![]() |
|
Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android (/prispevek-zla-orientacia-videi-z-mobilu-na-tv-android) |
Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - kepak1 - 17.10.2024 caute potreboval by som poradit mam TV sony s androidom a v nom apku KODI ak dam video z mobilu nahrane vertikalne-napr.toto ![]() prehrat na TV, tak KODI ho prehra takto (ponecha vertikalne zobrazenie ale video v nom otoci o 90°) ![]() ak zmenim v nastaveniach aby otocilo video o 90° tak ho prehra takto ![]() viete mi poradit ako nastavit KODI tak aby mi videa z mobilu nahravane vertikalne prehraval normalne ? takto.. ![]() takto videa z mobilu prehrava vstavany prehravač medii od Sony, ale neprehrava vsetko ..seka, pada, sam sa reštartuje...preto to chcem cez KODI lebo ten ide stabilne dakujem RE: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - JanoHD - 20.10.2024 Treba kuknut nastavenia videa, tam ide otočiť aj orientáciu aj pomer strán. Neviem aký maš skin ale v defaultnom sa pri pozerani videa dostaneš cez ozubené kolečko pri spustenom videu RE: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - kepak1 - 23.10.2024 (20.10.2024, 13:20)JanoHD Napsal(a): Treba kuknut nastavenia videa, tam ide otočiť aj orientáciu aj pomer strán. Neviem aký maš skin ale v defaultnom sa pri pozerani videa dostaneš cez ozubené kolečko pri spustenom videu ahoj, to co radiš som skusal uz v nastaveniach no nikdy sa video neotoci do spravneho smeru hoc menim orientaciu aj pomer stran vzdy mi ho zobrazuje tak ako som uviedol v prispevku hore... iba Sony media prehravac to prehrava spravne a tam nenastavujem nic ale ako som spominal ta sony apka seka,pada, neprehrava... n RE: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - JiRo - 23.10.2024 @kepak1: Měl bys v tom nastavení, o kterém píše @JanoHD:, najít pro Videa položku Orientace a ten nastavit na Z metadat a pak spustit položku Nastavit jako výchozí pro všechny videa. Pak spusť přehrávání videa znova a už by to mělo být v pořádku. RE: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - kepak1 - 26.10.2024 ahojte skusal som všetky rozne nastavenia a kombinacie ale nic z toho nepomaha proste video nahrane v mobile vertikalne si Kodi prehrava sice v 9:16 rozliseni ale video preklopi o 90°dolava a roztiahne pre ukazku opat video prehravane v Sony media player ![]() Kodi pri nastaveni: - režim zobrazenia: normalne - orientacia: z metadat (video preklopi o 90°dolava a roztiahne ) ![]() Kodi pri nastaveni: - režim zobrazenia: normalne - orientacia: 90° (video preklopi o 90°dolava a prehra normalne ale kto by takto pozeral video nahrate vertikalne?) ![]() Kodi pri nastaveni: - režim zobrazenia: normalne - orientacia: 180° (nic sa nezmenilo prehrava ako pri orientacii: z metadat) ![]() Kodi pri nastaveni: - režim zobrazenia: normalne - orientacia: 270° (nic sa nezmenilo prehrava ako pri orientacii: 90°) ![]() Kodi pri nastaveni: - režim zobrazenia: 16:9 či povodna velkost či vlastne - orientacia: z metadat ci 90° ci 270° ![]() skusil som teda VLC ale bez uspechu...aj tam ked robim rozne nastavenia video neprehrava normalne ako v mobile ![]() OK pani mam to! musel som v hlavnom nastaveni pre "Prehravač - Videá - Spracovanie - vypnuť položku hardwarovej akcelerácie - MediaCodec".... a už ide všetko ako má.. nezavisle na tom ako som natacal videa na dovolenke ci vertikalne ci horizontalne kazdopadne vdaka za rady ![]()
RE: Zla orientacia videi z mobilu na TV Android - kepak1 - 26.10.2024 ale vypnutím hardwarovej akceleracie sa ovplyvnilo prehravanie vsetkeho mkv ci 4K videi-vsetky su nevyrazne tmavsie akoby bezfarby... ![]() co uz...budem to prepinať az tak casto videa z mobilu na TV nesledujem |