XBMC-Kodi.cz
Google TV Sharp - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - software (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-software)
+--- Fórum: Operační systémy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-operacni-systemy)
+---- Fórum: Android / Android TV (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-android-android-tv)
+---- Téma: Google TV Sharp (/prispevek-google-tv-sharp)

Google TV Sharp - Davirek - 18.4.2025

Prosím Vás o názor na můj problém. Pořídil jsem Google TV Sharp 55FQ5EA. Využívám ji na stream všeho možného včetně Kodi. Aktuálně mám nainstalovanou poslední verzi Kodi z Google obdodu. 21.2 Omega. Stává se mi, že i určitých streamů ( není to nějak přesně pravidelné, ani tak nezáleží na datové objemové náročnosti ) že se obraz začne sekat až do úplného zastavení.
Někdy stačí stream o velikosti 5Gb jindy se to stane u filmu s 25Gb ale už tak nějak mám vysledované, že to blbne u obrazově náročnějších scén. Kde je více světla, odlesků, efektů. Posledně např. Gladiátor 2 v posledním souboji gladiátora v řece. Vodní hladina je dost náročná na výkon.
A teď si říkám, kde je chyba. Připojení mám 1giga. Mnohokrát jsem různě testoval a neřekl bych, že je to připojením, nebo že mi Internet padá. TV má Wi-Fi 5 když to připojím takto dat. tok je tak okolo 250Mb pokud to zapojím kabelem přes Lan tak běží cca 90Mb TV má slabší síťovku ( 100 ) Nicméně problém se vyskytuje v obou případech. Laboroval jsem s velikostí cache aktuálně mám nastaveno tuším 24Mb což je pár sekund dopředu při kvalitním streamu. Ale zkoušel jsem tam dát třeba 300Mb. V zásobníku bylo načteno dopředu např. Skoro minuta videa a stejně se to začalo sekat. U nejvíce problematických videí jsem sledoval systémové info a tam šlo vidět, že bufer se začíná vyprazdňovat až na nulu a pak se to začalo sekat. A mohla tam být klidně i ta minuta dopředu načtená. Teď si říkám, kde je chyba zda to nestíhá TV nebo internet. Zkoušel jsem i Kodi Maven a tam to bylo stejné.

Google TV Sharp - pixel101 - 18.4.2025

Rychlost Internetu zkus vyloučit tím že video stáhneš na disk nebo přímo do TV.

RE: Google TV Sharp - kraftwerk007 - 18.4.2025

Slabý HW.

RE: Google TV Sharp - Davirek - 18.4.2025

TV má 3Gb Ram. Tak bych čekal, že to utáhne. Někde mám ještě zahrabaný X96 Max krabičku. Ale na TV jsem to chtěl mít hlavně kvůli Dolby vision. Krabička to neumí.

RE: Google TV Sharp - kraftwerk007 - 18.4.2025

Velikost RAM neříká nic o výkonu procesoru, SW zpracování atd.

RE: Google TV Sharp - JiRo - 18.4.2025

@Davirek: Málo informací, nepíše, z jakého zdroje videa přehráváš. A proč nevyzkoušíš to, co ti psal @pixel101:? A mimochodem, velikost RAM není jediné kritérium, které ovlivňuje výkon HW.

Jinak problémem může být i kombinace všeho toho, co už předchůdci napsali a ještě něčeho navíc. To všechno už tady bylo:
  • nestíhá dodávka dat pro plynulé přehrávání, limit na straně tvého providera nebo kdekoliv po trase
  • nestíhá zdroj, pokud jde např. o videa z doplňku SCC (což ale nevíme), mohls narazit na server, který nestíhá nebo nestíhá v určitý čas dne (nejčastěji v prime time)
  • dynamika scén zatěžuje HW dekódováním a následným vykreslováním tak, že příliš velké zatížení CPU omezí i plynulý příjem dat na rozhraní TV - nevím jaké možnosti ti Kodi v nastavení Přehrávač > Videa > Zpracování nabízí, ale podívej se, zda tam nemáš možnost volby akcelerace a zda není vypnutá
Postupuj systematicky a snaž se od sebe ty jednotlivé problémy oddělit a vyloučit. Zační stažením daného videa (ale tuhle radu už jsi dostal) a přehráváním z TV, pak z místní LAN (tedy pokud to můžeš udělat).

Děkuji za odpovědi. Určitě se budu snažit vyzkoušet vše co půjde. Zkusím stáhnout něco menšího, co mi taky zlobilo a přehrát to napřímo z USB. Ten Gladiátor měl přece jen 25Gb což je velká porce. Co se týče akcelerace MediaCodec jsou obě možnosti zapnuté. Stream jsem pouštěl přes Stream Cinema.

@Davirek: Tak, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu a mohl jsi opravdu vyloučit některé z potenciálně možných důvodů vzniku tvých problémů, musíš to vyzkoušet na tom samém videu.

Nebo začít jinak. Nevím, kdy jsi to zkoušel, ale třeba by pro začátek stačilo spustit to přehrávání v jiný čas dne (rozuměj ne večer po 19. hodině). Pokud to bude v pořádku, je horkým kandidátem na příčinu problém na straně serveru Webshare. Nebo možná zkusit jiný stream. Píšeš o Gladiátoru, předpokládám, že je to Gladiátor II, kde jsou v DV celkem 3 streamy a každý je uložený na jiném serveru (12, 17 a 19) a co o tom z dosavadní zkušenosti víme, každý z těch serverů se, z hlediska zvládání zátěže v prime time, chová trochu jinak.

Ano jedná se o film Gladiátor 2. Jak jsem se v tom teď začal hrabat, tak zkouším různé streamy jak tohoto konkrétního filmu, tak i dalších a vše jede v pořádku. Taky jsem stáhl soubor a pustil napřímo jak navrhoval Pixel a taky v pohodě. Jak píše JiRo filmy většinou pouštím v prime time v 20hod. Celou dobu v pohodě a kolem 21hod to začalo blbnout. Posledně jsem měl problém s Wednesday taky v ten samý čas. Ale pravdou je, že v jiné denní době na TV moc není čas. Takže myslíte, že je chyba na straně serveru. Mám možnost to nějak eliminovat? Myslím tím zjistit aktuálně který server je "volnější " než pustím stream ? Jak jsi zjistil na kterém serveru se daný stream nachází?

RE: Google TV Sharp - jkmh - 18.4.2025

@Davirek: Ne nutně je chyba na straně serveru. Pokud je to vytížením serveru, můžeš udělat jen to, že si pustíš jiný stream. S největší pravděpodobností nebudou všechny streamy na jednom serveru.
Je také možné, že tě omezuje provider, aby jsi mu nedusil svým datovým tokem ostatní uživatele v prime time. To zjistíš tak, že si z mobilu uděláš hotspot a přepneš si sledování stejného streamu ze sítě na hotspot. Pokud to bude stejné, je to severem. Pokud nebude problém, je to providerem.

@Davirek: No, takže s velkou pravděpodobností je tedy problém na straně serveru. Neznamená to, že nemohou současně s tím působit i jiná omezení, ale podle toho co píšeš, tak ten problém na serveru Webshare bude asi zásadní. Jak jsem napsal, jsou tam tři DV streamy, každý na jiném serevru. Zjistit, který server a jak je vytížený jednoduše nelze, resp. se to ze strategických důvodů nezveřejňuje. Prostě si musíš stream pustit a pokud pojede s problémy, tak zkusit jiný, nebo stream v jiném čase stáhnout a nebo on-line sledování nechat právě na ten jiný čas.

Když to teď zkouším, je vidět, že ze dvou serverů to jede vždy s maximální rychlostí mého tarifu, z toho třetího jsou tam vidět občasné poklesy rychlosti zhruba na 70 - 80 % maxima. Je tedy jasné, že tohle se bude s přibývajícím čase směrem k prime time zhoršovat, takže nakonec to asi bude večer nepoužitelné.

Je to složitá problematika. Největší problém je v tom, že člověk hned při výběru nepozná, že za hodinu přehrávání nastane nějaký problém. Vše se tváří naprosto normálně a před koncem se to začne mrvit. Ale jsem rád, že jsme se shodli, že s největší pravděpodobností bude vína na straně serveru. V opačném případě by mi to zlobilo pořád. Připojení mám od Pody a za deset let jsem s nimi neměl nějaký závažnější problém. Takže si nemyslím, že by mě brzdili. Zase tak moc to nesosám.

@Davirek: No jo, je to bohužel tak. Teď jsem ty tři servery testoval a je vidět, že průměrná rychlost s narůstajícím časem klesá. V kritických časech to pak často dospěje k tomu, že tam budou poměrně dlouhé úseky (i několik desítek vteřin nebo jednotek minut), kdy klesne téměř k 0, a to pak samozřejmě ani sebevětší cache nezachrání.

Tak jo. Děkuji pánové za pomoc a objasnění situace. Chce to šťastnou ruku při výběru streamů.

RE: Google TV Sharp - PetrM - 18.4.2025

Podobný problém jsem u Android TV vyřešil Ethernet adaptérem do USB za pár stovek.

RE: Google TV Sharp - meda - 18.4.2025

@PetrM: Od tebe bych tuto odpověď nečekal.
Určitě jsi četl všechny příspěvky?

@Davirek: Takže to ještě uzavřu. V průběhu večera (v časech od 19. do 23. hod.) jsem několikrát pustil test stahování ze serveru 12 (na něm je umístěný pravděpodobně nejčastěji přehrávaný DV stream Gladiátora II). Rychlost stahování 1GB souboru při 10 měřeních kolísala od 23 do 102 Mbps (maximum mého tarifu je 150 Mbps).