#F!F9xjTSSa!R0vJfTC2U6Qc...Q!4wpwzJyS

Takže jenom pozor na ten FW u verze 2/16GB ať si tam nenatlačíš špatnou verzi wifi čipu
dakujem za info
od 10/2017 je andr 7 zmienka kade tade, ale ako si spravne psial vzdy to niekto okomentovla ze to nejde a ze su probl.

cez vikend sa na to pozriem a skusim tam nahodit cez SD karktu android v7.

este jedna otazka: po preflashovani ti ponuklo nejaky update systemu cez internet?

dakujem.
Stran: 1 2 3 4 5