XBMC-Kodi.cz
TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video)
+--- Téma: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) (/prispevek-tv-noe-a-tv-noe-tv-lux)

Stran: 1 2 3

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JiRo - 05.1.2025

@jkmh: No, je to tedy pěkně zapeklité. Pokud si adresy steamů vložím do Tvheadend, tak mi to přehrává úplně jiné pořady, než když si pustím přímo doplněk. Když si adresy streamů vložím do VLC, tak se přehrávají stejné pořady jako v doplňku. Pořady v doplňku odpovídají programu na webu, Noe v doplňku odpovídá pořadům Noe ze Sledování nebo DVB-T UPC/Vodafone. Vypadá to, jakoby servery vracely obsah streamů podle klienta, kterým se streamy přehrávají. Ještě to tedy vyzkouším prohnat to přes ffmpeg, abych viděl, co se vlastně v těch streamech přenáší.

Tak místo pátrání jsme udělal jednoduchou věc a prohnal ty streamy přes ffmpeg, do Tvheadend vstupují tedy přes pipe://. A nyní už Noe i Noe+ obsahují pořady podle jejich programu. Je to zajímavé, mám tak vlastně teď z každého kanálu (Noe i Noe+) dva různé streamy (jedny přijímám přímo, druhé přes ffmpeg) s odlišným obsahem. Hlubší analýzu si nechám na někdy jindy.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - jkmh - 06.1.2025

@JiRo3 Ještě, že jsme v důchodu. Brouk v hlavě občas trénuje šedé buňky mozkové.  74

Jaký UA máš v Tvheadend?

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JiRo - 06.1.2025

@jkmh: UA mám default. Je to v config Tvheadend a pro změnu musím restartovat aplikaci. Už jsem to přes 1/2 roku neudělal a je mi líto to dělat jen kvůli tomu. Tak jsem použil ten ffmpeg, který má UA určitě jiné. Teď mě napadá, že vlastně můžu zkusit do ffmpeg dát UA z Tvheadend... 3

Tak jsme to zkusil, dát do ffmpeg UA z Tvheadend a neprojevilo se to. Tak v UA to tedy není (tedy pokud ta změna UA v ffmpeg proběhla dobře). Takže mi nezbývá než to analyzovat detailněji. Ale to si nechám na někdy jindy. Teď se mi přes Tvheadend přehrává správný obsah, takže vlastně mám co jsem chtěl...

Takže jsme nakonec ještě vyzkoušel i přehrávání Noe a Lux kanálů pomocí IPTV Simple Client přímo v Kodi, a i tam to funguje dobře. Přehrává se správný obsah, korespondující s programy vysílanými pomocí oficiálních lanálů (OTT Sledování, DVB-T, web Noe i Lux).

Přidávám tedy stručnou rekapitulaci pro ty, kteří chtějí rychlé řešení pro přehrávání live kanálů Noe, Noe+ a Lux v Kodi pomocí Tvheadend a PVR doplňku Tvheadend HTSP Client nebo jen pomocí doplňku IPTV Simple Client jako Live TV. Výhodou tohoto řešení je, že můžete všechny kanály přijímat pomocí funkce PVR & Live TV Kodi. Nevýhodou pak to, že nebudete mít přístup k dalším funkcí, které webové vysílání na stránkách Noe i Lux a odpovídající doplňky (zatím tedy jen doplněk Televízia Lux od @JanoHD:) nabízejí. Ta výhoda získá smysl zejména pro ty, kteří už nějaké live kanály takto přijímají. Pak si jen přidají další playlist, což jak Tvheadend tak IPTV Simple Client poměrně jednoduše umožňují. Můžeta dokonce zvolit i obě řešení, tzn. mít ty kanály vložené do PVR & Live TV Kodi některou ze zde uvedených metod a přijímat je tak stejně stejně, jako ostatní TV kanály a současně používat doplňky, a mít tak kromě toho možnost využívat jejich funkce.

Playlist pro Tvheadend (je třeba mít k dispozici ffmpeg):

Kód:
#EXTM3U
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Noe
pipe://ffmpeg -fflags +genpts -i https://n105.quickmedia.tv/noe-abr/noe-abr/noe/Ifd4_1_4/chunks_dvr.m3u8?nimbles -vcodec copy -acodec copy -f mpegts -mpegts_service_type digital_tv pipe:1
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Noe+
pipe://ffmpeg -fflags +genpts -i https://n105.quickmedia.tv/noe-2-abr/noe-2-abr/noe-2/Shz3_1_1/chunks_dvr.m3u8?n -vcodec copy -acodec copy -f mpegts -mpegts_service_type digital_tv pipe:1
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Lux
pipe://ffmpeg -fflags +genpts -i https://stream.tvlux.sk/luxtv/luxtv-livestream/playlist.m3u8 -vcodec copy -acodec copy -f mpegts -mpegts_service_type digital_tv pipe:1
Pozn. Pokud ve vašem systému s Tvheadend nemáte defaultně nastavenou cestu k aplikaci ffmpeg, je třeba ji v plalistu uvést. Může to např. být případ *ELEC systémů, kde se ffmpeg instaluje pomocí doplňku Kodi. Takže v tomto případě v playlistu místo ffmpeg pak budete muset uvést /storage/.kodi/addons/tools.ffmpeg-tools/bin/ffmpeg.

Playlist pro IPTV Simple Client, případně i Tvheadend, viz závěr příspěvku:

Kód:
#EXTM3U
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Noe
https://n105.quickmedia.tv/noe-abr/noe-abr/noe/Ifd4_1_4/chunks_dvr.m3u8?nimbles
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Noe+
https://n105.quickmedia.tv/noe-2-abr/noe-2-abr/noe-2/Shz3_1_1/chunks_dvr.m3u8?n
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV Lux
https://stream.tvlux.sk/luxtv/luxtv-livestream/playlist.m3u8
#EXTINF:-1 tvh-epg="0",TV2 Lux

Ještě uvedu možnost jednoduchého přehrávání v Kodi bez jakýchkoliv dalších doplňků, pouze pomocí pomocí vložení adresy steramu do souboru s příponou strm a přehrávání jako video. Tohle řešení je pro pratické řešení trochu nešikovné, ale umožńuje si přehrávání v Kodi spustit bez nutnosti instalace jakýchkoliv dalších doplňků či aplikací a jejich (pro někoho) poměrně složitějšího nastavení.
soubor Noe.strm:

Kód:
https://n105.quickmedia.tv/noe-abr/noe-abr/noe/Ifd4_1_4/chunks_dvr.m3u8?nimbles
soubor: Noe Plus.strm

Kód:
https://n105.quickmedia.tv/noe-2-abr/noe-2-abr/noe-2/Shz3_1_1/chunks_dvr.m3u8?n
soubor Lux.strm:

Kód:
https://stream.tvlux.sk/luxtv/luxtv-livestream/playlist.m3u8

EPG

Vyzkoušel jsem generovat xmltv pro Noe, Noe+ i Lux pomocí WebGrab++. Jako zdroj jsem použil sms.cz. Původní výsledky byly špatné, ale po změně ini předpisu (jsou k dispozici dva) na site="m.tv.sms.cz", jsou vygenerovaná data pro Noe, Noe+ i Lux v pořádku.

Závěrem

A na závěr poznámka. Pokud pro Tvheadend a kanály Noe a Noe+ použijete v playlist pouze adresy streamů, přehrává se v obou případech jiný obsah, který je složený z jiných pořadů obou stanic, ale který neodpovídá anoncovanému programu těchto kanálů. Playlist pak vypadá stejně, jako výše uvedený playlist pro IPTV Simple Client. Můžete si samozřejmě oba playlisty spojit a v Tvheadend pak dostanete pro kanály Noe a Noe+ vždy dva streamy pro každý z nich. Jeden, jehož vysílané pořady budou odpovídat programu těchto kanálů, a druhý, složený z náhodných pořadů těchto stanic  obsahující posunuté vysílnání (cca 2h do minulosti). Je pak vhodné ten kanál pro každou ze stanic označit nějak jinak, např. Noe2 a Noe2+. Na to, proč to takto funguje nebo jaké pořady se do druhého streamu vybírají, jsem nepřišel. 10 Jestli na to někdo přijde, budu rád, když se o to podělí.

EDIT Podívejte se na následující příspěvek od @JanoHD a pak ještě ten další ode mne. Je to v nich vysvětlené.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JanoHD - 06.1.2025

Problém som vyriešil aj v svojom doplnku, síce už dávno, ale problém je že pretáčaš obsah v čase podľa segmentácie pamäte, jednoducho by ti stačilo načítať len posledné segmety, rovnako ako som vytiahol playlist tvlux

@JanoHD: Jasně, už mi to začíná dávat smysl. Sledoval jsem, co se mi v tom druhém streamu přehrává a vypadá to, že jsou to jen zpožděné pořady (podle programu) daného kanálu. Stáhl jsme si obsah manifestu a když jsme tam tu řadu chunků viděl a ručně je spustil (první a poslední), došlo mi to. Když ten stream pošlu rovnou do Tvheadend, tak si ho nesrovná podle aktuálního času a začne to přehrávat podle manifestu od začátku, zatímco když ho pošlu přes ffmpeg, tak ten si to podle aktuálního času srovná. Jen je mi divné, že tohle nedělá rovnou Tvheadend. Možná je tam na to nějaké nastavení, musím to ještě propátrat.

Každopádně díky za vysvětlení.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - Keymag - 06.1.2025

Všem moc děkuji,
Babička bude nadšená, až jí to tam zprovozním. U mě to na Chromecastu 4K běhá.
Plugin TV Noe mi funguje, že tam není EPG, asi babičce tak moc vadit nebude, kupuji jí TV magazín, na který je zvyklá a tam nějaké info ke kanálu má.
Doplněk Televízia LUX je taky super.
Jste skvělí. Ještě jednou díky Klaním se

Ještě tedy aktualizace k EPG. Weggrab++, po použití jiného ini souboru pro sms.cz, vygeneruje použitelné xmltv.

Toto je informace určená jen pro ty, kteří Webgrab++ používají. Jen připomínám, že jeho provoz v Kodi možný není. Kdysi sice existoval doplněk pro *ELEC systémy, ale ten pouze instaloval přes systemd spouštěnou aplikaci, která běžela na pozadí Kodi přímo v systému. To už současné verze nenabízejí. Je sice možné to do systému dostat nebo pro to použí docker, ale to vyžaduje už poměrně specifické znalosti. Další možnost je, nechat běžet Webgrab++ na jiném systému někde v síti a tam vygenerovaný xmltv soubor ukládat a sdílet a v Kodi odkazovat na toto sdílení. Ale tohle už překračuje toto téma.

Předpis pro konfigurační soubor s funkčními odlazy pro Noe, Noe+ a Lux pak vypadá takto:

Kód:
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Noe" xmltv_id="TV Noe">TV Noe</channel>
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Noe%2B" xmltv_id="TV Noe+">TV Noe+</channel>
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Lux" xmltv_id="TV Lux">TV Lux</channel>

Ještě mě napadlo, zda zpožděné přehrávání v Tvheadend, pokud se nepoužije ffmpeg, je konstatntní. Zatím se to +- pohybuje kolem 2 hodin a tak jsme zkusil vygenerovat i pro tyto dva streamy i zpožděné EPG. Pak s ten předpis i pro dva kanály TV Noe 2h a TV Noe+ 2h, jak jsme si je nakonec označil, vypadá takto:

Kód:
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Noe" xmltv_id="TV Noe">TV Noe</channel>
<channel offset="2" same_as="TV Noe" xmltv_id="TV Noe 2h">TV Noe 2h</channel>
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Noe%2B" xmltv_id="TV Noe+">TV Noe+</channel>
<channel offset="2" same_as="TV Noe+" xmltv_id="TV Noe+ 2h">TV Noe+ 2h</channel>
<channel update="i" site="m.tv.sms.cz" site_id="Lux" xmltv_id="TV Lux">TV Lux</channel>
Je to jen pokus, zda to zpoždění je opravdu vždy stejné a rovné právě 2 hodinám. Zatím to ověřené nemám (a pochybuji o tom). 

A na závěr ukázka epg v Kodi.
[attachment=11149]
Zatím jsem si pro účely sledování všechny streamy ponechal jako samostatné kanály.
  • Kanály 20 a 22 jsou přijímané přes OTT služby a DVB
  • Kanály 20.1, 21.1 a 22.1 jsou přijímané z dříve uvedených adres v Tvheadend s pomocí ffmpeg
  • Kanály 20.2 a 22.2 jsou přijímané z dříve uvedených adres v Tvheadend přímo, a jsou tedy posunuté o cca 2 hodiny
Tak a teď, když jsem se při testování nasledoval na můj vkus už dost pořadů s náboženskou tématikou, si asi půjdu pustit nějaký akční biják... 1

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JanoHD - 06.1.2025

@JiRo
Možno nedám 100% korektnú info, ale VLC media player tiež hľadá jednu z najneskôr vyalokovaných ciest streamu, samozrejme aj pretáčanie by ti tam šlo. To len pre info dobudúcna. Ale všimol som si divnú srandu, občas ten stream aj divne alokuje, párkrát sa mi to stalo v kodi doplnku, ale to bohužiaľ neviem zariadiť, možno jedine pri spustení doplnku skontrolovať alokáciu pamate v KODI a to vymazať pre cache daného doplnku, ak niečo také existuje

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - lukas.v - 06.1.2025

Kdyby někdo chtěl, tak přidávám (provizorní) logo.
Nemůžu nikde najít kvalitní zdroj pro logo

@JanoHD: To já řešit nepotřebuji. Už léta používáme Tvheadend a zvykli jsme si na klasické schéma sledování on-line TV. Tedy buď přímo, s možností timeshift nebo si vybrané pořady nahráváme, buď pomocí ručního zadání nebo pomocí definovaných předpisů. Nicméně díky za informaci.

Já teď spíše budu uvažovat o pokračování před léty započaté práce na doplňku, kterému říkám HbbTV. Jeho funkce spočívá v tom, že je možné, pokud člověk v Kodi sleduje Live TV a spustí doplněk (namapovaný na klávesu dálkového ovladače), který neudělá nic jiného, než že spustí další doplněk (tedy pokud existuje), který odpovídá sledovanému kanálu TV. Tedy, pokud se sleduje nějaký kanál České televize, spustí se doplněk iVysílání, pokud Lux tak dolněk Televíza Lux apod. Těch doplňků kromě už zmíněných je (např. Prima+, Voyo, ...) nebo brzy bude (např. Noe) poměrně dost.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - predator.1 - 06.1.2025

@Keymag: ahoj, nikdy jsem tohle nezkoušel na TV jestli to funguje, na mobilu to jede. Na mobilu přes třeba vlc spustíš link (stream) a pak ho ve vlc přesuneš na plochu jako rychlý odkaz na spuštění.
Kdyby to šlo třeba takto i na TV a nebylo by to pro babičku problémové, napiš mi do zprávy a pošlu ti link na noe+
Ta ikona rychlého spuštění pak daný stream okamžitě spustí ve vlc. Asi víš jak to myslím

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JiRo - 07.1.2025

@JanoHD: Ještě jsem ti chtěl reagovat na tuto část tvého posledního příspěvku, ale zapomněl jsem na to, tak to udělám až teď:
(06.1.2025, 15:51)JanoHD Napsal(a): Ale všimol som si divnú srandu, občas ten stream aj divne alokuje, párkrát sa mi to stalo v kodi doplnku, ale to bohužiaľ neviem zariadiť, možno jedine pri spustení doplnku skontrolovať alokáciu pamate v KODI a to vymazať pre cache daného doplnku, ak niečo také existuje
Žádná alokace paměti v doplňku, jak píšeš, nemá na přehrávání vliv. Celé přehrávání, a v případě adaptivního protokolu i zpracování manifestu a poskládání jednotlivých chunků, je v tomto případě plně v režii Kodi přehrávače, případně i dalších doplňků (např. ISA, což ale není případ tvého doplňku). Doplněk předá přehrávači adresu streamu a tím jeho činnost končí.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JiRo - 10.1.2025

(06.1.2025, 15:49)JiRo Napsal(a): Ještě mě napadlo, zda zpožděné přehrávání v Tvheadend, pokud se nepoužije ffmpeg, je konstatntní. Zatím se to +- pohybuje kolem 2 hodin a tak jsme zkusil vygenerovat i pro tyto dva streamy i zpožděné EPG. Pak s ten předpis i pro dva kanály TV Noe 2h a TV Noe+ 2h, jak jsme si je nakonec označil, vypadá takto:

Kód:
<channel offset="2" same_as="TV Noe" xmltv_id="TV Noe 2h">TV Noe 2h</channel>
<channel offset="2" same_as="TV Noe+" xmltv_id="TV Noe+ 2h">TV Noe+ 2h</channel>
Je to jen pokus, zda to zpoždění je opravdu vždy stejné a rovné právě 2 hodinám. Zatím to ověřené nemám (a pochybuji o tom).

Jen tedy uvedu na pravou míru pochybnosti trvalosti posunu 2 hodin v případě stremů, o kterých píši v tomto příspěvku a jehož část výše cituji. Dvouhodinový posun dvou zmíněných streamů při příjmu v Tvheadend je trvalý. Snažil jsme se vysledovat, co ho způsobuje a zda je možné se ho zbavit, ale nebyl jsem úspěšný. Proto je třeba při příjmu vždy použít ffmpeg. Pokud by vám ale posun nevadil a/nebo ffmpeg nechtěli nebo nemohli použít, můžete samozřejmě, včetně nastavení konfiguračního souboru ve Webgrab++, přijímat kanály Noe a Noe+ zpožděné o dvě hodiny trvale. 6

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - skyjet - 10.1.2025

Ten dvojhodinový posun je tam preto, lebo v playliste sa posiela dvojhodinový buffer (kvôli timeshiftu). ffmpeg si vyberie pre začiatok prehrávania jeho koniec (tzn. zvyčajne 3. súbor od konca) tak ako je uvedené v HLS špecifikácii, no Tvheadend to začne prehrávať od začiatku. Ak sa toho posunu chceš zbaviť aj bez použitia ffmpeg, tak potrebuješ ten .m3u8 súbor, pred tým ako ho pošleš do Tvheadend , upraviť tak, že z neho odmažeš všetky segmenty mimo posledných štyroch. Potom by to malo byť v poriadku.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JiRo - 10.1.2025

@skyjet: Jo, to je zjevné, o tom psal už @JanoHD:. Přesto díky.

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JanoHD - 13.1.2025

Zdravím vás, podarilo sa mi to priamo s nimi zakomunikovať. Poskytnú mi aj API k vývoju.
Akurát ten doplnok čo vám kolega sem poslal už dlho nepôjde, bude sa meniť stream, ale bolo prisľúbené že bude zdarma. Doplnok si zatiaľ zobrali k otestovaniu. Zverejnenie by mohlo byť už čoskoro, k dispozicii možno časom bude možno aj prémiový obsah za paywallom

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - Keymag - 14.1.2025

(13.1.2025, 15:07)JanoHD Napsal(a): Zdravím vás, podarilo sa mi to priamo s nimi zakomunikovať. Poskytnú mi aj API k vývoju.
Akurát ten doplnok čo vám kolega sem poslal už dlho nepôjde, bude sa meniť stream, ale bolo prisľúbené že bude zdarma. Doplnok si zatiaľ zobrali k otestovaniu. Zverejnenie by mohlo byť už čoskoro, k dispozicii možno časom bude možno aj prémiový obsah za paywallom

Paráda, moc děkuji za babičku, bude nadšená. V tohle jsem ani nedoufal, že by se do tohoto projektu, tato komunita nadšenců pustila s takovou silou.
Přeci jenom jde o kanály, které asi v dnešní době neosloví velké masy.
Děkuji

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - Ender268 - 24.3.2025

Koukám a děkuji. 
Včera jsem doplněk odzkoušel. Narazil jsem ale na problém, že u některých pořadů (asi filmy - objevilo se to večer po 8. hod) je vyžadováno přihlášení. Místo pořadu se zobrazí webová stránka s tím, že se člověk má přihlásit do klubové zóny.
Dá se to do doplňku nějak dodělat? (Ne, že bych měl přihlašovací údaje, ale asi není problém si je pořídit).

RE: TV Noe a TV Noe+ (TV Lux) - JanoHD - 26.3.2025

Zdravím, začiatkom februara mi slubovali API, bohužiaľ do dnešného dňa ich nemám .... Takže toľko k tomu, ak chcete viac obsahu napíšte mi do správy, pošlem vám trochu rozsiehlejší doplnok, má v sebe viac archívu