XBMC-Kodi.cz
Xiaomi vs Samsung aneb Xiaomi 100" Max 2025 vs značka - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware)
+--- Fórum: HW - Android boxy a Android TV (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-android-boxy-a-android-tv)
+--- Téma: Xiaomi vs Samsung aneb Xiaomi 100" Max 2025 vs značka (/prispevek-xiaomi-vs-samsung-aneb-xiaomi-100-max-2025-vs-znacka)

Stran: 1 2 3 4

Xiaomi vs Samsung aneb Xiaomi 100" Max 2025 vs značka - Rossi D - 11.3.2025

Docela mě zaujal poslední výstřelek, Xiaomi TV Max 100" 2025 (za docela rozumný peníz). Donutilo mě to popřemýšlet zda nevyzkoušet po letech něco jiného než zobrazovadla od Sama a narušit si tak doma Samo-eko-systém.

- Jaké je vůbec porovnání těchto dvou značek v odvětví televizorů?
- Lze je vůbec srovnávat?
- Kvalita?
- Máte někdo osobní zkušenost s TV od Xiaomi?
- Máte možnost porovnání?

Válka gigantů pokračuje. Xiaomi má obrovský 144Hz QLED televizor s úhlopříčkou 2,5 metru za 55 tisíc 

[Obrázek: RcC7s0T.png]

Pokud toto téma někoho zajímá či má k němu co říci, sem s tím ... rád se něco dozvím a ještě raději si nechám poradit než udělám nějakou "volovinu". 4 Děkuji všem !

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 11.3.2025

Já bych se tak hloupě neptal, nejlepší je zobrazovadlo "vidět na živo", bohužel tato TV není v žádném showroomu vystavena a vidět ji na vlastní oko je nemožné. Ptal jsem se přímo na Mi Store .... obvolal jsem i obchodní centra, nic ...
Kromě čističky vzduchu, vysavače a zavlažovače nic jiného od Xiaomi doma nemám, nikdy jsem se o TV této firmy nezajímal, zkušenosti nula.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - jkmh - 11.3.2025

No já nevím. V tomhle jsem dost konzervativní a zbytečně neexperimentuji.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - kraftwerk007 - 11.3.2025

Aby to bylo někde vystaveno je podle mě moc brzo.
Jinak k tématu- co jsem našel za info, tak tam je podpora DV a měla by být také podpora DTS.
Já jsem také zastánce Android TV.
Za mě je tedy Samsung out.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 12.3.2025

Pánové děkuji za poskytnutí názoru. Stran vystaveného kusu mi přímo v Mi Store bylo sděleno, že prý tato TV nebude vystavována vůbec stran skladovacích nároků .. tak nevím. Jedině okouknout menší modely 2025, ale menší obrazovka mi nic o obrazu na 100" neřekne. Trochu mě také brzdí stížnosti na přemíru vyskakujících reklam čímž je Xiaomi prý také známo. 
Kvalitu sledování by snad na všech dnešních televizorech měl zajistit jediný zdroj vysílání čímž je u mě stream z IPTV.
Android TV mě také láká, používám jej v autě (CarPlay).

RE: Xiaomi vs Samsung ? - JiRo - 12.3.2025

Tak ono to zní jako výmluva, to o tom skladování, ale když si člověk uvědomí, že ta televize je v krabici, která má na šířku minimálně 2,20 metry, vysoká bude někde kolem 1,40, tak to už není žádná sranda. Když si představím, že bych to chtěl stěhovat do patra v našem bývalém rodinném domě, tak bych asi musel přes terasu a francouzská okna nebo rozebrat zábradlí na schodišti.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 12.3.2025

Mno je to "kravka", ale za 699,-Kč dovezou, donesou a popřípadě nainstalují do provozuschopného stavu. Z toho bych strach ani neměl, pozdější manipulace s 60kg mazlíkem bude asi horší i když zezadu to má dvě bytelná velká madla.
Spíš mám obavy z toho, že jsem ji neviděl na vlastní oko a že můžu být popřípadě z obrazu zklamaný a následně to celé budu muset vracet zpět 8

Kurňa tak jsem to udělal ......  8 V pátek přivezou ... snad to nebyla velká hloupost.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - kraftwerk007 - 12.3.2025

Hustý  1
Tak pak dej nějaký poznatek.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - meda - 12.3.2025

3 GB + 32 GB Mimořádně velké vnitřní úložiště
Stále jsou na tom Android telefony lépe.
Informaci o jasu/svítivosti nenalézám.

Jsem zvědav, pokud postavíš TV vedle sebe.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - jkmh - 13.3.2025

Zvědavý jsem taky.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 13.3.2025

Také jsem na to zítra zvědavý, dám pak info  4 Stran jasu a svítivosti jsem nic nenašel, jen poznámku o maximální špičce 1200 nitů, přesto nepočítám s nějakými zázraky právě vzhledem k ceně TV.
Před chvilkou jsem brouzdal u Samsungu, uhlopříčku mají zatím "pouze" 98" model 2023 za 999990,- (100K cashback), je fakt, že to bude nabušená vlajka vším možným včetně super panelu s 8K + solární DO nabíjené osvětlením místnosti. 4
To porovnání dvou TV vedle sebe asi nebude možné, Xiaomi jde do ložnice místo 65" který dnes putoval dále do rodiny  1 V obýváku mám 75", ale s tou bych nerad hýbal, je podobně těžká jako tento nový macek, ale pokusím se vymyslet nějaké porovnání až budu mít TV na místě.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - meda - 14.3.2025

Do ložnice... Z jaké vzdálenosti pro diváka? Já myslel, že to budeš mít ve fitku 1

RE: Xiaomi vs Samsung ? - JiRo - 14.3.2025

@meda: 2,5 m uhlopříčka, to bude delší jak 2 m, s šířkou kolem 1,6 m. To je už plocha skoro jako manželská postel. Třeba na tom tedy budou ležet. 1

RE: Xiaomi vs Samsung ? - meda - 14.3.2025

@JiRo: Ano, to je hardcore varianta. 6
Já si ale představoval, že na té úhlopříčce jsou už sportovci a čeští fotbalisti téměř v životní velikosti.

Když si vzpomenu, že na staré černo-bílé skleněné obrazovce nebyl někdy při hokeji vidět puk (touš)...
Promiň @Rossi D za off topic

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 15.3.2025

Tak jsem zde s prvními dojmy. 

- Ano, je to "kravka"
- Ano, je v ložnici, díváme se ze vzdálenosti cca 4m
- Ne, neležíme na ní  1
- Ne, nejsme jako diváci u silnice co kroutí hlavou za projíždějícím autem  1

Nejsem žádný znalec současných TV technologií, vše okolo této 100-palcovky hodnotím pouze z vlastního pohledu, krátkodobého testování a vjemů mého oka. Stejně tak přiložené fotografie nejsou schopné podat 100% věrohodnost toho jak to na panelu reálně vypadá, ukazují pouze to co vyfotil můj telefon svou optikou (S24U)
Uši mám také své a žádné záznamové zařízení následně nepřednese to co 100% ne/slyším.
Píši to jen na okraj, pokud by někdo chtěl rozebírat do detailu kalibrace, barvy, decibely atd..  4 
S TV se teprve seznamuji, není tedy možná vše nastaveno tak jak by mělo být.

Pokud by si Xiaomi MAX 100" (2025) chtěl někdo pořídit je nutné si dobře rozmyslet kam jí následně umístí, potažmo si uvědomit rozměry/váhu balení výrobku od přepravy až po finální umístění.

Pár dat o balení:

šířka - 244,9 cm
výška - 147,6 cm
hloubka - 26,2 cm
váha - 76kg

Pár dat o přístroji:

šířka - 222,9 cm
výška - 134,4 cm
hloubka - 43,7 cm (včetně nožiček)
váha - 59,6kg

Krabice na mě udělala opravdu dojem, hlavně svou velikostí, po vybalení se k zařízení dostavil pocit respektu. 3

TV na místě ... nechal jsem ji necelé dvě hodinky "odpočinout" a začal jsem s testováním.
Náběh televize je velice rychlý, lze si vybrat z několika režimů "standby" a při výběru středu, je spuštění téměř okamžité.

Tovární nastavení panelu (barva/zvuk) je docela zdařilé a dostačující. TV dobře spolupracuje s externím zařízením (Kodi box), na první dobrou jej umí ovládat včetně ON/OFF režimu a to i hlasem (opravdu dobrá věc)
Úložiště panelu není nijak veliké, ale 32/3GB jsou dostačující na přidání spousty aplikací z Google Play. Obrovská výhoda Google systému  je vše "pod jednou" střechou, fotografie, videa atd jsou vždy po ruce. Je to jako když si projíždíte značně přerostlý telefon v Google Home.  4  Veškeré smart ovládání domácnosti je přístupné i z DO na TV.

Nainstaloval jsem si tedy aplikace co potřebuji, po úvodním přihlášení k mému Google účtu jsou u stažených aplikací při prvním spuštění doplněny registrační údaje pomocí telefonu, rychlé, bez potíží.

YouTube se rozjelo přesně dle mých preferencí, stejně tak Fotky které mohu použít i jako šetřič obrazovky.
Netflix, Dysney+, OnePlay, SkyShowTime, Prima+ bez nejmenších potíží, každá tato aplikace najíždí rychle a bez škobrtnutí. Použil jsem již pouze aplikaci OnePlay, O2TV mi bude za cca 3 týdny končit (dle mailu od O2).
Na závěr jsem si nechal instalaci Kodi přímo do prostředí TV, neměl jsem celkem žádné očekávání ... leč box asi již nebude zapotřebí .. Okamžitý přístup ke Kodi z plochy televizoru, rychlost, vysoké rozlišení 3840x2160, bezproblémové propojení s NAS, co více si přát. 

Obraz je doslova fantastický, ostrý jako břitva, barvy (1,01 miliard) perfektní, nyní budu sledovat i starší filmy s novým zážitkem (barvy, ostrost, velikost), zvuk se čtyřmi reproduktory 2xvýška/2x širokopásmo (bez soundbaru) je v rámci možností také super. 

Je to tu samý superlativ, nenarazil jsem opravdu na žádný prvek který by nefungoval nebo mi nějak vadil, možná je to prvotní nadšení, respekt z velké obrazovky, nevím, nebo že by byla opravdu tak dobrá? Nová technologie také asi udělala své, uvidíme jak to bude vypadat dále. Zatím je pro mě největším tajemstvím nepochopitelně nízká cena toho obřího a dokonale funkčního televizoru vs předraženost Samsung panelů ???:::_

Pár parametrů:

Displej:
QLED
rozlišení - 4K 3840x2160
barevný rozsah - DCI-P3 94%
hloubka barev - 1,07 miliardy
frekvence - 144Hz
MEMC - 4K 120Hz
úhel sledování - 178/178 stupňů
technologie - HDR, HDR Dolby Vision, HDR10+, HLG, Filmmaker

Repro:
2x15W - Dolby, Dolby Atmos®, Dolby Vision®

Google TV

Smart Home:
- vestavěná služba Google Assistant
- Chromecast built-in™
- podpora technologie Miracast
- Apple AirPlay

Připojení:
- Wi-Fi 6, dvoupásmová, 2,4 GHz/5 GHz
- 3× HDMI 2.1 s podporou CEC ALLM VRR HDMI 1 a HDMI 2 s podporou 4K 144 Hz HDMI 2 s podporou eARC
- 2× USB (1× USB 2.0 + 1× USB 3.0)
- Ethernet (LAN)
- Optický digitální zvukový výstup
- 3,5mm konektor pro sluchátka
- Slot na kartu CI+
- DVB-T2+C / DVB-S2

Napájení:
450W

Montáž na stěnu:
700 × 400 mm

RE: Xiaomi vs Samsung ? - kraftwerk007 - 15.3.2025

Díky za info.
Hned dotaz- když vyvoláš EPG z interního tuneru( pokud máš něco naladěné), jak je zobrazeno?

RE: Xiaomi vs Samsung ? - meda - 15.3.2025

Thumbup 1 Thumbup

Láci zřejmě určuje panel. Žádné dodatečné micro dots, tedy dobarvovací tečky - tipuji, že je to velkosériový panel pro informační stěny hal a TV studií.

Důležité být spokojený.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - Rossi D - 15.3.2025

@kraftwerk007: Bohužel neodpovím, jiný signál než IPTV nemám, nemohu ověřit  8

@meda: ... no kdo to má, velkosériový panel pro informační stěny hal v ložnici  1 1 1 ​​​​​​​ 1 ​​​​​​​ 2 ​​​​​​​ Thumbup

RE: Xiaomi vs Samsung ? - JiRo - 15.3.2025

No super. To vypadá opravdu hodně dobře.

RE: Xiaomi vs Samsung ? - meda - 15.3.2025

Také si myslím, že ukazuje dobře. A také by tak měly vypadat ceny dvoumetrových úhlopříček. Vždyť ta elektronika je pořád stejná.

Zastrč tam, prosím, nějaký drát a zkus naladit DVB-T2, i kdyby našla jen 3 stanice. Také mne zajímá fotka k EPG tuneru..?
A jak reaguje automatický jas obrazovky podle denní doby?