![]() |
|
Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware) +--- Fórum: HW - ostatní (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-ostatni) +--- Téma: Kudy kam při výběru Kodi krabičky (/prispevek-kudy-kam-pri-vyberu-kodi-krabicky) |
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - JiRo - 02.9.2021 Pár slov o Beelink GT KING Amlogic S922X 4GB DDR4 RAM 64GB ROM 1000M LAN WIFI6 Jen stručně zkušenosti z dodávky dalšího boxu. Třeba se to jako inspirace pro někoho hodí.
Tak to teď bude chvíli vypadat pod jednou z našich TV: Závěrem: Teď ještě rychle instalace pár nezbytných addon, včetně PVR, a můžeme se chvíli bavit a sledovat u toho, jak si další kůň ve stáji povede. Ostatní přijde na řadu později. Jednak připojení tradičního IR/RF remote, které doma používáme (za cenu doplnění o příslušný dongle) a pak přechod na CE s Matrixem. Hodlám na tomto boxu dokončit kompletní přechod naší letité tradiční instalace Kodi s knihovnou, všemi addony, skinem a dalšími udělátky na Matrix. A ještě úplně poslední poznámka: Pokud se někdo bojí lebky na horní straně boxu (což bývá častá výtka k jeho designu), tak nemá proč. Je velmi nenápadná a pokud jste od boxu 1 m a více, tak není prakticky vůbec viditelná. Svítící oči pak zdálky a pod úhlem vypadají spíše jen jako dvě "trochu divné" zelené plochy, červeně oči svítí jen po krátkou dobu náběhu/vypínání. Svit navíc není nijak výrazný ani ve tmě, ty barvy jsou celkem tlumené. Doplněno:
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 03.9.2021 @JiRo: Tak ať Ti věrně slouží i v dobách Matrixových !! RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - JiRo - 03.9.2021 @Rossi D Díky, určitě bude, nemyslím si, že by měly nastat nějaké problémy. Jinak co se týče výběru boxu, tak si skoro říkám, proč vlastně lidé ztrácí čas s celou řadou boxů o kterých, buď skoro nikdo nic neví, jejich HW konfigurace (CPU, RAM, LAN) naznačuje, že koupě žádná výhra nebude, konstrukce je už špatná z principu (např. špatně chladí) nebo se stává, že prodejce často pošle box s jinými parametry, než deklaroval při nákupu. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - otava5 - 03.9.2021 Po tomhle boxu koukám taky dlouho, ale neměl jsem odvahu ho koupit.... už to že umí FHD Netflix bez certifikace RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - playman22 - 23.9.2021 (27.8.2021, 13:02)rupsa Napsal(a): Nazdar chlapi, keď vy nepomôžete, tak už nik.Písal si trochu dávnejšie, ale čo keď.. Kodi si vieš stiahnuť aj ako .apk súbor na usb a z neho ho nainštalovať na TV. Google obchod nepotrebuješ RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - rupsa - 24.9.2021 playman22, skúšal som to, ale nejde to. Išiel som podľa nejakých návodov ale nič z toho. Ak vieš ako na to bol by som rád. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Felda224 - 27.9.2021 Měl bych dotaz na majitele boxu MECOOL KM 6 Deluxe. Měl jsem Teslu 900 Pro a v ní nainstalovaný CoreElec. Vše 2 roky bez problémů. Nyní jsem jí daroval dceři a objednal jsem Mecool KM 6 Deluxe. Mám dotaz zda Kodi na tomto boxu pojede v pohodě v Androidu nebo zda je do něho lepší nahrát taky CoreElec. Je lepší nainstalova Kodi 18.9 nebo již Metrix 19. Má někdo zkušenosti s tímto boxem. Jedná se mi hlavně o průchod audio Dolby Atmos. zvuk propojený do AVR Onkyo 868 ACR. Díky za odpověď. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - forsajd - 27.9.2021 @Felda224: Jedno nechápem prečo si najprv nezistíš či je možne, tam nainštalovať coreelec a potom ho kúpiť! (nie si sám čo kúpia a potom zisťujú, či na danom boxe, ide coreelec) Ten box ma procesor S905X4 a na ten coreelec nie je a podľa všetkého, čo som čítal na stránke coreelecu, ešte dlho nebude. V androide v kodi nebudeš mať problém z Dolby Atmos, kludne daj matrix lebo v poslednej dobe ma 18.9 problém z niektorými doplnkami, vyvojari sa moc nechcú zaoberať staršou verziou, však vyskúšaj obe a uvidíš. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Felda224 - 27.9.2021 forsajd Díky za odpověď. Není to tak, že bych si o boxu Macool KM6 nic nezjistil a byl mi i doporučen. Pouze jsem si neuvědomil, že CoreElec je nejvyšší S 905 X3. CoreElec jsem dával u slabšího boxu Tesla 900 Pro. Tady myslím, že by mělo jet v Androidu vše v pohodě. Dík.
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 06.10.2021 Sháním narychlo pro známou box. Výběr je na mě, cena do 1500,-Kč. Jak je na tom v současnosti X96 MAX 4/16 ? Kvalita prý šla poslední dobou výrazně dolů a falešné parametry nahoru. Máte někdo nějaké aktuální (dobré) zkušenosti popřípadě i s osvědčeným linkem na nákup X96? Budu rád za možnost nákupu v EU a nejlépe "7-day delivery". Děkuji za tipy !!! Kodi vám to oplatí na boxech !!
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 07.10.2021 .... nebo aktuálně kupujete jiné stroje v podobné cenové relaci ? Zítra to musím rozseknout, hold si popřípadě pomohu sám, trošku riskování mi neuškodí ....
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - LadMc - 07.10.2021 No já koupil jen tak na pokusy nejlevnější Tanix TX3 (2/16 GB) z Geekbuing za 700,- Kč, běhá skvěle a moc nehřeje, samozřejmě s CoreELEC. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 07.10.2021 Díky za info, také možná varianta, já bych tedy bral verzi 4/32 (LAN/100M stačí)- zahrnu do seznamu ![]() ... ani na CE není špatně hodnocen a dokonce uváděný 100M LAN je ve skutečnosti GB ? RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - LadMc - 07.10.2021 Jo vzpomínám si, že dtb pro 100m LAN nefungovala, takže tam asi bude GB, neměřil jsem to... RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 07.10.2021 Jak se tak dívám po čínských tržištích, tak v EU skladech mašinky nula-nula-nic, jen z Číny a to je dodávka na čekačku s visačkou "2 měsíce" .... Bída všude kam se člověk podívá, CPU, GK, RAM i na pitomé hodinky jsem čekal dva měsíce ... mizerná doba
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Cinda - 07.10.2021 Opravdu, dnes je doba k nákupu nové krabičky, mírně řečeno problematická. I osvědčené boxy, jako například X96MAX+, jsou velká loterie. Od výborného HW až po zoufalý. Nevím, nevím, kam to spěje. Jedině, snad, koupit od značkového výrobce jako je od @JiRo popsaný Beelink GT King. RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 07.10.2021 Njn, kdyby to bylo pro mne, ale přesvědčit někoho k nákupu něčeho tak malého, nedůležitého, co člověk dokonce schová za TV a za to zaplatit několik tisíc, jsem se zbláznil (jejich slova a bohužel je jich více) ? Už mnou doporučená cena alespoň 1500,- byla za hranou.
Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Cinda - 07.10.2021 Podle mě má verze 4/32 1000Mb LAN a je možné jej poslat z Německa za 2-7 prac dní
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - Rossi D - 07.10.2021 To je ale u všech, není skladem ...
RE: Kudy kam při výběru Kodi krabičky - beepee - 08.10.2021 Njn, nejsou čipy. Blbá doba na nákup. |