![]() |
|
Promítání obrázků (slideshow) - obrázky jsou zvětšené ? (vyřešeno) - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: Promítání obrázků (slideshow) - obrázky jsou zvětšené ? (vyřešeno) (/prispevek-promitani-obrazku-slideshow-obrazky-jsou-zvetsene-vyreseno) |
Promítání obrázků (slideshow) - obrázky jsou zvětšené ? (vyřešeno) - Petrvald - 01.3.2016 Uměl by někdo poradit, jak se zbavit nepříjemného zvětšování fotek při promítání ? Pokud fotky prohlížím manuálně, tak je vše v pořádku (fotky si zachovávají původní velikost), jakmile přepnu na automaticke promítání (slideshow), fotografie jsou zvětšené (roztažené do stran a oříznuté z horní i spodní strany). Zkoušel jsem vypnout efekty v nastavení, ale výsledek je stále stejný ![]() Přikládám obrázek na porovnání (nahoře originál a dole při promítání) edit: řešení: Nutné vytvořit soubor advancedsettings.xml v adresáři userdata a vložit následující obsah : Kód: Kód: <advancedsettings>Po restartu se chyba opraví a fotografie se zobrazují v původním formátu bez roztažení. RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Rossi D - 01.3.2016 Pomůže toto ? RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Petrvald - 01.3.2016 To jsem právě zkoušel s efektem přiblížení je to ještě horší. Nevím proč, ale například u rozlišení 1600x1200 se při promítání obrázek nijak nezvětší ?? RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Rossi D - 01.3.2016 Já jsem myslel onen efekt úplně vypnout - ne zapnout, což jsi asi měl .... Tak ještě něco k tomuto problému (je to přeloženo strojově) wiki → Picture třeba se něčeho chytíš
RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Petrvald - 01.3.2016 Přesně tak, vypnutý jsem ho měl psal jsem to hned v úvodu. To co jsi zde napsal je manuální zvětšování násobek podle čísel 1x - 9x následně se dá po obrázku pohybovat kurzory. Problém je v tom že se při promítání zvětší obrázek automaticky aniž by to bylo žádoucí, tedy přesněji ne u všech rozlišení např. 1600x1200 nijak nezvětšuje ? Nejspíš bude chyba přímo v Kodi.... RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Rossi D - 01.3.2016 Tak již více neporadím, možná bude vědět více někdo kdo funkci obrázkové slideshow používá - já mezi ně bohužel nepatřím .... na jsem moc líný a pouštím je přímo přes smart TV bez přepnutí do Kodi ![]() Použil jsem Google addon (nic jiného mne nenapadlo) pro hledání obrázků, po jejich vyhledání nepozoruji žádný rozdíl ve velikosti, tedy pokud dobře vidím ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co mi ukázal náhled u vyhledaného obrázku, to se i zobrazilo ve fullscreenu .... RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Petrvald - 01.3.2016 Už jsem na to přišel je nutné vytvořit soubor advancedsettings.xml v adresáři userdata a vložit následující obsah : Kód: <advancedsettings>Po restartu se chyba opraví a fotografie se zobrazují v původním formátu bez roztažení.
RE: Promítání obrázků - fotky jsou zvětšené ?? - Rossi D - 01.3.2016 Tak mi to nedalo a zkusil jsem ještě pár dalších obrázků v jiném poměru stran, výsledek bez použití advancedsettings níže: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jinak gratuluji k funkčnímu řešení
|