![]() |
|
TVheadend schováva " služby" - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: TVheadend schováva " služby" (/prispevek-tvheadend-schovava-sluzby) Stran:
1
2
|
RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 25.10.2025 @meda: Mám tomu rozumět tak, že se ti to rozjelo ve verzi 4.3 poté, co jsi do adresáře doplňku Tvheadend v addon_data nakopíroval data ze 4.2? Pokud by to bylo tak, tak se zvyšuje pravděpodobnost, že by to mohlo být způsobené špatnými parametry mux-u v db_scan instalace 4.3. A teprve, když jsi je přepsal parametry mux-u ze 4.2, tak to začalo fungovat správně. Možná, kdybys to DVB-T2 teď nově přescanoval, že by to zase začalo blbnout. Vyzkoušel bych to u sebe, ale já přijímám DVB-T z kabelu, na příjem DVB-T2 nemám doma žádnou anténu. RE: TVheadend schováva " služby" - meda - 25.10.2025 @JiRo: Ano, jen už nevím, co všechno jsem přepsal. Po upgradu na TVHS 4.3 mi vstaly vlasy hrůzou na hlavě, možná si pamatuješ, že jsem dlouho ladil TVHS na Linuxu. Proto jsem znovu projít postup na LibreELEC nezkoušel, tak jsem se bál neúspěchu. Jsem rád, že to teď funguje, nesahám na to! Ještě jsem si uvědomil, TVHS 4.3 si ve struktuře LibreELEC addon_data udělá při upgrade systému LE nový adresář uživatele. Starý končí 42, nový je service.tvheadend43. Kopírovat lze z 42. RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 25.10.2025 @meda: No, ono je to všechno trochu komplikovanější. On Tvheadend v *ELEC vlastně není žádný Kodi doplněk, jen ten mechanismus doplňku používá k tomu, aby se tam ten binární obraz aplikace dostal a je tam jen dodělaný způsob, oproti standardní aplikaci Tvheadend, jak převzít parametry natavení ze settings.xml. Jinak v *ELEC Tvheadend s Kodi vlastně nemá nic společného, běží zcela samostatně, jako dvě nespolupracující aplikace. I když Kodi v *ELEC úplně zastavíte, tak Tvheadend běží stále dál. S tím souvisí i to, jak tam koexistovaly verze 4.2 a 4.3, tedy jako dva úplně samostatné doplňky i aplikace, včetně jejich dat. Takže buď jste instalovali 4.2 nebo 4.3. Dokonce to fungovalo tak, že šlo instalovat a následně spustit klidně obě verze současně. Jen jste museli zajistit, aby nechtěly používat stejné systémové zdroje (např. USB TV přijímače). RE: TVheadend schováva " služby" - petkas - 26.10.2025 Ahoj všem, TVheadend 4.3 nedokáže dobře identifikovat stream už nekolik let. Je nutné mu trochu pomoci ručně a potom vše funguje skvěle. Pokud se zobrazují kanály ve skupině: Konfigurace > DVB Inputs > MUXES >"Parent Disabled" -- znamená to, že je signál nebo kódování vadné a TVH4.3 je skrývá. Je nutné kliknout na zobrazit vše. Tím uvidíte ve sloupci services hodnotu, ale ve sloupci mapped bude hodnota "0" Problém je v tom, že se jedná o televizní kanály ČT v HD rozlišení. Ostatní kanály fungují. Řešení je triviální. Nejprve je nutné veškeré nalezené kanály v kategorii MUX přepnout z "hide: parent disabled" na "hide: none" poté kanály uvidíte a můžete je ručně editovat. Místo DVB-T nastavte DVB-T2, tím budou fungovat SD kanály. Obrázek TVHeadend43-SDchannel. U HD kanálů je nutné nastavit hodnoty dle obrázku TVheadendMUX. Poté v kategorii Konfigurace > DVB Inputs > Services bude nutné zase přepnout z "Parent disabled" na "none" a sice uvídíte kanály ČT, ale pořád je systém vyhodnotí jako vadné. Ve sloupci "service name" sice uvidíte název kanálu, ale ve sloupci channel nebude nic. To je identifikace problému. Pro tento okamžik je nutné zase každou nalezenou službu (kanál) editovat ručně a nastavit v položce "Advanced settings > Automatic checking" parametr: "Missing In PAT/SDT". Obrázek TVHeadend43-services. Následně je nutné vše uložit a kliknout na "Map selected" nebo "map all" podle toho kolik budete mít nově editovaných kanálů. Heuréka vše funguje :-) Ať se daří. PS: Polské kanály to mají zase trochu jinak s tím si TVH43 také neporadí automaticky. RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 26.10.2025 Hele, tohle je stále kolem a kolem. Už se to tady řešilo několikrát. Já bohužel nemám DVB-T2 příjem, jedu stále jen DVB-T. Zkoušel jsem to sice chytit DVB-T2 na kus drátu, ale jsem v nějakém stínu a nejde mi to. Takže nemohu nic ověřit. Tak snad se do toho někdo pustí. Takže ještě jednou, vč. případné rekapitulace a nějakého minimálního vysvětlování:
[attachment=12075] [attachment=12076] Jestli tohle pomůže, bude určitě zajímavé nás seznámit s výsledkem. Pokud ne, tak já jsme už svůj prach (alespoň pro tuto chvíli) vystřílel... |