XBMC-Kodi.cz
Scraper - TMDb - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Scrapery (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-scrapery)
+--- Téma: Scraper - TMDb (/prispevek-scraper-tmdb)

Stran: 1 2 3 4

RE: Scraper - TMDb - BobaX - 02.1.2021

Přátelé, kamarádi,
při vytváření knihovny v Kodi, se mi některé filmy/koncerty nedaří oscrapovat (doufám, že jsem to správně nazval).
Požívám základní skin a informace z TMDB. Nedaří se mi u těchto koncertů:  Metallica - Français pour une nuit (2009),
ACDC Live at Donington (1992),  Jeff Lynne's ELO: Wembley or Bust (2017)  a další.
Popisuji to přesně tak, jak je to na TMDB a píše mi to, že "Nebyly nalezeny žádné informace!". Asi u 36 koncertů je to v pohodě.
Zkoušel jsem to pojmenovat i jinak a že to pak udělám ručně. Prošel jsem tady  odkaz i na scrapper CSFD a nic mě nenakoplo. Mám to ve složce ve formátu  "film (rok)" a uvnitř složky pojmenováno stejně.
Měli byste nějakou radu, nebo odkaz? Díky.
Používám doplněk: "The Movie Databaze"
Jedu na Windows 10, Kodi nejaktuálnější.

RE: Scraper - TMDb - playman22 - 02.1.2021

Tiež mi to robí a 1 možnosť je dať do priečinku s filmom/koncertom textový súbor nazvaný movie.nfo alebo ako ten súbor s filmom/koncertom, len namiesto koncovky avi/mkv nech je to .nfo, v ktorom stačí, keď bude link na tmdb stránku toho filmu/koncertu.
2. Použiť iný scraper.
3. Použiť napríklad tinymediamanager, ktorý ti vytvorí tiež .nfo súbor
Keď už máš v tom priečinku filmu/koncertu nejaký .nfo súbor (či už ručne vytvorenom alebo pomocou nejakého nástroja) s linkom, už ti stiahne vždy údaje, aj keby tam nebolo nič iné, než ten link..
Aj preto (a kvôli ďalším dôvodom) vždy každému odporúčam exportovať (možnosť ,,oddelene") lokálnu knižnicu, lebo tá sa uloží práve do tých .nfo súborov.

RE: Scraper - TMDb - BobaX - 02.1.2021

@ playman22 - moc ti děkuji Onfire . Sice jsem trochu tápal 1 , ale povedlo se. Ručně jsem si vytvořil .nfo a mám to.

RE: Scraper - TMDb - playman22 - 02.1.2021

Nie je za čo 4
Podľa mňa toto začalo vtedy, keď menili api a aj vydali novú verziu scrapera, lebo predtým to roky fungovalo

RE: Scraper - TMDb - JiRo - 02.1.2021

@playman22 Já bych řekl, že na to v Leia už autoři kašlou. V Matrixu jsou už nové verze scraperů, je možné, že tam to už bude hledat lépe.

RE: Scraper - TMDb - playman22 - 03.1.2021

Dúfam v to.
Kvôli tomuto problému som už začal experimentovať s universal scraperom, ale nejako ma to vždy ťahá aj tak späť k tmdb, kvôli jeho jednoduchosti a hlavne som ho používal pekných pár rokov ku mojej plnej spokojnosti, tak by bola škoda, keby to domrvili..

Scraper - TMDb - chobotmilan - 30.12.2021

Zdravím, dá sa nejako v tomto doplnku nastaviť, aby mi zadával dva názvy naraz? Jeden po CZ a druhý po Anglicky?

RE: Scraper - TMDb - SBOne - 09.5.2024

Čaute, nastavil jsem si teď nově do kodi ten scraper a je skvělý, až na to že se mi popisky filmů z hdd disku zobrazují pouze anglicky. Na scc normálně česky. Nastavené nám imbd. Nevíte co s tím?

RE: Scraper - TMDb - JiRo - 10.5.2024

@SBOne: Je těžké říci, kde je problém, pro to poskytuješ málo infomcí. Snad špatrné nastavení nebo také názvy souborů?

Právě jsem scrapoval knihovnu filmů o cca 1200 titulech a až na několik výjimek, u kterýchv TMDB český popis titulu není nebo se scraper z různého důvodu netrefil do správného titulu, jsou všechny ostatní popisy v češtině. V některých případech z těch pár, kdy se scraper netrefil, je možné opravit aktualizací daného titulu a ručním výběrem z nabídky. V Kodi 21 jsem použil scraper The Movie Database Python verze 3.0.1.

RE: Scraper - TMDb - jkmh - 21.5.2025

Prosím o vysvětlení následující situace. Mám *.strm soubory, v nich jen linky. 
Link je funkční. Oscrapuju do knihovny a z knihovny titul normálně spustím. Po úpravě titulu v knihovně např. kvůli nalezenému roku. titul z knihovny nespustím. Ale nespustím ani dotyčný link ve VLC. Vlastně nespustím žádný titul ani z knihovny ani vložením do VLC. Smažu *.strm soubory, vyčistím knihovnu. Vygeneruji *.strm soubory, oscrapuju a vše chodí jak má. Až do další opravy v knihovně. Pak se situace opakuje. 
Přiznám se, že do nedávné doby jsem s knihovnou vůbec nepracoval.

Editováno 22.5.

RE: Scraper - TMDb - JiRo - 21.5.2025

@jkmh: Hehe, 20 000. 9 Koukám, že se každý snažíme, jak to jen jde, ale ty ses do toho obul pořádně...

Čemu říkáš a jak to provádíš:
Citace:Po úpravě titulu v knihovně např. kvůli nalezenému roku.

@JiRo: Máš PM.

@JiRo: Opět PM. Ber v potaz, že jsem pouhý amatér.

Kdyby ti v té appce připadalo něco povědomé, vystřihl jsem si pro vlastní potřebu část kódu z YAWsP.

Na ikonu neber ohled. Potřeboval jsem jen něco výrazného

3

RE: Scraper - TMDb - rohlík39 - 28.5.2025

Ahoj potřeboval bych poradit. Chtěl jsem si po letech, zvyklý na knihovnu v jistém zaniklém doplnku scrapovat filmy seriály v doplnku Sosac ( v.2.20) Vytvořil složky, navedl v doplnku i knoihovně). Filmy se mi přes ČSFD od SikySikov podařilo nascrapovat bez problémů. Bohužel, u seriálů to přes doplněk TMDb TV Show, který mi to nabízí, nedaří. Seriály se mi sice, včetně souborů .nfo ", přenesou" do příslušné složky v pc, kde mám knihovnu umístěnu, ale na rozdíl od filmů se mi do Kodi samotného už nenačtou/nevidím je.
Kde dělám chybu? Děkuji předem.

https://i.postimg.cc/7LXyZYW4/screenshot-2.png

https://i.postimg.cc/nzcp4QDM/Scraper.png

RE: Scraper - TMDb - JiRo - 28.5.2025

@rohlík39: Tak já nevím, co nám tady ukazuješ. Vždyť tam nějaké seriály nascrapované máš?

@JiRo: Jak jsem psal. Ve složce v pc je mám (patrně) nascrapovány všechny (cca 5300) včetně souborů .nfo.
Ale v kodi samotném mám přesně to, co ukazuje screen. Tedy 3 seriály. Přesně ty, jako vidíš ve screenu. Více jich ani po rozkliknutí jednotlivých služek v Kodi prostě nemám.

TOHLE (screen) je vše, co v Kodi, včetně všech složek (Nedávno přidané, Nedokoukané, Žánry, Názvy, Roky...etc) mám. Viz screen níže. Ze 5300..Nic víc.

https://i.postimg.cc/7LXyZYW4/screenshot-2.png
https://i.postimg.cc/Hnj9q3f5/screenshot-3.png

@rohlík39: Nic z toho, co píšeš teď, jsi ve svém první příspěvku nenapsal. Tak nepiš, "Jak jsem psal," když to není pravda. Jak ti máme poradit, když svůj problém nepopíšeš jasně a jednoznačně. Zaráží mě, jak tom že píšeš, "Ve složce v pc je mám (patrně) nascrapovány všechny...". To usuzuješ z čeho?

Těžko radit, když do tvého prostředí nevidíme ani neznáme jak scrapování probíhalo. Nevidíme ani log, který by obsahoval postup scrapování a jeho výsledek, ani nevíme jak vypadají zdrojová data knihovny, včetně nfo souborů. To, že tam ty soubory jsou ještě nic nemusí znamenat. Otázka je, jaký je jejich obsah. Vkládání ze Sosáče do knihovny nepoužívám, takže nedokážu posoudit, v jakém stavu teď ta funkce je. Ani vlastně nevím, o jaký Sosáč jde. Existují doplňky dva a od jednoho z nich několik dalších verzí, dostupných zde na fóru. Ale to nehodlám zkoumat. Každopádně na tomto screenshotu https://i.postimg.cc/Hnj9q3f5/screenshot-3.png je vidět, že to asi v pořádku být nemusí (nulové počty nascrapovaných epizod).

Je ale také možné, že scrapování spadlo, tomu by odpovídaly ty nulové počty ve výše uvedeném screenshotu. Doporučoval bych restart Kodi a nové spuštění scrapování, a případně se podívat na to, co se děje v Kodi logu.

Každopádně scraper TMDb z repozitáře Kodi add-ons repository používám dlouhodobě a ten funguje bez problémů.

@JiRo: Nechci se hádat.
1.Posílám screen jedna, "Jak jsem přišel na to, že mám ve složce v pc uložené a "nascrepované" seriály" (odkaz 1- je jich tam cca 5 tisíc + červeně zakroužkováno)

https://i.postimg.cc/J0zyxVK8/Scraper02.png

2.Na druhém odkazu je pak screen k tvému vyjádření "ani nevíme jak vypadají zdrojová data knihovny, včetně nfo souborů." Tak jsem pro jistotu také udělal screen z té složky, kam se mi v pc uložili soubory,( včetně "rozkliknutého" souboru .nfo)

https://i.postimg.cc/TPHYxLJz/Scraper3.png

Záhadou pro mě je, že při totožném postupu (pouze jiném použitém scraperu) se mi filmy bez problému uložily v knihovně Kodi, ale u seriálů ne...
To je vše, co jsem chtěl odhalit, kde jsem udělal u seriálů při stejném postupu chybu.

Děkuji za reakci.

@rohlík39: No, ještě aby se hádal...
ad.1 Dokazuje, že jsou soubory uložené, ale ne že by se je povedlo scrapovat. Kdyby se je povedlo nascrapovat, tak by v té knihovně byly. Toho se týkala má poznámka.
ad.2 Soubor vypadá dobře, ale:
  1. Nejsme si 100% jistý, jestli se nfo soubor při scrapování seriálů vůbec uplatní. Kodi Wiki uvádí, že nfo se uplatní pouze u filmů, ale je možné, že je to stará infromace. Ostatně nfo se používá i pro seriály u SCC a fungovalo to, takže v tom Wiki to zřejmě bude jen neaktualizovaná informce. Takže budeme předpokládat, že by to fungovat mělo.
  2. Pak je tady ale asi problém v tom, že ty používáš TMDb scraper, ale v nfo žádnou adresu TMDb nemáš (alespoň ne podle té jedné ukázky). Je tam jen IMDb, CSFD a TheTVDB. Takže zkus použít scraper TheTVDB.
Určitě bych ti doporučoval testovat to na nějakém menším vzorku. Počítej s tím, že scrapování více jak 5000 seriálů si nějaký čas vezme. A nebudou to jen minuty nebo desítky minut. Spíše počítej s hodinami. Tzn. udělej si další, testovací adresář, do něj si nakopíruj pár seriálů, přidej si je jako zdroj do Kodi a pusť scrapování pouze na tento adresář. Najdeš to v kontextovém menu (položka Vyhledat nový obsah) ve chvíli, když jsi v Kodi Video > Soubory na položce toho testovacího adresáře.

Pokud se ti nechce používat scraper TheTVDB nebo to s ním nebude fungovat (já ho už nepoužil několik let), možná bys mohl vyzkoušet to, že v tom testovacím adresáři ze všech seriálů smažeš ty nfo soubory. Scraper to pak bude vyhledávat jen podle názvů seriálů, což by ve většině případů mohlo zafungovat správně. I když ne tak dobře, jak s fungujícími nfo soubory.

Další možnost by byla, pokud bys dokázal přesvědčit Sosáč, aby do nfo souborů zapisoval i adresu seriálu v TMDb. Ale jak jsem už napsal, já knihovnu Sosáče nepoužívám, takže nevím, jestli je tohle vůbec možné.

@JiRo: Děkuji moc za pomoc. Trochu jsem "zdokonalil" Tvou původní radu, že mám restartovat Kodi a pak se pokusit o scrapování znovu. Takže jsem Sosac odinstaloval, restartoval Kodi a znovu Sosac nainstaloval a spustil znovu scrapování. Což se patrně ujalo, protože scrapování běží, seriály už se začínají načítat i do knihovny  a složek v Kodi, zatím jich mám v Kodi 240+ což už je proti původním 3 úspěch, a stále to přibývá. Zatím mám v knihovně nastavený ten TMDb TV Show (jinak mi Kodi nabízí pouze "local", TVDBv4", "TV Maze" a nějaký "Sport DB TV").  V doplňku TMDB info mám nastavenu tutéž cestu do knihovny Sosače (viz screen) ale zatím netuším, který z nich to vlastně scrapuje. Jestli je to ten The TVDB který výše doporučuješ, a jestli ho mám vůbec správně nastavený. Naposledy jsem scrapoval v období před příchodem nedávno zrušeného doplnku, od té doby jsem scrapování už nepotřeboval..
Takže sbírám info.
A díky za Tvou ochotu a snahu mi pomoct.

https://i.postimg.cc/cLSDcgm7/screenshot-8.png