![]() |
|
CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - software (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-software) +--- Fórum: Operační systémy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-operacni-systemy) +---- Fórum: CoreELEC (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-coreelec) +---- Téma: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) (/prispevek-coreelec-nastaveni-dalkoveho-ovladace) |
CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Tomik_one - 31.12.2018 Od KODI 17.6 došlo k zásadní změně při nastavení dálkových ovladačů. Mohu poprosit někoho fundovaného o popsání změn oproti remote.conf a případné nesdílení již hotových konfiguračních souborů? Děkuji RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - MirdaSK - 18.1.2019 mam m96xplus ,dialkove funguje minimalne a netusim ako to rozchodit, hladal som ale neprisiel som na to hmmm RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Foolproof - 18.1.2019 Podle nezaručených zpráv poslední nightly verze jsou upraveny tak, že stačí nakopírovat funkční Remote.conf do configu a rebootovat, mělo by to jet. RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Majkysek - 10.2.2019 Zkoušel jste někdo novou metodu? Jsem nováček a chtěl bych si změnit pár tlačítek u ovladače u Magisee N5. Vytvořil jsem remote.conf, nakopíroval na kartu a spustil. CoreELEC se restartoval a ovladač od té doby nešel vůbec. remote.conf vypadal takto: # table magicsee N5, type: NEC 0x40404d KEY_POWER 0x404045 KEY_MENU 0x40401a KEY_HOME 0x40400b KEY_UP 0x404010 KEY_LEFT 0x40400d KEY_ENTER 0x404011 KEY_RIGHT 0x40400e KEY_DOWN 0x404042 KEY_BACK 0x40401c KEY_VOLUMEDOWN 0x404015 KEY_VOLUMEUP 0x404044 KEY_CONTEXT_MENU # mouse Je to takhle správně nebo to má vypadat jinak? Předem velice děkuji RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - sammar - 11.2.2019 (18.1.2019, 22:49)Foolproof Napsal(a): Podle nezaručených zpráv poslední nightly verze jsou upraveny tak, že stačí nakopírovat funkční Remote.conf do configu a rebootovat, mělo by to jet. Nejde. Na Libreelec 17.6 to išlo ale už ani na LE 18 ani na CE 18 mi to nejde ... RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Majkysek - 13.2.2019 Tak ovladač jsem si nastavil podle svého. Musel jsem nakonec použít metodu přes SSH a úpravy rc_keymaps.cfg. Metoda s remote.conf asi nejde. RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - sammar - 15.2.2019 (13.2.2019, 8:10)Majkysek Napsal(a): Tak ovladač jsem si nastavil podle svého. Musel jsem nakonec použít metodu přes SSH a úpravy rc_keymaps.cfg. Metoda s remote.conf asi nejde. Vedel by si mi pomoct ? Viac by som napisal do spravy (mam odcitane kody z DO cez SSH ale neviem ci mam spravne rc_keymap) ? lebo som skusal asi vsecko a nejde mi ani len power. dakujem M RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Majkysek - 15.2.2019 Poslal jsem Ti SZ RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 01.6.2020 Dobrý den... Potřeboval bych poradit jak přemapovat ovladač v Kodi?. Zkoušel jsem už všechno možné a nic nepomohlo .... Mam H96 pro+ 3GB ram. Do něho jsem vložil sd kartu na které mám CoreElec. Televizi mam LG a jak jsem četl na zdejších fórech s LG bývají problemy. Zkoušel jsem jak ovladač od boxu, tak i od LG přes simplink (u něho to potřebuje vědět výrobce set-top boxu, ale bohužel jsem ho nikde nenašel).Zkoušel jsem se přes PC a IP dostat do boxu. Mám tam kde jaké složky, ale storage .Kodi nemůžu nikde najít i když mám povolené skryté složky atd. V Kodi jsem si stahnul Keymap editor který ovšem nereaguje na ovladač. Po stisknutí tlačítka Edit mam 5sec na zmáčknutí a na volení tlačítka do paměti. Ať má čekám na ovladači co chci, uplyne vymezený čas a nic se neuloží. RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - RenEdi - 01.6.2020 a CEC HDMI už máš rozchozené? tedy fungují ti z ovladače alespoň nějaké klávesy, které by cokoli udělali v menu Kodi, třeba posun v menu šipkami z ovládače? v KEymap editoru se, alespoň u mého TV nedají přemapovat všechny klávesy, některé v těch 5sec nezmění označení klávesnice na nový číselný kód ovladače (zkoušel jsem tak, bezúspěšně, využít tlačítka k přehravači, které jsou na ovladači) RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 01.6.2020 (01.6.2020, 8:32)RenEdi Napsal(a): a CEC HDMI už máš rozchozené? To jsem psal... U LG se to jmenuje Simplink... To jsem zkoušel, ale musím zadat výrobce boxu H96 pro+.. Prošel jsem několik stránek a nenašel jsem RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - forsajd - 01.6.2020 @RenEdi: storage je vsetko co tam vidis, otvor configfiles a tam potrebujes vlozit pre tvoj ovladac config, az potom mozes mapovat ovladac ked ho rozbehas v coreelecu RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 01.6.2020 (01.6.2020, 15:46)forsajd Napsal(a): @RenEdi: storage je vsetko co tam vidis, otvor configfiles a tam potrebujes vlozit pre tvoj ovladac config, az potom mozes mapovat ovladac ked ho rozbehas v coreelecu Configfiles tam jako složku mám... Když jsem měl Kodi na Androidu, tak nebyl problém najít složku Kodi atd... Ale u CoreElec kterou mám na SD kartě nevidím nikde... Ps:... Ten config seženu kde? Teď jsem mimo domácnost, až budu doma mrknu na to RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - forsajd - 01.6.2020 @RenEdi: tu https://forum.libreelec.tv/thread/11643-le9-0-remote-configs-ir-keytable-amlogic-devices/?postID=81656#post81656 RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 02.6.2020 (01.6.2020, 19:02)forsajd Napsal(a): @RenEdi: tu https://forum.libreelec.tv/thread/11643-le9-0-remote-configs-ir-keytable-amlogic-devices/?postID=81656#post81656 Nějak se mě podařilo rozjet DO od LG televize. Zřejmě přes HDMI CEC a v LG povolený Simplink. Takže funguje jak normálně na TV, tak i v Kodi .... Akorát jediné co mě nejde je, že když chci vypnout Kodi (box). Tak vypnu jen televizi. Šlo by to nějak nastavit, aby se mě vypnul zvlášť televize a zvlášť Kodi?Jinak mám tenhle ovladač na H96 pro+ https://www.amazon.com/Calvas-Control-Android-Repalcement-Controller/dp/B07RC8J312 RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 02.6.2020 Podařilo se mě na LG ovladač namapovat vypnutí Kodi (boxu) na jiné tlačítko. Takže už můžu podle uvážení vypnout zvlášť televizi a zvlášť box. Jediné co jsem zatím nikde nenašel v CEC adaptéru je možnost namapovat zapnutí Kodi (boxu). Nikde tam prostě ten příkaz na zmáčknutí není.....jen shutdown který už jsem si právě nastavil. PS: je nějaká možnost si ho přidat třeba do addonu to zapnutí? RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Rossi D - 02.6.2020 S tímto sis nezkoušel pohrát ? RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 02.6.2020 (02.6.2020, 13:25)Rossi D Napsal(a): S tímto sis nezkoušel pohrát ? S tím jsem si hrál a nepochodil... Jedině přes keymap jsem namapoval vypnutí boxu. Zapnutí tam bohužel chybí. RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - JiRo - 02.6.2020 @Reznik01 Zapnutí boxu se keymap vůbec netýká, to je záležitost HW a případně nastavení v systému. RE: CoreELEC - (nastavení dálkového ovladače) - Reznik01 - 02.6.2020 (02.6.2020, 15:55)JiRo Napsal(a): @Reznik01 Zapnutí boxu se keymap vůbec netýká, to je záležitost HW a případně nastavení v systému. A jakto že v keymap je vypnutí systému (shutdown)?... Takže když to jde nějak vypnout, musí to jít i zapnout |