• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
@Luxor Zde na fóru ti nikdo s chybami doplňku nepomůže. Musíš to předepsaným způsobem nahlásit na relevantním fóru, streamcinema.cz. Ta chyba je tam už delší dobu, ale protože to patrně není často používaná funkce, tak to nikomu nevadí...
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Také vám SCC shazuje KODI 20 jako hrušky? Na 19 bez problémů. Běžím na Android TV.

Citovat
@SikySikov Pravděpodobně to nebude chyba SCC, ale mohlo by to být způsobeno použitím pro Kodi 20 neupraveného skinu nebo jeho závislostí. Jaký skin používáš? Pokud to není ten výchozí (Estuary), tak se právě na něj přepni a vyzkoušej, bude-li ti to padat i s ním.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: Rád bych používal ARCTIC ZEPHYR, ale zkoušel jsem i další z oficiálního repo např. Embuary, Bello a další. Padá to převážně spuštěním videa z widgetu z hlavního menu. Myslím, že to tak dopadá i v Estuary, vyzkouším.

Citovat
@SikySikov Ano, u těchto skinů, které používají různé další addons, z nichž některé běží jako service, tzn. trvale a i když např. přepneš na jiný skin, se to často děje. Příčiny mohou být v zásadě dvě, jednak byla hlášená nějaká chyba v knihovně Python (čtení xml, které některé addon používají, a navíc ještě je ta chyba je jen na některých Kodi instalacích - např. ve Windows není), jednak (ale to nemám ověřeno) došlo ke změně v některých voláních SCC ve widgetech, takže by možná pomohhlo jejich nové nastavení. Té druhé příčině nahrává sdělení některých uživatelů, že po čisté instalaci jim to se skinem, který před tím padal, funguje. Je to alchymie a jednoznačná rada neexistuje. Spíše se tedy podívej na discord SCC, kde se o tom hodně diskutuje a kde najdeš zkušenosti s konkrétními skiny a jejich modifikacemi (ono např. těch klonů Arctic Zephyr je docela hodně a vím, že některé už byly opraveny, jiné ne...).

Citovat
@JiRo: Na discordu SCC radili čistou instalaci a používat skiny pro K20. Já dělal kompletně čistou instalaci, bez jiných addonů - pouze SCC a na mém ATV běžící na Shieldu a i dalším Amlogic boxu je to nestabilní. Zkoušel jsem i Estuary, tam je to lehce lepší, ale sem tam také spadne. V logu nic není. Např. Sosáč běhá absolutně bez problémů. Nic, jsem zatím na 19.5 a uvidím jak to časem vykrystalizuje. I tak je to pokrok, do teď jsem se zuby nehty držel na 18.9.

Citovat
Mně to v TV a Androidem skin Confluence shazoval SCC, Sosáč nic.
Vrátil jsem se na verzi 19.5 a je klid.
Právě jsem zde objevil informaci o skinu Confluence na verzi 20, tak asi udělám test.
2xRPI3,LibreELEC 9.2,Sandisk 32Gb,Sony Android TV

Citovat
Taky mi to padá na Realme stick 4k. S předchozí verzí Kodi to nedělalo. A celkově mi přijdou videa v Kodi teď nějak trhané

Citovat
Zdravím, prosím o jednoduchou radu pro laika. Mám KODI s SCC a nestále při zapnutí PC musím nastavovat titulky hlavní a vedlejší  pak přihlášení na účet titulků, dále pak nastavení jazyka hlavní a vedlejší a  přihlásit se do SCC. Prosím o vysvětlení jak tomu zamezit. četl jsem a na začátku tématu, ale to je složité, najdi soubor seting.xml smaž ho zapiš do řádku to a to, ALE KDE je ten soubor kam to mám napsat. Můžete sem prosím hodit odkaz na jednoduchý návod pro laiky. Diky.

Citovat
@MAMK1327:  V adresáři userdata/addon_data najdi adresář pro SCC. A v něm je ten soubor. Protože nepíšeš, na čem to provozuješ, tak umístění si najdi z tohoto článku: Userdata - Official Kodi Wiki
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
Upozorňuji na nové funkce doplňku počínaje verzí 1.15.0:
  • nový seznam ve Filmy i Seriály - Poslední přidané streamy
  • nový seznam v Seriály - Nové epizody
  • možnost hledání ve Webshare podle textového (sub)řetězce v názvu souboru - dostupné jako položka v kontextového menu položky Hledat - takže stejná či podobná funkce, jakou má doplněk YAWsP
Jen poznámka k funkci Nové epizody. Kdo čekal seznam nových epizod, bude zklamán. Tohle Stream Cinema Community stále neumí. Myslím tím práci s epizodami tak, jak to dělá Kodi s těmi ve své knihovně. Takže se sice dozvíte, kterým seriálům přibyly nové epizody, ale které to jsou, to si už musíte v klasickém posloupnosti Seriál - Sezona(-y) - Epizody najít sami. Stále tedy platí, že pokud člověk dlouhodobě sleduje nějaký seriál a chce být upozorněn na novou epizodu, případně na novou sezonu, je nejlepší cestou kombinovat doplněk s knihovnou Kodi.

Citovat
Nenapadlo náhodou někoho jestli by šlo udělat Stream Cinemu jako aplikaci přímo pro android? Aby běžela samostatně bez Kodi.
Nejsem programátor jen se ptám jestli tu někde už nebyl takový nápad.

Citovat
@pixel101 Jedna apk se už vyvíjí a je možné si její testovací verzi stáhnut. Na druhé budou pracovat sami autoři SCC. Více se dozvíš na discordu SCC a v kanálu scc-pro-android.

Citovat
@JiRo: Kde, prosím, je ta jedna testovací verze?
Po delší době jsem juknul na Discord a také do tebou uvedeného kanálu scc-pro-android.
Mně čtení tam připadá jako ztráta času. Žvanírna o všem bez ladu a skladu.
Nemám na to trpělivost.

25.03.2023 21:14
Neoficialni preclikova na jeho discordu, pro verejnost uzavrene
25.03.2023 21:19
Aha takze mam smulu a kdy bude vydana nejaka testovaci verze?
25.03.2023 21:19
Do roka a do dne

https://gitlab.com/stream-cinema-community/ascc

Na webu streamcinema.cz je muzeum s obasným návštěvníkem.

Citovat
@meda No, teď už (veřejně) nikde. Autor @preclik (snad) chtěl nějakou podporu od hlavního autora a ten prohlásil, že apk bude vyvíjet také. Takže se @preclik stáhnul a teď už apk veřejně dostupná (asi) není. Ono je to v prostředí vývoje SCC, které je to dost autoritářské, asi obvyklá situace. Na druhou stranu, u takového projektu to si jinak nejde. Ale ta míra iracionality a jisté ješitnosti tam je pořádná...

Jinak ano, discord je obrovská žvanírna. Sleduji ho a občas se snažím nějak pragmaticky přispívat, ale to prostředí tam je dost toxické. Jak přijdeš s nějakým názorem, který nekonvenuje mainstreamu, či dokonce s kritikou (byť dobře míněnou a ku prospěchu věci), tak jsi hned za nepřítele státu...

O streamcinema raději nemluvit. Sice se tam jeden jediný moderátor poměrně snaží a je tam i pár víceméně pravidelných poradců, ale jinak to moc nestojí.

A mimochodem...

Už jsem z jistých kruhů slyšel o tom, že se v nejbližší době pozornost zaměří na Webshare. Oni jsou sice stále překvapivě silní a stále ty snahy v zákulisí nějak odklání, ale myslím, že až se "bojovníci za autorská práva" vyřádí na těch slabších (Hellspy, Ulož.to a podobných), tak se pustí i do Webshare. Dá se čekat, že Webshare bude ten tlak chtít zmírnit, v 1. kroku např. odstraněním možností hledání. Indicií by mohlo být např. to, že se teď funkce "Hledat ve Webshare" objevila v SCC. Ale to (odhaduji) bude spíše kontraproduktivní, protože jestli hledání nebude na webovém gui Webshare, tak ten přesun do SCC bude tím spíše chápán jako negativní krok a ještě více to na SCC zaměří pozornost.

Z druhé strany se sbírají k útoku internetoví provideři. Těm SCC také vadí, a ani není divu. Ona ta online přehrávání 80 GB souborů BR ripů v prime time jsou pro některé z nich téměř likvidační. A není tak divu, že se brání, a i když při tom překračují zásady síťové neutrality, tak pro ně jisté kruhy mají pochopení. Jejich spojenci jsou v tomto případě i velcí producenti a poskytovatelé obsahu typu Netflix a podobní a také OTT provideři. Pro všechny totiž bude lepší, když si internetové připojení pořizují ti, kteří sledují on-line vysílání či jeho archivy nebo optimalizované streamy Netflixu a jemu podobných, než někdo, kdo si ve 20:00 pustí přehrávání pirátského ripu s průměrným datovým tokem 60 Gbps.

Oni se sice autoři SCC ohánějí tím, že zákon neporušují. Ono to vyjádření v addon "Autor není hostitelem ani nedistribuuje žádný obsah..." vyvolává dojem, že jsou z obliga. Ale až se do toho opravdu někdo pustí s plnou vervou a začnou padat takové formulace jako "... vysoce organizovaná skupina...", "... mohli si uvědomit, že umožňují...", "... že zprostředkovávají a podporují nelegální aktivity...", "... vyvolává to oprávněné podezření, že jednali ve shodě s provozovatelem Webshare a v jeho zájmu..." atp., tak to bude vypadat trochu jinak. Ne, nemyslím si, že by to šlo tak daleko, že by do skončilo obviněním, ale ten tlak byť jenom v náznacích, doprovázený teřba i "předvedením k podání vysvětlení" způsobí, že to Webshare zabalí a bude po ptákách.

Citovat
@JiRo: Zákonitě k omezení časem dojde. "Zajímavé" by bylo chtít doplatit škodu na abonentech, kteří neomezují licencovaný produkt v úložišti na soukromé využití.

Určitou protislužbou držitelům práv k obsahu by byla funkce doplňovat kadých 5 minut každý veřejný mediální stream ws 3minutovou reklamou zadanou OSA a podobnými svazy. Agresívnější, než v placené službě jako Netflix, Prime a podobně.

To by bylo, aby se pak nezvýšil zájem o přiznaně komerční streamovací platformy.

Citovat
@meda V souvislosti s Kodi a jeho využívání k prezentaci pirátského obsahu jsem kdysi (2-3 roky zpátky) na jednom britském webu četl úvahu o tom, že skupina firem soustředěných kolem Cisca začal připravovat filosofii řešení doplnění uzlů internetové komunikační infrastrukrury o identifikaci a validaci streamů s licencovaným obsahem. Už si přesně nepamatuji na detaily, ale výsledkem toho měl být, že by příslušný prvek, který by v sobě tu funkci měl, nepustil dál streamy, pro které by cílová adresa neměla příslušnou autorizaci. Vím, zní to hodně divoce. Znamenalo by to doplnit příslušné specifikace, vyměnit většinu aktivních prvků v internetové infastruktuře za daleko složitejší a s větší kapacitou (pamět, výkon, funkce) a taky plno dalších vazeb na další zdroje informací. Už tenkrát jsem i říkal, že je to nesmysl, hlavně pak, že by to bylo hodně drahé. Ale kdo ví, možná by to těm, kterým na tom záleží, stálo za to. A je mi také jasné, že firmy jako je třeba Cisco by tady určitě vycítily příležitost a ochotně by na vývoji takového řešení rády spolupracovaly. Na druhou stranu, v době, kdy jsou státy, které své občany nabádají k mediálnímu pirátství, je i tohle tak trochu iluze.

@meda Hele, to "doplatit škodu na abonentech, kteří neomezují licencovaný produkt" je docela "dobrý" nápad. Ale já bych šel ještě dál. Ne na těch, co neomezují. Na všech! Až se divím, že na to v OSA ještě nepřišli. Filosofií by to odpovídalo poplatku, který platíme (nebo jsme platili, ani nevím, jeslti to ještě funguje) v rámci nákupu každého zařízení, které může potenciálně reprodukovat (kopírky, tiskárny) nebo ukládat mediální obsah. Tady v tom případě by provozovatelé internetových úložišť mohly OSA platit za kažký GB stažených/uložených dat, protože mohou potenciálně nést obsah krytý autorským zákonem. 1 Pošli to OSA jako návrh na zlepšovák a jestli se to jejím lobbistům podaří prosadit do zákona, tak po nich chtěj procenta (asi by stačila promile - i tak to bude balík) z výnosu.

Citovat
... jen blbněte  1 1 ​​​​​​​ 1
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
@Rossi D Není to veselé čtení, ale musím dát @JiRo: za pravdu.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
... jen blbněte 1 1 1 = Přesně!!!
Však už to v OSA jistě ladí a naše "reprezentace" za všimné ráda přitvrdí. Čeká se jen na přílepkového Bendu 1
Když nebude ÚS, možná ředitel ČT...... Bože, že se přihlásí XAVER??? Ufff

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 13 host(ů)