XBMC-Kodi.cz
K čemu je vlastně KODI? - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse)
+--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy)
+--- Téma: K čemu je vlastně KODI? (/prispevek-k-cemu-je-vlastne-kodi)

Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: K čemu je vlastně KODI? - beepee - 08.10.2025

Já nevím, chlapci, proč s ním pořád diskutujete. Ten člověk v jednom příspěvku napíše, že stahuje z Netflixu filmy "v plný palbě", aby v dalším napsal "Filmy stahuji odjinud než je Netflix.".
Je to prostě týpek, který si potřebuje potvrdit svůj názor, že KODI je na hovno.

RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 08.10.2025

Zdravím. Pak je otázkou na jakém hardware KODI spouštíte a do jaké televize pak výsledek posíláte, ne čem se pak na film díváte. A zároveň jeslti separátně oddělujete obraz a zvuk a zvuk posíláte do soustavy repro. 5+1 nebo 7+1 nebo dokonce 9+2?

RE: K čemu je vlastně KODI? - meda - 08.10.2025

(08.10.2025, 7:51)beepee Napsal(a): Já nevím, chlapci, proč s ním pořád diskutujete. ...

Nejlépe mu zde ponechat samomluvu. Jedině snad, kdyby někdo chtěl poděkovat za otevření očí.

RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 08.10.2025

protože jinak by tohle forum vychcípalo..o čem taky furt diskutovat? diskutuje se jen tam kde je něco v nepořádku a nefunguje...

RE: K čemu je vlastně KODI? - kraftwerk007 - 08.10.2025

Vychcíplo?
Ty tedy toto fórum zachraňuješ naprosto zbytečnými příspěvky, které nikoho nezajímají?
Děkujeme za záchranu 1

RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 09.10.2025

Vytáhl jsme ze sklepa Evolveo 8K a znovu ho zapojil. A ejhle, wono to nefunguje, shit android. 14 dní to bylo bez proudu ve sklepě a teď se to nedá vůbec spustit. Televize na vstupu HDMI detekuje správě typ zařízení ale to se prostě nespustí. Tak je v merku tahle krabička https://www.aliexpress.com/item/1005008145716594.html?pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000044028862329%22%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0 kterou hledám i jinde aby byla doma dřív. Nechce se mi na KODI v televizi cpát doplňky a další pluginy a tak to raději dám samostatně na tv box. A dám KODI šanci.

RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 09.10.2025

@sachlj: "Staráš" se o to, aby tohle fórum"nevychcípalo", ale přitom sám jsi prototypem typického uživatele, který k tomu, aby fórum upadalo, zásadně přispíváš. Místo, aby ses držel tebou založeného tématu, v něm řešíš svá témata, jak přicházejí, bez ladu a skladu. Měl by sis uvědomit, že fórum tu není jen proto, aby odpovídalo na tvé dotazy, ale aby jejich prostřednictvím a prostřednictvím odpovědí na ně, pomohlo i ostaním. A to bude možné jen tehdy, pokud ty dotazy budeš klást odpovídajícím způsobem a v místech, pro to určených. Proto tu máme pravidla fóra, která nezaškodí si přečíst, a co hlavně, řídit s jimi. Chceš-li se například bavit o tom, jaký box si pořídit, proč to děláš tady?

A jen krátce k tvému výběru box-u. Prezentuješ se tady jako odborník a znalec, leč již několikrát si nám ukázal, že to s tvými znalostmi nebude tak žhavé. Což o to, to se stává. Každá z nás někdy prostě někdy něco neví, takže tohle ti nikdo nebude vytýkat, ba naopak, myslím, že takovému člověku většina lidí ráda poradí. Jiná věc ovšem je, když si to nejsi ochotný připustit. Takže jen na závěr. S ohledem na to, jak tu mluvíš o kvalitě, je tvůj výběr boxu minimálně diskutabilní. Nebudu to tu ale dál rozvádět, protože to do toho tématu nepatří. Zkus si projít fórum a zaměř se na ty části, které se Android boxům nebo i obecněji, výběru HW pro Kodi, věnují. A zkus si, ještě před tím, ujasnit, co vlastně od své mediálního setupu chceš. Ono už jen to ti, ta kritéria, jak to vyřešit a co a kde hledat, pomůže zpřesnit.

A na úplný závěr ještě poznámka. Pokud hledáš důvody, proč Kodi používat, je to špatná cesta. Z tvého vyjadřování a z postojů je zřejmé, že ti "Kodi bez SCC" (Sic!) moc nekonvenuje. Dej si tedy dohromady své potřeby a podívej se, jestli a jak je dokážeš naplnit bez toho, abys Kodi používal. A teprve jestli najdeš takové, které bez Kodi nějak rozumně nezajistíš, jdi do něj. Tedy do Kodi. Nikdo tě přeci nenutí, abys to dělal, a psal pak, že "dám Kodi ještě šanci". A ještě úplně nakonec, teď už doopravdy. Kodi samozřejmě není jediná mediální aplikace. Jsou i jiné, možná ne tak komplexní, ale pro tvé potřeby možná dostačující. Já, ač velký fanda Kodi, po nich stále pošilhávám, testuji je a hraji si s nimi. Stačí se jen porozhlédnout...

K čemu je vlastně KODI? - beitlj - 09.10.2025

Tady pán sachlj chce vše v plné palbě a poohlíží se po boxu s Allwinner chipsetem?
Je to marný, je to marný, je to marný …
Jako na toho co má doma DS923 by se mohl malinko orientovat a nekupovat Čínský jebky s chipsetem Allwinner.
Ale tuším že on doma tu DS923 používá primárně jen na torrenting či jiné P2P stahování.
Tak good luck s Allwinner boxem a troufnu si tvrdit že za týden používání tu bude trolit zas a znova.

RE: K čemu je vlastně KODI? - jkmh - 09.10.2025

Allwinner? To by si snad nekoupila ani moje žena.

Dobrý tak jaký android tv box který zvládne 8K videa, dolby vision, dolby atmos, hdr10+, má 4-8GB RAM a 32-64-128 GB na data a hlavně 1000gbit LAN. Hlavně Gbit LAN, na wifi kašlu. A android nejméně 14. A taky by mohl mít podporu aspoň na 3 následující verze androidu.

RE: K čemu je vlastně KODI? - Tomik68 - 09.10.2025

@sachlj: Ačkoliv mnozí zapřísáhlí android-philové se mnou opět nebudou souhlasit, ale největším nepřítelem Kodi je právě android. Plného potenciálu Kodi dosáhneš pouze na Linux...Elec distribucích.

No jo ale na linux pak nedostanu žádné další aplikace jako je třeba netflix apod.

RE: K čemu je vlastně KODI? - Tomik68 - 09.10.2025

@sachlj: Netflix funguje i na Kodi a na boxech coexistuje ...Elec a android vedle sebe.

RE: K čemu je vlastně KODI? - smazany_uzivatel - 10.10.2025

dobře a existuje nějaký instantní elec box, ne počítač....?

RE: K čemu je vlastně KODI? - jkmh - 10.10.2025

Hotových systémem plug and play ne. Ale je nepřeberné množství výrobců a jejich modelů, kam se dá např. CoreELEC doinstalovat. CoreELEC - Device Trees. Stačí si vybrat podle kvality, ceny a požadovaných vlastností.

díky. koukám na wikinu coreelec a tam evolveo řešili tak snad vyřešili, doma to prohlídnu, teď jsem v práci a snad se mi to podaří rozchodit...jinak to půjde do koše...a vyřeším to tak jak jsme to myslel, nadupané kodi co bude zvládat přehrávat v plné palbě filmy i se zvukem. Buď použiju evolveo a nebo vortex x4. a pokusím se to dostat na vnitřní paměť. 
btw. není někdo tak jako v 3D tisku, že když něco doma nezvládnu (např kvůli malé ploše tiskárny a nebo nač kupovat drahou špulku PC blendu když potřebuju jen knoflík) tak to dám vytisknout za úhradu někomu.
Že bych koupil ten vortex x4 a někdo by mi na to nainstaloval CoreElec tak aby všechno fungovalo na 100% a nemusel jsme kopírovat do routu nějaké soubory a měnit vnitřní nastavení. Někdo komu bych to v Praze předal a nebo někomu poslal zásilkovnou atd...? Dělá tohle někdo?

Právě jsem koupil https://www.aliexpress.com/item/1005005081609816.html?pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000031571103885%22%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0 verzi 128GB. Koukal jsem na návod jak to dostat na mmc a je to jednoduché. Jednodušší než hacknout siemens mobil, nebo jak crackovat satelitní kanály, a další tunu věcí co jsem dřív dělal normálně...
a nebude to žádný dual boot ale plnokrevné kodi na své našince...

RE: K čemu je vlastně KODI? - Tomik68 - 10.10.2025

@sachlj: Neměl si náhodou v podmínkách Dolby Vision?

takhle...doma jsem zrušil repráky a reciever a mám jen to co mám. ale oba s manželkou máme airpod pro a tak když bude chtít prostorový zvuk tak to půjde z apple tv do sluchátek...na běžné přehrávání nám to stačí....ten androiďák umí i av1

RE: K čemu je vlastně KODI? - JiRo - 10.10.2025

Zase jsi nezklamal. Proč na otázku
Citace:@sachlj: Neměl si náhodou v podmínkách Dolby Vision?
reaguješ popisem toho, jak budete doma poslouchat audio?