![]() |
|
Aktualizace Kodi OpenELEC - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Tipy, triky a návody (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-tipy-triky-a-navody) +--- Téma: Aktualizace Kodi OpenELEC (/prispevek-aktualizace-kodi-openelec) |
Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 05.2.2016 Jak provádím aktualizaci OS OpenELEC Kodi na RPi. Základem je nainstalovaný add-on OpenELEC Dev Update, vše potřebné je zde → Automatickou součástí instalace add-onu Dev Update je i add-on Backup → Po spuštění addonu volím Milhouse Builds: Následuje dotaz na upgrade OS: Build se stahuje: Dotaz na zálohu přes výše zmiňovaný Backup (je dobré si jej před aktualizací nastavit): Po automatickém (dá se přerušit) rebootu a upgrade mimo prostředí Kodi je hotovo: OpenELEC Dev Update video: Backup add-on video: Samozřejmě lze v Dev Update degradovat OS i směrem dolů. Doporučuji při změně verze Kodi ať již směrem dolů či nahoru začít z čistého stolu od začátku, člověk se tak vyhne nestabilitě či nefunkčnosti systému. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - johnyfly1 - 06.2.2016 vsak kdesi v menu som nasiel aktualizaciu...normalne som klikol stiahlo nainstalovalo a bolo...ci to treba az tak zlozito? RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - S474N - 06.2.2016 Aktualizaci, jak si popsal, stahnes pouze nejnovejsi "stable" verzi. Jarvis (Kodi v16) je aktualne pouze betaverzi a aktualizace ti ji nenabidne. Stejne tak nemuzes downgradovat. Pres ten doplnek muzes oboji. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 06.2.2016 (06.2.2016, 3:32)johnyfly1 Napsal(a): vsak kdesi v menu som nasiel aktualizaciu...normalne som klikol stiahlo nainstalovalo a bolo...ci to treba az tak zlozito? Věř, že to opravdu vůbec složité není, jen jsem to musel takto krok po kroku rozepsat aby to bylo každému srozumitelné RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - basenzi - 16.2.2016 Nemáte info kdy bude uvolněna u Milhause zase změna skinu ( v současné době u posledních tuším 3 verzí jsou ostatní skiny zakázány . RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 16.2.2016 Jen malá osvěta v označení testbuilds od Milhouse - číslo buildu vyjadřuje defacto datum jeho vydání: - build → 1101-1204 s datem od 01.11 - 04.12.2015 je beta Kodi 16 Jarvis - build → 1205 - 1231 + 0101 - xxxx (poslední k dnešku je 0215) s datem od 05.12.2015 - xx.xx.xxxx (poslední k dnešku je z 15.02.2016) je alfa Kodi 17 Krypton Stručně řečeno, kdo tedy aktualizoval své Kodi po 05.12.2015, tak jede již na alfa verzi Kryptonu ... Milhouse testbuilds: → OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) → OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0) RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - basenzi - 16.2.2016 Děkuji info , už jsem na to přišel jak zpět dostat skin do kryptonu . RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - kapacitos78 - 28.2.2016 Zkusil jsem upgradovat z helix 14.2 na Jarvis build 1204 a po restartu mám jenom černou obrazovku s kurzorem a nic dál nejde..neví někdo co s tím? RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - S474N - 28.2.2016 Jestli nemas stejny problem jako kolega z fora - zkus to bez uzivatelskych dat, tedy doslova nacisto. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 29.2.2016 kapacitos78: Udělal bych tovární reset (alespoň soft, hard by byl lepší), dohrál repozitář od Leopolda, doinstaloval OpenElec Dev Update a updatoval na build 1204 s čistým OS RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - kapacitos78 - 29.2.2016 Rossi D: Díky, pomohlo. Ale stejně jsem se musel vrátit zpět k "helix". U každé vyšší verze než helix mi blbne dálkový ovladač od televize Panasonic, když jednou zmáčknu šipku na ovladači tak mi kurzor v kodi skočí o 2 pozice Nevíš co s tím?
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 29.2.2016 Člověče tak to opravdu nevím, jen mne napadá - zkusil jsi přemapování tlačítek pomocí Keymap Editoru → Add-on:Keymap Editor RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - kapacitos78 - 01.3.2016 Nezkoušel, ale nemyslím si, že by to pomohlo. Jsem zapomněl napsat, že to nedělá při každém zmáčknutí, ale přibližné každé páté zmáčknutí, tak tomu přemapování kláves nepomůže. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - interfernet - 07.3.2016 Tak jsem vyzkoušel verzi 1204 - neprošla, nějaký problém s jádrem, pak tu nejnovější, ta částečně fungovala, tak jsem zkusil ještě 1203, částečně funguje. Ve všech novějších verzích mám problém se zvukem. Nefunguje pass-thru. Teda zvuk funguje, ale kino se tváří, že je to normální multi-channel, místo správně označeného dts. Takže návrat zpět na 6.0.3 kde jede zvuk správně. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 10.3.2016 Nenašel by se tady → Latest kernel/firmware breaks DTS passthrough with S/PDIF in Kodi #561 lék ? RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - forsajd - 10.3.2016 Tak som to aj pozrel a fakt to nejde max pusti DD takze ziadne DTS alebo DTS HD v Jarvis Openelec na Rpi2 sa nekona. V Cuboxe tak isto aj HummingBoarde v Openelec Jarvis tam to ide aj v DTS HD Master RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - interfernet - 10.3.2016 Forsajd díky za výzkum. Rossi díky za snahu. Rád si hraju, ale některé věci už nezkousnu. Napálil jsem se s Azboxem, mám dokonce 2 kousky, Premium a Elite. Když byly jako novinka, tak byly opěvované až do nebe. Výrobce do dnešního dne nevydal oficiální firmware ve verzi 1.0, skončil u 0.9.5543 nebo tak nějak a zavřel krám. Naštěstí se našla skupina fandů a portovala na azboxy fw Enigma2 z dreamboxů. Takže s určitým omezením, ale aspoň trochu provozovatelné. Používal jsem jej i jako mmc. Teď co jsem pořídil malinu a skylink opět zvýšil serpo tak satelit jsem už dlouho ani nezapnul. V DVB-T chytnu vše co potřebuju a co tam není je přes net. Ale proč jsem se tak rozepsal. Kašlu na pokusy, chci malinu používat a ne furt laborovat. Teď jsem po pokusech nahodil čistý openelec 6.0.3, načítám nové databáze filmů, seriálů z nasu a sosáče, takže si počkám až na finální verzi až bude fungovat všechno. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - Rossi D - 10.3.2016 Máš recht ! Já už z toho mnohaletého laborování také občas zablbnu a udělám nějaký ten kopanec, který bych dříve neudělal ... Čím dál častěji si říkám, zda by nebylo od věci dát si pauzu a užívat si toho k čemu ty mašiny jsou, bohužel je to však silnější než já - pořád mne to šťourání do nich neskutečně láká - asi jsem si vytvořil závislost
RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - dvovla - 12.3.2016 (29.2.2016, 21:41)kapacitos78 Napsal(a): Rossi D: Díky, pomohlo. Ale stejně jsem se musel vrátit zpět k "helix". U každé vyšší verze než helix mi blbne dálkový ovladač od televize Panasonic, když jednou zmáčknu šipku na ovladači tak mi kurzor v kodi skočí o 2 pozice Panasonic je takovej "rychlej". Zkus zvýšit hodnotu " Remote button press delay before repeating" v Systém > Nastavení > Systém > Vstupní zařízení > Periférie > CEC Adapter. RE: Aktualizace Kodi OpenELEC - RenEdi - 17.3.2016 prosím nainstaluji na SD OpenELEC 6.0.3 (Kodi 15.2) - pak rovnou install Leopold a z něj OpenELEC Update - tady Změním jen Milhouse na 1204 proběhne nějaká hláška, jestli opravdu downgrade z března na 1204 dám OK - vše proběhne KODI se zobrazí, že 16 Jarvis Beta chci používat "OpenELEC RPi vzdálená správa plochy přes VNC via DispmanX" (dle návodu tady na fóru) nainstaluji "Raspberry Pi VNC" z Unofficial v NB spustím "Ultra VNC Viewer" nastavím IP 10.0.0.1 a vyskočí "Failed to connect to server" v TotalCommanderu se na 10.0.0.1 dostanu a do složek SD karty mohu kopírovat v čisté instalaci OpenELEC-RPi2.arm-6.0.3.img s Kodi 15.2 se stejným nastavením vzdálená zpráva funguje bez problémů @Rossi D: tobě vše funguje, dle diskuse máš OpenELEC 6.0.3 + Kodi16 (tedy pomocí Milhouse 1204) a dělal jsi i ten návod na vzdálenou správu?? díky za rady |