![]() |
|
TVheadend schováva " služby" - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: TVheadend schováva " služby" (/prispevek-tvheadend-schovava-sluzby) Stran:
1
2
|
TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 03.7.2022 Zdravím při nové instalaci ( po smrti miSD karty ) nejsem schopen namapovat všechny služby protože některé jsou po naskenování určité frekvence "schované" / TVheadend / Configuration / DVB Inputs / Services - Hide:... Bohužel služby (kanál) s označením "schované" nelze nijak sledovat. Asi 5 přeinstalace miSD karty + RPi4. ![]() Děkuji za pomoc RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 03.7.2022 @miki.k2 Nastavit Hide: na None, pak u těch služeb, které chceš namapovat, nastavit Enabled, vybrat je a spustit Map selected services. A opět dotaz nesmyslně položený v Obecných otázkách a dotazech! Lidi, to neumíte číst a používat obyčejný selský rozum?! RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 03.7.2022 to jsem také zkoušel, jak jsem psal výše.
RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 04.7.2022 @miki.k2 No, nic o tom, že bys zkoušel to, co jsem ti posléze poradil, jsi ve svém prvním příspěvku nenapsal, ale budiž. Otázek je více. Předpokládám, že ty služby nejsou Encrypred. Píšeš služby (kanál) s označením "schované", co to vlastně znamená? Žádný takový atribut služby nemají. Nemyslíš tím "nenastavený" atributu Enabled? A znamená, že se ti pro danou službu nevytvoří program? O jaký typ zdroje (sítě) jde? A co se objeví v logu, pokud zkoušíš tu službu z webgui spustit? RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 04.7.2022 Přeložil jsem si to, orig. TVheadend / Configuration / DVB Inputs / Services - Hide: None ve výchozím stavu je to Parend disabled a při této volbě nejsou vidět všechny služby / stanice které byly naladěné, pouze když přepnu na None se objeví i zbytek služeb / stanic které jsem naladil. Jde o DVB-T, T2 Čr, Pl RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 04.7.2022 @miki.k2 Stále se mi nedostává odpovědí na všechny položené otázky. Zkusím to tedy jinak. Popiš, co se stane, když na stránce konfigurace služeb porvedeš následující:
RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 04.7.2022 Omyl...
RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 05.7.2022 Mapped: Ignored 1 bohužel nevím jak logovat, jdu to studovat. RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 05.7.2022 @miki.k2 Ještě mě napadla jedna věc. Je to tak, že u těch služeb, které se ti nenamapovaly, nebylo nastaveno Enabled? Pokud ano, tak sis ho tedy před tím, než jsi spustil nové mapování, nastavil tak, jak jsem popisoval? A pokud sis ho nastavil, udělal jsi to správně, resp. víš, jak se to správně dělá? Ptám se, protože stále velmi mnoho lidí neví, jak s webgui Tvheadend pracovat. Tedy v tom smyslu, že pokud chtějí změnit nějakou hodnotu v přehledu daného nastavení, mají dvě možnosti a že, zejména při té druhé, často chybují:
RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 05.7.2022 Tvheadend jsem už instaloval několikrát, ale toto se mi ještě nestalo. Umřela mi miSD karta a proto jsem se pustil do nové instalace a použil jsem rasbian x64, no a když jsem zjistil že mi to dělá tuto" paseku" tak jsem se vrátil k 32bit verzi rasbiánu a snad 3x už přeinstaloval ale pořád nelze sledovat všechny kanály. Nemůže byt třeba něco s miSD kartou ? Vžy jsem dál "Namapovat všechny služby" a potom vymazal radia a zakodováne tv. RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 05.7.2022 @miki.k2 Pokud děláš všechno tak, jak jsem popsal, tak už ti nedokážu poradit. Jedině snad tak, abys to zkusil udělal obráceně. Po iniciálním vytvoření služeb u těch, které chceš mapovat a které nemají nastaveno Enabled ho nastavit, pak ty, které chceš mapovat vybrat (nevybírat Encrypred) a spustit mapování Map selected services. Taky by asi stálo za to zkusit si přehrát ty muxy, ze kterých se služby nemapují (přehraje se vždy první TS z muxu), a při té příležitosti se podívat, jestli ty služby, které se nemapují, mají společný mux. Respektive, jestli se nenamapují vždy všechny služby z jednoho muxu. To je asi také užitečné vědět. Já už také instaloval Tvheadend, a to hodněkrát a v různých systémech, a dělám to vždy takto. Tzn. po provedeném scanu nějakého zdroje si u těch služeb, které nechci mapovat (nezajímavé, nízká kvalita, encrypted atp.) zruším nastavení Enabled, vyfiltruji si je a pak si vyberu danou množinu a použiji Map selected services. Protože často používám přiřazení více služeb jednomu kanálu, je to jediná možnost, jak to dělat efektivně a s minimální námahou. Jako zdroje používám sítě DVB-T, DVB-C a IPTV. BTW V jednom příspěvku jsi napsal, že nevíš jak logovat. V tomto případě je to jednoduché, nepotřebuji celý log, jen to, co se do něj zapíše při neúspěšném mapování (vyber, dej copy a vlož text do příspěvku fóra, ideálně přes Vložit úryvek kódu, najdeš ho v seznamu funkcí editoru příspěvku). Tedy pokud se do něj něco vůbec zapíše. Okno logu se ti otevře po kliku na ikonu v pravém dolním roku webgui Tvhedend. Na přiloženém screenshot-u jsem to zvýraznil červeným orámováním. [attachment=7956] Pokud jsi přesvědčený, že tedy všechno děláš správně, byla by další otázka, jako verzi Tvhedend používáš, a pak se asi obrátit na fórum Tvheadend. RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 05.7.2022 Verzi mám HTS Tvheadend 4.3-1994~gc7b713edb Jak jsem psal nikdy se mi nestalo že by se u služeb / stanic nastavená "rodičovská kontrola" jestli to překladá googl správně a ty s tímto přívlastkem nejdou namapovat. Tak kanál 26 ČT se kompletně nenamapuje, zkoušel jsem to po jednotlivých stanicích i celý mux ale debug byl prázdný. Dokonce jsem ho zkusil smazat ve složce "MUXY" a znovu jej vyhledat ale bez výsledku. ![]() Tou kartou to nemůže byt ? Jdu odzkoušet náhrad předešlou verzi rasbianu.
RE: TVheadend schováva " služby" - mirdacz - 05.7.2022 Nedávno při aktualizaci raspbianu se mi změnila verze tvheadendu z 4.2 na 4.3 a nastal u mě stejný problém. Když jsem to googlil, tak jsem zjistil, že jde patrně o nějaký bug verze 4.3, který se s ní táhne neopraven již několik let jako červená nit. Pomohlo mi nainstalovat verzi 4.2 ze snap store RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 06.7.2022 @miki.k2 Nic jako rodičovská kontrola na této úrovni v TVheadend není . Jestli myslíš Parent disabled, tak to je nastavení filtru, které z daného seznamu položek odfiltruje ty, které jsou na předchozí úrovni (pro služby je tou předchozí úrovní mux, pro mux-y pak zase network) ve stavu disabled (nebo nejsou enabled) nebo jsou obecně ve stavu, kdy nepracují správně.
RE: TVheadend schováva " služby" - miki.k2 - 06.7.2022 @mirdacz můžeš prosím tě napsat jak se instaloval Tvheadend z toho snap store, nejsem linuxak. Dík
RE: TVheadend schováva " služby" - mirdacz - 06.7.2022 @miki.k2 Už si přesně nepamatuju, asi podle tohodle postupu. Nezapomeň nejdřív odinstalovat ten původní, ať se to nějak nepere. RE: TVheadend schováva " služby" - jakub.vlcek@gmail.com - 30.8.2023 Při instalaci verze 4.3 jsem narazil na stejný problém, který se mi nakonec podařilo vyřešit. U problémových muxů (např. Česká televize) stačí v seznamu muxů editovat problémový a v expert settings povolit "Accept zero value for TSID" - po přeskenování se kanály správně zobrazují a lze je namapovat. RE: TVheadend schováva " služby" - aquilegial - 25.10.2025 Mám stejný problém. Při přechodu na TVH 4.3 na libreelec 12.2 došlo k tomu, že část programů (na muxu 26, 514 MHz, Typicky ČT 1-24) je sice nalezeno, ale nebyly namapovány. Ani po té, co jsem u muxu povolil volbu "Accept zero value for TSID". Zkusil jsem programy přidat ručně, ale nefungují. Nepodařilo se někomu tohle vyřešit? RE: TVheadend schováva " služby" - JiRo - 25.10.2025 @aquilegial: Hele, těch důvodů může být několik. Od slabého signálu či rušení na dané frekvenci, špatných parametrů muxu, bugu v Tvheadend, ... Doporučoval bych zeptat se AI. Na otázku ChatGPT: Citace:Řeším s kolegou problém s Tvheadend. Můžeš mi pomoci? Píše mi, že se mu z jednoho DVB-T muxu nedaří namapovat služby. Ostatní muxy fungují správně. Kde může být problém? dostaneš poměrně obsáhlou a vyčerpávající odpověď a v ní i částečně návod, jak ten konkrétní důvod pro některé případy zjistit. Zkusil bych poslední verzi, bohužel ale v LibreELEC ji jednoduše nenainstaluješ, musel bys tam ten Tvheadend "našmoulit" ručně, což vyžaduje jisté znalosti. Nebo si nainstalovat docker a šoupnout Tvheadend do něj. RE: TVheadend schováva " služby" - meda - 25.10.2025 (25.10.2025, 8:23)aquilegial Napsal(a): ... Při přechodu na TVH 4.3 na libreelec 12.2 došlo k tomu, že část programů (na muxu 26, 514 MHz, Typicky ČT 1-24) je sice nalezeno, ale nebyly namapovány. ... Jo, tohle se mi stalo také. Verze TVHS 4.2 (v LE12.0 je) mapuje vše ale verze 4.3 neumí vše. Protože si dělám zálohy pomocí doplňku Backup, nakopírovat jsem z ní soubory serveru v addon_data, už si detaily nepamatuji. |