XBMC-Kodi.cz
Sosáč 2 verze - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video)
+---- Fórum: Sosáč (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-sosac)
+---- Téma: Sosáč 2 verze (/prispevek-sosac-2-verze)

Stran: 1 2 3

Sosáč 2 verze - jnvk2486 - 29.4.2025

Jak jsem s podivem po několika týdnech zjistil, tak pluginu sosáč jsou dvě verze. Klasika, stará, pro mě neuspokojivá, která je v místním repu, je 1.4.1 od L. Zoubek. A druhá, barevnější, novější, více voleb, uspokojivá je 3.1.0 od zak, repo https://kodi.sosac.to.

Dokáže mi prosím někdo vysvětlit rozdíly, historii, nebo mě na ní odkázat? Díky

RE: Sosáč 2 verze - jnvk2486 - 30.4.2025

Tak asi tohle je jedno ze zapovězených témat zde. No nic, bude reagovat sám na sebe a opravím se. Po chvíli zkoušení "novějšího" sosáče na coreelec jsem došel k tomu, že jsem to dal pryč a vrátil se k k orig verzi. Furt to chtělo přepínat vzhled, nepamatuje si moje volby vzhledu, dokonce mi to zobrazilo při prvním spuštění smazané položky z hlavního menu (Hry, Počasí, atd), bylo to nějaké dost pomalé, při instalaci, jsem musel z instalačního souborů smazat ten velký png, nešlo instalovat přímo přes url repozitáře z webu, atd atd....

RE: Sosáč 2 verze - JiRo - 30.4.2025

@jnvk2486: Zapovězené téma? Ale kdež. Nehledej spiknutí tam kde není. Jen je prostě ten druhý doplněk tak trochu nepovedený, takže se ani nikdo nenamáhá tady o něm diskutovat.

RE: Sosáč 2 verze - Ankroth - 01.5.2025

Tisíc lidí, tisíc chutí. 

Dříve jsem používal klasickou verzi Sosáče (1.4.1), pak na několik let přešel k Baronovo SC a tím, že to nedávno odpískal, jsem se zase vrátil k Sosáči. Díky tomuto vláknu jsem přišel na to, že existuje druhotná verze 3.1.0, takže jsem jí doma hned vyzkoušel a všechno funguje skvěle. Mám to rozjeté na dvou televizích a prozatím jede všechno bez problémů. Vyhledávání funguje, jak má, vše je barevnější a přehlednější. 

Jasně, musíte používat přibalený Esturay-Sosac skin, ale protože Esturay stejně používám, tak je mi to úplně buřt. Ostatně KODI jsem vždy používal jen kvůli SC nebo Sosáči. Prozatím tedy nevidím důvod, proč používat původní (a upřímně zastaralou) verzi 1.4.1.

RE: Sosáč 2 verze - JiRo - 02.5.2025

@Ankroth: Dívat se na to dá různě. Já to hodnotím tak, že je to od autora zneužití komunitního projektu pro ryze komerční účely. Kodi je vybudované na základech principu spolupráce, nezištného sdílení informací a vzájemné podpory a sdílení funkcí jak Kodi, tak jeho doplňků. V tom je jeho síla i vzájemný přínos plynoucí z takového sdílení pro jeho tvůrce, tvůrce doplňků i uživatele. Pokud ale někdo takový komunitní projekt použije pro své vlastní účely bez toho, že by, potlačením zmíněných základních principů, do něj nějak přispíval, je to od něj prasárna. Což ale tobě zjevně nevadí. No, každý to máme zkrátka nastavené jinak...

RE: Sosáč 2 verze - cache - 05.5.2025

@jnvk2486: long story short - povodny doplnok vznikol este v casoch "prveho zjednotenia" a vzniku kodi-czsk repo (dnes uz roky neaktualizovane na githube), pri prechode Kodi na python3 bol prevzaty a aktualizovany tu.

Prave v case toho prechodu na python3, ked nejaku dobu vlastne doplnok nefungoval, sa zaangazoval aj samotny sosac a vytvoril svoj fork pre python3. Neskor ten doplnok kompletne prepracovali s cielom "zabezpecit konkurencieschopnost" voci SC/SCC. Niekde na discorde bol dokonca dokument s popisanym navrhom a komplet api a z neho vyplyva, ze sa pripravovali aj na FHD a UHD, resp. mozno stale len pripravuju...

RE: Sosáč 2 verze - JiRo - 15.5.2025

No, dal jsem si s tím chvíli práci a narovnal práci autora této varianty (nebudu psát verze) tak, aby odpovídala komunitním zvyklostem i zásadám, a doplněk bylo možné provozovat na Kodi s jiným, než vynuceným skinem.

RE: Sosáč 2 verze - jnvk2486 - 15.5.2025

Jo tak to je opravdu škoda.

offtopic: Já jsem mezitím zprovoznil na měsíc slovenský sc. Jako funguje to, ale nějak nic nepřibývá, myslím filmy, seriály. Začínám mít pocit, že opravdu vykrádal obsahově scc, jak jsem kdysi kdesi četl, a nyní už nemá partu, která by to plnila.

RE: Sosáč 2 verze - bobby100 - 15.5.2025

Keby to bolo aspon niejaky filmy v uhd ta by to bolo fajn ale podporuje iba 720hd a na oled to vyzera otravny obraz ale mozno pridaju aj 4k lebo som niekde videl ze sa na tom uz pracuje takze uvidime co bude dalej

RE: Sosáč 2 verze - aarn - 15.5.2025

(15.5.2025, 15:49)jnvk2486 Napsal(a): slovenský sc ... vykrádal obsahově scc...

Víš nebo myslíš? To je totiž kurva rozdíl...

(15.5.2025, 16:04)bobby100 Napsal(a): iba 720hd a na oled to vyzera otravny obraz...

no a to je na tom přesně to kouzlo. Obsah max 720. Honiče za pixely tento doplněk (myslím původní) nezajímá.
Ale na 100cm uhlopříčce není poznat rozdíl v porovnání k 1080.
A proto, a možná právě proto, se o tom tady zbytečně nediskutuje.
Je to pro boomery, max X.
PEACE

(15.5.2025, 15:49)jnvk2486 Napsal(a): slovenský sc ... vykrádal obsahově scc...
No a i kdyby si z webshare ty tituly stahoval, tak co je na tom špatného? Dělali jsme to tak všichni, tak proč by to nemohl dělat i on. Když nic jiného, tak to byla "půjčka za oplátku". Všichni si pamatujeme, jak SCC začínala.

RE: Sosáč 2 verze - rohlík39 - 15.5.2025

Tak já jsem si propojil Sosac a TMDB pomocí jednoho doplnku od JiRo , a funguje mi to nyní podobně, jako propojení onoho "chytrého doplnku" mezi TMDB s YAWsP. Otravné je tam jen to zminované přepínání skinů. Musel jsem tak opustit mnou dlouhodobě používaný a oblíbený Arctic Zephyr Reloaded protože s tím "od Sosace" nešel absolutně dohromady, a vrátit se k defaultnímu skinu Kodi..Není to moc pohodlné, ale dá se.
Těším se, až nastanou ty "lepší časy", aby nás JiRo mohl zase potěšit ze svého šuplíku.. 6

RE: Sosáč 2 verze - artie031 - 15.5.2025

Já teda taky používám Estuary, takže mi vynucení Estuary sosáč nevadí, ale chci to mít všude jinak barevný a proč nejde změnit ani barva, to teda nechápu. Resp. jde, ale při přepnutí na jiný doplněk, se opět vynutí Estuary sosáč ta základní modrá, která se mi nelíbí. Nejde to nějak pořešit?

@artie031: Co na tom nechápeš. Celé řešení doplňku a vynuceného skinu, kromě jiného brutálně potlačuje některé nativní funkce Kodi a nahrazuje je jinými, které se chovají odlišně, nebo do parametrizace Kodi zasahuje bez možnosti je uživatelsky ovlivnit či nastavit, a pak v případě jiných doplňků nebo Kodi knihovny některé funkce znemožňují používat.

Když v takovémto případě chce autor nějaké speciální řešení a chování, je standardem, že napíše doplněk tak, aby fungoval v prostředí základního vzhledu. Prakticky všechny informace a detaily, které tento doplněk poskytuje, se v prostředí standardního vzhledu dají zobrazit. A chce-li autor od skinu něco více, budiž, může si modfikovat jiný skin (třeba ten stanbardní), nazvat si třeba i Estuary-Sosáč, ale modifiovat ho bez toho, že by jeho použití nějak omezovalo funkce jiných nastavení Kodi nebo jiných doplňků. Nevím, jestli to byl autorův primární záměr nebo to co chtěl, prostě jen při použití standadního vzhledu nedokázal zajistit, ale právě tohle byl důvod, proč jsem doplněk nazval nepovedeným. Takhle se prostě s Kodi, doplňky a se skiny nepracuje.

Chápu, že to třeba nedokázal, pak ale, když už se bez takového postupu, který nakonec zvolil, nemohl obejít, tak to ale měl přinejmenším uživatelům dát na vědomí. Že použití jeho doplňku, které s sebou přináší nejen nutné přepnutí vzhledu na takový, který se nechová standardně, ale i celou řadu dalších omezení jak pro vlastní Kodi, tak i pro ostatní doplňky, a že dokonce některá tato omezení zůstanou v platnosti i v okamžiku, když si uživatel doplněk odinstaluje a přepne si Kodi na jiný skin.

RE: Sosáč 2 verze - artie031 - 16.5.2025

@JiRo> Nechápu to proto, že žádný jiný doplněk se takhle nechová a že už jsem jich vyzkoušel x. A že bych tam viděl nějaký speciální funkce, to taky nesouhlasí. No nic, důvody proč jsem si ho nainstaloval stejně pominuly, takže uninstall. Každopádně děkuji za odpověď.

RE: Sosáč 2 verze - beepee - 16.5.2025

(15.5.2025, 15:49)jnvk2486 Napsal(a): Začínám mít pocit, že opravdu vykrádal obsahově scc, jak jsem kdysi kdesi četl, a nyní už nemá partu, která by to plnila.
Tohle mě vždycky pobaví - když se uploadeři upirátěných souborů domáhají svých "autorských práv". Hlavně ti, kteří ten rip sami stáhli někde ze zahraničního torrentu.

RE: Sosáč 2 verze - Natch - 18.5.2025

Za mne vyborna aplikace.

RE: Sosáč 2 verze - McMurdock - 19.5.2025

Ahoj, omlouvám se jsem trochu lama. Po instalaci doplňků Sosac.to mi začne vyskakovat hláška Nelze načíst vzhled (některé soubory chybí) a to stále dokola. Na Kodi 21 mám úplně ten nejzákladnější vzhled. Prosím můžete mě někdo poradit? Díky moc

EDIT: Vyřešeno díky

RE: Sosáč 2 verze - JiRo - 23.5.2025

(15.5.2025, 15:42)JiRo Napsal(a): No, dal jsem si s tím chvíli práci a narovnal práci autora této varianty (nebudu psát verze) tak, aby odpovídala komunitním zvyklostem i zásadám, a doplněk bylo možné provozovat na Kodi s jiným, než vynuceným skinem.

Cituji sám sebe, abych navázal na téma fungování této varianty doplňku (tedy Sosáč 2) na jiném, než vynuceným skinu. Úpravami jsem dostal doplněk do stavu, že ho mohu provozovat na libovolném skinu. Aby byl ale doplněk plně konformní s jinými doplňky a funkcemi Kodi bezezbytku, tak daleko jsme se v úpravách nedostal. Doplněk, kromě toho, že byl vytvořen tak, aby fungoval jen s jedním skinem, měl ještě, oproti standardu Kodi, upravenou logiku fungování ukládání pozice při přerušení přehrávání. A to tak, aby ji mohl uložit na server a bylo možné ji použít při pokračování přehrávání z jakéhokoliv klienta, který bude připojený ke stejnému účtu. Abych narovnal i toto chování směrem ke standardu Kodi, je potřeba ještě řada dalších úprav které jsem ještě neprovedl a ani se k nim zatím nechystám. Ostatně z reakcí lidí tady je vidět, že většině to omezení na jeden vynucený skin vyhovuje.

RE: Sosáč 2 verze - meda - 23.5.2025

@JiRo: Tak hned já jsem to přepínání skinu označil, stejně jako ty, za prasárnu. Navíc zkušenost popsaná v https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-historie-sledovani-na-ruznych-zarizenich-%E2%80%93-synchronizace-uctu připomíná, že se chování uživatele stejného přihlašovacího loginu zapisuje na server a v doplňku sdílí .....což umožňuje abonentům sociálních sítí chápat to jako "plus".