XBMC-Kodi.cz
iDnes>tv - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video)
+--- Téma: iDnes>tv (/prispevek-idnes-tv)

iDnes>tv - jkmh - 22.3.2025

Proč nový doplněk
Před cca 6 měsíci přestal fungovat doplněk iDnes TV. Dost mi to vadilo, protože jsem rád sledoval tamní témata, hlavně technická a nostalgická. Zkoušel jsem původní doplněk opět zprovoznit, ale nedařilo se mi to. Zřejmě proto, protože web TV.iDnes.cz byl celý předělán a API, pokud existuje, jsem nesehnal. Použil jsem tedy stejný princip jako je u doplňku Tipsport.cz. Jeho nevýhodou je složitější instalace a zdlouhavé načítání stránek. Pokud má téma např. 100 stránek, načtení všech trvá i 15 minut. Doprogramovat cache pro opakované použití jsem nedokázal.

Instalace

Nyní stejný postup instalace jako jakékoliv jiného doplňku ze ZIP souboru. Kódy v oknech ignorujte.

Windows
Zde je instalace jednoduchá. Nejdříve ale nainstalujte doplněk Selenium and Web Drivers. V doplňku si jako prohlížeč zvolíte místní Chrome a to je vše. Doplněk si stáhne a nainstaluje potřebný driver.

CoreELEC
Mimo instalace doplněk Selenium and Web Drivers musíte ještě nainstalovat ještě vlastní Selenium. Tady to tak jednoduše nejde. Z repozitáře CoreELEc musíte nainstalovat Docker a do něj Selenium. Selenium Grid pracuje jako  virtuální Chrome. V doplňku potom jako prohlížeč zvolíte Selenium Grid. Selenium musíte nainstalovat pomocí SSH jako kontejner.

Kód:
docker create --name=selenium-chrome -e TZ=Europe/Prague -p 4444:4444 -p 7900:7900 --shm-size="1g" --restart unless-stopped --privileged seleniarm/standalone-chromium:latest

docker start selenium-chrome

Pokud jste vše nainstalovali správně, pak v terminálu na příkaz

Kód:
docker ps

bude odpovědí něco jako

Kód:
CONTAINER ID   IMAGE                        COMMAND                  CREATED        STATUS        PORTS                     NAMES
abcd1234efgh   seleniarm/standalone-chromium   "/opt/bin/entry_poin…"  10 minutes ago Up 10 minutes 0.0.0.0:4444->4444/tcp   selenium-chrome
 Tím máte hotovo a můžete iDnesTV užívat.

Linux
Instalaci na linuxu jsem zkoušel jen ve virtuálním LinuxMint. Pokud je ve standardní instalaci postup jiný, podělte se. Postup je v principu stejný jako v CoreELEC, jen kvůli právům musíte instalovat pomocí sudo.

Kód:
sudo docker create --name=selenium-chrome -e TZ=Europe/Prague -p 4444:4444 -p 7900:7900 --shm-size="1g" --restart unless-stopped --privileged seleniarm/standalone-chromium:latest

sudo docker start selenium-chrome

Obdobně můžete provést i kontrolu

Kód:
sudo docker ps

Kdo používá doplněk Tipsport.cz, je těch postupů ušetřen. Stačí nainstalovat jen doplněk iDnesTV.

Zde děkuji @waladir: za námět a i za některé části kódu, které jsem z doplňku Tipsport.cz použil.

Historie:
1.2.2 (23.03.2025)
- oprava chyby name 'encoded_full_url' is not defined

1.2.1 (23.03.2025)
- odstraněna závislost na Selenium, jednodušší instalace, vyšší rychlost načítání stránek

1.1.2 (22.03.2025)
- první veřejná verze

RE: iDnes>tv - JanoHD - 22.3.2025

Nazdar, konečne to niekto vytvoril znovu, premýšľal som aj ja nad refactoringom, avšak nad jednou vecou mám výhradu. Myslím si že zbytočne využívaš selenium... Stačila by kombinácia urllib3+bs4, čo aj umožní ostatným doplnok využívať.

Na stránke je síce JS ale nie je dynamicky generovaný, takže myslím si že naozaj urllib3+bs4 je lepšia kombinácia, ak by ťa to zaujalo môžeš sa inšpirovať mojim doplnkom https://github.com/VincoNafta/plugin.video.tvlux.sk

RE: iDnes>tv - jkmh - 22.3.2025

@JanoHD: Díky za reakci. Zkusím to znova. Tu dvojkombinaci jsem také zkoušel, ale pořád to chtělo po mně  řešit coockies při generování submenu bez založení účtu. Ale třeba jsem něco dělal špatně.

Jak se k tomu iDnes postaví, nevím taky

RE: iDnes>tv - JanoHD - 22.3.2025

Keď tak k tým cookies nájdeš dačo tu, môžeš sprobovať toto ...
https://stackoverflow.com/questions/2422922/python-urllib3-and-how-to-handle-cookie-support

RE: iDnes>tv - jkmh - 22.3.2025

@JanoHD: Dík. Zatím mě to tolik netrápí. Jsem sice v důchodu, ale jaro je tady a jsou důležitější věci. Uvidím, jaký bude zájem.

RE: iDnes>tv - jkmh - 23.3.2025

Vydána zjednodušená verze. Selenium odstraněno.

RE: iDnes>tv - JanoHD - 23.3.2025

Skoro dobré až na takúto srandu....

@JanoHD: Kouknu na to. Opravy dělám on the fly a někde se při archivaci vloudila chybička.  1

Verze 1.2.2 opravena chyba name 'encoded_full_url' is not defined

RE: iDnes>tv - JanoHD - 23.3.2025

Fantázia ide to, možno taká pripomienka do buducna, síce to bude menej user friendly ale možno by bolo dobré urobiť systém stránkovania ináč aby server používateľa nezabanoval ak sa toho načíta viac ako 20 requestov

@JanoHD:  Díky. Stránkování jsem částečně řešil tím, že v nastavení je předvolba na načítání stránek Automaticky/Ručně

Protože jsem musel do pluginu vložit cockies natvrdo, spíš mám strach, jestli budou platné pro každého a jak dlouho.