![]() |
|
Yet Another Webshare Plugin - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky) +--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video) +--- Téma: Yet Another Webshare Plugin (/prispevek-yet-another-webshare-plugin) |
RE: Yet Another Webshare Plugin - radolaco - 30.5.2025 @JiRo: editujem doplnok yawsp (kedze sme v tomto vlakne). A to defaultne zobrazenie ikony pre video polozky (nepřehraný / nedokončené přehrávání / přehraný) sa neuplatnuje len pre video polozky ktore mam v Kodi kniznici? Lebo take nieco som sa docital. Pricom ale SCC som ja s kodi kniznicou nikdy neprepajal a aj tak sa mi tato ikona korektne zobrazovala vylucne v spojeni so stavom v mojom trakt.tv ucte. RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 30.5.2025 @radolaco: Když tady každý, kdo si upravuje doplněk bude dávat své příspěvky s fragenty kódu a hledat pomoc v tom, jak upravovat doplněk, tak z toho za chvíli uděláme "žumpu" bez užitku, resp. jen k takovému užitku, ke kterému taková žumpa slouží. To co tady řešíš, resp. chceš řešit, se přeci vůbec netýká doplňku YAWSP jako takového. Je to o tom, vědět, jak pracuje Kodi jako takové a jak jeho jednotlivé doplňky... Ale dobře, tak jen stručně. Ale nechám to tady jen chvilku, a pak to přesunu do tématu Kodi, mýty a fakta, aby to tu nepřekáželo. EDIT Přesunuto. Příspěvej najdete v Mýty a fakta o Trakt.tv (2) - Ale nejen o něm, také o stavu rozkoukáno a shlédnuto. RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 30.5.2025 @radolaco: velmi strucne ti odpoviem, ListItem-u nastavujes setInfo('video',{}), to moze mat polozku 'playcount': integer, a ak je hodnota >0 tak by to malo dostat "fajocku" ze prehrane. Rozpozerane sa podla vsetkeho aktualne neda (kedysi dalo), ak nechces sahat priamo do databazy v Kodi (nechces). RE: Yet Another Webshare Plugin - radolaco - 30.5.2025 @JiRo: ok dik za rozsirenejsi pohlad @cache: presne toto som mal na mysli! Diki moc! RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 30.5.2025 @cache: Ne, tak to není! Tohle zajišťuje Kodi v rámci obsluhy aktuálně přehrávané položky containeru. Samozřejmě ale jen pokud se přehrává interním přehrávačem Kodi. Nastavuje přitom jak hodnotu položek PlayCount, tak PercentPlayed, které jsou pro dané video identifikované obsahem FileNameAndPath uložené ve video databázi spolu s hodnotou obou položek a případnou pozicí přerušeného přehrávání (v sekundách od začátku videa), kterou pak Kodi použije při novém spuštění videa pro případné pokračování přehrávání. Skin pak z kombinace hodnot obou položek nastavuje symbol v řádku dané položky:
RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 30.5.2025 @JiRo: Ano iste, ked prehrava interny prehravac riesi si to sam a zapisuje do internej Kodi databazy - z tej je potom aj zobrazovane, ak to mas pozrete ci rozpozerane. Ale ak chces "nasilu" presvedcit ListItem (z pohladu python kodu doplnku), ze bol pozrety, tak prave nastavenim playcount cez setInfo to dokazes - nijako to nemeni obsah internej databazy Kodi, je to cisto len o zobrazeni "fajocky". Kedysi fungovalo aj resume cez setInfo, ale to uz nefunguje, asi to sposobovalo bordel pri skutocnom resume. Skusat to nastavit cez li.setProperty dnes uz tiez nefunguje. Ked je dany "subor" rozpozerany, tak toto uprednostnuje pred setnutym playcount a zobrazuje tu polovicnu gulicku. Problem nastava cez context menu - ak takto nasilu zobrazis fajocku, tak ukazuje moznost oznacit ako nevidene, ale ak tam doplnok bude stale tlacit ten playcount, tak to bude stale zobrazovane s fajockou (resp. bez, ak tam budes nasilu davat hodnotu 0). Vklude si to skus. Este offtopic - obrazok radsej daj prec, alebo orez, lebo si zas vsetci budu pytat odkial mas SCC..
RE: Yet Another Webshare Plugin - radolaco - 30.5.2025 jj ja som ho chcel "nasilu presvedcit" potom pre epizody serialu som musel zas pouzit toto (pre Estuary): Kód: icon_name = 'overlaywatched.png' if watched else 'overlayunwatched.png'RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 30.5.2025 @cache: No ale tohle je prasárna. Pokud se tady takhle budeme učit psát doplňky, a radit lidem, jak na to, tak to tedy potěš koště. A to sám víš, jaké to má, či může mít, důsledky. To je přesně ten způsob, který tady zavádí někteří autoři (Sosáč 2). Vytěžit z Kodi co jde a postavit na tom nějaké vlastní řešení. Což o to, pokud to neopustí perimetr autorovy sítě, tak budiž. Ale jak dlouho to tak vydrží, navíc, když se to tady bude prezentovat jako možnost takhle s Kodi v doplňku pracovat? A ti novodobí tvůrci doplňků, kterým za prdelí sedí ChatGPT, si ani nedají práci s tím, zjišťovat, co je na tom špatně. No asi sem se nechal unést představou, že někdo čeká na to, se něco o Kodi dozvědět. Jak jsem starej, tak jsem hloupej... RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 30.5.2025 @JiRo: ten playcount je popisany priamo v dokumentacii a pouzivaju to doplnky uplne bezne, od "ciernot" po napriklad aj netlix.. Prasarna by bola, ak by to bol nejaky nedokumentovany parameter. Podla mna to tam je prave za tymto ucelom, aj ked je to barlicka, aby doplnky mohli zobrazovat pozrete na zaklade externeho zaznamu a nemusela sa nutne synchronizovat kniznica. RE: Yet Another Webshare Plugin - radolaco - 30.5.2025 mozno to je prasarna ale ked chcem, aby moj klon yawsp spolupracoval cisto len s trakt.tv (bez TMDb helperu) tak si mozem takto osefovat vsetko sam... RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 30.5.2025 @cache: a @radolaco: Hele, tak asi ano. Že je to prasárna, o tom stále nepochybuji, ale jiné řešení, pokud chcete dosáhnout toho, čeho chcete, zejména synchornizace s Trakt.tv, asi v dané chvíli není. Však on např. doplněk Trakt v případě té ad hoc synchronizace, do té video databáze zapisuje také přímo. Tady je prostě dlouhodobý problém v tom, že autoři video doplňků nevyužívyjí plný potenciál Kodi a jeho databází a všechno vytahují ven, buď do side lokálních databází nebo na backendy. Ona za to může jednak prastará filosofie Kodi, která se prakticky od počátku nijak zásadně nezměnila, na kterou naroubovat část těch současných řešení, navíc přes letité api, dost dobře nejde. Jistým řešením je, použít z Kodi alespoň tu knihovnu titulů a ten řez udělat až na rozhraní ke streamům, což může být relativně malá a rychlá databáze. SCC i SC to tak měly udělané, ale stále tam zůstával ten moloch doplňku, který i při volání z knihovny musel jít s id titulu na backend pro nabídku streamů. Moc se to neujalo, především proto, že pracovat s velkou knihovnou (desítky tisíc titulů) na levných boxech se slabým CPU, malou pamětí a slabými diskovými operacemi, dost dobře a rozumně nešlo. Jen otevření seznamu filmů trvalo 10-20 vteřin. Dnes je to už možné zvládnout do 1 vteřiny. Výhodou je, že se pro další práci s tituly a jejich správou a plánovaním, dají využít všechny standardní postupy Kodi (včetně třídění a řazení přes celou databázi) pro kterou je možné využít podporu řady skinů, včetně využití celé řady dalších doplňků, i včetně plnohodnotného propojení s Trakt.tv a dalšími mediálními systémy. Jasně, tohle asi jednou skončí, ale stále je ještě těch zdrojů, které se do Kodi tímto způsobem dají zaintegrovat, dost. RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 30.5.2025 @JiRo: tak nie kazdemu ta "atomova elektraren" vo forme kniznice v kodi vyhovuje.. Ja ju napriklad vobec nevyuzivam, ani scrapery.. Filmy a serialy co mam na NAS pustam zo sekcie Video a mam ich kategorizovane sam, az tolko toho zase nemam totiz.. Ide aj o to, ze sa dost zmenila doba, vsetko je v "cloude", Kodi je v tomto zastarale a ludia pouzivaju viac nez jedno HTPC ako v case prveho xboxu.. Ked som sa povodne zaujimal o nejaku synchronizaciu viacero instancii - chcel som si spristupnit niekde vlastne mysql/mariadb na to, tak som vycital len ze je to tak komplikovane, ze jednoduchsie je to proste synchronizovat cez trakt.. Dalsia vec je, ze ked nemas Kodi pustene nonstop, ci uz na HTPC, alebo na PI a podobnych, tak po kazdom spusteni mozes ist robit kafe, kym sa vsetko syncne, vygeneruje sa lokalne epg, aktualizuju doplnky, atd atd.. RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 30.5.2025 @cache: No, tak s tím, že Kodi je zastaralý koncept, nelze než souhlasit. A myslím, že i tak nakonec skončí, protože to co je dnes k dispozici a kterým směrem se to ubírá, nepřežije. Ale zatím funguje a je, alespoň pro mne, velmi užitečné. Dokud to tak bude, plánuji ho zatím používat, až uvidím, že to dál nejde nebo že mi to už přestává vyhovovat, poohlédnu se jinde. S tou pomalostí, to zas tak hrozné není. Jako vždycky je to o HW. Náběh Kodi po startu systému je na odpovídajícím HW otázka jedné vteřiny. První film nebo TV vysílání si pak pustím do dalších pár vteřin. Jestli se něco snychornizuje, a ono se synchronizuje, tak to používání Kodi nijak nevadí. Se znalostí toho, jak je Kodi koncipované a pokud víš, co po něm chceš, ti jasně vyjde, jaký HW na jeho rozumný provoz potřebuješ. Ale takhle to ve světě uplatnění počítačů prostě funguje vždycky. Nevím, kde se tady svého času vzaly fámy o tom, že Kodi stačí 8GB karta a 1GB operační paměti. Jasně, teď už to ani zdaleka neplatí, ale ten narrativ je podobný. Neocenitelné je pro příjem lineárního TV, kdy dokáže do jednoho prostředí s jednou logikou ovládání spojit všechny zdroje. Od DVB-T, přes OTT, IPTV až po Youtube s funkcemi, které ani originální aplikace nenabídnou. A poslední, což momentálně oceňuji nejvíc, že bez větších složitostí a jen s velmi jednoduchým laickým programováním dokážu s pomocí jeho nativních funkcí, včetně právě i knihovny, vytvořit rychlé řešení pro integraci on-line zdrojů. Když to srovnám s tím, jaký moloch byly některé doplňky, tak s efektivním využitím Kodi, se dají jejich funkce nahradit (i díky YAWSP a dalším doplňkům) opravdu jen s minimální námahou. Více času mě stálo to vymyslet, než naprogramovat. RE: Yet Another Webshare Plugin - Lukas78 - 08.6.2025 Ahoj, teď jsem trochu na vážkách, sám jsem se s pomocí AI pustil do vlastního pluginu, Cacheho jsem se zeptal jestli mu nevadí, když se mu v tomu trochu "porýpu" a napsal že nevadí. Záhy jsem zjistil, že těch úprav je tolik, že bude lepší to přestrukturalizovat celé. Přidat pár funkci od jinud a tak podobně. Taj jsem si to celé překopal do svého pluginu s popocí AI. v podstatě stačí mít nějakou vizi. crtl c + v a správně s e ptát a úkolovat. čtu tady že takto vzniká žumpa .. ano netvrdím že výsledek je ideální, ale mě docela vyhovuje. a že jsem se sem tam na něco někoho zeptal to přece neva ne? nebo k čemu tady to fórum teda je? výsledek situace který pozoruju je ten, že méně čumím na tv a více se rýpu v kompu ![]() pokud ale vadí že si tady vyměňujeme postřehy nápady a fragmenty kódů v tomto tématu, založíme si téma "balast alá homemade W*bsh*re pluginy" ? nebo by jste se v tom raději veřejně ani nerýpali? já bych se na něco i zeptal , případně i sdílel dápad .. ale nerad bych dopadnul jako jeden nejmenovaný kolega se svým discord projektem ![]() (omlouvám se za češtinu samý překlep atd) EDIT - tedy těch pár nápadů a moje cesta: 1) vzal jsem základní logiku tokenů přihlašování a vyhledávání z Yawsp , díky moc za Cache a yawsp 2) Přidal vyhledávání seriálů / sezón / Epizod + dopracoval zobrazení verzí epizod 3) Líbilo se mi context menu ,doplněk do kterého jsem nechtěl zasahovat, je super , díky za něj, tak jsem v něm udělal pro TMDB uživatelský příkaz hledat mým pluginem s multi select menu: Container.Update("plugin://plugin.video.WebShCinema/?action=external_search&select_pattern=1") tedy příkaz ručně datlovatelný na DO na můj vkus dost dlouhý , který volá z doplňku třetí menu s historií "externí vyhledávání" a multiselect oknem (mimochodem super váš nápad) 4) Chybělo mi pomocí context menu hledání seriálů tak jsem dodělal detekci epizod i sem, ale jen kdež se zaškrtne hledej epizody a takhle je to docela použitelné Edit2 - přílohy PS: hledat tenhle seriál pomocí klávesnice je masakr, když je XY podobných .. takže tyto podobné případy mě donutily se v tom trochu podloubat a Oneplay, Netflix, Disney mám předplacené (HBO jsem nedávno sice zrušil, ale stejně když už na něco koukám, tak to jako pacient hledám přes tyto dolňky, proto zdůrazňuji, že nenabádám k pirátství a podobně .. prstě mě baví se v tom vrtat ![]() ale pokud myslíte že pro tento příspěvek vhodná doba ani místo tak jej smažu berte to spíš jako takový brainstrorming - pouštět plugin do veřejného prostoru nehodlám , alespoň zatím ne kvůli náválu PM jsem se rozhodl screenshoty smazat RE: Yet Another Webshare Plugin - meda - 08.6.2025 (08.6.2025, 11:43)Lukas78 Napsal(a): ... čtu tady že takto vzniká žumpa .. ano netvrdím že výsledek je ideální, ale mě docela vyhovuje. a že jsem se sem tam na něco někoho zeptal to přece neva ne? nebo k čemu tady to fórum teda je? ...Doplňky mají licenci GPL, při zachování pravidel můžeš volně využít. Žumpa vzniká tím, že "kdokoli" předělá doplněk a ponechá ID doplňku i název. Případně upraví závislosti... Správné by bylo změnit rozpoznání doplňku pro Kodi kvůli aktualizacím - kvůli "zmatlání" upravených s původním. A to jsi snad dodržel. RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 08.6.2025 Evidentně se mění paradigma toho, kdo, proč a jak bude psát či upravovat doplňky Kodi, respektive doplňky jistých kategorií. Bohužel stále lidé nechápou, proč k tomu dochází. Takže k tomu jen pár stručných bodů. Kdo chce, ať se jimi řídí nebo se nad nimi alespoň zamyslí, kdo ne, nemusí, resp. nutit ho k tomu nikdo nemůže. Pak si ale následky přičtěte taky sobě...
RE: Yet Another Webshare Plugin - Lukas78 - 08.6.2025 @JiRo: 1) Dobrá nové téma ne 2) Ok pochopil jsem budu si hrát na vlastním písečku, chápu že publicita , obzvlášť teď je špatně, bohužel už to jiné asi nebude. 3) Sám asi nejsem, to mi je jasné 4) ve svých skoro 50ti letech jsem vychován jaksi trochu jinak než něco vzít a začít to prznit to jen tak. Ale už jsem pochopil ... Ale upřímě abych si sám pěstoval pšenici , mlel mouku atd protože občas jím chleba, nebo pěstoval len abych si utkal kalhoty.. vážně to chceme ad absurdum dotáhnout takhle? .. sorry ale toliko času abych se naučil programovat do hloubky nemám a asi by mě to stálo i rozvod. kde jsou ty časy když jsem se snažili dekódovat satelitní příjem, nebo jsdy jsme si kopírovali wofenstein 3D a hráli ho na 286tkách za 40tisíc kč RE: Yet Another Webshare Plugin - Keymag - 08.6.2025 No ty kráso, to už je pryč. Wolfenstein 3D, Prince of Persia a pak Duke Nuke 3D. To byly časy. Sejít se s kamarádama přitahnout železo a projojit kabelama a hrát proti sobě. Nebo ještě staří časy: https://www.retrogames.cz/ RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 09.6.2025 Lukas78 Napsal(a):Ale upřímě abych si sám pěstoval pšenici , mlel mouku atd protože občas jím chleba, nebo pěstoval len abych si utkal kalhoty.. vážně to chceme ad absurdum dotáhnout takhle? To je jak u blbejch, pořád do kola... Kdy už konečně pochopíte, že tohle nikdo nechtěl, ani že to není cíl našeho snažení. Je to jen a jen reakce na vývoj situace. Snad už tady za ty roky dost lidí ukázalo, že jsou schopní a ochotní se o svou práci podělit. Ale za situace, kdy každé takové sdílení, které se týká jistých citlivých témat, jen podporuje další restrikce, si prostě vybírat, zda sdílet nebo nesdílet, moc nemůžeme. Ale jestli to někomu vadí, nebo na to má jiný názor, tak si dělejte co chcete... RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 09.6.2025 Pani nerieste zbytocne hadky. Drviva vacsina doplnkov je open source, aj tak sa tam v principe nedaju schovat zdroje (ak sa nejedna o kompilovany binarny doplnok). Takze vklude si odo mna forknite a upravujte. Je fajn, ze sa pytate, ale nemusite sa, ako spomenul Jiro. Co ale prosim vzdy spravte - zmente si meno a plugin ID vasej modifikacie, aby Vasa uprava nekolidovala uz s existujucimi. Ja viem, ze nemam na to vela casu, ale este stale nepovazujem svoje doplnky (tie funkcne) za "opustene" Bude mile, ak tam zachovate, ze Vas doplnok vychadza z mojho ("vyzaduje" to licencia ).Co by bolo fajn - nepiste sem do tejto konkretnej temy o tom co riesite a s cim mate problemy. Zalozte si vlastnu, vklude ma tam adresujte, aby som si to vsimol, ak budem vediet, rad pomozem a predpokladam, ze nielen ja. Takto sa to tu kopi a zacina to byt velmi neprehladne. Kedze nemame development sekciu, tak si temu vhodne nazvite, napr. "[DEV] Moj Webshare Doplnok" priamo vo video doplnkoch a ked bude pripraveny, tak si zmazete to [DEV] z nadpisu a upravite prvy prispevok s nejakym uvodom. Ak ho nebudete chciet zverejnit v buducnosti, alebo sa jedna o vseobecnejsi problem nesuvisiaci s nejakou sluzbou, tak stale plati, ze radsej samostatnu temu a nejako vhodne ju pomenujte, rovnako by som tam daval to [DEV], aby to ostalo pre buducich developerov odlisene a nestratilo sa takto v texte konkretneho doplnku. |