XBMC-Kodi.cz
Xermit - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video)
+--- Téma: Xermit (/prispevek-xermit)

Stran: 1 2

Xermit - Trhanec - 26.3.2026

Ahoj, před pár týdny jsem začal s AI tvořit svůj doplněk Xermit, který propojuje Webshare s vlastním katalogem filmů a seriálů založeným na TMDB.

Jak to funguje: Po vyhledání titulu se zobrazí detail s popisem, plakátem a informacemi. Po výběru titulu se dotaz odešle na Webshare a vrácený seznam souborů je filtrován a obohacen o metadata (rozlišení, kodek, audio stopy, titulky) z databáze, která se stále plní.

Co dále umí:
  • Na konci dílu seriálu, nabídne pokračování dalším dílem
  • Pro inspiraci novinky, trendy, výtah z TV programu
  • Historie a ukládání pozice přehrávání

Testováno na Kodi 21 (Windows, Chromecast, Google TV)
Je potřeba Webshare VIP účet
Kapacita připojených zařízení je omezená výkonem serveru
Doplněk je v aktivním vývoji, seznam úkolů je ještě dlouhý, ale rád uvítám inspiraci pro další rozšíření, funkce a zpětnou vazbu.
Pokud by měl někdo zájem otestovat, tak s chutí do toho.

Prvotní registrace je zatím omezena na IP z ČR a SK, provoz už ne.

web: xermit.cz
repo: https://api.xermit.cz/repo/

repo má nastavenou minimální verzi Kodi 20

UPOZORNĚNÍ: v aktuální verzi jde přes server Xermit WS uživatelské jméno a heslo v nečitelné podobě, pokud se bojíte zneužití, doporučuji nepoužívat, dokud tuto část nepřepracuji. Předěláno - plugin komunikuje s WS napřímo.

RE: Xermit - Majko83 - 26.3.2026

Vyskusal by som ale pristup zamitnuty som v cudzine ale vdaka ze sa niekto snazi nieco nove vytvorit.Palec hore!

RE: Xermit - Tomik68 - 26.3.2026

@Trhanec: Tvůj přístup musím s úctou pochválit. Vytvoříš a zveřejníš doplněk včetně repozitáře a pozvánky na Discord. Takto by to mělo vypadat. Paráda.

RE: Xermit - Trhanec - 26.3.2026

@Majko83: Prvotní registrace je zatím omezena na IP z ČR, provoz už ne. Mělo by to jít obejít přes libovolnou VPN s českou lokací — ale tento postup jsem osobně netestoval, takže bez záruky.  4

RE: Xermit - Majko83 - 26.3.2026

Vdaka za info bojim sa pouzit na apple tv 4k vpn aby ma majitel SC doplnku neblokol kvoli zmene ip lebo zatial mi aj ked s problemami (sc helper) doplnok funguje.Ale vdaka drzim palce s doplnkom do dalsieho vyvoja.

RE: Xermit - JiRo - 26.3.2026

No, další pokus. Jsem zvědavý, kolik jich ještě bude a co to udělá s api Webshare. Tento má alespon nějakou vlastní databázi. Kuriozní je to měření rychlosti proti serveru. Jakému?! Jakoby autor vůbec nevěděl, že to klíčové, co rozhoduje, je měření proti konkrétnímu serveru, kterých má Wbehsre na tomto api asi 16. A to výsledné doporučení na nastavení video cache v Kodi, to je další nepochopení toho, jak to celé funguje. Když jsem si doplněk spustil v testovacím prostředí, nabídl mi po spuštění testu rychlosti takové parametry cache, které s ohledem na můj systém smysl nedávaly vůbec žádný.

Nicméně, hezké je, že se lidé snaží, jen by při tom měli víc přemýšlet. Ono programování s AI není samospasitelné. Jsou prostě věci, které, když se na ně nezeptáte, tak vám je Ai neřekne a ani nenaprogramuje.

A poslední poznámka, nikoliv nedůležitá. Netuším, proč by měl tento typ doplňku odesílat data o stavu systému. Nevím, jaký k tomu má autor důvod, ale v tomto případě ani ujištění, že se tam posílají pouze diagnostická data, nepřesvědčí. Tohle v takovém typu doplňku nemá co dělat! A to ani nemluvím o dalším místě, registraci na backendu doplňku. Tam mi to stačilo... Fakt nemá zájem o to, aby se někdo cizí přihlašoval k mému Webshare účtu.

RE: Xermit - predator.1 - 26.3.2026

@JiRo: Na WS je už přes 30 různých doplňků, aplikací..... Během 1 roku. Snad to WS ustojí 3

RE: Xermit - smazany-uzivatel-21 - 26.3.2026

Hoši vy jste fakt nemocný. Další človíček s doplňkem, který si nechává posílat údaje na nějaký backend. Ještě si k tomu udělejte veřejnou webovku a veřejné repo.

Proč to ku*va neděláte za zavřenýma dveřma jako my ostatní už poslední rok.

O tý amatérský databázi ani nebudeme mluvit. To už tady dělá podobný človíček a dostává za to hate jako prase. Samožřejmě zaslouženě. Kurvíte to všem ostatním!!

@JiRo: Děkuji za reakci. Ne cachované odkazy zatím nejsou, je to jako by to člověk zadával na webu, jen přes API, tak snad to ustojí.    
Co se rychlosti týče, vím že webshare má několik serverů, ale nejsem na ně navázaný, netuším kde jaké servery mají a proti kterým konkrétním odkazům nejlépe testovat. Jako první krok jsem prostě pod svůj účet nahrál testovací soubory, rychlost se měří oproti nim, kde konkrétně leží, netuším, stejně jako kde leží všechny ostatní soubory... Beru to jako lepší než nic.

Na rovinu na "vývojáře" si hraju měsíc, takže ano o spoustě věcech netuším co bych měl a na spoustu věci přicházím postupně a to je přesně to co mě na tom baví. A proto jsem to dal i sem, čekám nápady, rady, poučení a i hate.  4

Proč data? Pro mojí zvědavost, pro informaci na čem to běžně běhá, jaké jsou možnosti, ...zda je dobrý dělat stránkování po 30 položkách nebo nekonečný...

K přihlašování:
Heslo k se nikdy neodesílá v čitelné podobě. Plugin ho nejdřív lokálně zahashuje (md5crypt + sha1) a na server jde pouze tento hash — stejným způsobem, jakým to dělá samotné Webshare API.
Server s tím hashem udělá jedno — ověří ho přímo u Webshare, že patří k platnému účtu. Pokud ano, vygeneruje vlastní token, který plugin používá pro další komunikaci. Uložen je jen hash pro automatické obnovení tokenu, když vyprší.
Jinými slovy backend nikdy nevidí tvoje heslo, jen jeho hash. A ten hash je stejný, jaký bys poslal přímo Webshare. (to se dá určitě analýzou pluginu ověřit) Proč, protože mi tohle řešení postupným vývojem přišlo ideální a protože jsem se tak rozhodl. Proč to nevidím jako nic špatného, nejspíš protože jsem nikdy neuvažoval nad tím jak by se to dalo zneužít. 4

@Johnysko: Pokud je to tak moc špatný, věřím, že někdo má právo tohle vlákno smazat a bude to zase za zavřenýma dveřma, stejně tak náhle jako, když se špatně vyspím a vypnu to.  3

RE: Xermit - meda - 26.3.2026

@Johnysko: @predator.1: @JiRo: Ono to zverejnění stojí i za timto projektem:
QR Platba
20 Kč nebo kolik chceš

@meda: vsak jasne no, to je taky bizar. Stejne jako se roztrhl pytel s lidma co si nechavaji mesicne platit za stremio doplnky na free hellspy.

Tohle je fakt mor. My ten nas doplnek vyvijime uz rok a je to taky vibe coding. Ale teda aspon u toho premyslime a zachovavame nejaky rozumny postupy, Kodi logiku atp. 

Tady ty verejny webovky, API a databaze na Wedosu, ukladani hesel, ws tokenu, posilani dat a buhvi ceho dalsiho, to je fakt na palici.

Absolutne nechapu proc by mel nejaky hash(o cem ani autor neni presvedceny v jakem formatu je kam posilan a proc) putovat na nejaky server a z nej teprve na WS, kdyz to kazdy doplnek dela client side-WS naprimo.

Hoši vy to WS fakt chcete zničit nebo nechapu proc to delate takhle hloupe.

(26.3.2026, 15:58)@Trhanec: Napsal(a): Heslo k se nikdy neodesílá v čitelné podobě. Plugin ho nejdřív lokálně zahashuje (md5crypt + sha1) a na server jde pouze tento hash...

Tak buď tomu nerozumíš, nebo ze sebe děláš blbce, nebo se snažíš udělat blbce z nás... Nevím, co z toho je horší.

RE: Xermit - Rossi D - 26.3.2026

... uff, programuji kde co, ale na tohle mi myšlenka nikdy nepřišla (divné), stejně by to pak bylo plné halucinací ... to by asi klienti koukali, že jim místo vybraného nářezu s Kill Billem jede Křemílek s Vochomůrkou a "Jak učesat Vílu"   1 1

@JiRo: tohle nemá cenu s nima řešit skoro. Naposledy jsem vedl diskuzi s autorem podobného projektu, Caolina. Oni jsou úplně mimo ty lidi. To že si někdo dělá doplněk je v pohodě ale na férovku si udělat webovky co ani neskrývají co jsou zač, je teda řádný úlet.

Každopádně tady to saskovani s ws tokenama a loginama co si lidi ukládají na nějaký amatérský DB smrdí průserem.

Tak, ona ta ikona u prvního příspěvku tématu to říká jasně.

Ale abych to jen nezlehčoval, tak to celé (hlavně pro sebe) zakončím v pár bodech. Závěr si udělejte sami:
  1. Z adresy api.xermit.cz/repo jsem si nainstaloval repozitář Xermit.
  2. Z repozitáře Xermit jsem i nainstaloval doplněk plugin.video.xermit
  3. Do doplňku zadal přihlašovací údaje Webshare a přihlášil se
  4. Projel jsem si několik položek menu
  5. Prohlédl jsem si kód, udělal si závěr, doplněk odinstaloval a řekl si, že se ještě podívám na celé pozadí
  6. Na webovém rozhraní Webshare jsem zjistil přihlášení z cizí ip adresy
  7. Zjistil jsem podrobnosti o ip, mimo jiné to, že patří do rozsahu adres poskytovatele Kabel 1
  8. Kabel 1 je registrován na právní subjet se sídlem v Kláštereci nad Ohří
  9. Zjistil jsem podrobnosti o doméně Xermit.cz, mimo jiné to, že je registrována na majitele s bydlištěm v Perštejně

Jsem rád, že jsem mohl být důvodem vaší plodné diskuse, ikdyž z ní mám spíš pocit, že jsem někomu šlápl na kuří oko nebo mu lezu do zelí  1

RE: Xermit - meda - 26.3.2026

Konec konců, dělej, co tě baví, a ostatní, ať se registrují, kde je napadne.
Je jen zajímavost, že vznikají tyto doplňky a některé veřejně dokonce s databází.
Popravdě jsem se chtěl plácnout přes prsty, že vůbec k tomu zde píšu.

Jak řekla jedna dosud zdravá dívka rozvalující se na sedadle pro postižené:
Svobodááá..!!!

@Trhanec: Tak to se moc přeceňuješ. Jen jsi napsal doplněk, jakých je dnes více než 30. To sice není ideální, ale to ti samozřejmě nikdo ani nemůže, ani nechce zakazovat. Ale napsal jsi ho tak, jak se to v dobré společnosti nedělá. Nic víc a nic méně. Proto mě přišlo správné na to upozornit. I pro tvé dobro. Aby ses příště takových postupů vyvaroval.

@JiRo: A přesně proto jsem ho dal sem, protože neznám to "co se v dobré společnosti nedělá".
A i to málo, co jsem se tu dozvěděl, mi pomůže přemýšlet o věcech jinak a vymyslet lepší řešení. 6

RE: Xermit - karci78 - 26.3.2026

30 ich určite nie je...tak polovica možno  6