XBMC-Kodi.cz
tvheadend a nahravání - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky)
+--- Fórum: Live TV & PVR (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-live-tv-pvr)
+---- Fórum: Tvheadend (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-tvheadend)
+---- Téma: tvheadend a nahravání (/prispevek-tvheadend-a-nahravani)

Stran: 1 2

tvheadend a nahravání - Pospis - 12.11.2020

Ahoj,
potřeboval bych pomoci s tvheadend. Mám rpi 3B+, na kterém provozuji tvheadend. Zprovoznění proběhlo v pořádku na moji spokojenost. Ale chtěl bych začít nahrávat na externí medium na flashku (64gb). Jenže mě to nejde. Chybu to napíše Time missed. Ani na externí disk. Formáty flashky a disku je NTFS. Když jsem zkoušel výchozí formát flashky exFAT, tak mě to malina nebrala. Povolení pro zápis do složky má kdokoliv. Ale když jsem zkoušel nahrávat na kartu, kde je os, tak tam to šlo bez problému. Nastavení nahrávání jsem nechal default až na minuty před a koncem nahrávání, kde jsem dal 2min.
Děkuji za Vaše reakce a nápady, kde by mohl být zakopaný pes.

RE: tvheadend a nahravání - JiRo - 12.11.2020

@Pospis To Time missed je jen důsledek, který znamená, že se v nastaveném čase nepodařilo nic nahrát, ale neříká nic o tom proč. Podívej se do logu Tvheadend, tam skutečný důvod najdeš. S velkou pravděpodobnost to bude právě nemožnost zápisu do složky. Podobné je popsáno tady: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=233835.

RE: tvheadend a nahravání - Pospis - 12.11.2020

Děkuji za radu. Až budu doma, tak se na to podívám a uvidím, zda dospěji k nápravě chyby.

PS: Chtěl jsem ti napsat SZ, ale bohužel to máš vypnuté.

RE: tvheadend a nahravání - Pospis - 13.11.2020

@JiRo: Tak bohužel jsem nic nevyřešil... log je takový.... 

Kód:
2020-11-13 16:01:16.398 dvr: entry a338d6067a393014824c78803f65f948 "Nominace na Oscara" on "Nova Cinema | T2" starting at 2020-11-13 14:47:30, scheduled for recording by "192.168.0.114"
2020-11-13 16:01:16.399 dvr: "Nominace na Oscara" on "Nova Cinema | T2" recorder starting
2020-11-13 16:01:16.399 dvr: the directory '/media/pi/Verbatim/TV' is not accessible
když se chci pomocí terminálu podívat na oprávnění, tak tam není ta flashka vidět. Jsem v tomto trochu laik. OS mám Raspbian.
Bylo by lepší tam dát jiný OS?

RE: tvheadend a nahravání - veleslavin - 13.11.2020

@Pospis: Já to mám v TVH takhle

REC je název flash třeba ti to pomůže

RE: tvheadend a nahravání - Pospis - 14.11.2020

Zkoušel jsem to i do složky Videos, co má systém v sobě a tam to napsalo file not created. Ale když uvedu cesta do složky, která byla default nastavena /home/hts tak tam je to na pohodu a nahrávání probíhá. Vlastníkem této složky "hts" je hts a skupina je taky hts. Změnit obsah může pouze vlastník jinak zobrazování a přístup k obsahu může kdokoliv. Nevím jak vytvořit takovou složku právě na flashdisk.

RE: tvheadend a nahravání - MesiahCZ - 19.9.2025

Zdravim. Mam relativne cerstve zprovozneny TVH na RPi Zero 2, ke kteremu se pak pripojuji z celeho domu z vicero zarizeni. Pomoci weboveho rozhrani a EPG se mi dari planovat nahravani, ale to je vzdy jen na porady, ktere jsou k dispozici v EPG, tedy napr. na tyden dopredu. Je v TVH nejaka moznost automatickeho opakujiciho se nahravani dle zvoleneho casu bez pouzivani EPG? Predpokladam, ze by to byla volba "casove rekordery", ale kdyz chci pridat novou polozku v teto casti, tak se mi jen refreshne stranka (problikne mi okynko "Nahravam, prosim, cekejte...") a nic naplanovat/nastavit nemohu.

Je muj predpoklad, ze uvedena polozka k tomu slouzi, spravny?
Pokud ano, nemate nekdo napad, proc nemohu vytvorit novou polozku?

Dekuji.

RE: tvheadend a nahravání - meda - 19.9.2025

@MesiahCZ: Já vidím v Kodi na zařízení možnost v klientovi PVR, Tvheadend HTSP Client.
V rozhraní povolit položku Televize. Na obrazovce
EDITOVÁNO! Home Kategorie /Pravidla časovače... Tam už přidáš i s možností jen podle dne, času, opakování... viz #10

RE: tvheadend a nahravání - JiRo - 19.9.2025

@MesiahCZ: Ano, jdeš na to správně. Zkoušel jsem to, ale i mně se to chová stejně, tedy vždy to jen "problikne" bez jakékoliv akce, ani žádného záznamu v log-u. Žádné nastavení, které by tu možnost zadání umožnilo, ale nevidím. Řekl bych, že to asi bude bug.

Přiznám se, že tento způsob zadávání nahrávání nepoužívám. Vždy zadávám přes EPG a přes klienta Kodi. Zkoušel jsem to tedy také přes Web GUI Tvheadend jak to děláš ty, a chová se mi to úplně stejně jako tobě. Jediné, kdy se mi podařilo zadat nahrávání bez EPG bylo přes stránku Budoucí/Současné záznamy, ale tam to jde zadat pouze jako jednotlivý záznam v konkrétní datum a čas, opakování tady zadat, celkem pochopitelně a správně, nejde. U všech ostatních způsobů zadání mi to vždy jen problikne.

Zkusil jsem tedy takto zadat nahrávání přes klienta Kodi a to mi šlo. Když jsem se pak na zadaný časovač pro nahrávání podíval přes Web GUI Tvheadend - Digitální videorekordér > Časové rekordéry, tak jsem ho tam viděl, ale když jsem zkusil položku Editovat, tak to zase jen "probliklo". Jediné, co zafungovalo, byla přímá editace položek v seznamu s následnou volbou Ulož. Takže to mi potvrzuje, že to bude patrně bug. Chtělo by to tedy nahlásit autorům.

Bude tam těch bugů asi více. Když jsem zadal nahrávání bez EPG z Kodi, tak se záznam v Časové rekordéry sice správně vytvořil, ale když pak došlo k vlastnímu nahrávání, tak to skončilo cybou. Nemám moc motivaci se tím detailně zabývat, protože tohle nahrávání nepoužívám. Ale pokud se k tomu dostanu, budu pátrat a mrknu se i na fórum Tvheadend, zda tam o tom není nějaká zmínka.

HTS Tvh... 4.3-2466 ~ LibreELEC Tvh-addon v12.2.0.1
Takto mi záznam funguje: Obrázky jsou nyní v příspěvku #14
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-tvheadend-a-nahravani?pid=138868#pid138868

@meda: Ano, tak by mi to fungovalo taky, pokud by mi to... fungovalo. Problém je, že se právě tenhle formulář ve Web GUI Tvheadend nepodaří vůbec zobrazit. V Kodi to zadání i editace fungují správně. Dobrá zpráva je v tom, že ty máš novější verzi, takže je třeba začít tam. Díky za podnět. Až budu doma, vyzkouším. A to by měl zkusit i @MesiahCZ:.

@JiRo: K té verzi. Původně jsem měl TVHS 4.2, aby mi skenovala všechny kanály úspěšně. Pak jsem LE12.0 povýšil na 12.2 a aktualizoval se povinně TVH server na 4.3 s jinými adresáři. Okopíroval jsem původní obsah a TVH začalo opět vidět vše. Nedávno přišla další aktualizace na tu uvedenou výše.

Pravda ovšem je, že nahrávky programu se provedly, uložené lze přehrát v Kodi. ... Ale po rušení pravidel časovače webové rozhraní ukazuje rozdílně od klienta v Kodi (jako bych časovače neodebral). Dokonce se objevily položky v neúspěšných nahrávkách.
Jako by předávání mezi klientem a serverem bylo nedokonalé.

Musím to nechat být a věnovat se jiné práci.

@meda: Tak s verzemi je to především tak, že nový vývojový team Tvheadend opustil dosavadní praxi, že liché minor verze (např. 4.3) jsou vývojové a sudé (např. 4.2) stabilní a prohlásil 4.3 za releas stabilní verze. Na to konto v LibreELEC myslím taky ukončili dosavadní praxi mít v repozitáři dvě verze Tvheadend, 4.2 jako stabilní a 4.3 označovanou jako nestabilní.

Já jsem u mého dedikovaného Tvserveru vloni použil záměrně verzi 4.3 ze standardního Debian balíčku (aktuální sestavení je tam teď právě 2155~gfe4df311d). Fungovala (a stále mi funguje) vždy bez problémů. To, že u ní přes WebGUI nefunguje zadávání Auto a Časového nahrávání jsem si nevšiml, protože to nepoužívám. Všechno ovládám z Kodi, kde to funguje. Dneska jsem zkusil dostat se k novějšímu unstable sestavení na Debian/Bookworm, chvilku s tím zápolil, protože team Tvheadend udělal v logice dostupnosti instalačních balíčků několik změn (např. používá teď Cloudsmith), takže s tím bylo hodně s.aní, alž mě to přestalo bavit. A abych si vytvářel vlastní sestavení, na to už chuť nemám vůbec. Mám rád, když mi Tvheadend běží a já se o něj vůbec nemusím start, protože přes něj sledujeme TV v celé domácnosti (a nejen tam). Takže to téma zatím pouštím z hlavy. Tvheadend mi teď běží stabilně, takže k tomu důvod určitě nemám. A jestli vůbec budu něco s Tvheadend řešit, tak je to přesun do dockeru. Původně jsem to tak zamýšlel, ale pak jsem to opustil a instaloval jsem ho rovnou v OS. Tak až přijdou dlouhé zimní večery, plánuji se k tomu vrátit. Zdrojů TV vysílání, OTT služeb a playlistů mám volných dost, tak si na dockeru můžu pouštět různých verzí kolik chci a hrát si s nimi až do aleluja... 3

RE: tvheadend a nahravání - meda - 20.9.2025

Ještě ke zkouškám záznamu v TVH server 4.3 na LibreELEC:
(Ten má automaticky mount vloženého USB disku.)

Ve webovém rozhraní v záložce Configuration /Recording je (Default profile)
Pokud chci ukládat na jiné medium, u mne 1TB exFAT disk v USB3 pouzdru,
potřebuji změnit deufaltní Storage Path [/storage/recordings/]
na nový
/var/media/<nazev_USB_disku>/<adresar_cesta>/
** Důležitá jsou všechna lomítka a správně VELKÁ nebo malá písmena.

Pro příklad mám (a vidím název disku a adresáře v Kodi Správce souborů):
/var/media/disknet/rec/

Abych uložil všechna původní nastavení profilu, udělal jsem záložní klon defaultniho profilu a zrušil u klonu Enable (tedy je neaktivni).
** Proč používám Default profile se změnami.
Ve webovém rozhraní TVH server mohu zadat pravidlo v záložce Digital Video Recorder /Timers.
Pokud ale jsem chtěl vytvořit Pravidlo časovače v rozhraní Kodi, nenašel jsem v položkách možnost vybrat profil Recordings (DVR Configuration). Tedy spoléhám jen na použití Default profile.

Obrázky: Záloha Default. Změna Path. Pravidlo v TVHS, v TVH Kodi. Nahrávka ČT2

RE: tvheadend a nahravání - Tklf - 20.9.2025

Ahoj,

bude to asi nějakou nekopabilitou mezi prohlížečem a tvheadendem, z notebooku s WIN11 mi to nejde edgem ani firefoxem, z virtualních desítek ani edge ani firefox, ale z win serveru 2019 mi to edgem funguje.
Zkusil bych firefox na linuxu, ale nemám momentálně nic přístupné.

RE: tvheadend a nahravání - meda - 20.9.2025

@Tklf: Promiň, že nechápu. Jaké "to" ti (ne)jde mezi prohlížečem a tvheadendem?
V názvu tématu je nahrávání.

RE: tvheadend a nahravání - Tklf - 20.9.2025

Ano, myslím, že v tomto tématu se řeší problém nemožnosti přidat v záložce Časové rekordéry nový opakovaný časový záznam. Po kliknutí na Přidat problikne obrazovka a nic dalšího se nestane.
K tomu patří můj poznatek, že pro příklad mě to nefunguje na Edge a Firefoxu ve Win11 a Win10. Ale například Edge v Win Server 2019 toto nové okno otevře a můžu do něj zadat jakékoliv nové opakující se časové nahravání bez pomoci EPG. Proto si myslím, že je to nějaká chybka mezi tvheadendu a webovými prohlížeči.
Pokud jsem text v tomto tématu pochopil špatně, tak mě prosím ignorujte.

RE: tvheadend a nahravání - JiRo - 20.9.2025

@Tklf: Super postřeh. Díky. Už jsem doma, tak jsem se na to podíval detailně...

Na Chrome mi to hlásí chybu použití zastaralé funkce (unload). Taky jsem se na tu konzoli mohlo podívat včera... 8 Je tedy už jasné, oč tu běží i proč to na Edge v Win Server 2019 funguje. Zřejmě tam máš ještě starší prohlížeč, který tu funkci akceptuje.

Nejde tedy o chybu Tvheadend, ale o použití funkce, kterou už aktuální verze prohlížečů vesměs nepodporují (např. viz popis u Chrome). Potvrzuje to i to, že na novější verzi Tvheadend, které už tuto funkci nepoužívají, to funguje správně. Jediným správným řešením je tedy přejít na novější verzi Tvheadend. A nebo si nainstalovat nějakou starší verzi prohlížeče, ale kdo by tohle chtěl dělat, že?

To, že některé balíčky tyto verze neobsahují, je věci jiná. U toho Debian/Bookworm je celkem časté, že než se tam dostane odpovídající verze tohoto druhu aplikací, tak to chvilku trvá. 11 LibreELEC je na tom zjevně o mnoho lépe, tam jsou už napřed. 3 Tak aby ne, když je to distro určené pro Kodi a příbuzné aplikace (např. právě Tvheadend). Tím spíše, že v *ELEC systémech se tyto aplikace neinstalují prostřednictvím funkcí systému (apt), ale jsou tam jednoduše kopírovány v rámci Kodi funkce instalace doplňku, takže se tam (tedy alespoň v tomto případě) celkem rychle a jednoduše může dostat odpovídající verze.

RE: tvheadend a nahravání - pandora - 22.9.2025

Mám stejný problém - při kliknutí na tlačítka Přidat, nebo Upravit se mi nezobrazí příslušný dialog, jenom problikne okno. Našel jsem na TVHeadend foru tuto informaci:
https://tvheadend.org/d/9019-cannot-open-addedit-autorec-dialog-in-firefox
kde popisují podobný problém. V šestém příspěvku autor Knocker uvádí možnou opravu problému úpravou na straně TVHeadend - https://tvheadend.org/d/9019-cannot-open-addedit-autorec-dialog-in-firefox/6, následný příspěvek potvrzuje, že oprava funguje.
Já jsem tuto úpravu nezkoušel. Pouze pro lokální TVHeadend používám starší portable verzi Firefoxu, kde dialogy pro Vytvoření nebo Editaci záznamu pro nahrávání fungují.

RE: tvheadend a nahravání - JiRo - 22.9.2025

@pandora: Tak je to taky řešení, ale určitě to není ten nejlepší způsob. Tím by měla být aktualizace na poslední verzi. Podle @meda: se ten problém u verze 4.3-2466 už neprojevuje, v Cloudsmith je dokonce už verze 4.3-2469.