![]() |
|
zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu (/prispevek-zapnuti-vypnuti-obrazu-na-pozadi-v-menu) |
zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - daciak - 09.9.2019 dobrý den možná mám blbý dotaz, možná to je pro někoho banalita, já jsem na to nepřišel a bud rád, když se najde dobrá duše a pomůže mi.... - když sleduji nějakoý TV kanál...pak to křížkem zavřu (nebo ESC)...... vlevo vidím seznam stanic a v pravém okně vidím ještě ten program, na který jsem se díval. To je OK - jakmile ale dám ještě jednou ESC, dostanu se do hlavního menu, tak vidím na pozadí pořád ten program co hraje. Kde to prosím v nastavení nastavit, aby se mi nezobrazoval obraz na pozadí v hlavním menu? jde to? víte jak na to? děkuji moc RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - playman22 - 09.9.2019 Aeon Nox Silvo: Systém/ Prostredie/ Konfigurovať vzhľad/ Hlavné/ Zobrazovať práve prehrávané video na pozadí Confluence: Systém/ Prostredie/ Vzhľad/ Konfigurovať vzhľad/ Pozadie/ Zobrazovať práve prehrávané video na pozadí RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - daciak - 09.9.2019 děkuji, normálně jsem si toho nevšíml. Ale ještě jedno..... obraz se sice vypne, ale zvuk jede dál. Jde ten kanál uplně vypnout po najetí do hlavního menu? RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - playman22 - 09.9.2019 Nainštaluj si do kodi keymap editor a v ňom si vieš nastaviť hocijaké tlačidlo na zastavenie prehrávania. Alebo si v ňom nastavíš aby pri fullscreen videu bolo Esc ako ,,stop" a potom v menu bude fungovať už ako klasické ,,Esc" RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - rene.hav - 09.9.2019 Asi budeš muset ten stream prostě zastavit tlačítkem STOP. RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - daciak - 09.9.2019 @playman22: děkuji, už si nastavuji RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - filiphrabanek - 01.9.2024 (09.9.2019, 18:03)rene.hav Napsal(a): Asi budeš muset ten stream prostě zastavit tlačítkem STOP. RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - jkmh - 01.9.2024 @filiphrabanek: to, co je vidět na druhé fotce v prvním příspěvku je způsobeno tím, že vycouval do Home během přehrávání. Správný postup je, že napřed zavřeš stream a potom vycouváš. Na každém DO máš STOP nebo lze ESC jako STOP v Kodi naprogramovat. Právě v Keymap Editoru. Také to můžeš stopnout virtuálním tlačítkem na obrazovce a pak vycouvat. Tak to dělám já. RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - JiRo - 01.9.2024 Nehledě na to, že i v Home menu Confluence jsou trvale zobrazena tlačítka ovládání přehrávání (kde je i STOP) a přepínání Celá obrazovka. Což je paradoxně vidět už i v prvním příspěvku. Samozřejmě, že se to dá řešit i mapováním tlačítek, ale to je už vyšší level a spíše zjednodušení a zrychlení ovládání. Skin Confluence pro to ty funkce ale nabízí i bez toho. U většiny skinů ostatně vždy platí, že k ovládání přes DO, které umí dlouhý stisk, stačí minimum OK, BACK, 4 kurzorové klávesy a ovládání hlasitosti. U DO, které dlouhý stisk neumí, se k tomu ještě přidává klávesa CONTEXT MENU. To je absolutní minumu, s kterým dá ovládat vše. Každé další tlačítko je samozřejmě výhodou, ale bezpodmínečně nutné není. RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - filiphrabanek - 01.9.2024 (01.9.2024, 16:55)jkmh Napsal(a): Jasný, mluvil jsem o situaci, kdy už stream běží na pozadí (tedy kdy jej nechtěně na pozadí pomocí ESC dostanu). (01.9.2024, 17:40)JiRo Napsal(a): Používám Estuary. Ale juknu na Tvá doporučení. Díky moc. RE: zapnutí/vypnutí obrazu na pozadí v Menu - JiRo - 01.9.2024 Estuary má trochu jiný koncept, ale platí to tam podobně. Z Home stránky se na Full Screen přehrávaného video dostaneš v horním menu, a tam si pak, přes stisk OK zobrazíš OSD menu s lištou tlačítek ovládání přehrávání (kde je i STOP). Pokud se z Full Screen přehrávání dostaneš jen do seznamu, ze kterého sis přehrávání spustil, tak tam stačí dát levou šipku, z leva ti vyjede menu a tam jsou opět vidět tlačítka ovládání přehrávání (kde je i STOP). To jsou ta tlačítka, kterým kolega @jkmh: výše říká virtuální tlačítka na obrazovce. |