XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kodi na Android TV vs PC
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Zdravím,mám takový dotaz,ohledně sdílení složek s PC a delší dobu s tím bojuji.Na PC mám win 10.V kodi jsem se pomocí upnp spojil s PC,vidím soubory videa,hudby,ale jak a kde mám vytvořit např. složku pro Kodi s repozitářemi,atd. abych nemusel vše házet na flešku,jen se spojím s pc a můžu vše nehrát přes toto spojení.
Díky za rady.
To je snad uplne jedno, ne? Jakou slozku si vytvoris a nasdilis, takovou budes mit. Klidne ty soubory muzes nacpat i do Videa.
S474N: No tak až tak úplně není pravda.Pokud je nacpu do složky videa,tak mi jej nechce přečíst.
I když vytvořím novou složku a nastavím ji na sdílení,tak mi ji Kodi nevidí.
A proč trváš na UPnP? Klasicky přes Sambu to nejde?
Připoj si to přes Sambu. UPnP je trochu jiné sdílení, vidíš vlastně obsah databáze, mediální soubory v nabídce (v tomto případě) Windows.
Pro příklad, např. na TV Samsung otevírám sdílení z PS W7 a mohu volit mezi nabídkami podle kritérií UPnP databáze a k tomu se přimíchávají "složky", tak mohu i do nich - ALE ... opět vidím jen soubory podle volby "video", nebo "audio", nebo "obrázky", víc nic.
Díky za tipy.Reinstaloval jsem Kodi a nyní funguje i samba.Předtím to nejelo,ale pořád stejný problém.Vytvořenou složku už vidím,ale jak píše kolega,mohu používat jen video,audio a obrázky.Soubory zip mi to nechce otevírat.A nechápu proč,když chci otevřít vytvořenou složku s názvem Kodi,která je sdílená,chce to po mně jméno a heslo,přitom jsem žádné ve win nezadával.Prostě to asi funguje jen s video,audio a jpg soubory,jinak nic jiného nebere.
Kodi->Sytém->Správce souborů ->Přidat zdroj->Vyhledat->Síť Windows (SMB) ->WORKGROUP->"název_PC"->"sdílená_složka"->[OK] ->zadej název[OK].
Šel jsi touto cestou? Pak v Přidat doplněk ze ZIP?
W10 už nemám, vrátil jsem W7 tak už si nepamatuji. kde co je: Lze nastavit pro vlastnosti složky, zabezpečení, přístup pro Everyone jako Full? Pak by snad nevyžadovala heslo.
EDIT: Ještě s obrázky. [Obrázek: smile.png] (Nelze sdílet pro Kodi jako Domácí skupinu.)
http://www.geeksquad.co.uk/articles/how-...windows-10
Jinde ještě čtu, že uživatel nastavil: I've selected "Turn off password protected sharing" in the Advance Sharing Center."
A taky čtu, že to bylo na ho...
Tak už jsem to přes sambu rozjel,ale zase nechápu proč,ale nevidí všechny soubory ve složce.Já se s toho zvencnu 12
No jo, Windowsy mají soubory ve složkách pod "jméno_uživatele", pak pod All users a pokud se na ně díváme jako do knihoven, směšují se. Z venku pak vidíš jen ty z jedné složky. A pak také jednotlivé soubory mají svá oprávnění ve vlastnostech a tak je důležité, odkud si je tam dostal. Ale nevím jak u tebe.
meda: Ted jsem te moc nepochopil.Tak ze nemuzu soubory do slozky jen zkopirovat ze stazenych,ale udelit jim nejaka prava,neco jako u linuxu,kdy menis atribut souboru?
Nevím, hádám. Když se nastavují práva k přístupu ke složce, je někde také volba uplatnit tato práva i na soubory v ní. Je prostě potřeba vyzkoušet všechno.
(Pokud neděláš copy od někud někam, ale move, práva souboru zůstávají původní.)
Ok,diky moc za postrehy.Vyzkousim.
Dobry den, koupil jsem si "krabicku" X96
Co se Kodi tyce, jsem naprosty zacatecnik a teprve se seznamuju s moznostmi.
Dle navodu ne zacatku tohoto vlakna jsem kodi nastavil, vse slo hladce, filmy jedou, ale jak najedu do serialů a kliknu na nejake pocatecni pismeno, tak se mi slozka neotevre, nevidim ani nazvy serialu a kodi me dal nepusti, nevim tedy jestli je chyba u me v nastaveni ( podotykam ze filmy mi jedou ) , nebo jestli jsou serialy nefuncni.
Predem dekuji za odpoved.
Počítám, že jde o seriály v doplňku Sosáč, pak http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-sosac-...-u-serialu
A příště hledej!
(29.10.2016, 20:40)meda Napsal(a): [ -> ]Připoj si to přes Sambu. UPnP je trochu jiné sdílení, vidíš vlastně obsah databáze, mediální soubory v nabídce (v tomto případě) Windows.
Pro příklad, např. na TV Samsung otevírám sdílení z PS W7 a mohu volit mezi nabídkami podle kritérií UPnP databáze  a k tomu se přimíchávají "složky", tak mohu i do nich - ALE ... opět vidím jen soubory podle volby "video", nebo "audio", nebo  "obrázky", víc nic.

Ahoj, mám podobný problém s Android Tv Boxem X96. Všechno funguje Kodi jede bez problémů, ale ta Samba nejde. nasdílím si v Pc složku Filmy, jdu do Kodi - systém- správce souboru- přidat zdroj - vyhledat- workgroup- PC- Filmy. Ve složce filmy jsou složky z hudbou, které vidím, ale po otevření jsou ty složky prázdné. Proč??? 11
Ze by spatne nastavene prava?
Tak já hlavně nechápu, proč přidáváš hudbu jako filmy?
Hudbu přidáš přes Hudba -> Soubory -> Přidat hudbu -> Vyhledat -> Síť windows (SMB), a najdeš adresář s hudbou, nehledáš jednotlivé písničky.
PetrM: Máš pravdu já hledal soubory a nenapadlo mě nasdílet celou složku. Se sdílením nemám tolik zkušenosti. A k té sloce filmy, není jedno jak to mám nasdílené? Já se s tím pořád učím takže zkoušim různé blbosti.
No mě je to úplně jedno, jak ty máš co pojmenované.  5
Jen mi to přijde nelogické a matoucí, ale možná jsem divnej. 4
Stran: 1 2