XBMC-Kodi.cz
TheMovieDb Helper - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video)
+--- Téma: TheMovieDb Helper (/prispevek-themoviedb-helper)

Stran: 1 2 3 4 5 6 7

RE: TheMovieDb Helper - JiRo - 11.5.2025

@Johnysko: Ono nejde jen o českou mediální scému, ale např. i o Kodi Team. Už tam jsou (či byly) na black listu některé cz/sk doplňky a repozitáře a nechce nikdo z nás, aby se tam dostalo něco dalšího a to skrze naše fórum. Ono, když pak člověk potřebuje poradit, je neznalý a pošle tam log, může to být nepříjemné.

RE: TheMovieDb Helper - koubafire - 11.5.2025

Jo to jsem kdysi udělal a typek z podpory odepsal ať smažu Stream cinema. Poslal jsem ho někam, že to je jediný důvod proč to kodi vůbec mám a pak mi ve vláknu poradil nějakej další pirát což kodi team nasralo ještě víc.

RE: TheMovieDb Helper - smazany-uzivatel-21 - 11.5.2025

@koubafire:  koukam, ze po tom co dostavas strasnou bidu na Discordu, chces aby jsi dostaval i tady. Ja tu message jasne pochopil, nikdy bych nic tak debilniho neudelal ja zminuje @JiRo: , to je jasny. Samozrejme myslel jsem, ze je to tady vic closed, coz jak vidim koubu co tady predvadi tak to byla chyba v usudku

RE: TheMovieDb Helper - Spacer1 - 13.5.2025

Diskusné fórum na internete nikdy nebude vyzerať ako knižka.
Je to proste komunita a ľudia sú rôzni. Budú existovať miestni blázni. Zo spomenutia nejakého iného doplnku by som nevyšiloval, na to tu to fórum je. Iné je poskytovať detaily miestnym bláznom, ktorý našťastie ako sami tvrdíte už pozajtra ten príspevok nevedia nájsť.  6

RE: TheMovieDb Helper - Aethain - 13.5.2025

Asi budu jeden z mála, kdo tento skvělý doplněk+YAWsP používá výhradně kvůli starým klasikám a oblíbeným filmům, než novinkám a jelikož jsem celkem detailista, používám to společně se vzhledem Aeon Nox: SiLVO, který je za mě asi zatím co se týká vzhledu a možností nejlepší a nejpohlednější. A celkem mě zarazilo kolik českých posterů k filmům na TMDB chybí, tak, alespoň na co narazím tak tam dodávám, abych, alespoň málem trošku přispěl ke kosmetickému vylepšení.

RE: TheMovieDb Helper - smazany-uzivatel-21 - 13.5.2025

@Aethain:  hele ja ted ve volnych chvilich prekladam cele Arctic Fuse 2 do cestiny a kdyz clovek vi, co kde nastavit, jake cesty pridat do menu, tak to vypada neskutecne. Tam vubec ty doplnky clovek otevirat nemusi a je jedno jestli se bavime o konkretnich nebo treba jen o TMDB.

Da se tam nastavit aby ti to bralo zdroje primo z tech doplnku a prislusnych slozek a mel to cele na hlavnim domovske obrazovce. Pravda, ten skin je trosku narocnejsi Big Grin

RE: TheMovieDb Helper - Lukas78 - 11.6.2025

Ahoj předem se omlouvám jestli to tu někde bylo již napsáno, že se na to prám znova, trochu mě i mrazí v zádech a trochu se bojím se zeptat. Ale co, kdyžtak dostanu čočku.  3

Je nějaký způsob jak zobrazit informaci o přístupnosti v KODI jako to mají na WEBU?
viz screeny.

Nejmladší členka rodiny se neustále dotazuje a už to mohu vidět? A už mě nebaví neustále na internetu hledat přístupnost na commonsense media nebo na TMDB

Zběžně jsem se díval do nastavení ale žádná položka nevypadá že by toto zapínala. A metoda pokus omyl.. no tu jsem raději nezkoušel.

Předem díky za konstruktivní odpovědi. Dokonce nevylučuju že tam ta informace je, a já jsem jenom slepej a nevidím ji.

RE: TheMovieDb Helper - JiRo - 11.6.2025

@Lukas78: Přemýšlel jsme o tom kdysi také, a bohužel, tohle bez poměrně zásadního a složitého doplnění takové funkce do samotného doplňku, udělat nejde. A když, tak možná jedině hodně nestandardně, kdy by se muselo obejít standardní api Kodi pro doplňky, a tohle by asi úplně správný postup nebyl.

Jistá možnost by, možná, byla zobrazit indikaci toho, že titul z doplňku je i v knihovně Kodi na úrovni skinu. Ale jak píši, opravdu jen možná. Ani jsem to nakonec nezačal řešit. Jednak proto, že i tady by to bylo asi obtížné (ne-li také nakonec nemožné), ale i proto, že by to, i v případě úspěchu, bylo omezeno jen na jeden skin. A to asi není úplně ideální řešení.

Mimochodem, ona i ta současná vazba mezi doplňkem a knihovnou Kodi je taková, no, nedokonalá. Zpočátku jsme si myslel, že doplněk je s knihovnou "spárovaný" přes TMDb Id, ale evidentně to tak není. I v tomto případě doplněk propojuje databázi TMDb a knihovnu Kodi přes jména titulů (případně u epizod seriálů ještě pomocí čísla sezony a epizody). A to může být, jak je asi pochopitelné, příčinou ne vždy úplně 100% funkce, tedy že to z knihovny spustí jiný titul, který je s názvem vybraného titulu v TMDb shodný nebo jen hodně podobný. To by sice asi šlo vylepšit změnou v parameterch volání přehrávače Kodi v doplňku, ale i tak to ukazuje, že tohle asi úplně dokonale vyřešené doplněk nemá. A tím spíše je ta vazba mezi TMDb a Kodi, o které píšeš, a která by samozřejmě byly velmi žádoucí, asi obtížně realizovatelná.

Bohužel, lepší odpověď zatím nemám.

@JiRo:  moc děkuji za odpověď, je pravda že to propojení není dokonalé, ale jak se říká, lepší než drátem do oka.
Napadlo mě maximálně přes nějaké kontext menu přímo z TMDB (mimochodem všiml jsem si, že tvoje je, jestli se nepletu  vyřazené z repa) zavolat externí script s API dotazem na tuto hodnotu. a zobrazit v info okně. to by nemuselo vadit skinům ani ničemu podobnému jak jsi naznačoval .. i když je to kostrbaté řešení

@Lukas78: Ou... Teď jsem si ale uvědomil, že jsem tě asi špatně pochopil. Tobě jde o přístupnost vy smyslu vhodnosti, pro věkovou skupinu. Já myslel přístupnost, ve smyslu, že daný titul je dostupný (přístupný) v knihovně Kodi. Tak to se moc omlouvám. Jak jsem starý, tak jsem... (doplň si sám). 1 Zřejmě platí to, co u věděl už Jára Cimrman, že staří lidé mají často Neschopnost udržet myšlenku a naopak neschopnost myšlenku opustit.

Ta informce tam asi bude, ale je věcí skinu, jestli ji zobrazí. Základní Estuary to zobrazit neumí. Ale jiné skiny tu možnost mají.

RE: TheMovieDb Helper - Tomik68 - 11.6.2025

@Lukas78: Informace o věkové přístupnosti tam jsou (Contex menu/ informace), bez ohledu na skin. Bohužel v drtivé většině je výrobce/ distributor asi neuvádí. Při namátkovém hledání u 20ti filmů jsem je našel jen u Predátor, zabiják zabijáků a Saw X.

@Tomik68: Když koukneš na moje screeny, Iron man na webu je uvedeno 15+ v kodi jsem tuto informaci ani v kontext menu / informace nezahlédl, kde to konkrétně vidíš , já to ani u SAW X nevidím

@Lukas78: Tak pokud jsi měl skutečně na mysli přístupnost ve smyslu vhodnosti pro věkovou skupinu, tak mám dvě zprávy. Dobrou a špatnou.

Ta dobrá je, že v současné verzi Kodi tam pro tu informaci místo je, a ve verzi Kodi 22, Piers, se tohle bude ještě rozšiřovat. Estuary ji zobrazuje, ale pouze na stránce Info k vybranému titulu (klávesa I nebo odpovídající tlačítko na DO, případně volba Informace ve standardním kontext menu), jiné skiny, co jsem si měl možnost někdy všimnout ji ale mohou mít přímo v seznamu titilů u vybraného titulu.

Ta špatná je, že informaci o přístupnosti do knihovny Kodi doplňují scrapery, ale ta informace tam je ukládána pouze sporadicky. A co se týče doplňku TMDb Helper, tam je to podobné. Prošel jsem prvních 20 titulů v seznamu Filmy > Populární, a ta informace byla pouze u jednoho titulu (Zúčtování). A protože se scrapuje většinou z TMDb, tak je to myslím jasné...

RE: TheMovieDb Helper - Tomik68 - 11.6.2025

@Lukas78:

@Tomik68: ok, díky, už to vidím, mám to trochu jinak ,ale zajímavé je, že třeba u iron mana to na stránkách mají , ale tady už to není ,, ty scrapery fungují asi opravdu ne moc splehlivě

@Lukas78: Scrapery fungují spolehlivě, alo ono to asi bude ještě o chlup složitější. Scrapery mají možnost nastavení upřednostňovaného státu, poskytujícího certifikaci. A jak jsme se díval do TMDb, tak např. zmiňované Zúčtování v doplňku certifkaci má, v knihovně taky,  Zúčtování 2 v doplňku certifikaci nemá, v knihovně ano. V TMDb u české verze je u Zúčtování uvedena certifikace CZ, u Zúčtování 2 je ale uvedena certifikace US. Scrapuji samozřejmě TMDb scraperem, certifikaci mám nastavenou US. Také asi záleží, kdy se co scrapovalo, protože ta certifikace v TMDb se může lišit od té, která tam byla uložena v době, kdy se ten který titul scrapoval a jak byl v té době scraper nastavený. Ony se ty certifikace také mohou měnit v čase. Těch možností co, jak a kdy to mohlo ovlivnit, je tedy víc.

RE: TheMovieDb Helper - Lukas78 - 13.6.2025

@JiRo: Tak ten Jiro měl zase pravdu 3  .. ta problematika je opravdu ještě složitější než jsem si myslel.
V té přístupnosti je pěkný bord** .. ehm . chtěl jsem říct nepořádek. Pro některé státy chybí nebo je úplně jiná než jinde ..
Nakonec jsem to nevydržel a udělal jednoduchou stránku kde se mi stahují informace hlavně z TMDB s možností filtrů. Docela mě překvapilo, že třeba pro film Jak vycvičit draka je u nás v ČR doporučený věk  15+
nakonec jsem si nechal do svojí stránky nakopírovat přístupnost v několika dalších zemích .. pro přehlednost  a jsou to občas zajímavé údaje.

Napadlo mě že by bylo hezké mít nějaký vyhledávač pomocí API s přihlédnutím věku diváka ... má to trochu mouchy ale pro moje účely to asi stačí. 
Kontrola filmu co začíná v TV případně když si večer plánujeme něco pustit z VOD služeb ..  budu kontrolovat asi tady u sebe na stránce narychlo spíchlé AI  4

EDIT:
pro zajímavost, tu rychlokvašku narychlo spíchlou AI za 5 minut můžete vyzkoušet zde

RE: TheMovieDb Helper - JiRo - 13.6.2025

@Lukas78: Co si pamatuji, tak se tímhle kdysi zabýval @BBaron:. Zjevně v době, kdy se mu narodili děti, tak to chtěl ve své databázi řešit nějak z gruntu. A už tenkrát se ukázalo, jak je to složité a jak ta data chybí. Ono, co si budeme povídat, lidé do té TMDb horko těžko vloží informce o titulu a obrázky, a ještě aby tam vkládali i informace o parental certifikaci. Ono je taky složité, ten oficiální údaj najít. Ostatně ani csfd.cz tam tu informaci v nějaké standardní formě nemá. Občas tam sice jsou vidět texty jako Mládeži přístupné, ale to je tak asi všechno. Hodně tomu napomáhá i to, že ty meze stáří pro jednotlivé úrovně nejsou mezi státy ani trochu konformní. Ale jinak Tě chválím, že na tohle doma dbáte. To dělá málokdo. Většinou se lidé tak maximálně zajímají jen o to, jestli ten daný film není "péčko". A pamatuji si na mé mládí, přelom 60. a 70. let minulého století, kdy se tohle všechno zvládlo jen dvěma kategoriemi restrikce - Mládeži nepřístupno (mládeží byl člověk do 15 let) a Nepřístupno do 18 let. 3

Pro zájemce dobré info zde Motion picture content rating system.

A aby ta informace byla úplná, tak český systém parental certification, který ve výše uvedené tabulce chybí, je tento:
  • "Bez omezení" (P): Pro všechny věkové kategorie.
  • "Pro všechny věkové kategorie" (P): Pro všechny věkové kategorie.
  • "Pro děti od 7 let" (7): Doporučeno pro děti od 7 let.
  • "Pro děti od 10 let" (10): Doporučeno pro děti od 10 let.
  • "Pro děti od 12 let" (12): Doporučeno pro děti od 12 let.
  • "Pro děti od 15 let" (15): Doporučeno pro děti od 15 let.
  • "Nebezpečné" (N): Pro dospělé.

RE: TheMovieDb Helper - Lukas78 - 13.6.2025

@JiRo: ono prostřední dcera (22 let) přiznala že měla dlouho trauma že jsem ji kolem 9-10ti let pustil Jurský Park na dovolené v Jeseníkách před návštěvou Dinoparku. Tak teď je nejmladší 9 a nerad bych udělal stejnou chybu.  Cry  I když je každá jiná, je jiná i doba a mám pocit že co pro film platilo před 20ti lety nemusí platit dnes.
Striktně se tím neřídím ale k této informaci po zkušenostech raději přihlížím i když finální právo veta má i manželka  3

Edit:
Jinak díky i za přehled
a tím že se v každém regionu používá jiný systém, stupnice i označení přístupnosti .. je pěknej maglajs  3

RE: TheMovieDb Helper - TUNN - 05.7.2025

Zdravím přítomné nadšence.
Moc prosím o radu. 
Uspěšně jsem spojil tmdb helper s YAWSP tedy co se týče filmů. Ale nedaří se mi nastavit TMDB heper co se týče serialů
místo aby mi naskočíla volba play YAWSP ta mi naskočí pouze vyhledávání YAWSP a prepne se na aplikaci YAWSP což je na prd.
Zkoušel zde nejaké postupy ale bez výsledku. Jen pro upřenení používám coreelek.
Pomůže nekdo??? 

Ješte jeden dotaz. Stává se že při výběru filmu a následném zpuštení mu to pustí jiný film. Je zbusob jak to to
minimalizovat?