![]() |
|
Zajímavé tipy na " Jak na to" ze všech oblastí života - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Ostatní diskuze (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-ostatni-diskuze) +--- Fórum: OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-off-topic-bez-zamereni) +--- Téma: Zajímavé tipy na " Jak na to" ze všech oblastí života (/prispevek-zajimave-tipy-na-jak-na-to-ze-vsech-oblasti-zivota) |
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 18.1.2023 Dnes jeden tip ode mě ... při brouzdání v "Chrome obchoďáku" jsem narazil na tento doplněk, docela fajn věc ... → Search Predict for Trakt.tv RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 20.1.2023 .. jen hloupost. Používám na "capturing" buď systémový "Výstřižky" nebo placený "Nimbus Capture". Oba dva nástroje mi vykazovaly na světlých stránkách či bílém pozadí "přesvícení" vystřižené části. Původně jsem si myslel, že je to zapnutým HDR v monitoru/PC, nebylo ... Léčivo je na stránce → chrome://flags/#force-color-profile a v nastavení profilu na sRGB Po nastavení výše uvedeného profilu, je "típání" čehokoliv a jakékoliv barvě OK .... RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 21.1.2023 Jak využít čtečku otisků prstů k odemknutí počítače s Windows. Toto řešení funguje u každého Androidu
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 22.1.2023 Tip: Snadné vyhledávání na konkrétním webu Vyhledávač DuckDuckGo klade velký důraz nejen na soukromí, ale má i jiné zajímavé funkce. Například pomocí něj snadno něco vyhledáte na konkrétním webu.RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 25.1.2023 PiVPN: Jak na zabezpečené připojení domů přes VPN zadarmo Potřebujete se bezpečně připojovat do internetu v různých prostředích? Pokud máte veřejnou adresu IP, může se vám hodit vlastní VPN. Existuje poměrně jednoduchý způsob jak si ji vytvořit s použitím minipočítače Raspberry PI a VPN Wireguard. Funguje i na distribucích Ubuntu a Debian. Návod lze částečně použít i v prostředí VPS.RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 01.2.2023 Tip: jak oživit nefunkční pixely na monitoru – není vždy nutné hned kupovat nový Affinity Photo 2: Nabušený fotoeditor, který rozhodně nezklame Pro připomenutí – Affinity Photo je fotoeditační software, který svůj život zahájil v roce 2015 v dresu majitelů počítačů Apple. Protože se velice rychle stal hitem a dokonce získával i nejrůznější ocenění včetně Nejlepšího fotoeditoru či Aplikace roku, podařilo se mu něco málo vídaného – přechod od Macu k Windows. Firma Serif, která za jeho vývojem stojí, tak nepochybně udělala něco dobře.RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - meda - 02.2.2023 Jeden nedávný SW tip, jak z Android tabletu udělat druhý monitor (co se naň asi vejde?) připojený k počítači s Windows přes LAN (WiFi): PCWorld: Potřebujete druhou obrazovku k počítači? Naše forum: Krátký popis jak jsem vyzkoušel SpaceDesk.
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 02.2.2023 @meda: .. aktuálně jsem řešil problém s druhým displejem k trenažéru kola. Palubní počítač trenažéru má sice dost funkcí, ale s aplikací s iConsole+/Kinomap je to jiná káva. Zkoušel jsem mobil, sic necelých 7", ale není to ono, následně jsem dal do držáku mezi řídítka NTB s Win11, na VR super (stejně jako TV), ale zbytek údajů stejně zůstal na Androidu v telefonu. Dopadlo to jak to dopadnout muselo, dnes jsem objednal nejlevnější použitelný 10,5" Samsung Galaxy Tab A8 s A12, tam by mělo snad být vše OK. RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - meda - 02.2.2023 @Rossi D - Před Vánoci jsem tuhle 4/64GB variantu poradil sestře, která hledala tablet na stálý poslech zpravodajství TV (nechtěla, aby celý den běžela velká TV). Takže jede pořád nějaká online TV apka, ona přitom něco dělá na PC a hlavní je vlastně zvuk pro jedinou osobu. Ten může být i v sluchátkách/ BT špuntech. Je s ním moc spokojená (byl zrovna za rovných 5k) a to si zvykala paralelně z iPhonu. RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 02.2.2023 @meda: Vůbec první záměr byl pořídit něco z bazaru, ale nabídky tabletů povětšinou s A-Jelly Bean a následné porovnání cen s koupí nového mě hned uvedly do reality. Pořídil jsem tedy základní A8 jedoucí na Snow Cone s 3/32GB za 4000,-, lepší není nutný. Chci to pouze na trenažer, pravda svižnost, parametry a všeobecná chvála mě u takto levného tabletu překvapily a potěšily ... jednou Samsung, navždy Samsung Nakonec dobře zapadne i do toho našeho domácího Samsung "ekosystému" ![]() Mrzí mě, že jsem k tomuto účelu nemohl použít notebook a Win11 i přes existenci aplikace "Váš telefon" či jiného "emulačního" softu. Obraz byl buď malý nebo dokonce ve videích nestíhal a nedovedu si představit současný běh dvou náročnějších aplikací. Přemýšlel jsem zda by se to nenechalo nějak "napárovat" na Linux/RPi a vyrobit si z monitoru externí zobrazovadlo (stejné jako mi tu běží v několika exemplářích) na notovém stojanu před trenažér, ale nějak jsem nic nedohledal ... V každém případě je to zatím vyřešeno iConsole+ vypadá na tabletu lépe a hlavně pro stařecké oči je to tak přívětivější ![]() Kinomap také:
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - meda - 03.2.2023 (02.2.2023, 23:52)Rossi D Napsal(a): ...Linux/RPi a vyrobit si z monitoru externí zobrazovadlo (stejné jako mi tu běží v několika exemplářích) na notovém stojanu před trenažér, ale nějak jsem nic nedohledal ... .Tady mně napadá do HDMI vstupu monitoru (pokud vůbec má) nějaký dongl Android do TV, na který by šla apka instalovat. Ale jestli by to tak fungovalo..? RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 03.2.2023 No, náhrada dorazila, včera odpoledne objednáno, dnes A8 dorazila ... prodejci a PPL má uctivá poklona Jen co bude k večeru čas, pustím se po dlouhé době do něčeho s názvem tablet a co jsem si myslel, že již nikdy nebudu potřebovat ![]() Stran toho donglu, díky na to se musím podívat ... to mě nenapadlo RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 04.2.2023 Tip: Jak odebrat Clipchamp z kontextové nabídky Windows 11
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 05.2.2023 (02.2.2023, 18:38)meda Napsal(a): @Rossi D - Před Vánoci jsem tuhle 4/64GB variantu poradil sestře, která hledala tablet na stálý poslech zpravodajství TV (nechtěla, aby celý den běžela velká TV). Takže jede pořád nějaká online TV apka, ona přitom něco dělá na PC a hlavní je vlastně zvuk pro jedinou osobu. Ten může být i v sluchátkách/ BT špuntech. Tablet u nás zaznamenal obrovský success . Včera jsem objednával ještě jeden pro manželku, úplně se do něj zbláznila, málem jsem o něj přišel ![]() Vyrobili jsme automat, který za nás hraje dinosaura v Chromu. Pomohly dva fotorezistory
RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 08.2.2023 Co je Rakuten TV: cena a jaké seriály či filmy nabízí online? ![]() Když se řekne streamovací VOD služba, pravděpodobně vám vytane na mysl Disney+ nebo Netflix. Na českém trhu však podniká v tomto oboru mnohem víc televizních a internetových společností, jako třeba japonský Rakuten. Co je jejich Rakuten TV? RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 11.2.2023 Jaká úskalí má měření spotřeby u televizorů? A kdo ji u nás kontroluje, zdali vůbec? Udržitelnost a odpovědné zacházení s naším prostředím jsou velké úkoly 21. století. S cílem účinně omezit důsledky změny klimatu a ochrany přírodních zdrojů existují právní předpisy, které určují minimální požadavky na energetickou účinnost zařízení s energií. Se současnou energetickou krizí nabývají požadavky právě na energetickou účinnost na stále větší důležitosti.Energetická účinnost popisuje vztah mezi využitím energie a dosažením konkrétního cíle. Obecně lze říct, že když k dosažení konkrétního cíle je použito méně energie, tím více je energeticky účinnější produkt. Nejvyšší možná energetická účinnost je výhodou jak pro výrobce zařízení, tak i spotřebitele zařízení: prostředí je výrazně méně zatěžováno a náklady na provoz se snižují. I když dnes kupující preferují zařízení s vyšší energetickou účinností, energetická účinnost často není v různých spotřebitelských testech zejména elektronických zařízení, a televizních přijímačů zvláště, tím rozhodujícím kritériem – a tedy důležitou konkurenční výhodou pro jednotlivé výrobce. RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 12.2.2023 Tip pro Kalendář Google: jak zrychlit jeho používání díky klávesovým zkratkám ![]() Klávesové zkratky neusnadňují život jen uživatelům systému Windows nebo aplikací z Microsoft Office. Využít je můžete pro rychlejší ovládání i v mnoha dalších aplikacích, oblíbenou sadu od Google nevyjímaje. RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 15.2.2023 Starší verze aplikace Fotografie ve Windows je lepší než ta nová. Ke staré se ještě stále můžete dostat Někdy nejnovější a podle všeho zaručeně skvělá aplikace pro operační systém Windows nemusí být nutně tou nejlepší.Když přijde na prohlížení fotografií pořízených mobilním telefonem na počítači s operačním systémem Windows, pak pro většinu uživatelů je volba vhodné aplikace víceméně jasná – je jí aplikace Fotky (v operačním systému Windows 10), popřípadě Fotografie (v operačním systému Windows 11). Aplikace Fotografie však ve skutečnosti není ničím jiným než novou verzí aplikace Fotky a podle všeho to zatím vypadá, že stará verze této aplikace je považována za lepší.RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 18.2.2023 Tip: Vytváření diagramů zdarma v prohlížeči RE: Zajímavé tipy na " Jak na to" z oblasti HW/SW - Rossi D - 19.2.2023 Programování elektroniky: Jak změřit hladinu vody ve skruži na zahradě pomocí tlakoměru za pár korun
|