XBMC-Kodi.cz
Uptime Robot - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Programy a hry (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-programy-a-hry)
+--- Téma: Uptime Robot (/prispevek-uptime-robot)

Uptime Robot - JiRo - 13.2.2025

[attachment=11271] Předkládám alpha verzi doplňku Uptime Robot, kterou je možné zařadit do skupiny tzv. Easy Tools.

Co je to Uptime Robot

Uptime Robot je webová služba, které umožňuje monitorování stavu služeb/serverů a jejich prezentaci na přehledném webovém rozhraní. Využívá ho celá řada webových a databázových aplikací, mezi jinými i Stream Cinema Community nebo Trakt.tv. Znát stav obou aplikací je, i pro řadu uživatelů tohoto fóra, poměrně důležité. Jistě, je pro to možné využít webové rozhraní služby, ale někdy by se hodilo, mít možnost zjistit stav přímo z prostředí Kodi. Lze to udělat různými způsoby, od trvalého monitorování (24/7) se zobrazením dostupnosti služeb, až jednoduchou možnost zobrazit na vyžádání podobné informace tak, jak to zobrazuje web Uptime Robot.

[attachment=11272] [attachment=11273]

Co doplněk Uptime Robot dělá?

Vybral jsem si z možností tu posledně jmenovanou, přičemž jsem redukoval množství infomací. Prakticky tak doplněk zobrazí stav vybraných služeb backendů Stream Cinema Community a Trakt.tv:
  • název služby/serveu
  • dostupnost v průběhu posledních 90 dní
  • aktuální stav
Řešení jsem koncipoval tak, aby se informace aktualizovaly peridodicky, ale v alpha verzi jsem tuto možnost nakonec nerealizoval. Doplněk tedy zobrazí stav obou služeb při jeho spuštění, chcete-li stav aktualizovat, stačí stiknout tlačítko OK na dálkovém obladači nebo klávesu RETURN na alfanumerické klávesnici.

[attachment=11274] [attachment=11275] [attachment=11276] [attachment=11277]

Chápejte to jako první pokus, který vznikl za jedno odpoledne, pokud bude zájem a přijdou něaké nápady, jak řešení doplnit, rozšířit nebo jinak upravit, a bude mi to dávat smysl, mohu se tomu věnovat i nadále.

Co ještě nefunguje nebo na co je potřeba si dát pozor!

Kromě funkcí v nastavení doplňku, které zatím nejsou žádné, je to:
  • Doplněk je řešený jako script, tzn., že obsahuje i definici zobrazení. Defaultní zobrazení je ověřené pro výchozí vzhled Estuary a jeho modifikace, testoval jsme ho i se vzhledem Confluence. U jiných doplňků zobrazení nemusí fungovat. Pokud ale bude zájem, mohu pro jiné vzhledy definici zobrazení doplnit.
  • Zatím doplněk umožňuje spuštění více instancí scriptu. To zatím v doplňku není ošetřeno, ale brzy to tam doplním.
  • Všechny texty jsou zatím jen v angličtině, zachovávám u nich logiku a názvy z webu Uptime Robot.
To-Do
  • zamezení spuštění dalších instancí
  • další mody zobrazení
  • periodický refresh s periodou 1 minuta
  • ...
Dostupnost doplňku
  • nyní je doplněk ve verzi, které říkám Alpha. Myslím tím, že je ve velmi rané fázi, co se týče jeho běžného používání a uživatelé by měli být opatrní.
  • zatím bude doplňek dispozici ke stažení v zip zde na fóru, časem a pokud o to bude zájem, ho plánuji umístit do zdejšího repozitáře
Podporované skiny
  • Explicitně podporované skiny:
    • Estuary Easy - id: skin.estuary-easy
  • Skiny jejichž zobrazení s default definičním souborem a nastavením rozllišení Kodi 1080 bylo ověřeno a funguje správně:
    • Estuary - id: skin.estuary. Předpokládám (i když jsem to neověřoval), že se to týká i všech známých běžných a rozumných modifikací tohoto skinu.
    • Confluence - id: skin.confluence. I tady předpokládám (a i tady jsem to ale neověřoval), že se to týká i všech známých a běžných a rozumných modifikací tohoto skinu.
Pokud někomu zobrazení s default definičním souborem nebude fungovat správně, informujte mě v tomto tématu. Pokud to bude možné, vytvořím pro vámi používaný vzhled explicitní definiční soubor a zařadím ho do instalace následující verze doplňku. Musíte ale uvést verzi Kodi a typ a verzi vzhledu, který používáte a také uvést zdroj, ze kterého jste vzhled instalovali. Já si ho pak nainstaluji také a definiční soubor pro něj vytvořím.

Doplněk ke stažení

Aktuální verze doplňku v zip formátu ke stažení a instalaci v Kodi je připojena níže. O případných aktualizacích budu v tomto tématu informovat novým příspěvkem. Novou verzi najdete vždy na konci tohoto 1. příspěvku.

RE: Uptime Robot - jkmh - 13.2.2025

Scriptík prostuduju. Sám používám řešení, že se uptime jen monitoruje a formou dialogu mi ukáže, která služba je off. Pokud je tedy off. YMovie mám pochopitelně zakázané.

Počet takto řešených informací musím krotit, protože používám smart DO a tam není dostatek jednoduše dostupných tlačítek na vyvolání okna.