• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
Zrušeno 1.xx v názvu a téma může nadále pokračovat.

Citovat
a přišlo to čeho jsem se obával . Po dnešním updatu python modulu (simplejson, beautifulsoup4. soupsieve) šel i SCC od Ricardssona do kopru.
menší výpis:
Kód:
 -->Python callback/script returned the following error<--
                                                    - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                                   Error Type: <class 'SyntaxError'>
                                                   Error Contents: future feature annotations is not defined (__init__.py, line 28)
                                                   Traceback (most recent call last):
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/plugin.video.stream-cinema-2-release/service.py", line 8, in <module>
                                                       from resources.lib.auth.auth_provider import AuthProvider
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/plugin.video.stream-cinema-2-release/resources/lib/auth/auth_provider.py", line 7, in <module>
                                                       from resources.lib.gui.renderers.dialog_renderer import DialogRenderer
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/plugin.video.stream-cinema-2-release/resources/lib/gui/renderers/dialog_renderer.py", line 17, in <module>
                                                       from resources.lib.subtitles import Subtitles
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/plugin.video.stream-cinema-2-release/resources/lib/subtitles/__init__.py", line 13, in <module>
                                                       from resources.lib.subtitles.titulky import Titulky
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/plugin.video.stream-cinema-2-release/resources/lib/subtitles/titulky.py", line 8, in <module>
                                                       from bs4 import BeautifulSoup
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/script.module.beautifulsoup4/lib/bs4/__init__.py", line 37, in <module>
                                                       from .builder import (
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/script.module.beautifulsoup4/lib/bs4/builder/__init__.py", line 9, in <module>
                                                       from bs4.element import (
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/script.module.beautifulsoup4/lib/bs4/element.py", line 12, in <module>
                                                       from bs4.css import CSS
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/script.module.beautifulsoup4/lib/bs4/css.py", line 5, in <module>
                                                       import soupsieve
                                                     File "/home/robinek/.kodi/addons/script.module.soupsieve/lib/soupsieve/__init__.py", line 28
                                                       from __future__ import annotations
                                                                                        ^
                                                   SyntaxError: future feature annotations is not defined
                                                   -->End of Python script error report<--

Citovat
Stojí vám to veškeré úsilí vůbec za to ? Je mi smutno z KODI. Čtu zde už několik let. Myslím tím celkově KODI.
A až na pár vyjímek je to tak zbytečně přeplácané až by člověk plakal. Chápu a rozumím lidem pro které je to koníček. Ale pro běžné uživatelé to může být malé peklo. Otázka je. Má to v dnešní době význam ?

Citovat
@robinek: Nedělej z toho tragedii.  Za tento problém může Kodi samotné a jejich repo.6 Zřejmě se týmu Kodi v Kodi repo něco nepovedlo. Zkus udělat aktualizaci toho repa a potom opětnou aktualizaci závislostí. Info viz https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-ivysi...#pid117823.

Aktuální nainstalované verze závislostí by měly být BeautifulSoup4 4.12.2script.module.simplejson-3.19.1 matrix.1 a do třetice script.module.soupsieve-2.4.1.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@kolenac Stojí. Drtivé většině uživatelů Kodi, a jen v cz/sk je možnosti hovořit o minimálně jednotkách, možná až nízkých desítkách tisíců uživatelů, vše funguje jak má. Většina těch, kteří mají špatné zkušenosti, provozují Kodi mimo rámec předpokládaného a doporučovaného používání. Nečtou návody a doporučení, provozují Kodi na Kodi teamem nepodporovaných platformách, experimentují, ačkoliv nemají odpovídající znalosti.

Jasně, Kodi je primárně určené pro uživatele, kteří mají alespoň základy znalostí v oblasti počítačové techniky. Ale to je jeho vlastnost. Pokud si někdo nainstaluje Kodi na doporučený HW nebo doporučenou platformu, používá doplňky, které mu nabízí oficiální repozitář a pak pár repozitářů, které jsou podporované komunitami v cz/sk, tak by neměl mít zásadní problém. Samozřejmě, čas od času se stane, že se něco nepovede, ale i tvůrci Kodi i jeho doplňků jsou pořád jenom lidi a dělají to, z větší části, zadarmo.

A má Kodi význam? Ano. Stále ještě je jeho pojetí, kdy všechny funkce integruje do jednotného gui prostředí, nepřekonané. Je pravda, že se tomu některé systémy začínají blížit, a protože jsou vyvíjeny a podporovány zcela odlišnou kategorií tvůrců, dá se předpokládat, že čas, kdy Kodi přestane být zajímavé, přijde. Asi to bude brzy, ale dnes, pokud jsou v Kodi integrované funkce i obsah, který v jiných systémech a prostředích integrované 100% zatím nejsou, význam stále má.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: Já nevidím problém v kodi samotném, ale spíše v neoficiálních doplňcích jako je SCC , Tipsport EHL .....
Na Androidu mi tyto doplňky frčí až na vyjimky i po jakém kolik updatu...zatím ?.
Problém je u Linuxu. V ofiko repozitáři Ubuntu je Kodi Matrix a ten bez problémů jede. Problém nastává tehdy když chci dle ofiko návodu nainstalovat SCC. Standardní postupy nefungují a tak se hledají náhrady na forech...jako instalace z gitlabu...nebo hledání jiných repo např. Richardsson. Vše jede dokud nepřijde update modulů...ono Kodi napočítá s neofiko doplnky, takže veškeré snahy konci na Pythonu modulech či verzích...a veškerý komfort co byl, končí na hledání řešení, preinstalacich opětovných nastavováních...
Pak je asi otázkou času, kdy si člověk řekne připlatím si raději za něco jiného a spolehlivějšího.

Citovat
JiRo: Nechtěl jsem se tebe a dalších nadšenců v programování dotknout. Jenom jsem napsal názor průměrného uživatele. Sám osobně používám SCC v Android boxu.

Citovat
@robinek: Tak to není. Doplněk Sledování TV.cz je součástí Kodi repa. Takže se dá brát jako týmem Kodi schválený doplněk. A i na něm ta chyba vyskočila. Pokud nastane chyba přímo v Kodi. Nic s tím neuděláš. A že se nevyskytla v tvém Ubuntu. No protože je tam Matrix (19.x), kdežto aktualizace Kodi proběhla jen v Nexusu (20.x).

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Dekuji všem vývojářům kteří způsobili svým updatem znefunkčnění modulu SCC 2 který do včerejšího večera odolával všem updatem a fungoval bezchybně a přeji jim aby se v budoucnu vyhnuli těmto minelam. 5
Tím nechci nějak urážet jejich práci jen jistě ji dělají s nejlepším vědomím a svědomím, ale z pohledu uživatele jsem chtěl jen říci že obecně jaká kolik zlepšení nevedou vždy k tomu dobrému a to platí nejen u KODI.
Jen banalní dotaz proč SCC nejede a SC CZ+SK funguje bez problémů??? Že by souboj vývojářů

Citovat
https://paste.kodi.tv/ozekalideg
Abych jen pláně nehudroval. Posílám log .po poslední aktualizaci Python modulu mi nejede SCC

Citovat
@robinek: Musím se ti omluvit.Asi jsem sebe a tím pádem i tebe sebe zmátl. Nevím, proč jsem to pochopil tak, že v Ubuntu ti to jede. Takže jsem tě i špatně navedl. Pro Matrix je to tady. /addons/matrix/ (kodi.tv)
Taky můžeš zkusit z XBMC-Kodi nainstalovat iVysílání. Jestli ti ukáže stejnou chybu.
Jinak Matrixe mám v Linuxmint. Po delší době jsem to spustil a Matrix se taky aktualizoval. SCC v něm jelo normálně.
Můžes i zkusit zkopírovat celý adresář SCC v /home/tvůj_účet/.kodi/userdata/addon_data/plugin.video.stream-cinema-2-release. To abys nemusel SCC znovu konfigurovat a odinstaluj SCC. Restartuj Kodi a pak SCC znovu nainstaluj. Vrať záložní soubor a opět restartuj. Zatím jsi mimo mikroma jediný, který měl problém. Ale i jemu se to po násilné aktualizaci již rozjelo. https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-mall-...#pid117820

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Zálohovat jsem userdata , odinstalovat doplněk SCC.
Restartoval Kodi nainstaloval aktuální doplňky pro Matrix že zipu, restartoval , nainstaloval SCC a ihned po instalaci napsalo chybu.
https://paste.kodi.tv/pafenafeyu

Tak dávám SCC 29 dnů ...na tak dlouho jsem si aktivoval SC CZ+SK. Uvidíme co se do té doby vymyslí.

Citovat
@robinek: Úplně ti nerozumím. Co jsi instaloval ze zipu? Podle logu v Kodi nemáš nic, co by bylo potřeba instalovat ze zipu.
SC cz/sk ti chodí? Když zkusmo nainstaluješ iVysílání, ti chodí?

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: ze Zipu jsem instaloval stažené Python moduly(BeautifulSoup4 4.12.2, script.module.simplejson-3.19.1 matrix.1 a script.module.soupsieve-2.4.1) z aadons/Matrix. Doplněk Stream Cinema cz+si frčí,ale iVysílání a háže stejnou chybu SCC 2....stejný modul BS4 stejně chyby.

Citovat
@robinek: Projíždím SC cz/sk. Ten BS4 nepoužívá. Asi proto jede.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: takže vynika asi máme, ale jak ten modul opravit?? Nebo je zakopán pes jinde??

Citovat
Ahojte,

snažil jsem se to najít, ale nenašel. Ikdyž to tu asi někde bude.
V kodi jsou na začátku složky Filmy a Seriály.
Je tu někde návod jak, pokud to jde, přiřadit adresu do SCC?
Díky za odpověď

Citovat
@robinek: Pokud tomu chceš věnovat čas, můžeme něco zkusit. Netvrdím, že to pomůže. Tak, jako sis udělal zálohu nastavení SCC, udělej si ji i pro SC cz/sk. Pro jistotu.
Můžeš začít tím, že odinstaluješ všechny videodoplňky. Jen ponech při odinstalaci jejich nastavení. Pokud si pamatuju, máš tři SC, SCC a iVysílání.
A napiš, jaký používáš skin. To abych tě pak správně naváděl.

@Josephporta: Ano jde to. V Nastavení SCC si najdi záložku Knihovna, povol ji a rozsvítí se ti adresáře. Tam zadej cesty.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: mám Estaury vzhled. Měl by to být t výchozí.

Citovat
@robinek: OK. Udělal jsi ty kroky - záloha, odinstalace všech videodoplňků?

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 8 host(ů)