XBMC-Kodi.cz
Aeon Nox 5: SiLVO (Matrix,Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - software (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-software)
+--- Fórum: Skiny (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-skiny)
+--- Téma: Aeon Nox 5: SiLVO (Matrix,Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) (/prispevek-aeon-nox-5-silvo-matrix-leia-krypton-jarvis-isengard-helix)

Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Kakarotto - 06.3.2020

@Client Děkuji moc, při chvilce v práci se přihlásím domů a vyzkouším to.

@Client: Tak odzkoušeno funguje to skvěle aji po restartu kodi nastavení drží díky.  6

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Client - 06.3.2020

@Kakarotto BTW Tenhle widget, setříděný podle data přidání považuji za jeden z nejužitečnějších. Také ho používám. Teď jsem si to ještě vylepšil poté, co v SC přibyla funkce přidat do knihovny právě z tohoto Trakt seznamu a zobrazuji si ten widget z knihovny přes chytrý seznam stop. Doplnil to ještě filtrací na shlédnuté, takže když do SC přibude titul, který mě zajímá, objeví se ve widgetu, když ho shlédnu, tak z něj zase zmizí.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Kakarotto - 06.3.2020

Ohledně toho automatického mizení ze seznamu mi to funguje na půl. Protože většinou když jsem shlédnul film který jsem měl v seznamu watchlist tak mi také potom automaticky z něj zmizel. Ale potom jsem si všiml že to není u všech filmu, dokonce když jsem je označil jako zhlédnuté pořád tam byli. Musel jsem ho označit jako zhlédnuté přes trakt.tv nebo přes aplikaci a zmizel. Moc jsem to neřešil ale měl jsem za to že když ten film nezhlédnu do konce aji s titulky tak se tváří že nebyl zhlédnut a proto mi nezmizel ze seznamu ale možná je to jinak 1 1 . Bude to ale asi další věc co budu chtít vyřešit.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Client - 06.3.2020

@Kakarotto No, pokud se na ten seznam díváš pouze přímo přes addon SC, tak by ti film zimizet po shlédnutí neměl. Tohle se v Traktu u fimů neděje, či by se to tak nemělo dít. Jiné je to u seriálů, tam to prý tak funguje, ale nemám to ověřené a už to ani neřeším. Od té doby se v SC objevilo to ukládání titulů z Watchlist do knihovny, tak to řeším tímto mechanismem, jak jsem pospal výše. Mám to plně pod kontrolou a funguje to přesně tak, jak potřebuji či jak si nastavím.

Chybu při řazení widgetu kterou našel @Kakarotto: jsme identifikovali a provizorně nějak vyřešili v https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-aeon-nox-5-silvo-leia-krypton-jarvis-isengard-helix?pid=83163#pid83163. Primární příčinu jsem na první pokus nezjistil správně, plnohodnotnou opravu najdete v tom samém příspěvku v doplnění infromací uvedeném jako [EDIT 2020-03-06].

Nahlášeno autorovi skinu.

EDIT 2020-03-15 Autor skinu chybu opravil. Oprava by se měla objevit v následující oficiální verzi skinu.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - j.jusko - 30.3.2020

Používam tento skin spolou so stream cinema tak sa skúsim spýtať najprv tu.
Šlo by vytvoriť widget kde by sa zobrazovali najnovšie pridané časti zo seriálov ale iba z tých ktoré si sám vyberiem. Mohlo by sa to napriklad kombinovať nejako z traktom kde by som mal zonam moje seriály
a vo widgete by sa obajvila novo pridaná časť ale len ak sa daný seriál nachádza aj v mojom zozname.
Dúfam že som to vysvetlil správne o čo mi ide.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - playman22 - 30.3.2020

Ono sa to robí tak, že
1. si pridáš seriály (tie ktoré ťa zaujímajú) do knižnice s odberom (nastavíš scraper a všetko okolo toho)
2. vytvoríš si inteligentný playlist s podmienkou, nech tam máš len nepozreté,
3. vo výbere widgetov v skine si vyberieš tento playlist
Ak je iný spôsob, tak doplňte.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - j.jusko - 30.3.2020

To som práve myslel či sa dá vyhnúť tomu aby som vytváral lokálnu knižnicu.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - playman22 - 30.3.2020

Inak skin je len zobrazovadlo, od neho toto nezáleží (jedine že by to bolo doň zabudované, ale nie je).
Tieto funkcie robia filtre zabudované do Kodi v spolupráci s SC pluginom a jeho filtrom (s ktorým sa snažím zoznámiť)
Dal si mi ale veľmi dobrý nápad, ktorý by riešil aj môj "problém" respektíve žiadosť, čo som písal tu:
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-napady-a-navrhy-na-zlepseni-pluginu?pid=84456#pid84456
Skúsim to nejako skombinovať do rozumnej formy a tam napísať.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Client - 30.3.2020

Původní příspěvek přesunut sem: https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-napady-a-navrhy-na-zlepseni-pluginu?pid=84555#pid84555, kam asi patří spíše.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - Rossi D - 30.3.2020

Stále si v případě užívání knihovny nemohu vynachválit seriálový addon TV Show Next Aired  a po tisící jej zde zmiňuji, byla by škoda nechat jej zapadnout na smetiště Kodi pluginů.
Next Aired si hlídá nadcházející epizody a je schopen je i přehledně zobrazit v jakémsi TV programu společně s příslušným grafickým doprovodem. Ve spojení se skinem ANS je přehled nadcházejících nových dílů aplikovaným na widget umístěný na ploše ještě komfortnější. Next Aired svými datovými i časovými informacemi prorůstá celou seriálovou částí knihovny......

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - saur22 - 11.5.2020

Zdravím,
měl bych prosím dotaz - v náhledech u doplňku Nova Plus mám obrázek s nesprávným poměrem stran (viz příloha). Jde to nějak dostat do správného poměru stran?

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - playman22 - 12.5.2020

Máš TV 4:3?

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - saur22 - 12.5.2020

Toto je z monitoru počítače a ten je 4:3.
Ale na televizi, která je 16:9 se to zobrazuje stejně.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - playman22 - 12.5.2020

Problém je, že plugin posiela obrázky v zlom rozlíšení.. skin teda musí buď obrázok zúžiť alebo z neho odrezať. Skin to zobrazuje správne, len nevie čo má robiť so štvorcom, keď potrebuje obdĺžnik.

RE: Aeon Nox 5: SiLVO (Leia, Krypton, Jarvis, Isengard, Helix) - saur22 - 12.5.2020

Tím to asi nebude, protože když vlezu do toho doplňku, tak tam už mu čtverec nevadí (viz screen). Netýká se to jenom doplňku "Nova Plus" ale i dalších - Televize Seznam, iPrima, ...
A navíc ve skinu Estuary se to ukazuje u všech doplňků dobře (viz další screeny).
A co si pamatuju, tak v Aeonu Noxu na Jarvisu (Kodi 16) to ukazovalo ve správném poměru stran taky...

Poster má mať pomer strán 2:3, tie pluginy to nerešpektujú, posielajú obrázok 1:1 a tam vzniká problém.. neviem kto tie pluginy písal, ale moc ho netrápilo, že nedodržiava štandardné rozmery.

Teoreticky ide zmeniť ako má aeon nox narábať s atypickým obrázkom, ale to budeš musieť buď vykonať úpravu pri každej aktualizácii skinu, alebo si vytvoriť duplikát, v ňom spraviť zmenu a nemať aktualizácie.

A Ty bys věděl v kterým xml souboru a kterou položku upravit?

Treba si nájsť ten typ zobrazenia, ktorý si chceš upraviť.
V prípade androidu a zobrazení ,,zoznam" je cesta:
/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/addons/skin.aeon.nox.silvo/16x9/View_50_List.xml
Keď iný typ zobrazenia, tak samozrejme treba nájsť podľa mena správny súbor.. (sprav si zálohu)
V ňom sú časti týkajúce sa posteru (klasicky cez hľadanie si nájdi ,,poster")
Nad nájdenými riadkami by malo byť:
<width>530</width>
<height>775</height>
<aspectratio aligny="bottom">stretch</aspectratio>
Ako vidíš, šírka a výška sú dané, tie by som nemenil, ale máš tam možnosť zmeniť ,,stretch" na iné. To stretch je na vine, že sa to naťahuje.
Ked si nevieš vybrať z možností (alebo nevieš aké sú), tak tu:
https://kodi.wiki/view/Aspect_Ratio
Vyber si, že či chceš orezať obrázok, zmenšiť aby sa zmestil do určeného miesta, alebo iné, je to na tebe a stretch zmeň na to, čo chceš (predpokladám, že na ,,keep").
V prípade, že to bude robiť problém (nemalo by), dal by sa tento typ zobrazenia duplikovať, dať mu iné meno (napríklad ,,list2") a pridať ako nová možnosť medzi ostatné. Mal by si tak na výber aj pôvodné ,,list" a aj ,,list2".

Edit: Neviem v akom editore to budeš upravovať a na akom systéme, ale keď na pc s windowsom, tak odporúčam pspad alebo notepad++.
Nezabudni to upraviť na všetkých miestach, ktoré sa týkajú posteru v tom súbore.
Dobrú zábavu.

Skvělá práce. Díky moc. Jdu na to.

Tak to fachá výborně. Díky moc.  1 1 1 1 1 1 1
Zatím jsem to odzkoušel na Kodi, co mám na Windowsech.
Teď jdu na android. Věřím, že tam to taky pojede.
Každopádně - jseš borec