XBMC-Kodi.cz
Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse)
+--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy)
+--- Téma: Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování (/prispevek-stahovani-filmu-nelze-pokracovat-po-odpauzovani)

Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - salkomafia - 07.2.2025

Ahoj,
poradíte mi s nastavením, aby se film při pause stahování nestahoval znovu od začátku? Ukladám na SMB server s min. verzí 2. Pokud ukládám lokálně na disk, tak vše funguje správně.

Děkuji.
Pavel

RE: Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - JiRo - 07.2.2025

@salkomafia: Gratuluji. Myslím, že jsi jeden z kandidátů na nejhorší příspěvek roku. Ale máme teprve únor, třeba tě ještě někdo trumfne...

Jaké funkce či jakého doplňku Kodi se to týká? A pokud to víš, a já tipuji, že ano (sám to asi tuším), proč nepíšeš v tématu, které je tomu doplňku věnováno? To je fakt takt těžké si přečíst pravida a zásady tohoto fóra a případně se před tím, než založíš další zbytečné téma v obecné diskusi, zamyslet?

RE: Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - meda - 07.2.2025

@JiRo: Já vidím plus v tom, že píše gramaticky čitelně a nakonec poděkoval. To se nestává často.
@salkomafia: Mně zařazení do obecných žíly netrhá (však je v podtitulu "Nevíte si s něčím rady..."). Jiní začnou třeba v "Novinky /Chyby, návrhy, ... nové nápady ... týkající se tohoto fóra".

Podívej se do sekce Doplňky video a najdi doplněk, kterého se toto týká.
Mimo verzi doplňku je dobré uvést operační systém s Kodi, popsat SMB server (nastavení uspávání?).
A hlavně, proč? a jak používaš "pause", co při ní Kodi dělá.

Možná je jediná správná odpověď nepauzovat.

@meda: No, kdybych si měl vybrat, tak raději nějakou tu gramaticky špatnou větu a bez poděkování, než tohle.

S pravděpodobností 2 až 3 devítek odhaduji, že se jedná o Stream Cinema Community a pauzu při použití funkce Stahování. Odpověd by v tomo případě byla jednoduchá. Ta funkce má svém mouchy a tohle je jedna z nich. Zhruba vím (nebo se to i ví obecně) v čem je problém, ale za současného stavu jak doplňku, tak celé situace kolem vytížení WS i pirátského sdílení obecně se do toho asi nikomu nechce. Kdo umí, stahuje přímo z WS, ostatní se s omezením/nedokonalostí/chybou této funkce musí smířit.

RE: Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - salkomafia - 07.2.2025

Ano, jedná se o SCC. Omlouvám se za zbytečné téma a můžete ho klidně smazat, ať tady nespamuji. Díky za odpověď.

RE: Stahování filmů - nelze pokračovat po odpauzování - meda - 07.2.2025

@JiRo: A jak jiné chování chyby (když obecně víš) vysvětluješ, s přihlédnutím k rozdílu mezi stahováním na lokální disk a stahováním přes SMB na síťové úložiště?

@meda: Chtěl jsme se tomu vyhnout a nepokračovat v tématu, který ani v názvu ani v dotazu nespecifikuje, o co se vlastně jedná, tedy o jakou funkci jakého doplňku.

Už si moc nepamatuji, ale byla tady nebo na tehdy ještě žijicím fóru Stream Cinema Community kolem toho diskuse s návrhy, že by se to mělo řešit, ošetřit (aby tam ta možnost přerušení stahování tedy v těchto případech nebyla) nebo alespoň minimálně popsat ta omezení, s obvyklými argumenty typu "mně to chodí, nic se měnit nebude". Tenkrát jsem to zkoumal dost důkladně, výsledkem bylo zjištění, že snad díky způsobu implementaci SMB v Kodi (ale nejsem si tím 100% jistý), to u přímého samba cílového umístění stahovaného souboru navázat nejde, resp. to, tak jak je to napsané v SCC, nefunguje. Snad byly i nějaké návrhy, co by se mělo vyzkoušet, ale nebyla vůle... Ale to je už hluboká minulost.

Hrál sem si s tím poměrně dlouho, ale pak jsem to všechno, včetně poznámek smazal, takže už nemám na co navázat. Tím spíše, že osobně jsme si to vyřešil tak, že stahuji na lokální adresář, ale ten mám "moutnutý" na samba úložiště NAS. Funguje to správně, zřejmě samba v systému ta omezení nebo omezení možnosti nastavení samby v Kodi, nemá. Mám to vyzkoušené na *ELEC systémech (tam je to záležitost nastavení v storage/.config/system.d adresáři, viz cifs.mount.sample. @salkomafia: nám stále detaily o jeho prostředí nesdělil, takže jen težko můžeme odhadovat, zda tohle řešení je možné i u něj. Je jasné, že tenhle workaround asi nepůjde tak jednoduše jako v *ELEC udělat u všech systémů.