• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
(21.6.2023, 19:32)robinek Napsal(a):
(21.6.2023, 9:15)jkmh Napsal(a): @robinek: Nejsi jediný, komu verze 2.0 dělá problémy. Vrať se zpět na starší verzi. Na Gitlabu místo master zvol jinou verzi, stáhni a dál už to znáš. Uvidíš, jestli ti to pojede. Nahlášeno na Gitlabu to je. Tipl bych si, že od tebe.

Tuhle metodu jsem již zkoušel dříve, doplněk se v pořádku nainstaloval ale v zápětí oznámil , že je potřebná aktualizace a bez update nefungoval

Další možností je zkusit ZIP verzi 2.0 rozbalit, změnit verzi pythonu v souborech addon...xml na 3.0.0. Pak znovu zabalit. Minimálně v addon20.xml to tak je. Neumím vysvětlit, proč se tak chová verze 2.0, když ve starších verzích je to taky. A ke všemu ty máš Kodi 19.x a ne 20.x. Zkrátka zkus laborovat.

Tento způsob bohužel také nefungoval . i když jsem jsem zeditoval uložil a zipnul stále hlásilo problém s pythonem 3.0.1. Asi je v xml jiný odkaz či provázanost na pytho

Další možností je nainstalovat repo.richardpodzemsky.cz. Nainstaluje se ti pod jménem Ričrdsson Repozitář. Tam je SCC taky.

A do třetice všeho dobrého. Abych se přiznal této metodě jsem věřil nejmíň a ejhle ona funguje....takhle jsem si představoval, že bude fungovat Hackys repo. Jen doufám že budoucí updaty nic nepokazí

A máš na výběr, kterou cestou se vydáš  1

Kdyby nevyšla ani jedna metoda tak bych asi od WEBSHARE přešel na KRA.

Ještě jednou děkuji za radu.

Ahoj,
díky Vám oběma za konverzaci.
Používám Kodi + SCC na QNAP TS-453B. To že mi nefungovalo Hacky repository a musel jsem vždy instalovat ze ZIP souboru jsem si zvykl, ale od verze 2.0 mi update pře ZIP soubor nefungoval vůbec. Nasměrováním na repo.richardpodzemsky.cz jste mi velmi pomohli a vše funguje správně. Díky taky @Ričrdsson za jeho Repo

Citovat
Odpovídám spíš obecně pro všechny. Přerušení filmu se spadnutím do doplňku se mi poslední měsíce stává také a čím dál častěji.
Xiaomi-AndroidTV nebo LE/Kodi20.2/SCC 2.1.1.
Přitom test rychlosti přímo v nastavení doplňku ukazuje vždy málem maximum, 132Mbps.
Protože vím, že hledání nějaké závady vyjde časově déle, než znovu spustit film, tak s ledovým klidem film znovu spustím. Někdy i 4x.

Za tu dobu došlo asi ke 3 updatům a je možné, že se něco nezdařilo.
Nemusí to být jen doplňkem, záleží i na kvalitě souboru.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
Začalo to dělat 2 updaty zpátky. Takže musíme počkat až to chlapi opraví. Jinak jsem na tom stejně jako @meda a vůbec to neřeším a spustím stream znova ( tlačítko pokračovat tam je, takže no problemo )

Citovat
Přerušování i u nás .... má drahá polovička si již pomalu zvykla a řeší to bez nadávání .... Já se ani nestačím vztekat, hned usnu ...  4
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
Následující text je výsledek některých mých zjištění a opírá se také o některé privátní informace...

V současné chvíli je v SCC i Kodi u různých instalací identifikováno několik potenciálních problémů. Některé jsou (asi) důsledkem neodladěných změn, změn na úrovni backendu SCC a některých změn v komunikaci mezi doplňkem a api Webshare, jiné se objevují jen na některých instalacích (Xbox, Android), někde je to (možná) důsledek provozu Kodi na starším HW.
  • nejde spustit většina streamů (Xbox) - chyba v doplňku projevující se jen v některých instacích
  • padání některých streamů - pokud máte výkonný HW (CPU) a jde o streamy se starším kódováním a nižším datovým tokem, může pomoci přepnutí na SW dekódování
    • možná důsledek změn v komunikaci mezi doplňkem a api Webshare - zatím jen hypotéza, že jde o stavy, kdy dochází k větším prodlevám v komunikaci a následkem toho k novému navazování spojení - tomuto problému může (asi) odpomoci video cache a použití moderního HW
    • špatně renderované streamy - vedou k chybě v audio/video synchronizaci. Tato chyba je záludné, protože na některém modením a nebo výkoném HW s jiným GPU a HW dekódování se nemusí projevit 
S ohledem na některé (patrně ze strategických důvodů) nepublikované změny v celém konceptu Kodi - doplněk SCC - backend SCC - Webshare, není možné přejít na starší verze. Resp. lze, ale pak nebude zase možné některé streamy přehrávat právě kvůli této změně. Takže je to taková Hlava XXII. - kvůli některým streamům není možné přejít na starou verzi a patrně neodladěný kód v aktuání verzi zase způsobí, že jiné streamy nepůjdou přehrát v ní.

Berte to jako nezaručené informace a hypotézy, které ale v konečném důsledku vedou zase jen k tomu, co už tu napsal @predator.1: "Takže musíme počkat až to chlapi opraví."

BTW zajímaly by mě ty streamy, u kterých dochází k přerušení přehrávání. Můžete sem někdo uvést jejich identifikaci? Vyzkouším to u sebe. Asi jsem už otravný, ale mě zatím žádný stream z SCC při přehrávání v poslední době nespadl. A to i tehdy, když jsem si, právě z testovacích důvodů, nastavil video cachce na 0.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: tak třeba včera. Seriál.. Nejhorší spolubydlící... díl třetí, padlo to někde kolem 20té minuty

Citovat
@JiRo: Já se klidně přidám. Spadne mi to tak cca 3x do týdne. Co se týče Xboxu. Vedle jsou teď dva případy. Oba tvrdí, že jim to kleklo až po aktualizaci Kodi na 20.2 Jsou i s logy.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
(16.7.2023, 21:55)predator.1 Napsal(a): Nejhorší spolubydlící... díl třetí
Přehráno, bez problému, v log ani jeden zápis. Pokud by tam byly nějaké problémy s konzistencí kódování audio a video streamů a jejich následnou synchronizací, což je nejčastější kandidát na důvod podobných přerušení přehrávání, tak by se tam měly objevit zprávy Kodi přehrávače o korekci synchornizace nebo zprávy o velkém rozdílu času v synchronizaci. Ale nic takového...

Viděl jste někdo někdy něco takového?

To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
U mě též občas při přehrávání padá nebo se obraz někdy jen zastaví, musím ručně ukončit přehrávání a chvíli trvá než SCC zareaguje. Když jsem zkusil ten konkrétní stream v tom samém místě, kde to spadlo, přehrát znovu, tak třeba 2x, 3x spadnul (ne vždy), ale pak se při dalším pokusu přehrál normálně. Už nevím přesně co to bylo.

Citovat
@JiRo: "Něco takového" jsem ještě neviděl 1
U mne třeba padne občas a v různých místech seriál Vraždy v Brokenwoodu (Brokenvood Mysteries).
8.řada, díl 1-4, FHD AVC (je jen jeden).
#

Citovat
Asi před hodinou mi přišla aktualizace SCC na 20.1.2
Takže to opět potrápím.
#

Citovat
Přátelé, tohle vlákno má název "Stream Cinema Community - verze 1.xx" a i s tím jsem ho opravdu kdysi zakládal. Je načase to zde ukončit, protože je již dávno verze 2. Nové vlákno založte kdo chcete, mě se již nechce. Ne že bych SCC nepoužíval, ale prostě tohle moje zapojení končí. Požádám správce o uzavření, tak snad to někdy bude. Slíbil mi to ;-) Čus bus :-)

Citovat
@jnvk2486: Nechápu, co řešíš. Na discordu SCC také zakládají pro nové verze nová témata?
Prostě v názvu tématu smaž čísla a nech to žít.

Jestli je to verze 1, 2, nebo další vývojový stupeň, je úplně jedno.
Stále je to SCC. Stream Cinema Comunity.
Stále se uživateli prezentuje v rozhraní stejně (samozřejmě až na přidané nápady).
A stále má stejnou ikonku.
#

Citovat
@meda: Jestli se nepletu, tak zakladateli automaticky chodí každý příspěvek. Ať chce nebo ne. I ten, který se ho netýká. Chápu, že to může otravovat.

@jnvk2486:  Přejmenuj vlákno a požádáme @admin , jestli to oznamování zakladateli lze nějak ošetřit.

Jak se osloví admin, když ne @admin.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
Oznamování zakladateli tématu si on samozřejmě může, ale jen společně pro všechny jím založená témata, zakázat ve svém profilu!

Identifikovat téma číslem (major) verze dáva smysl tehdy, pokud vedle sebe může koexistovat více takových major verzí. A nebo v případě, že je nová verze zásadně odlišná, od té předchozí. To podle mě není případ SCC.

Pokud tedy číslo verze vadí, bude asi nejjednodušší to téma přejmenovat - tedy vyhodit z něj to číslo verze, což může provést zakladatel tématu nebo admin. Admin také může změnit zakladatele toho tématu. Já jsem ho o to už párkrát požádal.

Pokud zakladatel nebude chtít oznámení zasílané zakladateli zakázat generálně (bude si chtít si zachovat možnost oznámení z jiných témat, která založí), tak je asi nejlepší možnost to téma uzavřít a otevřít jiné. Ale bude v tom zmatek, uživatelé budou muset prohledávat dvě témata, ... No nevím. Na tohle asi jendoduchá odpověď neexistuje. Podle mne by měl rozhodnout admin.

Nevím, jestli @admin funguje, ale podle náhledu tohoto postu (nezobrazí se jako odkaz) spíše ne. Já adminovi tohoto fóra píši vždy na @XBMC-Kodi.

Citovat
Tak je teď jasno, proč jnvk2486 založil témata
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-editace-prispevku
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-uzavreni-tematu
Mířil jen a jedině na uzavření tady toho.

Citovat
@meda To že někdo chce uzavřít téma, byť je to jeho zakladatel, nemůže být přeci závislé jen na jeho rozhodnutí. Jo, kdyby to bylo autorské téma, tedy téma vážící se například k nějakému doplňku, které založil a obhospodařuje jeho autor, bylo by to asi něco jiného, ale tohle není ten případ. Do toho tématu přispěli i další autoři, má nějaký vývoj, obsahuje plno informací, takže nedává smysl ho zavírat a ještě menší smysl (či spíše nesmysl), ho uzavřít a vytvořit nové pro verzi Stream Cinema Community 2.0.

Chce-li se tedy @jnvk2486: zbavit autorství 1. příspěvku, ať se dohodne s adminem fóra, tedy @XBMC-Kodi, a nechá ho přepsat. Má-li někdo zájem o autorství 1. příspěvku a bude ochotný a schopný ho udržovat aktuální, ať se přihlásí. Pokud se někdo, kdo o to bude stát nenajde, klidně se toho ujmu a pak tedy může admin autorství přepsat na mne, tedy na @JiRo

Citovat
Moc nevím co řešíte, nic se přeci neztratí, bude tu tak 10-20 hodnotných a hlavně platných příspěvků, které se dají zkopírovat, použít v novém vlákně, ale dobrý.
Citace:Chce-li se tedy @jnvk2486: zbavit autorství 1. příspěvku, ať se dohodne s adminem fóra, tedy @XBMC-Kodi, a nechá ho přepsat. Má-li někdo zájem o autorství 1. příspěvku a bude ochotný a schopný ho udržovat aktuální, ať se přihlásí. Pokud se někdo, kdo o to bude stát nenajde, klidně se toho ujmu a pak tedy může admin autorství přepsat na mne, tedy na JiRo

Klidně tak. Admin má času dost, tak to stejně chvíli bude trvat.

Citovat
To je určitě sluníčkem

Citovat
Pak mají fungovat ty doplňky správně, když už i lidi takto blbnou.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 12 host(ů)