![]() |
|
Aktualizace Kodi OpenELEC - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Tipy, triky a návody (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-tipy-triky-a-navody) +--- Téma: Aktualizace Kodi OpenELEC (/prispevek-aktualizace-kodi-openelec) |
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Mám Kodi 16 Jarvis a vše stran správy plochy přes UltraVNC funguje, jakou máš verzi addonu "Raspberry Pi VNC" ? U mne je to v.7.0.1. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 Ja mám 6.0.1 a když dam aktualizovat, tak PRD hledám pátrám kde sehnat .zip xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Edit: nenašel jsem tady http://openelec.tv/forum/unofficial-openelec-addons v "Unofficial RPI VNC addon" se v posledním příspěvku zmiňuje někdo o verzi 7.0.1 ale kde ji získat netuším
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Zabalil jsem Ti dvě složky → "repository.unofficial.addon" + "service.system.dispmanx_vnc" co jsem měl v addons, rozbal si to někam a přepiš to zde: Kód: \storage\.kodi\addons\xxxxdownload → DispmanX RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 super díky moc, ale to co popisuješ za cestu tak tu vidím tak v Kodi, když tám třeba instalovat ze .zip souboru vidím složky .cache, .config, .kodi tak je to i ve W8.1 Roaming/Kodi/.... to si pamatuji ale v NB v TotalComanderu v //10.0.0.1 jsem rovnou až v /Kodi/ UserData/.. složka Kodi se mi vůbec nezobrazí pochopitelně mám nastaveny v TC Zobrazit skryté i systémové, stejně tyto Linuxové nevidím RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 A v Kodi máš také povoleno zobrazení skrytých souborů a adresářů + povoleno přejmenování a mazání ? viz v tomto příspěvku dole → Možná bude nutné povolit v nastavení Kodi tyto položky "Povolit přejmenování a mazání souborů" + "Zobrazovat skryté soubory a adresáře" RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 Tam mám taky povoleny obě možnosti
![]() A jak jsem psal, v Kodi ty složky vidím když použiji malou válečnou lest "Instalovat ze .zip souboru" tak v těch nabídkách disků, domovského adresáře se proklikám ke složce .kodi/addons ale v kodi neumím Ctrl+C a Ctrl+V, RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Schválně jsem si zapnul NTB Kód: \Users\Kodi\AppData\Roaming\Kodi\addons\xxxxxxxx → sem se nedostaneš? A což zmiňované soubory nakopírovat z FD pomocí tohoto návodu (je to téměř na konci obrázkového manuálu) → Jak nainstalovat potřebné scripty RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 Ale bavíme se o OpenELEC v RPi2 to s tím notebookem máš pravdu, mám to taky tak ale já neumím v OpenELEC 6.0.3 nakopírovat např, z USB disku tu tebou okopírovanou složku do té složky .kodi/addons neumím Ctrl+C a Ctrl+V a když do RPi2 vlezu přes Total Commander \\10.0.0.1 tak se dostanu hned do složky Userdata/addon-data/.. kde je např složka "plugin.video.sosac.ph" tedy ve tvém případě s notebookem rovnou sem c:\Users\Rossi D\AppData\Roaming\Kodi\userdata\... možná si od počátku špatně rozumíme, že hledám pomoc s RPI2
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Tak to jsem se opravdu v popisu Tvého problému zamotal, mě bylo hned divné, že chvíli píšeš o OpenElec a poté zase o Win, nic - nebudeme to řešit ... Proč bys používal Ctrl+C / Ctrl+V ???? Prohlédl jsi si ony obrázky ? Pokud si nastavíš přímo v Kodi ve "Správci Souborů" zdroje dle uvedeného návodu, stačí pak zmáčknout písmeno "C" na složce a ve vyvolaném kontext menu vybereš prostý příkaz "Kopírovat", samozřejmě protisložka (druhý panel) musí být : Kód: \storage\.kodi\addons\xxxxKód: \storage\.kodi\userdata\nech být, té si nevšímej ![]() Jinak stran TC, by bylo dobré si nastavit toto → Jak nakopírovat data přes Sambu RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 to umím, ale to nejde Rossi koukni na ten horní obrázek co jsem přidal před chvílí a pak na tento vidíš, že já se na té levé straně můžu dostat jen a pouze, okamžitě do notebookové složky c:\Users\Rossi D\AppData\Roaming\Kodi\userdata\... na tom horním obrázku je zřetelně vidět, že to tuto složku nenabízí Kód: \storage\.kodi\addons\xxxxnelze otevřít složku \\10.0.0.1\addons\.. taková složka není v \\10.0.0.1\... na levé straně horního obrázku
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Jak máš řešené (nastavení v TC) ono připojení přes TC → RPi? Zkoušel jsi onen postup přes Flash Disc ve Správci Souborů v Kodi na RPi ? Celý problém s Tvým TC je v tom, že nemáš toto → Jak nakopírovat data přes Sambu Prosímtě čti alespoň co Ti píši, nemáš nastavené SFTP a ne že máš, jak mi zde tvrdíš .... proto se přes TC nemůžeš dostat do dalších složek Kodi ... To hlavní z celého odkazu co jsem Ti posílal je tento manuál → FTP + SSH with Total Commander Bez tohoto nastavení se do Kodi vzdáleně nedostaneš ! Položka v Kodi na TC pokud vše funguje jak má a je to nastavené OK, vypadá takto: Kód: \\\Secure FTP\xxxxx\storage\.kodi\addons\xxxxx → je název RPi v síti ne takto: Kód: \\10.0.0.1Ufff, tys mi nandal
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 Rossi D děkuji děkuji musím se ti omluvittohle "Flash Disc ve Správci Souborů v Kodi na RPi " mne ani náhodou nenapadlo já se motal pořád v Doplňky - mezi instalovat z Repozitáře nebo ze Zip souboru pak jsem chtěl ohromit jak se umím připojit přes TotalCommander a jsem za "Trotla" taková blbost jako " ve Správci Souborů v Kodi na RPi " mne nenapadla neuvěřitelná je tvoje trpělivost a spousta tvého času nooooo, ale kdybys tady neradil, nepsal, že máš v OpenELEC pochopitelně Kodi 16, a nepopisoval spousty dalších návodů jak se vrtat v Malině, tak jsem se dnes odpoledne smířil s tím, že budu mít OpenELEC s 15.2, už bych měl vše nahozeno , respektive nebyl důvod s tím ani začínat, bo vše fungovalo a hlavně jsme nemuseli strávit společně dnešní večer dík RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 17.3.2016 Hele u mne dobrý , jsem rád, že jsme se dopracovali společnými silami ke společnému úspěchu A nakonec, změna je život - mám trávit léta letoucí večery pouze se svojí ženou ???
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 18.3.2016 poprosil bych admina o pročištění vlákna až po odpověď 23 od RossiD následná diskuse o ničem byla způsobena mou nemohoucností a neuvěřitelnou trpělivostí Rossiho ještě jenou díkyxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx odpověď 24 Funguje!!! nakopírujte ty dvě složky → "repository.unofficial.addon" + "service.system.dispmanx_vnc" co RossiD zabalil do → [b]DispmanX] je třeba ty původní složky nejprve smazat a místo nich nakopírovat ty Rossiho složky patří sem Kód: Kód: \storage\.kodi\addons\xxxxpo restartu Kodi dojde k navýšení "Raspberry Pi VNC" z verze 6.0.1. na 7.0.1 a následně při použití vzdálená správa přes "VNC via DispmanX" (dle návodu) nedojde po spuštění "Ultra VNC Viewer" v PC k chybě připojení "Failed to connect to server" a Vše funguje jak popsáno v návodu díky Rossi D
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 18.3.2016 Tak alespoň něco zabralo
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 18.3.2016 Rossi D: je mi líto že dnes již budeš zase "trávit léta letoucí večery pouze se svojí ženou ??? " já už tě dnes prudit nebudu
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 18.3.2016 Never Say Never
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - S474N - 18.3.2016 I spatne cesty jsou dobre, protoze se alespon my ostatni poucime, ze takhle ne!
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - creck - 21.3.2016 Kde se nachazi to update v menu ? RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 21.3.2016 V prvním postu je vše: stáhneš si ten doplněk Leopold z něj si nainstaluješ následně ten Update OpenELEC |