![]() |
|
K čemu je vlastně KODI? - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: K čemu je vlastně KODI? (/prispevek-k-cemu-je-vlastne-kodi) |
RE: K čemu je vlastně KODI? - playman22 - 08.7.2025 (07.7.2025, 13:41)sachlj Napsal(a): ..všechny moderní zvuky rozkódovat a optikou poslat do recieveru.. Nie som audiofil ale moje obmedzené vedomosti ohľadne audio formátov (hlavne tých moderných) sú, že optikou nevieš poslať každý zvuk.. alebo sa niečo medzičasom zmenilo? Som mal za to, že je optika, potom hdmi a potom najlepšie je earc hdmi.. aj keď som nikdy nechápal ako vie byť kábel lepší než optika RE: K čemu je vlastně KODI? - Tomik68 - 08.7.2025 Já audiofil jsem a přes SPDIF (optika, koaxial) lze přenášet jen nižší audio formáty - PCM, DD(EX), DTS(ES), na HDaudio je HDMI. Zvuk vždy rozkóduje až AV receiver, s možnou výjimkou KODI na ...ELEC platformách, ale přenos je vždy po HDMI. Receiver pak musí umět všechny moderní audio formáty, včetně PCM multichannel (pro .... ELEC). Tohoto ideálu (bez degradace HDaudio na nižší formáty) nelze NIKDY dosáhnout pokud je KODI nainstalováno přímo v google/android TV. RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 08.7.2025 @sachlj Tohle téma je o několika věcech, většina jich už zde zazněla, takže se možná budu opakovat, za což se jak @playman22: tak @beitlj: omlouvám.
RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 14.7.2025 Zdravím. Reciever co máme je starý Pioneer s THX. Tenkrát kupovaný k prvnímu Jurskému parku. Aby ten t-rex prošel obývákem. Repráky tak máme od sony 5+1. V paneláku je ani nelze nijak umístit leda by uměly lítat ve vzduchu jako skály na Pandoře. Takže ten zvuk ani moc nevylepšíme. To leda tak pouštět zvuk z apple tv do sluchátek od apple. Tam nějak můžu zapnout prostorový zvuk ale to jsem ještě nezkoušel. U KODI je fajn ta knihovna, že když má rozšíření tak to o hercích najde dodatečné informace. V apple infuse mi najde všechny filmy co mám v úložišti kde ten herec co jsem vybral hraje. Jo a co můžu zhodnotit tak oproti KODI infuse našlo soubory mnohem rychleji a při každém spuštění si knihovnu bleskově projede a doplní hned nové položky. To KODI to trvá tragicky dlouho. Když porovnávám současnou instalaci na PC a na Evolveu 8k RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 31.7.2025 Zdravím. Na youtube jsem našel několik velmi povedených testovacích videí které mají prověřit jak kvalitní máš televizi ale hlavně internetové připojení. Tak mě napadlo, až bude čas jich několik stáhnout v plné kvalitě a uložit je na nas a pak je nechat přehrát v kodi na té androidí 8K krabičce a pak na apple tv s jejich infuse. A zkusíme obraz i zvuk....a zjistíme jeslti kodi ještě k něčemu je...chápu, že někdo to pouští na rpi ale tam já nepatřím už dobře 15 let...a na rpi jsem nikdy kodi neměl... RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 06.8.2025 K čemu je vlastně Kodi? Jednu z možných odpovědí a příkladů najdete zde. RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 01.9.2025 Zdravím. Bude změna. Budeme kupovat smart google tv jako náhradu za tu naši ohnutou klasickou tv od samsungu co už jí odchází obraz. Má to duchy v prvé straně a už je to někdy 20 cm tmavé. A taky se zespodu objevují "plamínky" jako by pod tím hořely 4 svíčky a dělalo to odlesky. Tak půjde do sběrného dvora a asi zítra pořídíme novou tv. A tam kodi dám a uvidím jaký na téhle nadupané tv bude z něj obraz. RE: K čemu je vlastně KODI? - kraftwerk007 - 01.9.2025 Co to je nadupaná TV? RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 02.9.2025 Zdravím. Moderní smart televize, letošní modelová řada, se všemi standardy co snad může mít. Google TV. Mimochodem...je nějaká televize, doplněk do kodi, co by vysílalal ve 4K, dolby atmos...prostě v plné kvalitě? RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 02.9.2025 @sachlj: No, jestli máš na mysli on-line TV vysílání OTT/IPTV ve 4K, tak to má Vodafone na kanálu Insight, a pak by snad mělo 4K být 4K i v Canal+ Sport 4K, Nova Sport 5 a 6 (ale nejsem si tím jistý). Ale v Kodi asi ani jedno z nich ve 4K nepůjde. No a pak samozřejmě Skylink. Ale jestli Skylink doplněk v Kodi a v Android (TV)/Gogle TV umí 4K, to nevím. Takže pokud vůbec 4K, tak snad v oficiálních aplikacích na příslušných TV nebo přes STB či Satelit přijímač do HDMI, případně přes jejich server službu (pokud mají) a playlist v TV. No a pak VOD a další podobné služby, ale to už není on-line TV vysílání. Já bych řekl, že pokud člověk míří na vyšší nebo super vysokou kvalitu, tak on-line TV vysílání asi není ten ideální zdroj. Však ho také, kromě sportovních kanálů, většina TV providerů nenabízí. RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 02.9.2025 Zdravím. Zatím máme OnePlay (původně voyo) v té základní nabídce (jde nám o voyo). Pak Netflix v nejvyšší nabídce, Prima+, YouTube premium, ivysilaní čt, a lepší.tv v té lepší nabídce kromě HBO. To jsme měli u vodafone a nepotřebuji. Netflix je lepší. Jo a dnes si jedeme pro tuhle televizi: TCL 55Q6C Zároveň vrátím vodafone jejich ci modul i kartu a zruším kabelovou televizi. A pak budu zjišťovat zda Netflix cestou TCL s premiovým zvukem bude kvalitnější než když se na Netflix dívám cestou apple box tv a zvuk pouštím do sterea homepod mini. Pak mám cca 400 filmů v různé kvalitě. Tak třeba "Hlídat Tess" se mi nedaří sehnat v pořádné kvalitě. Taky se mi někde ztratil korejský film o "komfortních ženách". Strašně silnej příběh. RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 02.9.2025 @sachlj: Tak jsem nějak nepochopil, proč ses vlastně ptal... RE: K čemu je vlastně KODI? - Rossi D - 02.9.2025 @sachlj: Přesně jak zmiňuje @JiRo: Služby VOD ti dají maximální kvalitu obrazu i zvuku, jsou na nejoptimálnější stream pro daného účastníka technologicky šité "na tělo/TV". Pokud máš ale například nejvyšší předplatné od Netflixu, tohle by jsi měl vědět. Stejné je to i u ostatních streamovacích společností. RE: K čemu je vlastně KODI? - kraftwerk007 - 02.9.2025 @sachlj: tak TCL 55Q6C bych nenazýval nabušenou TV, to je dnes low end model. A ten prémiový zvuk mě taky pobavil. Pokud chceš opravdu kvalitní obraz, tak budeš musel zabrousit do jiných vod, kde se dají sehnat BD v plné palbě. RE: K čemu je vlastně KODI? - meda - 02.9.2025 @sachlj: Nadupaná TV ... Jen připomenu nákup kolegy @Rossi D, kdy jsem snad poprvé četl, že Kodi na Android TV chodí dobře. RAM 3GB /úložiště 32GB. Cena také nahoře /asi 47k? https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-xiaomi-vs-samsung-aneb-xiaomi-100-max-2025-vs-znacka?pid=134142#pid134142 RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 03.9.2025 Zdravím. Chápu, že pro toho kdo má KODI cestou RPI3 je to asi úplný vesmír. Pro mě je to jen obyčejný přehrávač videí tak jako je třeba vlc. K ničemu jinému bych to nepoužil. Ale chápu, že pro toho co má na RPI3 je to zásadní věc. RE: K čemu je vlastně KODI? - meda - 03.9.2025 (03.9.2025, 8:54)sachlj Napsal(a): Zdravím. Chápu, ... RPI3... úplný vesmír. Tak to promiň, asi omyl, že TV máš také pro Kodi. Natrap se už pro nás, instaluj si doplňky Google TV a užívejte si nové TCL. RE: K čemu je vlastně KODI? - Rossi D - 03.9.2025 @meda: Nebudeš tomu věřit, ale jsem s oběma "Xiaomkama" stále spokojen a neměnil bych ani za ten současný Samsungový cenový hit UE98DU9072 za 40 tisíc. No vida k čemu je konkurence dobrá, není se čemu divit, že peklo zamrzlo a Sam se chce spojit s Apple proti Xiaomi Za chvilku bude muset své Tv za mega pomalu dávat k nákupu v supermarketu, nebude mít pro ně za tuhle totálně přestřelenou cenu žádné kupce. Ceno-pád je už znát na všech frontách ![]()
RE: K čemu je vlastně KODI? - meda - 03.9.2025 @Rossi D: Jj, spokojenost je zaklad zdravého žití Jestlipak si objevil nějaké "promítání" z aplikace, kdy Xiaomi 100 dojde dech? RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 04.9.2025 Zdravím. Na tcl jsem nainstaloval KODI, Zatím mohu konstatovat, že načítání filmů trvalo asi 10 minut. Seriály se mi nepodařilo načíst ani po změně scrapperu. Aplí krabička to měla za zlomek času a ani nepotřebovala kompletní údaje. Nicméně apka je tam placená. TCL má nějaká přehrávač videí co jsem ještě nenastavil. Uvidíme co s tím dovede. Jde mi primárně o skvělý obraz a prostorový zvuk. Např. Skoukl jsem už po druhé netflix seriál "Papírový dům" a to na původní televizi Samsung. A včera poslední díl co je v HDR10 a Dolby Atmos. To je jako sledovat na pc film v avi a pak si pustit to stejné cestou BD. Prostě nebe a dudy. Když někomu stačí ty avi pak chápu RPI řešení (a to je jedno jaké..mám doma RPI3, 2*RPI4 a 2x RPI5) je to prostě jen hračka jako je plastová pistolka na pískoviště. Nikde na světě nemají RPI jako řídící mozek nějakého výrobního procesu. Jo domácí zahradu možná ale ne lán pole co živí desetitisíce lidí. Jinak prostor kde máme televize (původní i současná) je tv stolek u stěny naproti sedačce. Problém je, že je to jen příčka výklenku z protilehlé kuchyně. Ta stěna má na šířku 140cm a v současnosti je za televizí na stěně přišroubovány držáky středového a bočních repro. Musely by jít pryč ale kam? Lítat ve vzduchu neumí. Potřeboval bych televizi dát na zeď a snad se mi podaří je doplnit o ambienlight. Na to by ale potřebovala tak 10 cm na boční strany a to tam nemám. Bude to tam max 5cm na každou stranu. |