![]() |
|
Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Ostatní diskuze (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-ostatni-diskuze) +--- Fórum: OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-off-topic-bez-zamereni) +--- Téma: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? (/prispevek-trakt-tv-zkusenosti-reference-k-cemu-je) Stran:
1
2
|
RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - JiRo - 18.5.2025 @Rossi D Vypadá to taky dobře. Zkusím to také zahrnout do mého zkoumání... Je ale škoda, že každá takováto databáze a její api a aplikace v různých systémech, umí každá vždy jen něco, nebo pro to jen někde existuje podpora. Pro Kodi je asi stále klíčový Trakt, protože tam existuje propojení příznaku sledování a sbírky (collected). Nezajímavá není ani TMDb, která, jak se zdá, je do jisté míry referenční pro celou řadu dalších. Navíc pro ní existuje doplněk TMDb helper, který se dá s Kodi propojit na něklika úrovních. Od jednoduchého video doplňku použitelného kdekoliv a kdykoliv na straně jedné, až po plnou integraci do skinu na straně druhé. Jako např. skin Arctic Fuse 2, což ale není vůbec nic divného, protože autorem kinu i doplňku je jedna a ta samá osoba. Kromě veřejného api s bohatou dokumentací, některé atabáze umožňují export/import pomocí csv souborů, což dává možnosti, jak jednoduše řešit případné přechody z jednohu modelu do druhého. Jinak uživatelské seznamy v TMDb existují také, lze je vytvářet (zdá se mi) bez omezení, má i explicitně definovaný Watchlist, takže i tady je, v kombinaci s TMDb Helperem, možné zajistil stejnou, vlastně dokonce lepší funkci, než u Trakt-u. Lepší v tom, že výpis obsahu Watchlist-u TMDb není vázán na žádnou backend databázi doplňku (jako to bylo např. u SCC), protože se vždy tituly zobrazují práve z databáze TMDb. Má to samozřejěm jiné nevýhody, ale +/- je to použitelné hodně podobně jako Trakt. A díky přenosu csv souborů se obsah z Watchlist-u Trakt dá do Watchlist-u TMDb přenést (já to tedy ještě nezkoušel, ale chystám se na to). Určitě bude kritériem výběru databáze také existence mobilní applikace. U Trakt jsme si na to už zvykl (TMDb to také umí) a velmi mnoho titulů jsem do Watchlist vložil právě pomocí mobilu. Je to ideální někde si přečtete nebo zaslechnete o připravovaném filmu a místo, abyste si to musel pamatovat, vytáhnete mobil a uložíte to do Watchlistu, kde to pozděj jako najdete. A právě díky tomu, že t v Kodi vidíte hned, můžete si hned, tedy jakmile je/jsou k dostání, podívat na Trailer/-y. RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - Rossi D - 18.5.2025 Já právě dával alternativu "přehledu-nač a kde se dívat" pod OS Google Tv, neb tam Trakt provozovat nelze ... tedy lze, přes webový prohlížeč TV, což je trošku kostrbaté.
RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - JiRo - 18.5.2025 @Rossi D Chvilku jsem si JustWatch procházel a je vidět, že je postavený už trochu (dost) jinak a možná také, trochu k jiným (alespon zčásti) účelům. Prostě ty aplikace minulých desetiletí jsou už za zenitem. Což se ostatně týká i Kodi. Možná, že je čas zvednout kotvy, a podívat se i do jiných částí světa. Všechno tomu nahrává a z celé řady směrů k tomu přicházejí indicie... RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - Rossi D - 18.5.2025 Jakožto dlouholetý platící uživatel Traktu a mnou vytvořených seznamů a potažmo i "nového" streaming scrobbleru jsem byl dost zklamaný s jeho nedostupností v GTV. JustWatch sice není Trakt, ale stran streamingu služeb toho nabízí více + je přímo propojen s Traktem, není tedy problém označit si film/seriál na Traktu a "zapsat" ihned přes JustWatch do GTV. ![]() ![]() ![]() .. jen názorný příklad ... RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - JiRo - 18.5.2025 Jo jo, ono to vždycky bude o nějakém "osobním postupu" přizpůsobeném zvyklostem, potřebám a postředí. Asi ne vždy všechno půjde úplně stejně, ale to podstatné nakonec vždy nějak udělat půjde. Momentálně mám s Kodi propojený jak Trakt tak TMDb a je to docela bomba. Teď jsem si zřídit účet JustWatch a budu si také hrát. Ale po prvním screeningu internetu i AI jsou odezvy na téma "JustWatch synchronization with something and vice versa..." velice chabé.
RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - JiRo - 09.6.2025 Jinak těm, kteří nemají VIP Trakt.tv a chtějí mít více seznamů, případně seznamy větší, než dovolují současné parametry Trakt.tv účtu, a zároveň chtějí mít zajištěnou vazbu na Kodi, doporučuji kombimaci Kodi, Trakt.tv a TMDb. V kombinaci s doplňky v Kodi pro dvě jmenované databáze si zajistíte funkci ukládání přízaků shlédnuto (v Trakt.tv) a možnost použít více seznamů s více položkami jak pro Watchlist, tak i další uživatelské seznamy (v TMDb). A to všechno bez nutnosti jakýchkoliv plateb. V obou případech jak v kombinaci s webovými rozhraními, včetně mobilních. RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - playman22 - 21.7.2025 Držím palce tomuto projektu: https://github.com/FuzzyGrim/Yamtrack Je aj žiadosť na pridanie api potrebného pre plnú funkcionalitu s Kodi: https://github.com/FuzzyGrim/Yamtrack/issues/488 Vývoj vyzerá byť aktívny, tak už len dúfať a snáď to čoskoro vyrieši problém s platením za vip na trakte, ako aj so súkromím, keďže všetky dáta budú lokálne. RE: Trakt.tv - zkušenosti, reference, k čemu je? - se777 - 23.3.2026 Po delší době jsem kouknul na trakt, ale ten nový design je teda fakt katastrofa, watchlist je zbytečně roztahaný, historie mi ukazuje jen poslední film a všechno je takové nepřehledné. Škoda, ta stará verze neměla chybu. Je třeba mít VIP účet, aby bylo možné si ty stránky aspoň trochu přizpůsobit anebo je lepší se poohlédnout po nějaké alternativě? |