![]() |
|
Beelink GT-King Amlogic S922X - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware) +--- Fórum: HW - ostatní (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-ostatni) +--- Téma: Beelink GT-King Amlogic S922X (/prispevek-beelink-gt-king-amlogic-s922x) Stran:
1
2
|
RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - oupee - 10.12.2020 Tak nahozeno. Nejdřív asi šest androidích aktualizací a pak easy přes skript nahráno na vnitřní uložište. Možná se trochu rychleji aktualizuje knihovna ale v praxi žádnej rozdíl v rychlosti. RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - Jaffa - 02.4.2021 Zajímalo by mě, jaká je frekvence CPU u Beelink GT King Wifi 6. Ve 3 recenzích se to liší. 2x 1,80 GHz + 4x 1,70 GHz 2x 1,70 GHZ + 4x 1,80 GHz 2x 1,80 GHZ + 4x 2,20 GHZ v recenzi se nejednalo o verzi Pro. RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - JiRo - 06.6.2022 V poslední době se ke mně dostaly dva dotazy, týkající se Beelink GT King a CoreELEC. Odpovím raději na fóru, ať z toho také něco má více lidí.
Případným zájemců o stroj s S922 a RTC doporučuji Ugoos AM6 Plus, případně další modifikace AM6. Tento model je ideální pro *ELEC s většími nároky na výkon CPU a současně i s možností běhu Tvheadend a probouzením pro nahrávání. Obecně platí, že modely Ugoos bývají RTC vybaveny častěji než jiné značky (a nemusí ani mít trvale běžící hodiny). RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - otava5 - 21.10.2022 @JiRo: v jakém rozlišení ti běží Disney+ / HBO MAX? RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - JiRo - 15.7.2023 Průběžná zpráva o stavu a způsobu používání Beelink GT-King Tento HW používám již delší dobu jako hlavní "obývákové" media centrum. Pro majitele asi nemusím připomínat silné stránky tohoto HW, ke kterým patří výkonný procesor, dostatek paměti (4/64 GB), 1 Gbps Ethernet, WiFi 6 a slušně řešené chlazení. Na box-u mám instalovaný CoreELEC a po počátečním konzervativnějším přístupu jsem se před časem rozhodl celou konfiguraci učesat a optimalizovat. Takže jak teď vypadá instalace a její "okolí"
Celá konfigurace je celkem kompaktní, jediné, co je k ní (mimo napájení, HDMI a Ethernet) připojeno, je USB hub. Ten je je umístěn mimo a skrytě v místě, kde je i anténní rozbočovač, ke kterému jsou všechny 4 přijímače také připojeny. Protože box nemá RTC, a já na něm potřebuji provozovat nezávisle na Kodi Tvheadend, provozuji ho v režimu 24/7. Tlačítko POWER na dálkovém ovladači tedy místo ON/OFF boxu ovládá spuštění a zastavení aplikace Kodi, a současně s tím, přes CEC, i zapnutí/vypnutí TV. Zároveň, mám doplněné ovládání LED boxu (oči lebky) tak, že:
Hodnotím to jako celek, tedy včetně toho, že na box-u provozuji CoreELEC. Plusy
Osobně box doporučuji (a často i kupuji) všem, kdo mají na Kodi nároky, které při použití jiného (hlavně levnějšího) box-u nemusí být 100% splněny. Dalším důvodem je i to, že Beelink má k týmu CoreELEC docela blízko a jako jeden z mála výrobců ho podporuje. Ukázalo se to v okamžiku, kde tým začal připravovat New Era (-ne) verzi CoreELEC a Beelink jim pro to poskytl maximání podporu. Díky tomu si ti, kdo se rozhodnou jít už dnes cestou instalace CoreELEC -ne, mohou vybrat i nový model (následovníka) od Bellenk, GT-King II. Bohužel ani tady to zatím nevypadá na podporu přehrávání DV streamů. Ale pro nás, kteří vlastníme TV Samsung, to (zatím) zas tak podstatné není... RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - JiRo - 16.7.2023 Na dotaz ohledně připojení DVB přijímačů k Beelink GT-Kig jen stručné doplnění. Do hub-u a rozbočovače jsou připojeny 4x Aver Media TD310, DVB-T/T2/C - již se neprodávají, což je škoda, protože jsou opravdu dobré a Tvheadend v CoreELEC 20 si s nimi poradí. V Tvheadend přijímám všechny dostupné DVB-T a nekodované DVB-C. Kromě toho přijímám i několik OTT (Sledovani. O2 TV, T-Mobile) služeb a Live TV kanálů z Youtube, takže DVB-T/C mi pro ty kanály, které jsou i v OTT a mají tam lepší kvalitu, slouží jako záloha, když služba OTT vypadne. Pokud se tak stane, tak Tvheadend automaticky přepne na DVB, protože kanály z DVB mají v Tvheadend nastavenou nižší prioritu. Výjimkou jsou kanály České televize, které jsou i v DVB-T ve FHD, takže u nich je ta priorita obráceně. Platí tedy, že kanály ČT mi primárně jedou z DVB-T, ostatní kanály pak naopak, tedy většinou z OTT. Fotky z reálu, omluvte kvalitu, je to schované za skříňkou, takže se k tomu špatně může... RE: Beelink GT-King Amlogic S922X - ladys274 - 10.12.2023 Ahoj jakým tunerem nahradit Aver Media TD310? |